Motoblock "Tarpan": Egenskaper Hos En Bakomliggande Traktor Med En Briggs & Stratton-motor. Varför Startar Inte "Tarpan" Och Hur Tar Man Isär Den?

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock "Tarpan": Egenskaper Hos En Bakomliggande Traktor Med En Briggs & Stratton-motor. Varför Startar Inte "Tarpan" Och Hur Tar Man Isär Den?

Video: Motoblock
Video: Мотоблок Тарпан 2024, Maj
Motoblock "Tarpan": Egenskaper Hos En Bakomliggande Traktor Med En Briggs & Stratton-motor. Varför Startar Inte "Tarpan" Och Hur Tar Man Isär Den?
Motoblock "Tarpan": Egenskaper Hos En Bakomliggande Traktor Med En Briggs & Stratton-motor. Varför Startar Inte "Tarpan" Och Hur Tar Man Isär Den?
Anonim

Bönder i Ryssland har använt Tarpan walk-behind traktorer i mer än ett år. Dessa enheter produceras på Tulamash-Tarpan LLC. Detta företag har stor erfarenhet av implementering av kvalitets jordbruksmaskiner. Motorfordon från denna tillverkare är enkla att använda, enkla att använda, pålitliga och multifunktionella.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Människor som har sin egen trädgård eller grönsaksträdgård tar markunderhåll ganska allvarligt. Det är därför att köpa en Tarpan walk-behind traktor är en lönsam och rätt investering som hjälper till att spara ägarens tid och ansträngning. Trots den höga tekniska kostnaden är pengarna på kort tid motiverade.

Med hjälp av "Tarpan" motoblock kan du bearbeta marken med hög kvalitet utan att skada din hälsa. Enhetens huvuduppgifter är markarbeten, plöjning, hilling, kapning av rader. Dessutom ger minitraktorn ovärderlig hjälp vid gräsmatta.

Enheterna i denna produktion är multifunktionella, lätta och kompakta, de utför mycket jordbruksarbete.

Om utrustningen kompletteras med ytterligare tillbehör kan minitraktorn, förutom grundläggande funktioner, användas för harvning, kullning, gräsklippning och transport av gods.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hållbara och effektiva walk-behind traktorer har följande tekniska funktioner:

  • längd - högst 140 mm, bredd - 560 och höjd - 1090;
  • enhetens genomsnittliga vikt är 68 kilo;
  • genomsnittlig bredd av jordbearbetning - 70 cm;
  • maximalt lossningsdjup - 20 cm;
  • närvaron av en encylindrig förgasare fyrtaktsmotor, som är luftkyld och har en kapacitet på minst 5,5 liter. med;
  • Kilremskoppling, som har en spak för ingrepp;
  • växellåda med kedjedrift.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Marknaden för utrustning slutar inte förbättra och expandera, därför producerar "Tarpan" moderna modeller av motoblock.

Tarpan 07-01

Denna typ av utrustning är lätt att använda, har en fyrtakts bensinmotor, som i sin tur har en effekt på 5,5 hästkrafter. Tack vare denna enhet blev det möjligt att utföra ett brett utbud av jordbruksarbeten, medan platsen kan vara både liten och medelstor. Maskinen odlar jorden, klipper gräset, tar bort snö, lövverk, överför lasten.

Den gående traktorn väger 75 kilo och kännetecknas av en bearbetningsbredd på 70 centimeter. Utrustningen är utrustad med en Briggs & Stratton -motor, reduktionsreducering och tre varvtal.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tarpan TMZ - MK - 03

Detta är en grundläggande multifunktionell modell som kan användas för trädgårdsskötsel och andra tomter. Enhetens funktioner inkluderar att lossa jorden, plöja, förstöra och krossa ogräs, blanda gödsel och jord. Tack vare närvaron av redskap utökas minitraktorns funktionalitet betydligt.

Enheten kan bearbeta tomter, vars areal inte är mer än 0,2 hektar. Den bakomliggande traktorn har hittat sin tillämpning på jordar av tunga och medelstora typer.

Denna enhet tål olika temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

Huvudkomponenterna i den bakomliggande traktorn är kraftenheten samt exekutiva reservdelar.

Kraftaggregatets komponenter:

  • förbränningsmotor;
  • gemensam mekanism;
  • koppling;
  • organ för kontroll.

Exekveringsenheten innehåller följande mekanismer:

  • reducerare;
  • jordfräs;
  • djupregulator.

Tarpan -fordon inkluderar Briggs & Stratton -motorer samt en förgasare av Honda -kvalitet. Dessa enheter kännetecknas av kraft och uthållighet. Styrningen på maskinen är enkel och bekväm tack vare gasreglaget. Med detta element kan du justera handtagens position.

Den bakomliggande traktorn startas av en centrifugalkoppling. Kraft överförs av en oljebadmaskväxellåda. Tack vare rotationsodlingen utförs markodlingsproceduren. Fräsarna hjälper till att lossa de övre jordlagren och högkvalitativ markodling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bilagor

Tarpan -tekniken kan stödja arbete med ett brett utbud av bilagor:

Fräsar

De är en del av den kompletta uppsättningen av enheten. Dessa element är tillverkade av kvalitetsmaterial som är självslipande. Utrustningen har möjlighet till en lång driftstid, medan den installeras i stället för pneumatiska hjul. Det är vanligt att installera aktiva fräsar på baksidan av den bakomliggande traktorn. Detta arrangemang bidrar till maskinens balans, stabilitet och säkerhet.

Bild
Bild

Plog

Eftersom fräsarna endast fungerar på förberedd mark är en plog det bästa alternativet för hård jord. Denna utrustning har förmågan att sjunka i marken och dra den.

Odling av jungfrulig mark bör utföras inledningsvis med en plog och sedan med fräsar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gräsklippare och krattor

Tarpan -tekniken kännetecknas av arbete med stöd av roterande gräsklippare. Denna typ av utrustning skär gräset med knivar som roterar. Med hjälp av rotorklippare kommer husområdet och parkområdet alltid att vara välskötta.

Bild
Bild

Potatisgrävare, potatisplanterare

Denna typ av bete hjälper till vid plantering och skörd av rotgrödor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hillers

Hillers är monterade element som används vid bearbetning av radavstånd mellan jordbruksgrödor. Under drift kastar denna utrustning inte bara jorden utan också ogräs ogräs.

Bild
Bild

Snöslunga och blad

Under vinterperioden på året, med kraftigt snöfall, krävs mycket ansträngning för att rensa snön, så ett munstycke för en bakomliggande traktor i form av en snöblåsare och ett blad kommer till nytta. Utrustningen tar upp snölager och kastar dem på minst 6 meters avstånd.

Bild
Bild

Hjul, klackar, spår

Standardutrustningen för den bakomliggande traktorn innebär närvaro av pneumatiska hjul med breda slitbanor, de kan komma djupt ner i marken, samtidigt som de ger maskinen en smidig rörelse.

För att greppa ytan bättre installeras metallklackar - de bidrar till enhetens goda längdförmåga.

Monteringen av bandmodulen är nödvändig när du kör på en bakomliggande traktor under vintersäsongen. Utrustningen hjälper till att förbättra maskinens kontakt med ytan och dess körning på marken täckt av is och snö.

Bild
Bild

Vikter

Motoblock "Tarpan" kännetecknas inte av hög vikt, därför är närvaron av viktmedel nödvändig för en enkel arbetsprocess. Dessa tillbehör har en pannkakform, de hängs på hjulaxeln.

Trailer

En släpvagn är en redskap för minitraktorer som är nödvändig för transport av gods.

Bild
Bild

Adapter

Adaptern används för komfort och bekvämlighet när du kör på en bakomliggande traktor. Det ser ut som ett speciellt fästsäte.

Användarmanual

Innan du börjar arbeta med en bakomliggande traktor måste du noggrant studera bruksanvisningen. Således kan du ta reda på enhetens funktionsprincip, samt lära dig hur du använder den korrekt, till exempel lära dig att demontera maskinen, fylla växellådan korrekt med olja, installera tändningen och också ta reda på möjliga orsaker till förekomsten och hur man kan eliminera störningarna.

Första start, inkörning

De som just köpt Tarpan -utrustningen får den bevarad.

För att börja använda den fullt ut måste du utföra följande aktiviteter:

  • spolning av tändstiftet med bensin;
  • anslutning av tändkabeln;
  • montering av enskilda enheter och en fullvärdig enhet;
  • hälla olja och bränsle.

Enligt tillverkarens rekommendationer måste en ny bil köras in de första 12 timmarna. Överbelasta inte motorn med denna procedur. Den behöver bara användas för den tredje delen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Service

Underhåll av Tarpan -utrustning innebär följande dagliga procedurer:

  • rengöring och torkning av den bakomliggande traktorn;
  • torkning av skyddsgaller, område nära ljuddämparen;
  • visuell inspektion av utrustning för avsaknad av oljeläckage;
  • kontroll av fastsättningstäthet;
  • kontrollera oljenivån.

Glöm inte att du måste byta olja var 25: e timme om utrustningen utsattes för intensiv belastning eller användes vid höga temperaturer. En gång om dagen är det också nödvändigt att rengöra luftfiltren och justera kilremssändningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eliminering av störningar

Situationer när utrustningen misslyckas, inte startar, ger mycket ljud, det finns ofta. Om motorn vägrar att starta, är det nödvändigt att vrida den maximala slagspaken, kontrollera förekomsten av nödvändig mängd bränsle, rengöra eller byta luftfilter, kontrollera tändstift. Om motorn överhettas för mycket, rengör det igensatta filtret och rengör även motorns utsida.

Motoblock "Tarpan" är högkvalitativ utrustning som helt enkelt är oersättlig för trädgårdsmästare, sommarboende och människor som inte kan föreställa sig sitt liv utan att arbeta i trädgården. Användarrecensioner av dessa maskiner visar enheternas hållbarhet, tillförlitlighet och överkomliga kostnad.

Rekommenderad: