Elektrisk Brännare: Elektrisk Elbrännare För Grill, Elalternativ För Slutna Utrymmen, Elektroniskt Alternativ För Hem

Innehållsförteckning:

Video: Elektrisk Brännare: Elektrisk Elbrännare För Grill, Elalternativ För Slutna Utrymmen, Elektroniskt Alternativ För Hem

Video: Elektrisk Brännare: Elektrisk Elbrännare För Grill, Elalternativ För Slutna Utrymmen, Elektroniskt Alternativ För Hem
Video: Övning räddning från kran 2024, Maj
Elektrisk Brännare: Elektrisk Elbrännare För Grill, Elalternativ För Slutna Utrymmen, Elektroniskt Alternativ För Hem
Elektrisk Brännare: Elektrisk Elbrännare För Grill, Elalternativ För Slutna Utrymmen, Elektroniskt Alternativ För Hem
Anonim

Majhelger, en resa till landet eller naturen förknippas ofta med grillning. För att förbereda dem behöver du en grill. Men ofta blir det dyrt att köpa en färdig produkt i en butik. Lösningen på denna fråga blir en självtillverkad elektrisk apparat. Vilka material och verktyg som behöver användas beskrivs i den här artikeln.

Varianter av grillar

Beroende på design och möjligheter till rörelse görs åtskillnad mellan:

stationär

bärbara grillar

Den första typen är tegel eller massiva metallstrukturer .vars baser är infällda i marken eller golvet i lusthuset. Om brännaren är installerad under en baldakin är tillagning möjlig även i dåligt väder. De senare har rörlighet - de kan flyttas till en annan plats, tas med dig till en picknick. De är lätta att rengöra. Men samtidigt, på grund av metallens lilla tjocklek, är livslängden för sådana strukturer kort, till skillnad från den tidigare versionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt typen av bränsle finns det gas, elektriska modeller eller koleldade produkter . Varje typ har sina egna fördelar. Grillsexperter tror att användning av en elmotor bara skadar det slutliga resultatet, och köttet blir inte lika bra som när man använder en konventionell vedeldad brännare. Det finns viss sanning i detta, men beredningen av produkter i detta fall kommer att bli lång.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gasmodellen är också bra på sitt sätt, men samtidigt måste du ständigt ta med dig en gasflaska. Det här är ganska osäkert. När du använder en elektrisk shashlikmaskin är tidsbesparing en positiv punkt. På grund av spettens elektriska rotation är köttet saftigt och måttligt stekt. I detta fall kommer inte fettet att droppa på kolen respektive, köttbitarna brinner inte. Det finns ingen anledning att noggrant övervaka processen eftersom den är automatiserad.

Om du monterar din elektroniska grill på rätt sätt blir resultatet inte sämre än att använda butiksalternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Monteringssteg

För att göra en klassisk modell av en kebabtillverkare behöver du:

4 plattor av 4 mm stål

metallhörn

fästelement

elektrisk borr

svetsmaskin

LBM (vinkelslipmaskin)

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du börjar med att göra väggarna. Skär 2 par remsor 35 cm höga med en kvarn. Längsgående (långsida) och tvärgående (kortsida) sidor erhålls. Välj produktens längd utifrån personlig preferens, men kom ihåg att i genomsnitt 6 till 10 spett bör placeras på strukturen samtidigt. Det rekommenderas att du först ritar en ritning på papper och först implementerar projektidén. Botten av grillen tillagas sist.

För en spett är det nödvändigt att borra ett hål med en diameter på 1,5 cm i en av sidodelarna . I bottenplattan gör du också 2 rader med hål i ett rutmönster. Fäst sidorna med hörn, och för större täthet måste botten och sidorna svetsas. Vidare, från ett hörn som mäter 25 med 25 centimeter eller ett metallrör med en kaliber på 30 cm, gör ben från 60 till 110 cm långa och fäst dem på kroppen med hjälp av fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att göra ett stativ från ett rör, för på så sätt blir det lättare att montera och demontera brännaren varje gång när behovet uppstår. Efter alla etapper måste strukturen täckas med en speciell färg för metall. På så sätt kommer det att hålla längre och bli mindre korroderat.

Färgmaterialet måste vara värmebeständigt.

Här är några lämpliga färger:

  • Certa tål temperaturer på + 900C. Den kan ha namnet OS-82-03T.
  • Rust -oleum - upp till + 1093C. Matt svart, vit eller silverfärg.
  • KO -8101 - upp till + 650C. Paletten innehåller 12 färger.
  • KO-8111 tål termometervärden upp till + 600C.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte nödvändigt att göra en brazier av massiva metallplåtar . Den kan tillverkas med flera metallbitar, svetsas ihop, eller så kan du använda en gammal metallrör. Från den kan du göra antingen en grill med lock eller två separata braziers. Därefter bör du dekorera strukturen med ovanliga element eller bara måla den.

Hur väljer man rätt metall för grillen?

Om du följer råd från proffs är det bättre att använda ett värmebeständigt material. Detta förhindrar deformation av strukturen. Under tillagningsprocessen utsätts strukturen för höga temperaturer.

Gjutjärn anses vara ett annat höghållfast, hållbart och värmehållande element . Men som regel är färdiga produkter från det tunga, och det kommer att vara svårt att transportera dem. Men för att skapa en stationär grill kan det här alternativet mycket väl vara lämpligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns mycket kontroverser om galvaniserat stål. Vid uppvärmning kan materialet avge skadliga ämnen till atmosfären, och enligt vissa mästare kan de komma in i köttet. De flesta användare tenderar dock att betrakta detta som en vanföreställning, eftersom materialet inte kan värmas upp så mycket att zink börjar släppas ut.

Det mest använda alternativet är rostfritt stål . Sådana produkter utsätts inte för korrosion och kan lämnas utomhus även i regnväder. Materialet kännetecknas av sin hållbarhet - varaktigheten av deras service är flera decennier. Ur estetisk synvinkel kommer designen att smälta harmoniskt med alla landskap.

Valet görs utifrån personlig preferens. Eller det material som för närvarande finns tillgängligt används.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av den elektriska enheten till grillen

Som motor kan du använda en fönsterbricka eller en motor som driver torkarna. Rotationssidan är irrelevant. Spänningen ska vara 12 volt. Om det är högre kommer rotationshastigheten att vara motsvarande högre och köttet kommer inte att tillagas i erforderlig grad.

Strukturen kommer att upphöra att vara mobil och det finns risk för elektriska stötar . Beroende på motormodell kan den drivas av el eller ett batteri.

För att spetten ska rotera behöver du förutom motorn kugghjul, kedjor och en elkälla. Montera en remskiva eller huvudhjulet på ett metallbälte på motoraxeln. De måste vara olika i storlek, på grund av detta kommer rotationshastigheten att minska. Motorn är ansluten underifrån till kebabtillverkaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Montering av kugghjul

För att elmotorn ska fungera korrekt är det nödvändigt att montera växlarna i ett enda system, vars monteringsalgoritm ser ut så här:

  • Fäst en växel och fäst sedan en kedja på motorhuset.
  • Fäst sedan en annan växel på väggen på elpistolen.
  • Sätt tillbaka de återstående växlarna i följd.

Efter alla manipulationer kan du kontrollera resultatet för den resulterande kebabtillverkaren. När du slår på enheten startar första växeln. Sedan överförs ögonblicket till nästa växlar. Som ett resultat roterar spettarna med samma hastighet. För att justera graden av deras rotation måste du dra åt bältet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra en spotta och en spö

Dessa verktyg är utformade för olika ändamål. Spetten används för att förbereda stora kött- eller fjäderfäbitar och spett för små bitar. Spettens längd bör vara 15 cm mer än bredden på den elektriska grillen så att inget stör verktyget. Den optimala tjockleken är 15 mm. Stavens bredd väljs beroende på köttbitarna som du planerar att laga.

Spetten kan vara platt, rund, fyrkantig eller i form av ett hörn . För de minsta köttbitarna är en platt form lämplig. Tack vare torget kan du enkelt laga köttfärsrätter; på grund av den speciella designen glider inte produkten av. Den runda versionen är inte bekväm, för under tillagningen vänder köttet och glider av spetten. Verktyget måste vara starkt, annars kan bitarna falla ner i eldstaden vid vändning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spett kan köpas i butiken eller göras själv.

Detta kräver följande material:

  • en hammare;
  • tång;
  • mejsel;
  • stålstång;
  • smidesverktyg för metallbearbetning;
  • smörjmaskin.
Bild
Bild
Bild
Bild

Först, från en stång med en kaliber på sex mm, med en mejsel och en hammare, måste du göra 6-10 segment 70 cm långa . För att underlätta arbetet med metall är det bättre att förvärma det i en ugn eller i en tänd eld. Sedan måste du vänta lite tills materialet svalnar, annars går det lätt sönder och allt måste göras igen. Efter att materialet har svalnat lite måste du ge det framtida spetten en viss form med en hammare och ett städ. Tjockleken ska vara inom 2,5 mm, 10 cm måste stegas tillbaka från motsatt sida.

Denna del kommer att vara ett handtag, den ska böjas i form av en cirkel eller i form av en spiral med hjälp av en tång. Därefter måste maskinen bearbeta huvuddelen av spetten, slutet måste skärpas något. Därefter sänker du den färdiga produkten först till en eldkälla och sedan direkt till kallt vatten.

Alla förberedelsesteg har slutförts. Du kan börja testa den resulterande elektriska grillen och hemlagade grillspett och grillspett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Baserat på all ovanstående information kan vissa slutsatser dras

  • Du behöver inte mycket skicklighet och skicklighet för att göra en elektrisk pistol själv. Allt är enkelt nog. Det viktigaste är att först skapa en plan på papper, och först sedan väcka den till liv.
  • Det är inte nödvändigt att använda fast metall på brännaren, du kan använda separata delar och svetsa ihop dem, eller hitta en användning för ett gammalt metallrör. Det bästa alternativet är rostfritt stål. Produkterna utsätts inte för korrosion och kan lämnas utomhus även i regnväder. Materialet kännetecknas av sin hållbarhet - dess livslängd är flera decennier. Ur estetisk synvinkel kommer designen att smälta harmoniskt med alla landskap.
  • Om du inte vill designa en brazier på länge kan du köpa en färdig och självständigt ansluta en elmotor.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Som motor är en fönsterbricka eller en motor som driver torkarna lämplig. Rotationssidan är irrelevant. Spänningen ska vara 12 volt. Beroende på motorns modell kan den drivas av el eller ett batteri.
  • Om det inte finns några spett och spett, inga problem. Du kan göra dem själv från tillgängliga verktyg.
  • Elektriska armband och grillar för inomhusutrymmen används inte hemma.

Egenproduktion av en elektrisk länk tar inte mycket tid , och slutresultatet kommer att vara härligt hela tiden. När allt kommer omkring behöver du inte längre noga följa processen med att laga kött. Endast ibland kan en kontroll utföras för att säkerställa att mekanismen fungerar korrekt. Om du inte längre behöver en motor och vill steka köttbitarna på vanligt sätt - på kol, så är detta möjligt. Den elektriska delen kan alltid demonteras och installeras igen när behovet uppstår.

Rekommenderad: