Generator För Bakomliggande Traktor: Karakteristisk. Hur Installerar Och Ansluter Jag En 220 Volt -generator Med Egna Händer?

Innehållsförteckning:

Video: Generator För Bakomliggande Traktor: Karakteristisk. Hur Installerar Och Ansluter Jag En 220 Volt -generator Med Egna Händer?

Video: Generator För Bakomliggande Traktor: Karakteristisk. Hur Installerar Och Ansluter Jag En 220 Volt -generator Med Egna Händer?
Video: Как заставить авто генератор работать постоянно 2024, April
Generator För Bakomliggande Traktor: Karakteristisk. Hur Installerar Och Ansluter Jag En 220 Volt -generator Med Egna Händer?
Generator För Bakomliggande Traktor: Karakteristisk. Hur Installerar Och Ansluter Jag En 220 Volt -generator Med Egna Händer?
Anonim

Det är omöjligt att föreställa sig en bakomliggande traktor utan generator. Det är han som genererar den nödvändiga energin för att driva de återstående elementen i enheten. Hur man installerar det själv och vilka nyanser som ska beaktas kommer att diskuteras i artikeln.

Vad det är?

Innan du köper, och ännu mer för att installera och ansluta en generator för en bakomliggande traktor, är det mycket viktigt att veta vad det är.

Generatorn består av flera komponenter

  1. Stator . Det är generatorns "hjärta" och är en lindning med stålblad. Det ser ut som en tätt packad väska.
  2. Rotor . Den består av två metallbussningar, mellan vilka fältlindningen är placerad, i form av en stålaxel. Enkelt uttryckt är rotorn en stålaxel med ett par bussningar. Lindningstrådarna är lödda vid glidringarna.
  3. Remskiva . Det är ett bälte som hjälper till att överföra den genererade mekaniska energin från motorn till generatoraxeln.
  4. Borstmontering . En plastbit som hjälper till att ansluta rotorkedjan till andra kedjor.
  5. Ram . Detta är en skyddande låda. Oftast gjord av metall. Det ser ut som ett metallblock. Kan ha ett eller två (bak och fram) omslag.
  6. Ett annat viktigt element är spänningsregulatorns munstycke . Det stabiliserar spänningen om belastningen på generatorn blir för tung.

Det är värt att notera att generatorer för en bakomliggande traktor inte skiljer sig mycket från generatorer för andra fordon eller dimensionella enheter, den största skillnaden är bara kraft.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel används de 220 volt spänningsgeneratorer som diskuteras i denna artikel i en bil eller traktor för att tända en glödlampa eller strålkastare, och installerade i en bakomliggande traktor slår de på motorn, som senare laddar andra enheter.

Val av funktioner

När du väljer en elektrisk generator är det viktigaste, som nämnts ovan, dess effekt. Det effektvärde du behöver är enkelt att beräkna själv. För att göra detta kommer det att räcka med att summera kraften hos alla enheter på den bakomliggande traktorn och köpa en generator som har ett större värde än detta nummer. Det är i detta fall som du kan vara säker på att den bakomliggande traktorn kommer att kunna ge energi till alla enheter utan hopp och avbrott. Standardspänningsvärdet för generatorer är samma 220 volt.

Du bör bara tänka på att köpa en bilgenerator om det finns en vanlig, nästan daglig användning av den bakomliggande traktorn.

I vissa fall rekommenderas det att köpa en sådan elektrisk generator på en tungklassig motoblockmodell. Men det är bäst att inte köpa sådana modeller på grund av den oöverkomligt höga kostnaden för vissa kopior för att undvika samma dyra efterföljande reparation av produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Det är inte så svårt att installera och ansluta generatorn själv. Det viktigaste i denna fråga är uppmärksamhet och exakt anslutning till den elektriska kretsen. Som med all reparation eller utbyte av tekniska delar kommer detta att ta tid.

Nedan finns instruktioner för installation av en elektrisk generator

  1. Du måste börja arbeta genom att ansluta generatorn till den elektriska enheten. Det är nödvändigt att ansluta en energiomvandlare till två blå av de fyra ledningarna.
  2. Det andra steget är att ansluta en av de två återstående ledningarna. Den svarta ledningen är ansluten till massan av den bakomliggande traktormotorn.
  3. Nu återstår att ansluta den sista lediga röda tråden. Denna kabel matar ut den konverterade spänningen. Tack vare honom blir det möjligt både strålkastarnas arbete och ljudsignalen, och strömförsörjningen till elektriska apparater utan batteri sker omedelbart.

Det kommer att vara användbart att påminna dig om hur viktigt det är att följa instruktionerna. Om den installeras felaktigt finns det risk för gnistbildning på lindningen, vilket kan leda till att den tänds.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid detta kan installationen eller utbytet av en elektrisk generator för en bakomliggande traktor anses vara klar. Men det finns några faktorer och finesser som måste beaktas och som man måste uppmärksamma. Låt oss prata mer om detta.

Vad mer behöver du veta?

Det händer att elmotorn omedelbart efter installation och start började bli väldigt varm. I det här fallet måste du sluta använda enheten och ersätta kondensatorerna med mindre energisugna.

Det är viktigt att förstå att den bakomliggande traktorn endast kan slås på i ett torrt rum eller endast användas i torrt väder. Varje vätska som kommer in i enheten kommer säkert att orsaka kortslutning och avbrott i enhetens funktion.

Bild
Bild

För en "enklare" teknik, till exempel som kultivator, är det inte nödvändigt att köpa en ny elgenerator, det är fullt möjligt att klara sig med en gammal modell från en bil, traktor eller till och med en skoter.

Dessutom är det värt att notera att monterade generatorer har använts i jordbruket i många år och har visat sig vara utmärkta. Det är värt att ge företräde åt sådana modeller på grund av deras enkla installation och hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Om det inte är möjligt att köpa en elektrisk generator, då att göra det med egna händer är ganska genomförbart även för en nybörjare.

  1. Först och främst måste du köpa eller förbereda en elmotor.
  2. Gör en ram för den efterföljande stationära positionen för motorn. Skruva fast ramen på ramen på den bakomliggande traktorn.
  3. Montera motorn så att axeln är parallell med axeln på standardmotorn.
  4. Montera remskivan på axeln på standardmotorn på den bakomliggande traktorn.
  5. Montera ytterligare en remskiva på motoraxeln.
  6. Därefter måste du ansluta ledningarna enligt diagrammet för installationen som beskrivs ovan.

En viktig faktor är köpet av en digitalbox. Med hjälp av det kan du mäta avläsningarna av en elektrisk generator, vilket är nödvändigt när du monterar det själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt inte generatorn överhettas. Som nämnts ovan är det fullt med tändning.

Installation och användning av elektriska generatorer för olika utrustningar har praktiserats i decennier både inom jordbruksindustrin och i andra industrier. Därför är deras installation en teknik och färdigheter som har utarbetats under åren, du måste bara vara försiktig och följa instruktionerna.

Rekommenderad: