Projekt Av Trähus Med Vind (46 Foton): Byggandet Av Ett Byhus Från En Stock Med Ett Burspråk, En Stuga Av Trä Med En Veranda

Innehållsförteckning:

Video: Projekt Av Trähus Med Vind (46 Foton): Byggandet Av Ett Byhus Från En Stock Med Ett Burspråk, En Stuga Av Trä Med En Veranda

Video: Projekt Av Trähus Med Vind (46 Foton): Byggandet Av Ett Byhus Från En Stock Med Ett Burspråk, En Stuga Av Trä Med En Veranda
Video: Trä8 - Ett byggsystem för höga trähus 2024, April
Projekt Av Trähus Med Vind (46 Foton): Byggandet Av Ett Byhus Från En Stock Med Ett Burspråk, En Stuga Av Trä Med En Veranda
Projekt Av Trähus Med Vind (46 Foton): Byggandet Av Ett Byhus Från En Stock Med Ett Burspråk, En Stuga Av Trä Med En Veranda
Anonim

Tills François Mansart föreslog att bygga om utrymmet mellan taket och nedre våningen till ett vardagsrum, användes vinden främst för att förvara onödiga saker som är synd att slänga. Men nu, tack vare den berömda franska arkitekten, kan ett vackert och rymligt rum fås från ett dammigt rum för alla behov.

Bild
Bild

Vinden kan ändra husets utseende utan erkännande. Hus med vind får allt mer popularitet, eftersom de ofta förknippas med en mysig stuga, belägen långt från stadens liv och rörelse. Och träkonstruktion ger huset lite "rustik" stil.

Användningen av trä i konstruktionen ger många fördelar, och vinden utökar huset betydligt och sparar på att fullborda en fullvärdig andra våning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Snedtak, fönster i taket, dekorativa balkar, icke -standardiserade väggar - allt detta skapar unika trähus med vind, ger nåd och skapar en lyxig design.

För att uppnå större praktiska egenskaper kan du dessutom koppla ett garage till huset .… Således kommer garaget att hålla värmen och det kommer att vara mer bekvämt att komma in i det direkt hemifrån. För skönhet och förvandling av utseende färdigställs terrasser eller verandor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trähus kännetecknas av en relativt låg vikt, därför måste fundamentet ofta förstärkas ytterligare för att det ska klara den extra belastningen i form av en vind. Dessutom ska möbler och skiljeväggar inte vara tunga och skrymmande; gips används ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vinden kan färdigställas senare … I det här fallet är det bäst att skapa ett taksystem under konstruktionen av första våningen och besluta om platsen för den framtida nödvändiga kommunikationen.

Så att vinden inte ser dyster ut, det är bättre att använda material av ljusa nyanser för sin konstruktion … Detta kommer att få det att se ljusare och rymligare ut. Höga eller breda fönster kommer inte bara att förändra husets utseende utan också fylla rummet med ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Bland fördelarna med trähus med vind är:

  • Trä är ett miljövänligt och säkert material.
  • Ett hus med vind, byggt av trä, passar bra i stil med möbler och andra inredningselement av samma material.
  • Ett trevligt mikroklimat råder i lokalerna på grund av den stabila luftfuktigheten.
  • Träets utmärkta estetiska egenskaper kräver inte ytterligare dekorativa ytor.
  • Lönsamhet, eftersom det inte är nödvändigt att bygga ett fullvärdigt golv, och det finns heller inget behov av extern efterbehandling.
  • Enkel konstruktion.
  • Vinden ökar boytan.
  • Trikonstruktion lägger inte stor vikt på husets grund.
  • I grund och botten utmärker sig hus med vind genom god värmeisolering.
  • Ett stort antal alternativ för en vacker och unik design, du kan komplettera vinden med en terrass.
  • Loftet rymmer ett sovrum, arbetsrum, rekreationsområde eller barnrum.
  • Lång livslängd på ett trähus.
Bild
Bild

Av bristerna kan svårigheten att montera fönster noteras. Oftast används speciella fönster för vindar ., som är mycket dyrare än vanligt. Glasögonen i dem har anti-chockegenskaper. Användning av vanliga fönster kan leda till nederbörd i lokalerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig punkt är säker placering av elektriska ledningar.

Trådarna får inte komma i kontakt med träelement och måste vara helt isolerade från fukt.

Bild
Bild

Trä är också känsligt för fukt, så det är nödvändigt att ta hand om dess skydd i förväg med hjälp av speciella behandlingar.

Enligt bearbetningsmetoden skiljer sig följande träslag:

  • Limmat laminerat virke - har utmärkt styrka och fuktbeständighet, har en lång livslängd.
  • Profilerat virke - har liknande egenskaper och kan avsevärt minimera byggkostnaderna.
  • Avrundad stock - kräver ingen extra beklädnad.
  • Golvmaterial och avslutar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Strålen måste vara helt platt, inga snedvridningar eller till och med små luckor är tillåtna.

Utseendet på fläckar med gråblå färg indikerar att träet har börjat ruttna. Sådant material är olämpligt för konstruktion ..

Bild
Bild

Populära projekt

Projektet med ett hus med vind kan utföras oberoende eller beställas i studion. Det finns en mängd olika färdiga trähusprojekt. De kan justeras för att passa dina önskemål.

Bild
Bild

Strukturen i ett trähus kan kompletteras inte bara med vind, utan också terrasser, verandor, burspråk, balkonger i enkel stil eller med sniderier. Du kan göra tillbyggnader i form av ett garage, bad och andra.

På konstruktionsstadiet är det viktigt att klargöra platsen för ledningar, rör och annan kommunikation , definiera layouten för de bärande elementen , besluta om stilen. Enligt ett korrekt upprättat och genomfört projekt kommer huset att ha värmebeständighet, luftgenomsläpplighet, styrka, hållbarhet och en minnesvärd design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Under designprocessen är det också nödvändigt att välja takets stil (gavel eller multi-lutning), beräkna belastningarna på fundamentet, välj platsen för trappan till vinden och bestäm vilka material det kommer att tillverkas av.

Efter typ av layout är vinden indelad i korridor, sektionell, blandad. Valet av denna typ beror på antalet personer som bor i huset, husets totala yta, individuella önskemål från husets ägare, etc.

Bild
Bild

Vanliga layoutalternativ är hus 10x10, 6x6, 8x8 kvm. m

  • Till exempel, för tillvalet 6x6 kvm. m på bottenvåningen finns ett kök, ett badrum och ett vardagsrum, som upptar ett stort område, det finns en trappa till vinden och en utgång till terrassen. Vinden är avsedd för ett sovrum med tillgång till en liten balkong, men det är möjligt att utrusta två sovrum, men av ett mindre område.
  • Med en layout på 6x9 kvm. m lite lättare. På vinden kan du säkert placera två sovrum och till och med flytta badrummet dit, och därigenom frigöra lite utrymme på bottenvåningen för matsalen. För sådana alternativ är det lämpligt att beställa ett projekt från specialister, eftersom det är viktigt att optimalt använda en liten mängd bostadsyta.
  • Layout 8x8 kvm. m ger dig mycket frihet. Med detta alternativ är det möjligt att utrusta ett komplett kök med en matsal, ett litet rum (eller barnkammare) på bottenvåningen och ett vardagsrum också med tillgång till terrassen. På vinden kan du lämna två sovrum med badrum, allt beror på de specifika behoven och antalet personer som bor i huset, eftersom du kan klara dig med ett sovrum och skapa ett arbetsrum.
  • Med ett hus som mäter 10x10 kvm. m fortfarande bättre än tidigare versioner. Vinden kan användas inte bara som vardagsrum. I den kan du utrusta ett växthus eller en vinterträdgård, göra ett stort vardagsrum eller ett barnrum, lämna det som en plats för kreativitet eller arbete, placera sportutrustning där och mer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt höjden på rummet inuti huset skiljer sig följande typer av vindar: halvloft (höjd upp till 0,8 m) och vind (från 0,8 till 1,5 m) . Om höjden är mer än 1,5 m, anses ett sådant rum redan vara ett fullvärdigt golv.

Även herrgårdar är uppdelade enligt takets form i följande typer: vind med ett tak med en lutning, med en gavel, höft, trasig gavel, vind med en utombordare, ramvind med ett blandat takstopp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du utformar en takyta är det viktigt att komma ihåg att takets skärningslinje med vindfasaden måste passera på en höjd av minst 1,5 m från golvet.

Bild
Bild

Vackra exempel

Ett exempel på ett rymligt hus med terrass och ovanligt inbyggda vindsfönster.

Bild
Bild

Tack vare höga och breda fönster med ovanlig form får huset ett lyxigt utseende och rummen inuti är fyllda med ljus.

Bild
Bild

De två terrasserna ser ut som små balkonger och är dekorerade med rabatter. Det finns också ett garage kopplat till huset.

Bild
Bild

I detta projekt av huset är terrassen också dekorerad med rabatter; under den finns en veranda, som kan nås både från gatan och från vardagsrummet. Taket har en icke-standardform.

Bild
Bild

Stort trähus i en speciell stil. Det finns en stor och rymlig veranda med en liknande terrass ovanför.

Bild
Bild

Ett exempel på ett sluttande gaveltak, som gör att du kan öka den användbara ytan på vinden. Projektet innehåller en vindsvåning och en liten veranda.

Bild
Bild

Denna version av huset har ett graciöst utseende tack vare sin arkitektur, träfärg och takben. Vindfönstren sticker också ut märkbart.

Bild
Bild

Det lyxiga utseendet ger hemmet en kombination av väggarnas ljusa nyans och räckenas, dörrarnas och fönsterkarmarnas mörka färg. Det finns två små balkonger och en parkeringsplats.

Bild
Bild

Enkel layout av ett envåningshus med ett bifogat garage. Vinden har ingen tillgång till terrassen, fönstren ligger i ett gaveltak.

Rekommenderad: