Smidd Brännare (50 Bilder): Hopfällbart Alternativ För Att Ge Med Smideelement, Exklusivt Hugget Med Grill, Laserskärning

Innehållsförteckning:

Video: Smidd Brännare (50 Bilder): Hopfällbart Alternativ För Att Ge Med Smideelement, Exklusivt Hugget Med Grill, Laserskärning

Video: Smidd Brännare (50 Bilder): Hopfällbart Alternativ För Att Ge Med Smideelement, Exklusivt Hugget Med Grill, Laserskärning
Video: Laser Cutting - Gameplay Walkthrough Part 1 (Android, iOS) 2024, Maj
Smidd Brännare (50 Bilder): Hopfällbart Alternativ För Att Ge Med Smideelement, Exklusivt Hugget Med Grill, Laserskärning
Smidd Brännare (50 Bilder): Hopfällbart Alternativ För Att Ge Med Smideelement, Exklusivt Hugget Med Grill, Laserskärning
Anonim

Lukten av stekt kött med rök kan inte förväxlas med något annat. En utsökt, aromatisk och saftig grill kan tillagas en varm sommardag eller när som helst på året, med en stationär eller bärbar grill tillgänglig. Smidda grillar anses med rätta vara de mest intressanta designerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Du kan laga stekt kött på vanligt sätt i en panna eller i ugnen, men en doftande grill som tillagas på en grill är mer än bara en utsökt maträtt. Att laga sådana rätter är en fascinerande process där det inte finns några bagateller. En mästare i sitt hantverk kommer att laga dem i en elegant maträtt, servera det kokta köttet på ett fat. En kebab tillagad på en smidesjärnsgrill kompletterar helheten och gör resten vackrare.

En smidesjärnsgrill tillverkad av en erfaren hantverkare är verkligen ett konstverk. Sådana modeller görs på beställning, du behöver bara tillhandahålla en ritning och en skiss, enligt vilken smeden kommer att kunna genomföra idén och slutföra arbetet.

Grill installeras oftare i sommarstugor eller i privata hushåll. En sådan original sak passar perfekt in i alla landskap och kommer att glädjas åt funktionaliteten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra en smidd brännare, använd:

  • Metallplåtar som är mycket hållbara.
  • Tjockt rostfritt stål. Detta material klarar perfekt de mycket höga temperaturer som produkten utsätts för under tillagningen.
  • Gjutjärn, som också har hög motståndskraft mot höga temperaturer och inte är rädd för eld. Men gjutjärnsgrillar har sin egen särart - om ytan kyls kraftigt kan det uppstå sprickor på den. Arbetet med en sådan struktur bör vara mer försiktig.
  • Värmebeständigt stål är det vanligaste alternativet och är optimalt när det gäller förhållandet mellan pris och kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om grillen är gjord av mindre hållbara material brinner den snabbt ut. En sådan produkt är endast användbar för sällsynta grillmatlagningar. Om rökigt kött och grillar ofta lagas till bordet är det värt att välja smidda strukturer från ett mer hållbart material.

Dessa modeller skiljer sig åt både vad gäller design och funktionalitet . I tillverkningen förlitar sig befälhavaren på kundens skisser. Ofta, på hans begäran, tillverkas ytterligare tillbehör, till exempel grillmaskiner. Ofta är smidda grillar stationära, de kan utrustas med tak eller placeras i ett smidd lusthus. Ett särdrag hos grillen är deras unika bild, som mästarna i sitt hantverk lyckas skapa.

Konstnärligt smide låter dig ge produkten en mängd olika former. Sådana smidda produkter kommer alltid att vara relevanta och attraktiva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av strukturer

Idag kan du hitta olika typer av grillar som görs genom smide.

Bärbar

Dessa strukturer representerar en brazier som enkelt kan överföras till valfri plats. Sådana produkter är inte tunga, de kan transporteras i bagageutrymmet på en bil för att grilla i naturen. För bärbara mönster används sällan graciösa smidda lockar och ovanliga mönster med originalelement. Oftast är sådana mönster helt enkelt funktionella utan onödig design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bärbara strukturer kan ha hopfällbara ben , de tas enkelt bort och tas till valfri plats; under lagring tar de lite plats. En sådan hopfällbar brännare är lämplig för sommarstugor som går ut i naturen.

Bärbara strukturer inkluderar en smidd produkt på hjul - de kan enkelt rullas ut ur förvaringen och döljas tillbaka efter användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stationär

Den stationära designen används inte för att bära, det här är klassiska modeller för tillagning av saftigt kött med öppen topp.

För stationära konstruktioner används stål eller gjutjärn.

Det är mycket bekvämt om det finns ett skärbord i närheten för köttprodukter och grönsaker, bekväma hyllor, ett skåp för rätter och en korg för ved kommer inte heller att vara överflödig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stationära strukturer är de mest spektakulära , de kan utformas i olika originalversioner, till exempel i form av en vagn, en lyxvagn eller i form av ovanliga figurer. Det kan till och med vara sagofigurer eller djurfigurer.

Sådana produkter ser väldigt ovanliga ut, men på grund av förekomsten av smidda delar är det svårt att ta hand om dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Multifunktionell

Multifunktionella enheter låter dig laga grill, grill, grill med grillmaskiner. Dessa inkluderar:

Brazier kombinerat med en gryta . För att säkra den installeras en smidd kedja med en ring.

Bild
Bild

Shashlik -tillverkare med huva . Består av en grillpanna och en rökutsugningskåpa. De är gjorda med en speciell beläggning som skyddar brännaren från damm och skräp, regn.

Bild
Bild

Braziers med spis . I denna design bakas rätter, som är nedsänkta i värme eller kokta i en gryta. Sådana produkter har ett tak. Den multifunktionella enheten gör att du kan förbereda många läckra och varierade rätter.

Bild
Bild

Brazier rökeri . Denna design är oumbärlig för dem som älskar rökt kött. De är utrustade med ett lock som täcker eldstaden och förhindrar rök från att släppa ut, och kan också utrustas med en metalllåda med ett galler och en droppbricka.

Bild
Bild

Braziers med tak gör att du kan skydda produkten från solljus och regn. Sådana "paraplyer" kommer att skydda den snidade grillen från alla naturliga överraskningar. Sådana anordningar är oftare stationära och konstruerade för en lång livslängd.

Taket för grillen är tillverkat på olika sätt:

  • med kontinuerlig beläggning;
  • med ett hål för rök;
  • efter huva.

Genom att köpa en sådan produkt får du en utmärkt enhet för matlagning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att ta hand om smidesjärnsgrillen ordentligt . Om enheten är bärbar, ta den till ett förråd i slutet av säsongen. Grillen bör förrengöras och tvättas med vatten, där diskmedlet tillsätts. Ytan rengörs med en borste och får torka.

När ytan är helt torr smörjs den med vegetabilisk olja. Det är lätt att ta hand om sådana produkter, eftersom alla konstruktionsdelar rengörs.

För att göra tillagningstiden bekväm är det bättre att köpa specialapparater. Med deras hjälp kan du avgöra hur tillagat köttet är. Olika spatlar och gafflar är också användbara, liksom en speciell hårtork som spränger kolen.

Bild
Bild

Tillverkningsteknik

Varje mästare i konstnärligt smide har vissa hemligheter vid tillverkning av smidda produkter, även om grunden för arbetet är praktiskt taget densamma. Brazier är en rektangulär låda, inuti vilken kol eller ved placeras. Det är oftast tillverkat av metall eller stål. Sidorna är svetsade till botten. Det ska inte finnas några luckor i strukturen.

För grillens yttre del används ofta andra material .till exempel trä, därför behandlas strukturen med brandsäker impregnering och installationen utförs med beaktande av säkerhetsregler.

Metallstavar i olika former används ofta som stativ. Ibland är de gjorda i form av öppet plexus, geometriska former eller vågiga linjer. För att ge stavarna sin ursprungliga form används ofta kallsmide, och hetsmide används ofta också.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hela strukturen är dekorerad med alla slags dekorativa detaljer i form av blad, knoppar och reliefformar . De är gjorda av ett tunt metallplåt, sedan appliceras de genom svetsning på strukturen.

Efter att ha gjort en smidd produkt ska den slipas. Således avlägsnas fläckar i form av vassa kanter eller grader. Ytan är behandlad med korrosionsskyddande föreningar för att skydda metallytan från miljöpåverkan. I slutskedet målas grillen.

Du kan göra en design själv. För en sådan produkt är det bättre att välja gjutjärn. Detta material är mycket pålitligt och hållbart, det kommer inte att brinna ut och kommer inte att skeva. En sådan grill kommer att tjäna mycket länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du bestämmer dig för att göra en produkt själv bör du skapa en ritning. Att använda skisser gör det mycket lättare att slutföra allt tillverkningsarbete. Vid bestämning av produktens storlek bör man ta hänsyn till dess funktionalitet och säkerställa önskad komfort under driften.

Om du planerar att göra en grill för 10 spett är den optimala längden 1 meter . I genomsnitt läggs 8 köttstycken på en spett, så det är bättre att välja en bredd på 30 cm, vilket garanterar maximal uppvärmning av köttet. Djupet för grillen väljs cirka 15 cm, i detta fall kommer kolen inte att röra maten.

För att avgöra vad som ska vara avståndet från jordens yta, bör du böja handen med en spett, den optimala höjden kommer att vara vid vilken det är bekvämt att hålla din böjda arm. Brännaren är gjord, med hänsyn tagen till brännoljans tillväxt. Sidornas höjd görs på bältets nivå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ändsidan bör göras avtagbar för att kunna ta bort aska . De fixar också spetten så att köttet stekas jämnt på varje sida.

Om du gör enheten själv kan du göra sidorna högre och därmed göra den säker att använda, och det kommer också att förbättra processen att laga kötträtter. För att göra grillen mer stabil placeras vedhyllan i botten och förskjuter därigenom tyngdpunkten.

För att dekorera metallen används laser- och plasmaskärning vid tillverkning av smidda produkter. Laserskurna produkter kan vara ett alternativ till dyra smidda produkter. De är robusta och lätta att montera. För tillverkning tar de massiva stålplåtar, dekorerar dem med mönster och dekorationer, som är gjorda genom laserskärning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste egenskaperna hos laserskurna produkter är:

  • få vacker inredning och mönster;
  • tillverkning av olika delar i form och storlek;
  • dessa mönster är mycket starkare än smidda produkter.
Bild
Bild

För tillverkning av smidda grillar används ofta heta smide, vilket kräver särskild skicklighet vid tillverkning. Vid plasmaskärning krävs inte sådana fysiska kostnader. Med hjälp av konstnärlig skärning kommer processen att bli mycket snabbare, och produktens form kommer att visa sig vara tunnare och mer känslig.

Under drift upphettas metallen till en mycket hög temperatur under en kort tid, medan metallens tekniska egenskaper förblir desamma. I processen bildas ingen hängning på produkten, så det är inte nödvändigt att slipa den färdiga produkten.

Plasmaskärning utförs på metall av olika tjocklekar. Skäranordningen kan ge en temperatur på upp till 30 000 grader och ett skärdjup på upp till 20 cm. Formad skärning används för konvexa produkter och stencilskulptur.

Bild
Bild

Vackra designexempel

När du väljer en smidd grill kan du välja de enklaste bärbara konstruktionerna som snabbt installeras och bekvämt används.

Bild
Bild

En liten bärbar grill gör att du kan njuta av en utsökt grill, inte bara hemma, utan också när du går ut i naturen med vänner och familj.

Bild
Bild

Ägare till sina egna hem väljer ofta exklusiva modeller. Den smidda vagnen ser väldigt ovanlig ut. Sådana ovanliga modeller kommer att bli en dekoration av trädgårdstomten.

Bild
Bild

Älskare av sjöresor kan dekorera sin sommarstuga med en originalstruktur i form av ett fartyg.

Bild
Bild

Sådana ursprungliga grillplatser kan också bli en gatudekoration.

Bild
Bild

En brazier som liknar ett bröst ser ganska ovanlig och original ut.

Bild
Bild

Vid tillverkning av grillar används ofta konstnärligt smide, vilket gör det möjligt att göra varje produkt i ett enda exemplar.

Rekommenderad: