Sängstilar (69 Foton): Skandinavisk Och Klassisk, Amerikansk Och Högteknologisk, Barock Och Minimalism, Modern Och Modern, Orientalisk

Innehållsförteckning:

Video: Sängstilar (69 Foton): Skandinavisk Och Klassisk, Amerikansk Och Högteknologisk, Barock Och Minimalism, Modern Och Modern, Orientalisk

Video: Sängstilar (69 Foton): Skandinavisk Och Klassisk, Amerikansk Och Högteknologisk, Barock Och Minimalism, Modern Och Modern, Orientalisk
Video: Landscape Photography | Minimalism 2024, Maj
Sängstilar (69 Foton): Skandinavisk Och Klassisk, Amerikansk Och Högteknologisk, Barock Och Minimalism, Modern Och Modern, Orientalisk
Sängstilar (69 Foton): Skandinavisk Och Klassisk, Amerikansk Och Högteknologisk, Barock Och Minimalism, Modern Och Modern, Orientalisk
Anonim

Många olika stilar används nu för inredning. Och för att skapa en komplett och vacker design måste du välja lämpliga möbler. Denna artikel kommer att diskutera vilken säng du behöver välja för en viss stil i sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av stilar

Det moderna valet av inredningsstilar gör att du kan hitta en design för alla smaker: från lyxen i palatsdekoration till afrikansk exotism. Stilen där du kan välja en säng själv kommer att diskuteras vidare.

Klassisk

I strikt mening kallas den klassiska stilen för antikens tid. Därför skulle det i en sådan inredning vara logiskt att träffa en säng med en trägavel och en hög fotbräda. Det kan också dekoreras med en chiffongtak och traditionella grekiska ornament.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassicism

Detta är den stil som de brukade kalla klassiker. Han kom från palatsets inre. Stilistiken kan kännetecknas av den karakteristiska sammanvävningen av element i antik inredning (traditionella mönster, pelare och statyer) med palatsdekorationens prakt. Sängen i klassisk stil har som regel en mjuk sänggavel med snidade träkantar och förgyllningar. För att dekorera en sådan säng är det därför nödvändigt att använda dyra textilier med en blank glans och traditionella mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Empire stil

Det kännetecknas av användningen av forntida egyptisk och sen antik stilistik samt romersk imperialism. I interiörer i denna stil kan du hitta ett överflöd av förgyllning, kontrasterande med mörkt eller till och med ibenholt trä. Antika mönster och militära emblem används aktivt, till exempel spjut, pilar, lagerkrona. Följaktligen kommer sängen att vara gjord av mörkt trä med inslag av förgyllning. Det kan också dekoreras med en baldakin, ett karakteristiskt romerskt vinkelmönster och en lagerkrona på sänggaveln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barock

Stilen präglas av rik och överdriven dekoration och prakt. Raka linjer är svåra att se på en barockbädd. Inredningen är mycket komplex och omfattande och består helt och hållet av lockar, stjälkar och blad. Förutom Empire -stilen är ett överflöd av förgyllning karakteristisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rokoko

Det är efterföljaren till barocken, men med mindre överdådig dekoration. Det kännetecknas av släta, böjda linjer, sofistikering och sofistikering. Denna säng kommer att stå på böjda, snidade ben som slutar i lockar. Den kan vara gjord av både mörkt och ljust trä. Inredningen består av släta linjer som flyter in i varandra och skapar invecklade mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

Avser de redan moderna stilarna som har ersatt dekorationens pompa och pretentiöshet. Interiören använder trä, metall, färgat glas. Alla möbler, från möbler till trappräcken, består av nyckfulla, sammanflätade linjer, ofta utan symmetri. Samtidigt är motiv som liknar trädgrenar, löv och blommor karakteristiska. En säng i jugendstil kan ha antingen en sänggavel av trä eller metall. För tillverkning av möbler används trä i olika nyanser.

Ett särdrag är sammanflätningen av linjer till ovanliga former och frånvaron av små element i mönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Etnisk

Etniska stilar har sina rötter i de mest olika kulturerna runt om i världen: från öst till väst och från norr till söder. Bland dem kan du hitta både en återhållsam skandinavisk stil och en ljus orientalisk. Följaktligen kommer sängen att ha alla de karakteristiska egenskaperna hos en viss kultur, till exempel höga spiror och en chiffongtak för öst eller en låg bas för Japan.

Ett särdrag hos alla etniska stilar är användningen av trä med minimal bearbetning. Det vill säga naturlig färg och konsistens.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Amerikanskt land

Denna stil kännetecknas av höga sängar med en solid sänggavel och fotgavel av enkla raka plankor. Den kan ha en rak form, men oftare utförs den med en halvcirkelformad kant. Sängens hörn är dekorerade med snidade element i olika former. Träet kan ha en naturlig färg eller målas med en ljus färg (vit, blå, beige).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rustik

Sängar i denna stil är gjorda av trädstammar och tjocka grenar, eller från brädor med minimal bearbetning. Användning av brädor även med trädbark påträffas. Plankmodeller kännetecknas av raka linjer och rätvinklar. I sängens hörn finns som regel raka stolpar. Både de och andra modeller har ingen inredning och bearbetas inte med färg. Det är också bättre att använda textilier i en vanlig, naturlig färg: beige, brun eller vit.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinaviska

Sängar i skandinavisk stil är gjorda av ljust trä. Ibland är de målade med ljus färg (vit eller beige), men stilen är mer karakteristisk för träets naturliga färg. Modellerna har en enkel form med en låg, rektangulär sänggavel. Fotbrädor och dekorativa element är mycket sällsynta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

medelhavs

Sängar i medelhavsstil har mycket gemensamt med orientaliska. De är gjorda av trä, har höga spiror i hörnen eller en baldakin. Tyget för baldakinen är ljust, genomskinligt, vitt. Ofta finns det en design bara med en ram för en baldakin, utan hängande tyg. I detta fall är ramen vanligtvis dekorerad med ett mönster eller snidning. Sängen kan vara i naturlig träfärg eller kan målas vit eller blå. Dessa färger används också för textilier.

Inredning i vita och blå färger är typisk för denna stil som helhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

engelsk

Sängar i engelsk stil är gjorda av mörkt eller mahognyträ och har ofta en stoppad sänggavel. Huvudgavel och fotbräda kan ha en böjd eller snidad kant. En annan karakteristisk egenskap är "öronen" runt kanterna på sänggaveln. Således liknar den den ryska bokstaven "P". Snidade element i hörnen, lister (rektangulära överlägg) eller blommönster används som inredning. Sängtextilier i engelsk stil bör väljas med ränder, pläd eller blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Shabby chic

En sådan säng kan vara både trä och metall. Huvudsaken är att den uppfyller stilens krav: den är dyr och gammal. Det kan antingen vara antika möbler med skav och skalfärg på sina ställen, eller nya - speciellt åldrade för shabby chic. Textilier kan vara vanliga eller med ett karakteristiskt mönster av rosor. Färgschemat för möbler och textilier bör väljas bland pastellnyanser av mynta, beige, rosa, persika och grädde.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Franska

Sängen, som alla franska möbler, har de karakteristiska dragen av klassicism, imperium och rokoko: snidade sänggavlar, monogram, blommönster och böjda ben med lockar i ändarna. Den är gjord i trä och är som regel målad i en ljus färg. Den har ofta en mjuk sänggavel. Välj ljusa textilier med ett klassiskt blommönster. Sängar i Provence -stil är enklare och har inte mjuka klädsel. Oftast har de en jämn, solid sänggavel och fotgavel. Dekorerad med snittade rektanglar eller korsade linjer.

Det finns också modeller med en böjd sänggavel, dekorerad med ett litet blommönster och karakteristiska rektanglar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Chalet

Sängar i denna stil har funktioner i de skandinaviska och franska stilarna. De finns i enkla former med raka konturer, som möbler från norra breddgrader. Eller så kan de ha dekorativa stolpar i hörnen eller korsade brädor vid foten, som franska modeller.

Ett särdrag hos stilen är användningen av mörkt trä med det mest naturliga utseendet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ryska

Till skillnad från den rustika stilen är en säng i rysk stil gjord av bearbetade brädor eller stockar. Den kan ha snidad dekor på sänggaveln och stolpar i hörnen. Textilierna är karakteristiska med traditionella ryska mönster.

Bild
Bild

Kolonial

Stilen kännetecknas av sammanvävning av europeiska principer för inredning med funktioner som samlats in från de koloniala territorierna. Således har en säng i denna stil vanligtvis en baldakin eller karakteristiska höga snidade spiror. Tillverkad av mörkt trä. Det är bättre att välja textilier med traditionella nord- och sydafrikanska mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

Säng i stil högteknologisk har som regel en jämn glansig sänggavel i vitt, grått eller svart. Kanske på metallben. Textilier måste väljas i en enda färg, helst i en dämpad nyans. För stilmöbler tekno samma färgschema är karakteristiskt som för högteknologi. Detsamma gäller materialet från vilket det är tillverkat. En säng i technostil kan dock ha mer bisarra former, till exempel en platt bas som är bredare än en madrass.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar i stil minimalism kanske inte har en sänggavel. Om det är så kan det vara antingen hårt eller mjukt. Färgen på naturligt trä används praktiskt taget inte. Som regel är möbler gjorda av MDF -skiva och har en dekorativ färgad beläggning. Det är bättre att välja vanliga textilier. Det kan antingen vara dämpade eller snarare ljusa nyanser. För ekostil samma enkla form är karakteristisk som för minimalism. Men i det här fallet används ett träd med det mest naturliga utseendet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exotisk

Sängar i orientalisk stil har ljusa funktioner: höga snidade spirar, chiffongtak, mörkt trä, ett överflöd av färgglada textilier. kinesisk stil liksom orientalisk tenderar att mörkt trä och rött. Sängens form är dock mycket enklare. Den kommer att ha en solid rektangulär sänggavel och en låg bas. Följaktligen är det bättre att välja textilier med röda element. Sängens kännetecken i marockansk stil är en kupolformad sänggavel. Samt textilier i rödbruna toner med nationella prydnader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nautisk

Huvudkarakteristiken för den nautiska stilen är kombinationen av tre färger: vit, blå och beige (eller ljusbrun). Följaktligen bör sängen dekoreras i detta intervall. Sängens form är så enkel som möjligt: med en solid rak huvudgavel och fotbräda, som regel spikad från raka brädor. Träet kan vara naturligt eller vitt. Textilier passar bäst blå eller i kombination med vitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra interiörer

Låt oss börja med en säng som passar de flesta moderna interiörer. Tack vare sin snygga design kommer det att vara en del av inredningen i hela rummet. Många sovrum är inredda i bruna toner, eftersom det har en gynnsam effekt på det känslomässiga tillståndet. Och kaffetoner ser dessutom mycket raffinerade och sofistikerade ut. Därför är färgen på kaffe med mjölk, där sängen är gjord, ganska relevant och hjälper till att skapa en mysig atmosfär och fantastisk design.

Bild
Bild

Följande modell är ett utmärkt exempel på en säng i jugendstil . Metallgavel och fotgavel, gjorda av släta, sammanflätade linjer, ser väldigt originella och ovanliga ut. Det är det som utmärker denna stil i interiören. En sådan säng väcker mycket uppmärksamhet, så sovrumsinredningen bör närma sig mycket noggrant för att inte lägga till onödiga detaljer i interiören.

Bild
Bild

Nästa modell är gjord i en modern utföringsform av rokokostilen . En elegant svart säng med graciösa flytande linjer och mjuka ytor kommer att vara en värdig komplettering av både en respektabel rokokoinredning och en extravagant sådan - i art deco- eller eklektisk stil.

Bild
Bild

Låt oss nu titta på ett exempel på hur en möbel kan bli centrum för en designkomposition . "Öron" på sänggaveln till en modern säng i engelsk stil, mjuk klädsel och en reliefyta kan omedelbart skapa en förfinad, aristokratisk bild av ett modernt sovrum, även utan ytterligare element och inredningsdetaljer.

Bild
Bild

Slutligen, överväga en säng som är lämplig för en minimalistisk, skandinavisk eller ekologisk design . Raka linjer och jämna vinklar skapar ett elegant och modernt utseende, medan träets naturliga färg gör sovrummet mysigt och bekvämt.

Rekommenderad: