Vi Bygger En Bod För Ett Sommarboende (62 Foton): Hur Man Bygger En Sommarstuga Byggnad Steg För Steg Från Skrotmaterial Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Vi Bygger En Bod För Ett Sommarboende (62 Foton): Hur Man Bygger En Sommarstuga Byggnad Steg För Steg Från Skrotmaterial Med Egna Händer

Video: Vi Bygger En Bod För Ett Sommarboende (62 Foton): Hur Man Bygger En Sommarstuga Byggnad Steg För Steg Från Skrotmaterial Med Egna Händer
Video: Hur Man Bygger En Sommarstuga | Minecraft 2024, April
Vi Bygger En Bod För Ett Sommarboende (62 Foton): Hur Man Bygger En Sommarstuga Byggnad Steg För Steg Från Skrotmaterial Med Egna Händer
Vi Bygger En Bod För Ett Sommarboende (62 Foton): Hur Man Bygger En Sommarstuga Byggnad Steg För Steg Från Skrotmaterial Med Egna Händer
Anonim

När du planerar byggandet av ett privat hus eller sommarstuga är det viktigt att se till att det finns en så viktig byggnad som en ladugård i projektet. Under byggandet av bostäder kommer bruksblocket att fungera som ett bra skydd för inventering, och i slutet av allt arbete kommer det att kunna spela rollen som ett skafferi eller hönshus eller bli en pålitlig plats för förvaring av ved. Med hjälp av olika byggmaterial och ursprungliga projekt är det fullt möjligt att installera en sådan struktur på en tomt med egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Dacha -livet börjar inte bara med förbättringen av bostadslokaler, utan också med en personlig tomt. Därför, för att säkerställa en bekväm placering av saker och hålla området rent, behöver du en trädgårdsbod. Innan man bygger ett sådant förändringshus måste sommarboendet bestämma vilka funktioner det ska utföra. Om du planerar en bod för ett sommarboende, som bara kommer att innehålla verktyg och trädgårdsredskap, kan du bygga en enkel struktur utan en grund med fönster och ett bra tak. I samma fall, när ägarna vill lagra hö, grönsaker och frukter förberedda för vintern, fordon och hålla fjäderfä i det, kommer en mer hållbar struktur att behövas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom ladan kommer att fungera som en separat byggnad på platsen måste den registreras efter att ha förberett alla nödvändiga dokument.

För konstruktion av ekonomiska enheter föreskriver lagen särskilda standarder, så att de inte kan uppföras utan att få tillstånd från sanitära och epidemiologiska tjänster. Dessutom är det värt att överväga att kapitalstrukturer kan skugga sängarna i grannområdet, vilket kommer att leda till konfliktsituationer. För att undvika detta är det nödvändigt att följa normerna för placeringen av ladan, enligt vilken avståndet från dess gränser till passagen och gränserna från gatans sida bör vara minst 5 m. As för avstånden inom på platsen kan gårdsbyggnader installeras från hus minst 3 m, andra byggnader - från 1 m och från träd - med 4 m.

Lagstiftningen säger också att varje ägare till en tomt inte kan kränka grannarnas rättigheter . Därför bör placeringen av ladugården planeras på ett sådant sätt att den inte stör andra sommarboende på något sätt. Block utan att hålla fåglar och djur rekommenderas att installeras enligt hushålls- och sanitära standarder på ett avstånd av 6 m från angränsande territorier. Innan du registrerar en ladugård måste du också få tillstånd från brandkåren. För detta kommer representanter för ministeriet för nödsituationer att gå till platsen och göra en bedömning av planen och göra en slutsats om anläggningens tekniska egenskaper.

När all dokumentation är i ordning kan du på ett säkert sätt fortsätta byggandet och arrangemanget av ladugården.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Varje konstruktion börjar med design, och installationen av ett verktygsblock är inget undantag. Som regel används i sommarstugor ett växelhus inte bara för att lagra verktyg och saker, utan fungerar också som ett separat rum för en dusch och ett badrum. Därför, beroende på syftet med skjulet, måste ägarna tillhandahålla installation av fönster och dörrar i den framtida strukturen. Det enklaste är projektet med konstruktioner från brädor med montering, men det finns också många alternativ med användning av andra byggmaterial. Innan du gör ritningar av ladugården bör du bestämma storlek och plats.

Bild
Bild

Det är också viktigt att överväga om konstruktionen kommer att vara kapital eller tillfällig, vilket i framtiden kommer att hjälpa till att undvika alla slags kompletteringar. På medelstora tomter väljs vanligtvis skjulprojekt med en storlek på 2 × 3 m och en höjd av 2,4 m.

Plankstrukturer anses vara ett ekonomiskt alternativ för konstruktion; de installeras inom en vecka och kan enkelt demonteras . Om ett permanent hushållsblock är planerat, är det bäst att föredra tegelbyggnader. De är starka, hållbara men dyra att bygga.

Dessutom är det i designstadiet nödvändigt att lösa frågan om att lägga grunden. Frånvaron av en grund kan leda till snabba sönderfall av golven, vilket kommer att minska livslängden på ladan. Om en källare enligt projektet kommer att placeras under skjulet, måste fundamentet installeras. För detta ritas en ritning av huvud- och underjordiska strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Layout

Ladan är en enkel struktur, så det är fullt möjligt att bygga den själv. För att uthuset harmoniskt ska passa in i landskapsdesignen och fungera som en bekväm plats för att placera saker, innan du installerar det måste du tänka igenom layouten korrekt och göra ritningar, med hänsyn till följande nyanser:

  • Det är bäst att placera byggnaden i bakgrunden på platsen så att den inte syns från huvudentrén till gården.
  • Byggnadens läge väljs på ett sådant sätt att det inte begränsar tillgången till andra byggnader.
  • För att skydda strukturen från regn och smältvatten bör den uppföras på en kulle.
  • Planeringsalternativ bör övervägas innan byggnadsarbeten påbörjas. Om ladan dessutom är utrustad med ett sommarkök, lekplats eller verkstad, är det lämpligt att göra två separata ingångar.
  • Om verktygsblocket bara kommer att fungera som en plats för lagring av inventarier, räcker det med att sätta ett litet hopfällbart skjul på platsen och mantla det med sidospår eller klädskiva.
  • När du planerar en struktur bör du välja rätt taktyp för den. Vanligtvis görs den enstaka eller gavel.
  • Placeringen av dörrarna och taklutningen måste bestämmas före konstruktion, annars kommer nederbörd att rinna direkt över entrén.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om platsens område tillåter det, kan du bygga ett rymligt skjul, vars layout inte bara skulle omfatta ett rymligt förråd utan också en dusch med badrum. Detta låter dig rationellt lagra verktyg, trädgårdsredskap och ta en dusch efter att ha arbetat i sängarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Beroende på designfunktionerna kan skjulet vara permanent eller tillfälligt. Landbyggen som planeras att drivas löpande, är som regel uppförda på ett sådant sätt att de passar vackert in i den allmänna utsikten över platsen och liknar en bostadshus. Sådana minihus dekorerar perfekt landskapsdesign, eftersom samma byggmaterial används för att dekorera sina väggar och tak som för huvudhuset. Kapitalboden måste vara stark, så den installeras på fundamentet. I detta avseende, för denna typ av byggnader, är det viktigt att välja rätt plats, eftersom det efter installationen är problematiskt att överföra dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grunden för ett kapitalbod väljs med hänsyn till väggmaterialet och jordtypen på platsen . Som regel kan en pelarformad, grund, monolitisk och remslig grund fungera som en pålitlig bas. När det gäller väggarna, betongblock, som är enkla att installera och lätta, anses vara ett utmärkt alternativ. Dessutom använder många hantverkare för exteriördekoration ramteknik, som mantlar väggarna med dekorerad wellpapp, plåt eller sidospår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om en budget ladugård byggs, är betongblock lämpliga för det.

Taket på permanenta strukturer är vanligtvis täckt med ondulin . Detta arkmaterial är mycket efterfrågat, eftersom det kännetecknas av utmärkta prestandaegenskaper och finns i olika färger. Traditionellt är dessa typer av bodar byggda med toalett eller dusch.

Inte mindre populärt bland sommarboende är modulära mönster som har ett hopfällbart utseende. De placeras huvudsakligen i små områden eller när byggandet av ett bostadshus inte är klart och ytterligare planering av territoriet pågår. Tillfälliga bodar byggs på kortast möjliga tid av skrotmaterial. Eftersom designen är enkel kan den byggas självständigt utan hjälp av specialister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blockets dimensioner väljs beroende på antalet objekt som planeras att lagras i det . Vanligtvis är dessa små skjul 2 × 2 eller 3 × 3 m stora. Deras struktur är gjord i ram och väljer trä som beklädnad. Detta möjliggör snabb demontering och montering. När det gäller inredningen lämnas väggarna ofta inte mantlade, eftersom strukturen är utformad för en kort livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Huvudkomponenterna i varje förortsområde är ett bostadshus, ett garage, ett lusthus och naturligtvis en ladugård. Dessa strukturer är nödvändiga för ett bekvämt boende utanför staden, därför måste de ingå i projektplanen för territoriet. När området på platsen tillåter byggs de ekonomiska föremålen separat, men om platsen är liten kombineras de ofta och bygger en ladugård. I sådana situationer kombinerar det samtidigt ett skafferi, ett duschrum och en liten toalett; det finns också alternativ för förlängningar med ved. Därför måste ladugårdens layout och utformning väljas redan innan byggstart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bruksstrukturen bör placeras på ett sådant sätt att den ligger bakom huset, nära platsens gräns. För att dölja det från grannarnas ögon rekommenderas det att dölja det med vertikal trädgårdsskötsel.

Du kan också välja en ursprunglig byggnadstyp och installera den nära huset . Barnens dimensioner och utseende väljs inte bara med hänsyn till området på bakgårdsområdet, utan också dess allmänna design.

Det enklaste alternativet för ett sommarboende anses vara färdiga bruksblock som har en prefabricerad typ av konstruktion. De är en monoblocksstruktur som består av en metallram. Väggarna i ett sådant skjul är mantlade med metall och dessutom isolerade. Eftersom de elektriska ledningarna utförs inuti lokalerna kan strukturen användas som en multifunktionell enhet, inklusive en viloplats, ett litet förråd, ett duschrum och en toalett. Dessutom finns i vissa prefabricerade modeller en hopfällbar baldakin som gör att du kan installera en veranda.

Bild
Bild

Färdiga skjul anses vara lönsamma för en sommarstuga, de är snabbt monterade, billiga och tar lite plats. För installation av en behållarkonstruktion är det inte nödvändigt att lägga en grund, det är tillräckligt att göra med monoblocks eller en pelare. Det enda du bör tänka på är att när du köper en sådan modell måste du ansluta intern kommunikation: el- och vattenuppsamlare med slangar.

Installation av prefabricerade konstruktioner utförs med en lastbilskran . Sådana skjul ser attraktiva utåt och passar perfekt in i vilken landskapsdesign som helst. Dessutom är de också hållbara och driftsäkra, och på grund av deras rörlighet kan verktygsblock antingen säljas efter att ha byggt ett hus eller flyttas till en annan bekväm plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sparsamma skjul byggda av plattor anses också vara ett bra alternativ för ett sommarboende. För installationen används en oförsedd bräda. Ramen placeras på en tidigare förberedd bas. Eftersom strukturen är lätt i vikt behövs ingen grund för det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att skydda byggnaden från fukt placeras den på breda balkar eller träpallar . När det gäller storleken på ladan är den vanligtvis gjord 2 × 3 m med en höjd av 2,5 m, ramen för en budgetlada är gjord av en bar, som är mantlad med en croaker. Attraktiviteten hos sådana byggnader ges av ett lutande tak och planterade klätterväxter.

Om ägarna till sommarstugan vill se en mer modern version av ladugården på sin plats måste de välja ramstrukturer. De är snabba att installera, men huvudvillkoret för deras konstruktion är tillverkning av en solid ram av deras högkvalitativa virke. Den externa efterbehandlingen av sådana block kan göras med sidospår, som med tiden enkelt kan ersättas med ett annat material. Taket är vanligtvis gjord enstaka eller gavel, det är täckt med bituminösa plattor. En pelargrund är väl lämpad för en ramstruktur.

Bild
Bild

Naturligtvis är det inte lätt att välja ett skjul för ett sommarboende, men om du beräknar allt i förväg och skapar ett individuellt projekt, blir även det mest vanliga bruksblocket en riktig dekoration av platsen. Dessutom finns det idag många designidéer, tack vare vilka ett vanligt skafferi inte bara kommer att bli en plats för förvaring av saker, utan också ett utmärkt rekreationsområde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

När du planerar byggandet av en gårdsbyggnad är det viktigt att ange dess läge, storlek och välja byggmaterial. Tegelbodar är mycket populära bland sommarboende. De är hållbara, praktiska och har ett vackert utseende.

De har också nackdelar:

  • Inte alla kan utföra tegelverk, så ofta måste du använda tjänster från specialister för konstruktion. Och detta kommer att medföra extra kostnader.
  • Dyr kostnad. Förutom tegel måste du också köpa grus, sand och cement för arbete. I slutändan kommer beloppet att visa sig vara ganska stort.
  • Behovet av att organisera en byggarbetsplats. Om bakgården är liten, kommer detta att skapa vissa problem och olägenheter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Träbodar är inte på något sätt sämre i sina operativa egenskaper . De monteras snabbt och enkelt från en stång, för sin mantel använder de MDF, brädor eller OSB. Den största fördelen med sådana byggnader anses vara lätt, billig och möjligheten till självmontering. Den enda nackdelen med träkonstruktioner är behovet av att ständigt behandla träet med speciella skyddsmedel eller färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att en sådan struktur ska se vacker ut på webbplatsen måste den också återställas regelbundet, och detta kommer att kräva extra kostnader.

Ibland väljs luftbetong för byggandet av en ladugård . Samtidigt rekommenderas det inte att använda gassilikat, eftersom det snabbt absorberar fukt och därför kommer en struktur utan efterbehandling av hög kvalitet att pågå en kort tid. Skumbetong är bra för uthus, det är lätt att installera, det är billigt. Vanligt gips kan fungera som dess finish. Det finns praktiskt taget inga nackdelar med skumblocket.

Om det är planerat att installera en lättviktsbod, då är polykarbonat det perfekta valet för detta. Detta material är vanligtvis fäst på en stödram av trä. Ramen är vanligtvis gjord av aluminiumprofiler eller plaströr. Med rätt installation monteras skjulet på några dagar, allt arbete utförs utan hjälp utifrån och onödiga ekonomiska kostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett budgetalternativ för ett lanthus kommer också att fungera som wellpapp, som används för att mantla strukturen . Den har ett estetiskt utseende, men för att förlänga strukturens livslängd måste du oroa dig för att skydda den mot fukt. Med intensiv kondens och fukt rostar "järnet". Dessutom rekommenderas det inte att lämna verktyg och andra trädgårdstillbehör i ett sådant block för vintern.

Om skjulet är avsett för tillfälligt bruk, kan det byggas av skrotmaterial. Installation i detta fall utförs från allt som finns till hands: gamla brädor, profiler och skiffer. Efter att layouten på platsen är klar och bostadshuset byggs, demonteras ett sådant verktygsblock och ett permanent föremål installeras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör det?

Ett lanthus är en enkel struktur, så det är fullt möjligt att bygga det med egna händer. Det viktigaste är att allt måste göras i etapper och i förväg för att oroa sig för tillgången på verktyg och material. Nyligen har träkonstruktioner varit mycket efterfrågade bland sommarboende; de kan enkelt installeras av dig själv med minimala kostnader.

Innan du börjar bygga bör du göra en konstruktionsplan och köpa följande byggmaterial:

  • tegel;
  • takmaterial;
  • formade brädor med en sektion på 150 × 50 mm;
  • skiffer;
  • stockar 25 mm tjocka;
  • häftklamrar;
  • naglar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om arbetet utförs av en nybörjare, hjälper följande steg-för-steg-guide dem att slutföra konstruktionen:

  • Först och främst är det nödvändigt att noggrant förbereda platsen och rengöra den från skräp och planteringar. För att skydda den nedre delen av byggnaden mot fukt uppförs "tegelstolar", på vilka ett lager av vattentätningsmaterial nödvändigtvis läggs och ett överdrag med en stång görs ovanpå.
  • Nästa steg blir installationen av ställen. Deras antal bestäms beroende på storleken på ladan. Vid installation av ställen observeras ett steg på 1,5 m. I anslutningens hörn fixeras de med spikar och stöden fixeras med tillfälliga stag.
  • Därefter förbereds den övre selen och hörnen fixeras "i trädets golv". Alla remmar och ställningar fästs med minst 200 mm långa spikar. I det här fallet måste du vara uppmärksam på att selens ändar frigörs från baksidan och framsidan av skjulet med 20-30 cm. En låda är installerad på den övre selen, som är täckt uppifrån med tak material och skiffer.
  • Vidare är permanenta stag och balkar med en sektion på 50 × 50 mm monterade. De ska placeras diagonalt på hörnstolparna. På platsen där dörrarna ska installeras placeras ett extra rack och en tvärstång fästs på den. Dörrkarmen sätts in i den förberedda öppningen, varefter brädorna spikas på strukturens ställningar. Om brädorna är jämna, då staplas de tätt mot varandra, är det bäst att spika de okantade brädorna en efter en.
  • Brädornas väggar är täckta med takmaterial på utsidan, detta kommer att skydda dem från de negativa effekterna av den yttre miljön. Takmaterial ska spikas på ett sådant sätt att dess övre kanter går över de nedre.
  • Det sista steget i arbetet kommer att vara golv på golvbrädorna längs den nedre remmen. De hänger också själva dörren och fäster låset.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna instruktion är för konstruktion av en trä ladugård för tillfälligt bruk . Om du planerar att installera en permanent struktur måste du först lägga en solid grund, göra en ram och mantla den med något byggmaterial. För verktygsblock, som inte bara kommer att fungera som ett skafferi, kommer det också att vara nödvändigt att utföra inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemang efter överenskommelse

Ett trädgårdsskjul har olika funktioner, så du kan ordna det inuti på olika sätt. Den mest populära typen av dekoration för verktygsblock är skivmantel. Du kan ordna en bod på detta sätt om den är avsedd för förvaring av spadar, ved och annan utrustning, men när en dusch är monterad i skjulet, då är träväggar inte den bästa idén. För att lösa detta problem uppförs först en gipsskivvägg, som senare kaklas med billiga plattor.

En viktig fråga i arrangemanget av ladan blir installationen av all kommunikation, inklusive installation av belysning . För sommarboende som planerar att använda byggnaden som verkstad är det nödvändigt att se till att det finns rymliga skåp och hyllor i den. Ofta ger rymliga skjul en plats för förvaring av fordon, i det här fallet, för att underlätta inträde, bör en konkret nedstigning göras nära ingångsporten. Dessutom bör bruksblocket förses med ett skjul, som kommer att fungera som ett utmärkt ställe att lagra ved.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

På senare tid har de flesta stadsbor försökt spendera sin fritid på sina sommarstugor. Därför bör dacha inte bara vara bekväm att leva, utan också ha ett lämpligt utseende och betona naturens skönhet. Det gäller både ett bostadshus och alla angränsande uthus. Om du designar en ladugård på ett originellt sätt kan ett dammigt och proppfullt skafferi enkelt förvandlas till ett attraktivt "rum".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att skapa en design för verktygsblock från deras placering på webbplatsen. Om utrymmet tillåter det är det bäst att bygga rymliga fastigheter med liknande stil och finish som ett bostadshus.

Denna kombination kommer harmoniskt att passa in i landskapet i bakgårdsområdet . Om dacha är liten kan du installera snygga strukturer och dekorera sina väggar med vävväxter. Så de kommer att vara osynliga och kommer att gå samman på ett originellt sätt med andra planteringar.

Färgen på ladugårdens finish bör väljas beroende på dess storlek och den rådande paletten på platsen. För små sommarstugor är det bäst att välja ljusa nyanser, de hjälper till att visuellt utöka utrymmet. Dessutom kan dekorativ målning utföras på en vit eller pastellbakgrund av väggarna, tack vare vilken byggnaden kommer att få ett fantastiskt utseende. För att få ladugårdens ursprungliga design är det lämpligt att använda flera typer av byggmaterial när du dekorerar den. Till exempel ser kombinationer av trä, tegel och metall ovanliga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

  1. Idag finns det många projekt för att bygga en ladugård, men intressanta designalternativ är mycket populära bland sommarboende, så att de kan göra något original från ett vanligt skafferi. Oavsett justeringens storlek och utformning måste den vara adlad med klätterväxter eller capsho med blommor. Således kommer ett litet skjul med en baldakin och en vedbod att förvandlas till ett vackert miniväxthus.
  2. Nyligen föredrar de flesta ägare av sommarstugor att ersätta vanliga skjul med stora byggnader, kompletterade med fönster och dörrar. Tack vare detta erhålls ett rymligt och ljust rum, där du inte bara kan förvara trädgårdsredskap utan också koppla av bekvämt. I detta fall rekommenderas att installera fönster av plast och att täcka väggarna med färgat wellpapp. En bra lösning skulle vara en liten kontorsbod eller biblioteksbod, där eluttag, en fräsch inredning och smart design gör att du kan njuta av kaffe och läsa böcker på morgonen.
  3. Skjul som ser ut som sommarhus är också mycket efterfrågade. De kan ta emot gäster för natten och hålla fester. Om familjen har små barn är det möjligt att bygga en ladugård i form av en fantastisk hydda, förutom det är det bra att göra en lekplats och installera trädgårdsdekorationer.

Rekommenderad: