Zhiguli-hjul På En Bakomliggande Traktor: Hur Uttrycker Man Det Själv? Vad Händer Om Det är Svårt Att Styra Den Bakomliggande Traktorn?

Innehållsförteckning:

Video: Zhiguli-hjul På En Bakomliggande Traktor: Hur Uttrycker Man Det Själv? Vad Händer Om Det är Svårt Att Styra Den Bakomliggande Traktorn?

Video: Zhiguli-hjul På En Bakomliggande Traktor: Hur Uttrycker Man Det Själv? Vad Händer Om Det är Svårt Att Styra Den Bakomliggande Traktorn?
Video: Socialdemokratiska Arbetarbladet rasar på Jimmie Åkessons korvresa 2024, Maj
Zhiguli-hjul På En Bakomliggande Traktor: Hur Uttrycker Man Det Själv? Vad Händer Om Det är Svårt Att Styra Den Bakomliggande Traktorn?
Zhiguli-hjul På En Bakomliggande Traktor: Hur Uttrycker Man Det Själv? Vad Händer Om Det är Svårt Att Styra Den Bakomliggande Traktorn?
Anonim

Motoblock är en mycket viktig och användbar enhet i det personliga hushållet. Men ibland tillfredsställer deras märkesutrustning inte bönder och trädgårdsmästare. Då uppstår naturligtvis frågan om ersättning. Ämnet för den här artikeln är hur man installerar Zhiguli-hjul på en bakomliggande traktor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

På motoblock kan du antingen sätta gummidäck med slitbanan eller metallhjul, kompletterat med grousers. Det första alternativet är bättre för en grusväg, och det andra är bättre för att arbeta på fältet. Inte varje kit, även samma storlek, är verkligen användbart för tuffa förhållanden. Breda hjul bör installeras om du måste plöja marken eller om du behöver gräva ut potatis. Det är absolut nödvändigt att observera avståndet mellan raderna - det sträcker sig från 60 till 80 cm, som när du använder standardsatsen.

Bild
Bild

Hur gör man det rätt?

Installation av Zhiguli-hjul på en bakomliggande traktor är fullt möjlig även för icke-proffs. Hålen på de två strukturerna som ska justeras matchar inte. Det är absolut nödvändigt att ta hänsyn till denna nyans när du utför arbete. I alla fall bör backar av samma storlek användas. Det är önskvärt att deras massa också sammanfaller.

Om olika däck är monterade kan skridskornas svårighetsgrad variera ganska kraftigt . Som ett resultat blir det svårt att styra den bakomliggande traktorn, som de säger, den "leder" åt ena hållet. Att hålla ratten i det här fallet blir mycket svårt. För att lösa problemet finns det bara ett alternativ: gå tillbaka till ändringen och gör fortfarande helt samma backar. Men det är fullt möjligt att anpassa gamla,”misshandlade” och till och med utåt rostiga diskar - trots allt används den bakomliggande traktorn för rent utilitaristiska ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varför ändra?

Fördelarna med att byta hjul är:

  • ökning av enhetens livslängd;
  • öka dess förmåga att köra över landet;
  • eliminering av deformationer under drift;
  • bekvämare användning av walk-behind traktorer.

Det är bäst att vänta till vintern med bytet. Sedan kommer det en paus i fältarbetet och du kan göra den här affären mycket mer eftertänksamt, lugnt. Det rekommenderas att förbättra motoblock i etapper. Först ökar massan, ytterligare belysningsanordningar installeras - och först då kommer hjulen. Vissa mästare rekommenderar att du endast använder Zhiguli -skivor och väljer själv gummi av lättare märken av samma storlek. I de flesta fall räcker det med helårsgummi. Vinter- och sommaralternativ är orimligt dyra, kräver regelbundet byte när säsongen ändras, men det finns fortfarande ingen särskild praktisk skillnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

För din information! Det är bättre att föredra ett hjulaggregat med rör "inhemska" för den bakomliggande traktorn. Då blir det färre problem med att montera på axeln. Om styrningens längd initialt inte räcker kan de förlängas.

I det här fallet är det nödvändigt att exponera alla delar så noggrant som möjligt, annars kommer det att bli stryk på sluttningen vid körning. Experter rekommenderar att du kopplar ihop delarna på den bakomliggande traktorn med samma teknik som den är monterad i fabriker.

Du kan installera Zhiguli-hjul på Neva walk-behind-traktorn . Arbetet reduceras i de flesta fall till att borra 4 hål och dra åt bultar i dem. Som praktiken visar, efter att ha bytt hjul, går bakomgående traktorer märkbart. Denna fastighet är värdefull vid transport av olika varor. Hastighetsökningen märks både på asfalt och på marken. Ibland måste man till och med överföra den bakomliggande traktorn till lägre växlar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av Zhiguli -hjul låter dig också öka markfrigången . Du kan vägra använda klackar. Hilling utan dem blir fullt möjligt. Vissa användare noterar också en mjukare åktur. Vidhäftningen på ytan växer fortfarande, det visar sig vara tillräckligt för att köra uppför på gräsbevuxna områden. Vanliga hjul i sådana situationer glider nästan oundvikligen. I allmänhet är konsumenterna nöjda. Du kan hitta recensioner om att ratten är svårare att vrida. Skillnaden är dock inte kritisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Det finns olika typer av Zhiguli -hjul på den ryska marknaden. Du kan säkert välja vilken produkt som helst - även uppsättningar som har överlevt från 1980 -talet. När du installerar hjul på "Oka" bakomliggande traktor rekommenderas att du använder avblockering. De kommer att förenkla vändningen i trädgården ännu mer än att använda klackar. För att göra avblockering är det lämpligt att använda Zhiguli -delar.

Mästare rekommenderar att svetsarbete utförs så noggrant som möjligt . Om det görs felaktigt faller strukturen sönder. Om du behöver montera hjul på Patriot Pobeda walk-behind traktor, bör du ta hänsyn till dess karakteristiska drag. Naven är gjorda så att de passar på axeln med en godtycklig ände. Detta gör att hjulen kan installeras mycket nära växellådan.

Bild
Bild

Om du, efter att ha installerat Zhiguli -stöd, reducerar gasen till ett minimum kan du köra säkert även på tomma däck.

Spårets förträngning hjälper till att förbättra mekanismens kontrollerbarhet. Som praktiken visar är det inte nödvändigt att byta motorer - även standardmotorerna för gående traktorer klarar effektivt arbetet efter att ha installerat stora hjul. Erfarna användare varnar dock för att trycka på kopplingen för hårt. Modifiering av själva hjulen (med lämplig diameter) är inte nödvändig.

Rekommenderad: