Hur Gör Man Ljus På En Bakomliggande Traktor? Hur Sätter Jag En Strålkastare Utan Generator? Hur Ansluter Man En Belysningsspole Med Egna Händer?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Gör Man Ljus På En Bakomliggande Traktor? Hur Sätter Jag En Strålkastare Utan Generator? Hur Ansluter Man En Belysningsspole Med Egna Händer?

Video: Hur Gör Man Ljus På En Bakomliggande Traktor? Hur Sätter Jag En Strålkastare Utan Generator? Hur Ansluter Man En Belysningsspole Med Egna Händer?
Video: Powering 12V headlight with 212cc predator engine 2024, Mars
Hur Gör Man Ljus På En Bakomliggande Traktor? Hur Sätter Jag En Strålkastare Utan Generator? Hur Ansluter Man En Belysningsspole Med Egna Händer?
Hur Gör Man Ljus På En Bakomliggande Traktor? Hur Sätter Jag En Strålkastare Utan Generator? Hur Ansluter Man En Belysningsspole Med Egna Händer?
Anonim

I den moderna världen är alla minitraktorer mycket välutrustade. Trots detta har inte alla belysningsutrustning. Denna uppgift kommer dock inte att vara svår att lösa. Alla kan sätta en strålkastare på en bakomliggande traktor, utan någon kunskap om elektroteknik. Allt görs mycket enkelt och enligt instruktionerna.

Med egna händer

Nästan alla ägare till motoblock använder sig av strålkastare från sovjetiska lätta fordon som belysningsutrustning. Detta är ett av de enklaste sätten att lösa problemet.

Men glöm inte att ett sådant ljus inte kommer att vara tillräckligt starkt, och det är osannolikt att du kommer att glädja dig med en lång livslängd.

Därför anses det bästa alternativet vara oberoende tillverkning av sådan elektrisk utrustning. Du behöver inte köpa dyra källor och utrustning. Allt du behöver är samma strålkastare från en sovjetisk bil. Du kommer bara att byta ut insidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så till att börja med tas det yttre glaset och andra element, fixerade med plastklämmor, bort från strålkastaren. Nästa steg är att göra en dummy -kropp av belysningsarmaturen. Den är gjord av gips. Flytande gips hälls i armaturens bas och sprids jämnt över hela basen. Vänta tills gipset är helt torrt, sedan måste avtrycket försiktigt dras ut.

Observera att experter inte rekommenderar konstgjord torkning, så det är bättre att vänta tills gipset härdar naturligt.

Tre lager glasfiber bör appliceras på denna mall. Var noga med att applicera epoxi mellan skikten. Det är billigt, priset på marknaden fluktuerar runt 400 rubel.

Efter alla steg ska ditt arbetsstycke ligga i rumstemperatur i en hermetiskt tillsluten behållare utan luftgenomträngning. Vänta tills dummy är helt torr. Därefter måste du slipa produkten så att det inte finns några oegentligheter på den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nu kommer det viktigaste steget - du måste göra glas. För att göra detta måste du värma ugnen till en temperatur på 180-200 C. Köp tunna lameller i förväg och ställ dem till ett stativ. Tillverkning av en sådan struktur kommer att kräva cirka 10 skenor. Fäst sedan glasfiber på den. Ta bort materialskyddet. Annars kommer arbetsstycket att absorbera allt damm. Du kan skicka arbetsstycket till ugnen.

Öppna ugnen regelbundet och kontrollera produkten. Så snart det börjar deformeras kan du ta ut det och applicera det på materialet ., som bereddes några steg ovan. Allt detta skickas igen till en försluten behållare med tättslutande lock. Vänta tills det stelnar helt.

Den resulterande strålkastaren är noggrant polerad. För dessa ändamål kan du till och med använda sandpapper. Därefter behandlar vi ytan med ett lösningsmedel och väntar tills det torkar. Nästa steg är att installera en glödlampa med buffertgas. En halogenlampa i Ryssland kostar cirka 700 rubel. Istället kan du använda LED -remsor som en mer budgetmässig ersättning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installera inte belysningsarmaturen omedelbart. Tidigare måste den kontrolleras flera gånger för kortslutning, och först efter det kan strålkastaren fästas på den bakomliggande traktorn. Använd inte en upphängd struktur för att installera den. En sådan ljuskälla måste fixeras på minst fyra platser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elgenerator

När du har byggt huvuddelen av ljuskällan måste du ansluta den till generatorn. Du kan använda alla vanliga elektriska generatorer från en minitraktor. För dessa ändamål producerar många tillverkare av motoblock fordon med överkapacitet. Denna kraft spenderas bara på att belysa och installera en bilsignal.

En sådan elektrisk generator är mer än tillräckligt för en given ljuskälla.

För att utrusta den bakomliggande traktorn med belysning följer du stegen nedan:

  1. Först och främst, ledningarna från generatorn till strålkastaren.
  2. Installera strömbrytaren nära ratten eller på en annan plats som är lämplig för föraren. En tråd tas också bort från den och ansluts till strålkastaren. Kontrollera belysningens kvalitet och strömbrytarens funktion.
  3. Om allt är bra kopplar du bort alla ledningar. Ledningarna ska skyddas med en korrugering. Annars kan du av misstag hämta dem och skada dem. Också, utan skydd, är inte möjligheten till vatteninträngning och kortslutning utesluten.
Bild
Bild

Om generatorn är tillräckligt kraftfull får du mycket ljus med högljus. Generatorns låga effekt kan indikeras av strålkastarens konstanta blinkning vid höga belastningar på den bakomliggande traktorn. Om du står inför just en sådan situation skulle en rimlig lösning vara att ersätta standardenheten med en elektrisk generator från alla traktorer tillverkade i Minsk. Dess kraft kommer definitivt att räcka för dig.

Glöm inte att om du installerar en tredjeparts elektrisk generator, fungerar standardfästen inte för det . Du måste laga mer … En belysningsspole används för anslutning.

Efter lyckad installation, kontrollera ledningarna. Vana dig till att kontrollera kontakterna varje gång du arbetar med den bakomliggande traktorn. Annars kan fukt komma in, vilket kommer att påverka driften av den bakomliggande traktorn som helhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utan generator

En annan metod för att ansluta belysning är utbredd bland operatörer. Här kommer det att vara möjligt att göra utan att använda en generator. Du behöver ett 12 volts batteri och en LED -remsa.

Du behöver inte köpa ett nytt batteri speciellt. För detta ändamål kan du använda ett gammalt elscooterbatteri.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom källkoden måste du i förväg tänka på var den här enheten ska monteras. Om du är ägare till ett stort fordon är den idealiska lösningen att montera ett batteri mellan växellådan och motorn.

Steg-för-steg-åtgärder:

  1. Med hjälp av svetsning och en järnvinkel måste du göra ett ställ för ditt gelbatteri. Den är fäst på ramen på minitraktorn.
  2. Ett batteri installeras från insidan, som kläms fast med ett par bultar och en metallinsats.
  3. Ledningar läggs från batteriet till strömbrytaren. Alla fogar måste tätas och isoleras med värmekrympbar tejp.

Denna typ av belysning kommer att visa sig vara mycket ljus. Denna metod för att installera strålkastare har dock en negativ sida: en full laddning av batteriet räcker för bokstavligen ett par timmars drift, varefter det måste laddas om igen. Detta är en mycket betydande nackdel för dem som arbetar intensivt med en minitraktor.

Bild
Bild

Från tändning

Detta är det enklaste sättet att skapa en ljuskälla. Du måste dra ledningen med ena änden till tändningen och den andra till strålkastarkontakten. En sådan ljuskälla fungerar stabilt. Denna anslutningsmetod har också en nackdel: med tändningen avstängd kan du inte tända strålkastaren.

Alla ovanstående belysningsinstallationsalternativ är kompatibla med absolut alla märken av motoblock och minitraktorer tillverkade både i Ryssland och utomlands.

Rekommenderad: