Spår För En Bakomliggande Traktor: Hur Väljer Jag En Bandmodul? Egenskaper Hos Universal- Och Gummimodeller. Funktioner För Att Installera Konsolen

Innehållsförteckning:

Video: Spår För En Bakomliggande Traktor: Hur Väljer Jag En Bandmodul? Egenskaper Hos Universal- Och Gummimodeller. Funktioner För Att Installera Konsolen

Video: Spår För En Bakomliggande Traktor: Hur Väljer Jag En Bandmodul? Egenskaper Hos Universal- Och Gummimodeller. Funktioner För Att Installera Konsolen
Video: JFW TRADE Wireless Sensor Bar.avi 2024, April
Spår För En Bakomliggande Traktor: Hur Väljer Jag En Bandmodul? Egenskaper Hos Universal- Och Gummimodeller. Funktioner För Att Installera Konsolen
Spår För En Bakomliggande Traktor: Hur Väljer Jag En Bandmodul? Egenskaper Hos Universal- Och Gummimodeller. Funktioner För Att Installera Konsolen
Anonim

Moderna modeller av motoblock, producerade av både utländska och inhemska tillverkare, är ganska kraftfull utrustning. Dess egenskaper och möjligheten att använda ytterligare utrustning, särskilt installation av spår, ger ett brett spektrum av uppgifter. Samtidigt beror funktionaliteten på det korrekta valet av färdig eller kompetent tillverkning av hemlagade bandenheter.

Bild
Bild

Beskrivning och arbetsprincip

Effektiviteten av bakomgående traktorer kan inte överskattas. Detta kan bekräftas av alla jordbrukare som äger en sådan teknik. Dessa multifunktionella enheter används året runt genom att konfigurera om enheten och installera bandmoduler. Som ett resultat kan den bakomliggande traktorn användas under nästan alla förhållanden. Nu erbjuder många tillverkningsföretag sina produkter inom detta segment. Dessutom finns det många ritningar och detaljerade instruktioner, enligt vilka ägaren till den beskrivna utrustningen med minimala kostnader och med nödvändiga färdigheter kan göra spår för den bakomliggande traktorn på egen hand. Oavsett vilket alternativ du väljer måste följande faktorer beaktas:

  • spårkedjor kan tillverkas av en mängd olika material;
  • bilagor måste i vikt motsvara kraftenheten hos kraftenheten;
  • i de flesta fall är spår monterade på fyra hjul, så tvåhjuliga modeller måste omarbetas i enlighet därmed.
Bild
Bild
Bild
Bild

Jämfört med hjul, även med grousers, ger spårelementen maximalt fotavtryck. Detta fördelar trycket till ytan och ökar avsevärt permeabiliteten. Som en följd av detta drivs de moderniserade bakomliggande traktorerna med lika effektivitet på vintern och i terräng.

Fördelar och nackdelar

I många avseenden jämför larvspåret positivt med hjulversionen. Med hänsyn till det faktum att ägare av gårdar försöker maximera användningen av bakomgående traktorer för att utföra ett brett spektrum av uppgifter, kommer köp eller tillverkning av spår att vara en rationell lösning. Naturligtvis, som alla andra tekniker, har dessa maskiner sina obestridliga fördelar och inte mindre betydande nackdelar. När det gäller meriterna kan flera punkter belysas här.

  • Genom att effektivt fördela lasten minimeras trycket på lagerytan.
  • Tack vare dessa element ökar enhetens permeabilitet.
  • Larvspåret är mycket manövrerbart.
  • För att ta hand om modulen krävs ingen särskild kunskap och färdigheter från ägaren. Under drift är det bara nödvändigt att övervaka tillståndet hos gnidningsdelarna, som måste smörjas regelbundet, samt att kontrollera spårkedjans spänning och deras soliditet.
  • Självbyggande av en larvbana kan avsevärt minska finansiella kostnader.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi överväger de negativa aspekterna av en sådan modernisering av motoblock, bör du vara uppmärksam på en eventuell minskning av utrustningens rörelsehastighet. Men som praktiken visar kompenseras denna nackdel helt av fördelarna ovan. Detta handlar först och främst om stabilitet och framkomlighet, inklusive vid transport av olika varor.

Vad är dem?

Motoblock utrustade med larvfästen kan säkert kallas en universell teknik. De används framgångsrikt inte bara för jordbruksarbete under olika, även de svåraste driftförhållandena. Ägarna till enheterna fokuserar på de moderniserade enheternas förmåga att enkelt övervinna alla, inklusive snötäckta områden. Motoblock utrustade med bandplattformar kan användas året runt för:

  • utförande av arbete av komplexitet i sumpiga och svåråtkomliga områden;
  • rensa territorier.
  • transport av varor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är sådana enheter ett bekvämt transportmedel för jägare och fiskare. Det är tillämpningsområdet och de uppgifter som tilldelas tekniken som avgör egenskaperna hos tillbehör och moduler, som oftast är utrustade med gummispår. Dessa element i moderniseringen av utrustningen har många modifikationer som skiljer sig från varandra:

  • form (det finns rektangulära axiella och triangulära växlar);
  • installationsprincip;
  • material som används.
Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenterna i axelmodulerna är följande:

  • huvudplattform;
  • axlar;
  • rullar (4 st.);
  • kugghjul (2 st.);
  • larver (2 st.).
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid analys av typerna av extra tillbehör bör installationsmetoderna också beaktas. Så, rektangulära modeller fästs med hjälp av en bultad anslutning. Rullarna installerade längst ner på axeln ansvarar för spänningskedjans spänning. Och plattformen drivs av två växlar på båda sidor. En redskapstyp med en triangulär spårspänning består av:

  • stora växlar;
  • en ram med en styv struktur;
  • rullar (8 st.);
  • larvbälten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Växlarna installeras på en axel som är direkt ansluten till den bakomliggande traktorns växellåda. Valsarna är placerade parvis i botten av strukturen, längs kanterna på spåren. Denna lösning låter dig ge optimal spänning under körning. Parallellt förenklar differentiering av de olika manövren avsevärt.

Toppmodeller

Både inhemska och utländska företag är specialiserade på tillverkning av bandplattformar. Av de första kan man peka ut modellerna "Buran", "Lynx", "Ant", "Cool " … Importerade moduler inkluderar produkter Talon -märke … Samtidigt presenteras både universella modifieringar och plattformar som utvecklats för specifika modeller av bakomliggande traktorer på marknaden. De mest populära produkterna på Ryska federationens territorium är nu CAM -märken … Denna tillverkare presenterar flera modeller av SP MB set-top boxar på marknaden. Det bör noteras att dessa plattformar inte är universella och är skapade för en specifik teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Triangulära moduler förtjänar särskild uppmärksamhet . På grund av de tekniska egenskaperna ökar efterfrågan bland inhemska bönder och sommarinvånare på GP-N1-bandplattformarna idag. De främsta fördelarna med dessa modeller inkluderar en ökning av längsgående stabilitet vid användning av plogmän. Poängen är att det triangulära spårkedjearrangemanget minimerar risken för frontlyft under ökad dragkraft.

Bild
Bild

Installation

Det unika med spårfästena ligger i det faktum att deras installation istället för den grundläggande hjuldriften på några minuter gör en vanlig bakomliggande traktor till ett effektivt dragfordon, terrängfordon eller en snöskoter. Sådan modernisering är mest relevant för utrustning som tillhör kategorin små jordbruksenheter med en axel med en diameter på 30 mm. Den spårade modulen kan köpas färdig eller monteras självständigt. För att implementera det andra alternativet i omfattningen av World Wide Web kan du enkelt hitta ritningar och videoinstruktioner för montering och installation.

Bild
Bild

Högkvalitativa inköpta och kompetent handgjorda enheter kännetecknas av ökad styrka och hållbarhet . Glöm inte enkelheten i installation, drift och underhåll. För att installera en köpt plattform av någon konfiguration och komplexitet krävs inga speciella kunskaper och tekniska medel. Grundläggande färdigheter och en minsta uppsättning verktyg räcker. Installationen av hemlagade enheter har ett antal nyanser. Man bör komma ihåg att en för hög plattform förskjuter tyngdpunkten för hela maskinen, vilket i sig påverkar dess stabilitet negativt. Som ett resultat ökar risken för att den bakomliggande traktorn välter på terrängen och vid manövrer manövreras avsevärt. För att öka stabiliteten under installationen av spåren måste en extra axel placeras högre.

Bild
Bild

Dessutom måste axelns bredd beaktas. Erfarna ägare rekommenderar att öka hjulbasen vid behov. Om det inte finns någon differential kan en svängjock användas som ett effektivt alternativ. Denna triangulära anordning kommer att ha en positiv effekt på manövrerbarheten hos den spårade bakomgående traktorn. När du väljer, köper, tillverkar och installerar en banddriven enhet bör du komma ihåg att en sådan uppgradering inte är relevant för luftkylda modeller. Detta beror på överdriven belastning på kraftenheten.

Bild
Bild

Driftsregler

Kompetent användning av vilken enhet som helst är nyckeln till dess hållbarhet och upprätthålla en hög teknisk prestanda. Naturligtvis är den spårade bakomliggande traktorn inget undantag, så ägarna till sådan utrustning måste ta hänsyn till några viktiga punkter.

  • Den optimala hastigheten ligger inom intervallet 18-20 km / h.
  • Ta hänsyn till plattformens lastkapacitet. Enligt den aktuella statistiken efterfrågas 200 kg modeller mest.
  • Det högsta tillåtna snödjupet, begränsat av kraftverkets läge, är också en viktig indikator. Moderna modifieringar av modulerna gör det möjligt för spårade bakomgående traktorer att röra sig i snö upp till 50 cm djup.
  • Det maximala djupet för flytande lera är 45-50 cm. Liksom i föregående fall är motorhöjden den avgörande faktorn.
Bild
Bild

För att maximera livslängden på spårenheten och den bakomliggande traktorn som helhet kommer det att tillåta flera enkla regler för att använda utrustningen. Före och efter varje resa rekommenderas det starkt att du:

  • genomföra en grundlig inspektion av spårkedjor och andra delar av modulen;
  • kontrollera graden av spänning;
  • kontrollera kvaliteten på fastsättning av alla delar;
  • ägna stor uppmärksamhet åt spårens skick.
Bild
Bild

Vårdtips

Som redan nämnts är nyckeln till långsiktig och stabil drift av den bakomliggande traktorn en noggrann inställning till den. I synnerhet pratar vi om att överbelastningar inte är tillåtna. Dessutom är korrekt underhåll av bandplattformar också viktigt. Erfarna ägare och tillverkare rekommenderar regelbundet underhåll. Sådana aktiviteter kräver inte betydande tid och ekonomiska kostnader, men gör att du kan säkerställa maximal livslängd för utrustningen.

Bild
Bild

Oavsett modulmodifiering krävs det att ständigt bibehålla den erforderliga spårspänningen. Det är lika viktigt att övervaka rullarnas och redskapens skick. Dessa konstruktionselement måste smörjas regelbundet.

Rekommenderad: