Hur Ansluter Jag En LED -spot? Anslutningsdiagram För En Strålkastare Med Tre Ledningar. Hur Ansluter Jag Korrekt Till Ett 220 V -nätverk Utan Och Med Jordning?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag En LED -spot? Anslutningsdiagram För En Strålkastare Med Tre Ledningar. Hur Ansluter Jag Korrekt Till Ett 220 V -nätverk Utan Och Med Jordning?

Video: Hur Ansluter Jag En LED -spot? Anslutningsdiagram För En Strålkastare Med Tre Ledningar. Hur Ansluter Jag Korrekt Till Ett 220 V -nätverk Utan Och Med Jordning?
Video: How to Wire an LED Light Bar Properly (Project Night Light Episode 3) 2024, April
Hur Ansluter Jag En LED -spot? Anslutningsdiagram För En Strålkastare Med Tre Ledningar. Hur Ansluter Jag Korrekt Till Ett 220 V -nätverk Utan Och Med Jordning?
Hur Ansluter Jag En LED -spot? Anslutningsdiagram För En Strålkastare Med Tre Ledningar. Hur Ansluter Jag Korrekt Till Ett 220 V -nätverk Utan Och Med Jordning?
Anonim

I den moderna världen utvecklas tekniken i en accelererad takt, så ingen kan bli överraskad av en trådlös laddare eller lampa, vars kraft kan belysa ett halvt block. Nu kommer du förmodligen inte längre att träffa en sådan person som inte har den minsta aning om vad en LED är. Det är en slags glödlampa som omvandlar elektriskt flöde till ljus. Det är övervägande brandsäkert och mycket effektivt, till skillnad från sina motsvarigheter.

Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

LED -strålkastaren består av flera element: LED -lampor, en styrenhet, ett förseglat hus och en konsol . Och det måste också finnas en strömförsörjningsenhet - till exempel ett laddningsbart batteri eller ett kort som används i standardmodeller och en styrenhet - det kommer att säkerställa att utrustningen fungerar med hjälp av strömbrytare.

Bild
Bild

Allt slags arbete med enheter som är direkt beroende av el är potentiellt farligt . Och även om installationen av en LED -strålkastare är så enkel som möjligt, kan nästan alla hantera den, du måste ansluta den med stor omsorg för att inte skada din egen hälsa, eftersom det här är en elektrisk enhet. För din säkerhet bör du följa några rekommendationer.

Bild
Bild

Först och främst måste du vara uppmärksam på dina händer innan du börjar arbeta. De måste vara torra . Det är strängt förbjudet att utföra åtgärder med utrustningen när för mycket fukt uppmärksammas i närheten. Och du kan inte använda tyghandskar som skydd för lemmarna, eftersom de vid en eventuell elektrisk stöt inte hjälper, men för att vara ett föremål för eld är de ganska lämpliga.

Se till att kretsen där anslutningen kommer att kopplas från strömkällan . Detta är återigen nödvändigt för att skydda dig från elektriska stötar.

Använd inte föremål som är otillräckligt skyddade från damm och fukt, och handtagen på verktygen bör vara mycket noggrant isolerade.

Med hjälp av en indikatorskruvmejsel är det nödvändigt att ständigt kontrollera spänningen i nätverket och observera att avvikelserna från 220 volt inte är mer än 10% . Annars måste arbetet stoppas.

Bild
Bild

Om det finns kemikalier i närheten av LED -armaturerna måste de isoleras.

Om det uppstår problem med enheten efter anslutning, rekommenderas det inte att demontera och reparera den själv . Först och främst är det inte ett faktum att detta kommer att leda till ett positivt resultat, dessutom är det möjligt att skada både din egen hälsa och ämnet. Tillverkare förbjuder att eliminera olika defekter själva, i vilket fall underhåll och byte av utrustning med en service som kan repareras under garantin är omöjligt.

Bild
Bild

Verktyg och material

Tidigare i texten nämndes det att installationen av en LED -strålkastare är mycket enkel. Därför behöver du några verktyg för att ansluta. Först och främst är det trådar, de måste köpas i en järnaffär i förväg, och du bör välja från samma material som strålkastaren så att det inte blir några problem . Hänsyn måste tas till isolering, till exempel kan speciella terminalklämmor användas. Och naturligtvis krävs verktyg som ett lödkolv, en skruvmejsel och sidoskär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kopplingsschema

Installationen av sådana spotlights kommer att variera något beroende på kretselementen. Till exempel om du behöver lägga till ytterligare rörelse- eller ljussensorer. Även om arbetsordningen är likartad.

Bild
Bild

Omedelbart innan du ansluter måste du välja rätt plats där enheten ska placeras. Detta är en viktig aspekt, eftersom det är nödvändigt att ta hänsyn till teknikens möjligheter och köparens önskemål, eftersom de kanske inte alltid sammanfaller . Till exempel, om en person vill belysa husets bakgård med en strålkastare så mycket som möjligt, medan du väljer ett område för placering som kommer att täckas av träd eller andra strukturer, fungerar det inte att installera enheten korrekt. Man måste komma ihåg att ljuskällan behöver ledigt utrymme för att utföra sina funktioner. Därför bör du först välja en plats så att det inte finns några hinder för belysning.

Det rekommenderas att placera strukturen på ett ganska stort avstånd från marken - detta gör att ljuset kan täcka det maximala området. Sådana enheter kan skilja sig åt i färg, vilket i princip inte påverkar installationsschemat på något sätt, men när du väljer en plats med detta är det bättre att vara mer försiktig.

Bild
Bild

För att ansluta en LED -strålkastare måste du först ansluta kabeln till terminalerna på lådan och öppna den något med en skruvmejsel innan det . Rörelsesensorerna är justerbara i 3 riktningar. En av dem kommer att uppfatta ljuskänsligheten, den andra - allmänna och den tredje är ansvarig för att ställa in tidsperioderna för arbetet.

Bild
Bild

Efter det måste du ansluta enheten till nätverket. Här bör du också följa vissa regler för att uppnå ett positivt resultat . Först avlägsnas fästelementen. Sedan demonteras höljet och en kabel läggs inuti packboxen, ansluten till kopplingsplinten, och locket kan stängas.

Det är också möjligt att köpa en strålkastare med tre ledningar som redan är inbyggda . I det här fallet är det ännu enklare att ansluta enheten. Det är nödvändigt att ansluta dessa ledningar till kabelns anslutning med eltejp eller specialdynor.

Bild
Bild

Efter alla dessa steg är det tillräckligt att fixa enheten på fästet och installera det på den valda platsen. Anslut sedan utrustningen till strömställaren i 220 Volt -nätverket.

Det sista steget är att kontrollera funktionerna hos diodstrålkastaren

Bild
Bild

Grundstötning

Alla LED -armaturer behöver inte en jordanslutning. För det mesta gäller detta strålkastare i klass I (där skydd mot elektrisk ström utförs med två system: grundläggande isolering och sätt att ansluta ledande element som är tillgängliga för beröring), sådana enheter är mycket säkrare än andra, eftersom det finns ett dubbelskydd mot eventuell elektrisk stöt.

Bild
Bild

Om enheten är ansluten till elektricitet med hjälp av en kabel, har kabeln vanligtvis redan en jordkärna eller kontakt, vilket helt enkelt är tillräckligt för att ansluta till matningskabelns ledare. Ibland har strålkastare på kroppen extra stift att ansluta till marken.

Bild
Bild

Det händer att en person som köper en enhet inte vet något om jordning och därför inte ansluter den här funktionen . I en sådan situation fungerar enheten normalt, men om det uppstår en nödsituation kan det orsaka en högre fara.

Bild
Bild

Utan jordning

Det finns LED-armaturer där de, för att spara pengar, använder tvåtrådiga kablar som inte har någon jord alls, eller tre-ledare, där skyddsledaren är ansluten i en grupp med resten. Oftast uppstår denna situation i gamla hus. Om det inte finns någon jordning är det nödvändigt att använda diodstrålkastare, som inte behöver det, det vill säga bara med grundisolering.

Bild
Bild

Hjälpsamma ledtrådar

För att strålkastarljuset ska hålla så länge som möjligt bör du välja ett starkt fäste för det. Det enklaste sättet är att använda en stålklämma. Med detta alternativ kan diodarmaturen fästas på valfri yta, till exempel på en stolpe.

Bild
Bild

Förutom fästelementets styrka är det också viktigt att vara uppmärksam på skyddet av enheten mot fukt och damm. Strålkastarljuset kommer att kunna överleva ett lätt regn eller dimma, men ett kraftigt skyfall, trots sin tjocka kropp, är osannolikt. Därför rekommenderas att placera enheten någonstans under en baldakin eller baldakin.

Rekommenderad: