Laserskärning Av Plexiglas: Laserskärning På En Maskin Med Egna Händer, Teknikens Fördelar Och Nackdelar Och Användbara Tips

Innehållsförteckning:

Video: Laserskärning Av Plexiglas: Laserskärning På En Maskin Med Egna Händer, Teknikens Fördelar Och Nackdelar Och Användbara Tips

Video: Laserskärning Av Plexiglas: Laserskärning På En Maskin Med Egna Händer, Teknikens Fördelar Och Nackdelar Och Användbara Tips
Video: Tema utställningsteknik: Laserskärning 2024, Maj
Laserskärning Av Plexiglas: Laserskärning På En Maskin Med Egna Händer, Teknikens Fördelar Och Nackdelar Och Användbara Tips
Laserskärning Av Plexiglas: Laserskärning På En Maskin Med Egna Händer, Teknikens Fördelar Och Nackdelar Och Användbara Tips
Anonim

Lasertekniken har ersatt cirkelsågar, fräsmaskiner eller manuellt arbete. De förenklade själva processen och minimerade risken för skada på plexiglas. Med hjälp av en laser blev det möjligt att klippa ut modeller med en komplex kontur av även de minsta storlekarna.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Att arbeta med akryllasarteknik har många fördelar:

  • snygga och tydliga kanter;
  • brist på deformation;
  • laserskärning av plexiglas eliminerar risken för oavsiktlig skada, vilket är viktigt vid tillverkning av komplexa strukturer som kräver efterföljande montering;
  • kanterna på de skurna delarna kräver inte ytterligare bearbetning, de har polerade kanter;
  • genom att arbeta med en laser kan du spara betydligt på material - med denna teknik blev det möjligt att ordna delar mer kompakt, vilket innebär mindre avfall;
  • med hjälp av en lasermaskin blev det möjligt att klippa ut detaljer om de mest invecklade formerna, vilket är absolut omöjligt att uppnå med en såg eller en router, detta låter dig lösa designprojekt av varierande komplexitet;
  • sådana maskiner gör det möjligt att arbeta med stora volymer;
  • laserteknik sparar betydligt tid för projektet på grund av frånvaron av behovet av efterföljande bearbetning av sektionerna; vid skärning av plexiglas med en mekanisk metod kan sådan behandling inte undvikas;
  • lasern används inte bara för att skära akryl, utan också för gravering, vilket gör det möjligt att utöka sortimentet av tillverkares tjänster;
  • kostnaden för att skära denna typ är lägre än mekanisk skärning, särskilt när det gäller delar av enkla former;
  • tekniken kännetecknas av hög produktivitet och kostnadsminskning, eftersom skärprocessen sker utan mänskligt ingripande.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Effektiviteten att klippa plexiglas på detta sätt är tveksam och blir mer och mer populär.

Nackdelarna inkluderar den höga inre spänningen som finns kvar i akryl.

Bild
Bild

Hur man gör det?

Skärning av plexiglas hemma görs på flera sätt. Hantverkare använder en sticksåg, en bågfil för metall, en slipmaskin med en tretandad skiva, nikrom tråd. Förutom, tillverkare erbjuder specialknivar för skärning av plexiglas . Trots de många tillgängliga alternativen är laserskärning den mest avancerade metoden. Med sådan utrustning kan du skapa komplexa och originella konturer.

Bild
Bild

Kvaliteten och hastigheten på behandlingen beror på strålens kraft, och arkmatningen påverkar kantens glans.

Matningshastigheten beror på materialets tjocklek - ju tjockare det är, desto långsammare matning och vice versa . Kvaliteten på kanten påverkas av matningshastigheten. Om hastigheten är för långsam blir snittet tråkigt; om det är för högt kommer kanten att få spår och en randig effekt. Exakt fokusering av lasern är av stor vikt - den måste strikt överensstämma med plåtens tjocklek. Efter bearbetning har organiskt glas genomskinliga kanter med vassa hörn.

Bild
Bild

Hela processen att skära plexiglas styrs av ett datorprogram som styr laserenhetens rörelse. Om så önskas kan du programmera den dekorativa ytfinishen av organiskt glas, gravyr, vilket ger den en matt finish . Ett materialark läggs på arbetsytan, vid behov, fixeras, även om det inte finns något särskilt behov av detta, eftersom det inte utsätts för mekanisk påfrestning.

Bild
Bild

De nödvändiga ändringarna och uppgifterna introduceras i datorprogrammet: antalet element, deras form och storlek.

En särskild fördel är att själva programmet bestämmer det optimala arrangemanget av delarna.

Bild
Bild

Efter att ha utfört den nödvändiga algoritmen aktiveras lasern. Många hantverkare tillverkar egna lasermaskiner för att arbeta hemma.

För att montera en lasermaskin med egna händer behöver du en uppsättning komponenter som gör att du kan få ett verktyg av hög kvalitet:

  • laserpistol - för att konvertera strålen;
  • en vagn vars smidiga rörelse ger önskat resultat;
  • många gör guider av improviserade medel, men i alla fall måste de täcka arbetsytan;
  • motorer, reläer, kuggrem, lager;
  • programvara med vilken det är möjligt att ange erforderliga data, ritningar eller mönster;
  • en elektronisk strömförsörjningsenhet som ansvarar för att utföra kommandon;
  • under drift är skadliga förbränningsprodukters utseende oundvikligt, vars utflöde måste säkerställas; för detta måste ett ventilationssystem upprättas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det första steget är förberedelse och insamling av nödvändiga komponenter, inklusive nödvändiga ritningar till hands. Du kan göra dem själv eller använda internettjänsterna, där det finns mycket användbar information och färdiga ritningar. För hemmabruk väljs ofta Arduino.

Bild
Bild

Kortet för styrsystemet kan köpas färdigt eller monterat på basis av mikrokretsar.

Vagnar kan, precis som många andra sammansättningar, skrivas ut i 3D . Aluminiumprofiler används, eftersom de är lätta och inte tynger strukturen. När du monterar ramen är det bättre att inte dra åt fästelementen ordentligt, det skulle vara mest korrekt att göra detta efter att alla steg i arbetet är slutförda.

Bild
Bild

Efter montering av alla vagnens enheter kontrolleras dess rörlighet . Sedan lossas hörnen på ramen för att lindra påfrestningarna som uppstod från eventuella snedvridningar och dra åt igen. Rörelsens jämnhet och frånvaron av motreaktion kontrolleras igen.

Bild
Bild

Nästa steg i arbetet är den elektroniska delen . En väl beprövad blå laser med en våglängd på 445nM och en effekt på 2W, komplett med en drivrutin. Alla trådanslutningar är lödda och krympade. Installation av gränslägesbrytare säkerställer bekväm drift.

Bild
Bild

Kroppen för en lasermaskin kan tillverkas av spånskiva, plywood och så vidare. Om det inte går att göra det själv kan du beställa det på en möbelfabrik.

Bild
Bild

Hur undviker man misstag?

För att undvika misstag vid skärning av organiskt glas med laserskärning, bör man komma ihåg att denna metod skiljer sig mycket från den mekaniska. Laserstrålen skär inte av plast - där den vidrör ytan avdunstar materialets molekyler helt enkelt.

Bild
Bild

Med tanke på denna egenskap bör delarna under skärning inte komma i kontakt med varandra, annars kan kanterna skadas.

För att skapa en produkt av vilken komplexitet som helst, introduceras en modell i vektorformat i programmet . De nödvändiga parametrarna för temperatur och stråltjocklek ställs in om maskinmodellen inte ger ett oberoende val av inställningar. Automatisering kommer att fördela elementens position på ett eller flera plexiglasark. Den tillåtna tjockleken är 25 mm.

Bild
Bild

Att arbeta med en lasermaskin kräver yttersta precision under programmeringen, annars kan en hög andel skrot fås vid utgången.

Detta kommer att innebära vridning, smältande kanter eller grova snitt. I vissa fall används ett poleringsläge för att få ett spegelsnitt, vilket tar dubbelt så lång tid och ökar produktens kostnad.

Bild
Bild

Rekommenderad: