Kinesisk Motor För En Bakomliggande Traktor: Funktioner För Installation Av En Dieselmotor. Vilken är Den Mest Pålitliga? Subtiliteter Av Enheten

Innehållsförteckning:

Video: Kinesisk Motor För En Bakomliggande Traktor: Funktioner För Installation Av En Dieselmotor. Vilken är Den Mest Pålitliga? Subtiliteter Av Enheten

Video: Kinesisk Motor För En Bakomliggande Traktor: Funktioner För Installation Av En Dieselmotor. Vilken är Den Mest Pålitliga? Subtiliteter Av Enheten
Video: John Deere 730 Diesel Tractor Start Up (pony engine) 2024, Maj
Kinesisk Motor För En Bakomliggande Traktor: Funktioner För Installation Av En Dieselmotor. Vilken är Den Mest Pålitliga? Subtiliteter Av Enheten
Kinesisk Motor För En Bakomliggande Traktor: Funktioner För Installation Av En Dieselmotor. Vilken är Den Mest Pålitliga? Subtiliteter Av Enheten
Anonim

Det finns ett stort antal tillverkare på den moderna marknaden som tillverkar bensinaggregat för trädgårdsutrustning, men de kan inte alltid skryta med ett överkomligt pris och enkelt underhåll. Det är därför de flesta användare föredrar de kinesiska alternativen, som har ett antal fördelar. Bland styrkorna hos sådana kraftverk finns deras låga kostnad, låga ljudnivå under drift, hållbarhet och små dimensioner.

Bild
Bild

Drivenheten för en bakomliggande traktor är en av de viktigaste och mest integrerade delarna av jordbruksutrustning. Och de tekniska egenskaperna hos denna del spelar en viktig roll för användarvänligheten, effektiviteten och tillförlitligheten för själva enheten.

Bild
Bild

För att utrustningen ska kunna fullgöra sina skyldigheter måste kraftverket kännetecknas av erforderlig prestanda, utmärkta motorresurser och kraftreserv.

Motortyper

Idag används bensin- och dieselinstallationer för installation på trädgårdsutrustning. Det första alternativet har otroligt hög prestanda och förmåga att klara alla förhållanden, vilket gör det lämpligt för användning i nästan alla områden. När det gäller dieselalternativen är de mer mångsidiga och ekonomiska, vilket är särskilt viktigt vid höga bränslekostnader. Dessutom kan motorerna i motoblock som går på dieselbränsle stödja ett stort antal gångjärnsstrukturer, vilket förenklar processen med att använda utrustningen kraftigt. Sådana enheter har också en utmärkt resurs och motståndskraft mot dåliga väderförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära idag är de tvåcylindriga kinesiska modellerna, som är relativt billiga och tål höga och låga temperaturer anmärkningsvärt.

Bild
Bild

Val av funktioner

När du väljer en motor för en bakomliggande traktor måste du vara mycket försiktig, eftersom utrustningens förmåga att klara de uppgifter som tilldelas den beror på denna enhet.

Bild
Bild

Bland de punkter som du måste uppmärksamma är följande

  • Villkoren för denna enhet kommer att användas. Här är klimatfaktorn av liten betydelse, för i för varmt och torrt väder måste motorn kylas konstant för att inte misslyckas.
  • En universell typ av installation, som är viktig för installation på en befintlig bakomliggande traktor. Det bör noteras att inte alla bensin- eller dieselenheter kan installeras på någon bakomliggande traktor.
  • Kraftverkets resurs, som vanligtvis deklareras av tillverkarna. Om enheten endast används hemma kan du välja konventionella motorer.
Bild
Bild

Dessutom rekommenderar experter att uppmärksamma närvaron av en belysningsspole, tack vare vilken det är möjligt att ansluta strålkastare och använda utrustning i mörker.

Bild
Bild

Bland de tekniska punkter som bör uppmärksammas är följande

Närvaron av oljenivåkontrollsensorn . Det bör noteras att nästan alla moderna motorer är utrustade med en liknande sensor, med undantag för ultrabudget kinesiska versioner. Närvaron av en sådan indikator utökar kraftigt motorns funktionskapacitet, eftersom användaren kan byta olja i tid.

Bild
Bild

Filter för luftrening, som kan vara av flera typer . Det mest populära och effektiva idag är ett oljebadfilter, som kan användas även på bakomliggande traktorer med ett minimum avstånd. Dessutom ger närvaron av ett sådant element tillförlitligt skydd av mekanismen från damm och fasta partiklar.

Bild
Bild

De flesta av de kinesiska modellerna som presenteras på hemmamarknaden har en inbyggd hastighetsregulator. Dess huvudsakliga arbete ligger i det faktum att denna mekanism automatiskt bestämmer det optimala vridmomentet när lasten ändras. Detta har en positiv effekt på produktionseffektiviteten och hållbarheten hos den bakomliggande traktorn. Tack vare detta är det dessutom möjligt att avsevärt spara bränsle. Därför är det bäst att välja bensin- eller dieselmotorer som är utrustade med en liknande regulator.

Bild
Bild

Motorer som är utrustade med automatisk koppling är också mycket populära. Deras särskiljande fördel ligger i det faktum att de använder exceptionella slitstarka material som klarar överhettning och vittring under lång tid. Det rekommenderas att köpa sådan utrustning om arbete kommer att utföras på ett stort territorium eller i förhållanden med tung jord. Men för bearbetning av ett privat jordbruksområde eller en liten trädgård kan du använda kompakta kinesiska enheter, som är kända för sin låga kostnad. Det är det överkomliga priset som gör sådana kraftverk tillgängliga för varje person.

Bild
Bild

Det är bäst att välja motorer som är utrustade med en tvåventils drivenhet. Till exempel har motorer tillverkade av Lifan ett universellt luftkylningssystem, vilket är av stor betydelse för sådana enheter.

Bild
Bild

Alternativ som är utrustade med en rattstång är också mycket efterfrågade idag. De har en ganska smal kaross och närvaron av ett kabelstyrsystem. Detta förenklar processen med att använda walk-behind-traktorer och säkerställer också säkerheten vid installation av motorn.

Bild
Bild

Grundläggande regler och principer för installation

När du installerar kraftenheten på en bakomliggande traktor måste du vara extremt försiktig, eftersom en analfabetisk installation kan leda till utrustningsfel, vilket resulterar i att den är olämplig för vidare användning. Först och främst måste du bekanta dig med tillverkarens instruktioner, som i minsta detalj beskriver processen för att installera kraftenheten på den bakomliggande traktorn. Dessutom måste du på förhand se till att den valda kraftenheten är helt lämplig för installation på din bakomliggande traktormodell. Under installation och montering måste du ta hand om din säkerhet i förväg, med hjälp av skyddsanordningar för händer, samt koppla bort strömmen från batteriet.

Bild
Bild

Således anses kinesiska motorer för motoblock vara en av de bästa när det gäller förhållandet mellan pris och kvalitet, vilket säkerställer deras popularitet och efterfrågan på marknaden.

Rekommenderad: