Weber Grill (45 Foton): Gatukol Och Elektrisk Grill, Kundrecensioner Av Amerikansk Grill

Innehållsförteckning:

Video: Weber Grill (45 Foton): Gatukol Och Elektrisk Grill, Kundrecensioner Av Amerikansk Grill

Video: Weber Grill (45 Foton): Gatukol Och Elektrisk Grill, Kundrecensioner Av Amerikansk Grill
Video: Går det att grilla på en elgrill? 2024, Maj
Weber Grill (45 Foton): Gatukol Och Elektrisk Grill, Kundrecensioner Av Amerikansk Grill
Weber Grill (45 Foton): Gatukol Och Elektrisk Grill, Kundrecensioner Av Amerikansk Grill
Anonim

Matlagning i det fria med hjälp av olika enheter har dykt upp för länge sedan. Mestadels använde människor hemlagade tegelstrukturer, som liknar grillar. Men den här byggnaden har en betydande nackdel - en stationär installation som begränsar rörelsen i det så kallade fältköket vid dåligt väder. Denna fråga bekymrade George Stephen i flera dagar …

Bild
Bild

Historia

D. Stephen är uppfinnaren och skaparen av Weber -företaget, som idag är ledande inom design och tillverkning av grillsystem. Det var han som designade den första sfäriska grillen, vars modell imponerade på hela Amerika och så småningom hela världen.

George är far till många barn som alltid har sett till att hans familj har kvalitetsmat. Han var irriterad över att han och hans familj i dåligt väder inte kunde njuta av att laga goda måltider i frisk luft.

Tänker på detta länge, när han såg en enorm boj, kom mannen på en genial idé att använda en boj för matlagning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Han skar den på mitten. Han använde bojens nedre metalldel som en skål (panna) där mat placerades, och använde den övre halvan som ett lock, till vilket benen skruvades för enkel placering av enheten. Så här såg den första grillen ut, där maten kunde lagas ute i alla väder, samtidigt som det kontrollerade utseendet på lågor.

Många decennier senare har Weber blivit ledande inom produktion av grillar av olika modifikationer. Tillverkaren förbättras ständigt och tillämpar innovativ teknik. Och varumärkets prioritet är strukturens hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Alla människor är fortfarande inte vana vid en så unik matlagningsanordning som grillen. Men för att förstå hur bekvämt, praktiskt, gott det är, bör du studera fördelarna med denna multifunktionella enhet från Weber från USA.

Idag tillverkar företaget en mängd olika gas-, kol- och elmodeller. Alla är gjorda av högkvalitativa material och har sina egna egenskaper.

Bild
Bild

Weber -grillar erbjuder många fördelar:

  • Form. Den sfäriska formen används i nästan alla modeller, med undantag för några. Den sfäriska skålen ger dig en fantastisk matlagningsupplevelse.
  • Det idealiska avståndet mellan värmekällan och gallret förhindrar ojämn matlagning, till exempel att bränna kött eller fisk, och eliminerar underkokta områden.
  • Lock. Förekomsten av ett omslag i strukturen spelar en speciell roll. På grund av det är alla ingredienser saftiga och inte övertorkade. Produkternas egenskaper går inte förlorade. Locket fungerar som en temperaturregulator och håller värmen inuti strukturen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Förekomsten av en indirekt matlagningsmetod. Den består av ett specialarrangemang av ingredienserna på galler, det vill säga fisk, kött eller grönsaker kan placeras precis ovanför värmekällan. Denna metod är typisk för kol- och gasgrillar.
  • Matlagning utan användning av oljor och fetter, vilket gör maten hälsosam och nyttig, utan kolesterol.
  • Brett utbud av modeller. Märkets arsenal innehåller både stationära stora grillinstallationer och kompakta bärbara grillar.
  • Multifunktionalitet. Det finns många olika typer av grillad mat.
  • Varaktighet. Produkterna har en lång driftstid.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den höga styrkan hos de material som grillstrukturerna är gjorda av.
  • Miljövänlighet och säkerhet. Grillad mat är säker för människors hälsa.
  • Förekomsten av en direkt tillagningsmetod. Den består i att reflektera värmen på maten som lagas.
  • Grillhandtagen är värmebeständiga för att förhindra handskador.
  • Systemet ger en helt säker tändning under alla väderförhållanden.
  • Hög grad av motståndskraft mot temperaturförändringar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Enkel att montera.
  • Antikorrosionsbeläggning.
  • Närvaron av en ventilationsregulator som reglerar och styr temperaturen.
  • Ett brett utbud av tillbehör för alla grillmodeller.
  • Bekvämt och enkelt tändsystem. Detta gäller gas- och kolstrukturer.

Förutom allt ovan har Weber grillar ett brett prisklass, så att varje köpare kan välja rätt modell.

Bild
Bild

Jämförelse med Napoleon

De främsta aktörerna på grillmarknaden är två företag Weber (USA) och Napoleon (Kanada). För att förstå vilket märke som ska föredras bör du bekanta dig med de viktigaste egenskaperna hos grillar, till exempel gas, två företag.

Gasgrill av Napoleon

Tillverkad av rostfritt stål av medicinsk kvalitet. De är utrustade med en lång driftstid, vissa modeller har livstidsgaranti. En egenskap hos detta märke är närvaron av en speciell infraröd brännare, som får mycket temperatur, och tack vare detta erhålls kött eller fisk med en krispig skorpa.

Grillgallren är gjorda av hållbart gjutjärn. De bibehåller fukt, på grund av detta får produkterna saftighet. Den kompletta uppsättningen innehåller en utdragbar hylla av värmebeständigt material och en termostat av rostfritt stål. Ett brett utbud av modeller och moderna typer gör att köparen kan välja en lämplig modell, inte bara i form, utan också i färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gasgrill från Weber

Den är tillverkad av hållbart rostfritt stål med en stabil bas. Grillen är utrustad med ett speciellt inbyggt galler, som fungerar som värmeenergidistributör, vilket resulterar i enhetlig rostning av kött och fiskprodukter. Vissa modeller är utrustade med en värmereflektor placerad under brännarna för att optimera värmefördelningen.

En särskild egenskap hos Weber grillenheter är den unika grilldesignen, det så kallade GBS-systemet , tillåter placering av tillbehör och tillbehör på grillen. Vissa modeller har en extra brännare för att värma mat eller göra såser. En annan innovation av tillverkarens grillar är närvaron av en digital termometer som interagerar med en smartphone och meddelar om vad som händer. Det är tillåtet att styra beredningen av fyra olika rätter samtidigt. Weber producerar också modeller av grillar med automatisk kolantändning, som konkurrenterna inte har.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om prissegmentet är det värt att notera att den kanadensiska tillverkarens grillar är något billigare än de amerikanska grilldesignerna. Skillnaden är 10-20%.

I vilket fall som helst, oavsett vilken modell köparen väljer, är det nödvändigt att utgå från tillverkningsmaterialet för produkten, från bekvämlighet, från funktionalitet och personliga preferenser.

Bild
Bild

Hur fungerar det?

Weber Grill är en amerikansk klassiker som är tekniskt avancerad, osårbar och utrustad med otrolig kulinarisk potential. Det är enkelt men ganska tillförlitligt en enhet som består av:

  • panna (sfärisk form dominerar);
  • kolgallret längst ner (om vi pratar om en kolgrill);
  • matlagningsgaller, såsom grillning av kött;
  • omslag.
  • ventilationshål placerade både på pannan och på locket;
  • det innovativa One Touch -rengöringssystemet i nyare modeller;
  • hjälptillbehör: bord, hållare, handtag, termostater, ben.

Funktionalitet och tillbehör beror på grillmodellen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Weber grillar har en enkel design och ett bekvämt tändsystem. Om vi pratar om kolmodeller bör allt göras i etapper:

  • locket tas bort och fläkten öppnas;
  • kol läggs ut och torrt bränsle läggs under det;
  • när vit aska bildas på kolet, indikerar detta att det är dags att laga mat;
  • ett galler installeras över gallret med utlagda kol;
  • produkter läggs ut;
  • locket är stängt.

Tillagningstiden anges i receptet, och temperaturen styrs av mängden kol.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi överväger en gasgrill består användningsförloppet av flera steg:

  • Locket öppnas och förekomsten av gas i flaskan kontrolleras.
  • Gasförsörjningen öppnar.
  • Tändningen är påslagen. Den kan vara automatisk och slås på med en knapp, eller så kan du använda vanliga tändstickor.
  • Locket stängs och grillen börjar värmas. Det tar i genomsnitt 10-15 minuter.
  • Brännarinställningen beror på vad som grillas.

Tillagningstiden anges i receptet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Amerikansk grill Weber kan vara av flera typer:

  • Kolsyra . Dessa är utomhuskonstruktioner utformade för att förbereda dina favoritmåltider i frisk luft. Dyrare modeller är utrustade med ett rökhus och andra alternativ som gör enheten multifunktionell och oumbärlig.
  • Elektrisk . En elektrisk grill är en enhet som drivs av el. Det gör att du kan laga mat utan att använda olja eller fett, vilket gör det ännu hälsosammare. De flesta modellerna är utrustade med alternativ för stekning, stuvning och uppvärmning. Vissa modeller har en bakfunktion. Fördelen med denna typ är frånvaron av rök, så installationen är möjlig i en lägenhet, i ett hus, på en balkong, till exempel.
  • Gas . Den mest populära stilen i Amerika. De är som regel automatiserade, och det tar ett minimum av tid att ställa in önskad temperatur. Sådana modeller har ett antal fördelar, inklusive: ingen öppen eld, enkel rengöring, temperaturkontroll, uppvärmning från 100 grader och högre, uppvärmningsfunktion, som tillhandahålls av ytterligare brännare, bevarande av produkternas naturliga smak på grund av frånvaro av rök.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särskilt populära är kolgrillar samt vedeldade modeller, särskilt under grill- / picknickperioden, när mycket tid spenderas i naturen. Alla grillmodeller är bärbara, därför enkla att använda, de kan enkelt passa in i bagageutrymmet på en bil. Och även för friluftsliv eller för användning på landet är fällbara modeller, "bok", som inte tar mycket plats och är ganska kompakta, lämpliga.

Nästan varje modell av grillenheten kompletteras med ett minimum av tillbehör och en bok som innehåller recept på utsökta rätter.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja grill är en enkel process. För att göra det korrekt måste du vägledas av små inköpsregler eller kriterier för designval:

  • bestämma vilken typ som behövs (gas, el eller kol);
  • grillplats (dacha, lägenhet, hus, gata, picknick);
  • hushållsapparater eller för hemmabruk;
  • besluta om tillgängligheten av funktioner, eftersom kostnaden beror på det.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa konsulter i butikskedjor är säkra på att du bara behöver välja den modell du tycker om och är prisvärd. Detta är det enda sättet att få verkligt nöje av köpet. Till exempel är gasstrukturer mer lämpliga för dem som inte vill slösa tid på semestern för att tända kol eller ved. Och även en gasgrill är lämplig för dem som är tidsbegränsade, som inte har tid att laga middag.

Förutom grillen, glöm inte tillbehör av hög kvalitet till konstruktioner, eftersom de avsevärt utökar grillens funktionalitet . Du bör börja med de enklaste artiklarna och gradvis fylla på arsenalen med tillbehör med mer ovanliga och icke-standardiserade element.

Oavsett vilken typ av Weber -grill som köps kan du vara säker på kvalitet och tillförlitlighet, eftersom företaget ger en lång garantitid för alla sina produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

För att grillstrukturen ska fungera länge och utan avbrott måste den underhållas ordentligt. För att ta hand om kolstrukturer måste du skaffa följande verktyg:

  • speciell grillborste;
  • tvättmedel / rengöringsmedel för grill;
  • mjuk svamp;
  • tvätta servetter med speciell impregnering;
  • aluminiumpallar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter varje användning av grillen måste gallret rengöras för att förhindra att det torkar ut. Innan rengöring är det nödvändigt att värma upp gallret i grillen ett tag, och sedan, när det fortfarande är varmt, är det nödvändigt att rengöra det väl med en borste. Du bör också alltid se till att ingen kall ask lagras i grillen.

För att ta hand om gasapparater bör du förbereda några enheter:

  • speciell borste för rengöring av grillen;
  • grillrengöring, det kan vara flytande eller pulver;
  • en uppsättning tvättservetter;
  • mjuka svampar;
  • aluminiumpallar;
  • liten kniv.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rengöring måste utföras efter varje användning av konstruktionen så att smuts inte torkar ut på gallret.

Det är absolut nödvändigt att grillkammaren före / efter användning är något uppvärmd, tom och stängd tills rök slutar bildas.

Bild
Bild

Recensioner

Kundrecensioner av amerikanska grillar är mestadels positiva, eftersom dessa produkter är hållbara, pålitliga och estetiskt tilltalande. Grillens livslängd utan en enda uppdelning kan vara 10-20 år, beroende på användningsfrekvens och vårdkvalitet, och först då är det nödvändigt att byta ut något strukturelement som enkelt kan köpas i butiken.

Rekommenderad: