Bad Från En Bar (123 Bilder): Vi Bygger Ett Tvåvånings Badhus Med Egna Händer Av Profilerat Och Limmat Material Med En Yta På 4x3, Färdiga Badhus

Innehållsförteckning:

Video: Bad Från En Bar (123 Bilder): Vi Bygger Ett Tvåvånings Badhus Med Egna Händer Av Profilerat Och Limmat Material Med En Yta På 4x3, Färdiga Badhus

Video: Bad Från En Bar (123 Bilder): Vi Bygger Ett Tvåvånings Badhus Med Egna Händer Av Profilerat Och Limmat Material Med En Yta På 4x3, Färdiga Badhus
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, April
Bad Från En Bar (123 Bilder): Vi Bygger Ett Tvåvånings Badhus Med Egna Händer Av Profilerat Och Limmat Material Med En Yta På 4x3, Färdiga Badhus
Bad Från En Bar (123 Bilder): Vi Bygger Ett Tvåvånings Badhus Med Egna Händer Av Profilerat Och Limmat Material Med En Yta På 4x3, Färdiga Badhus
Anonim

Ett personligt bad, uppfört på en sommarstuga eller i ett privat hushåll, för många människor idag är en oumbärlig egenskap av komfort och en hälsosam livsstil. När det gäller kvalitet, estetik och livslängd skiljer sig ett badhus av träbjälkar nästan inte från en liknande struktur gjord av cylindriska stockar, men konstruktionsprocessen är mycket snabbare, mycket lättare och kräver inte speciella yrkeskunskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Egentligen är baden i form av ett timmerhus bland de ursprungligen ryska byggnaderna, och traditionen med deras konstruktion går tillbaka till den tid då alla byggnader i Ryssland byggdes i århundraden, ljudligt och utan en enda spik. Det är helt naturligt att arbetet med deras konstruktion har sina för- och nackdelar. Så konstruktionen av själva baren är anmärkningsvärd för sin lätthet och hastighet, men kräver sedan dess långsiktiga torkning, vilket tar ungefär ett år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genomförandet av planen gör att du kan göra utan hjälp av externt arbete, men ramen kan krympa med små deformationer, men är lätt att ta bort.

Baren är utrustad med ett törnspårsystem . Detta förbinder i grunden alla delar av strukturen, men eftersom vi talar om ett träd bör graden av dess brandrisk beaktas. Materialet i sig är instabilt för de negativa effekterna av mikroorganismer, skadedjur av träinsekter och mögel, men tack vare tätningsmedlet skyddas byggnaden som helhet mot regn.

Bild
Bild
Bild
Bild

För byggandet av ett timmerhus krävs inte en solid grund, och hela strukturen behöver inte ytterligare efterbehandling. Dessutom har timret ett överkomligt pris.

Beräkning och layout

Tillverkningen av ett sådant bad bör börja med dess design, som är baserad på en ritning upprättad baserat på strukturens strukturella egenskaper. Här menar vi den enklaste envåningsbyggnaden eller ett hus utrustat med vind eller veranda, eller båda. Det är också användbart att utarbeta en instruktion med hänsyn till nödvändigt material och byggstadier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturens dimensioner väljs utifrån behovet av att skapa komfort för alla besökare och det faktum att alla moderna bad kan klassificeras i två typer.

Byggnader av den första typen avser torra bad med en temperatur på cirka 60 - 110 grader Celsius och en luftfuktighet på cirka 5 - 25%, det vill säga bastur.

Bild
Bild
Bild
Bild

De senare, kallade ryska bad, är fuktiga ångrum med en temperaturregim på 50-70 grader Celsius och en högre luftfuktighet, vars indikator är 80-100%. Detta alternativ är en träbyggnad utrustad med ett varmt omklädningsrum, ett tvättrum och ett ångrum med spis och hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den finska bastun är ett ångbad med stenar, varifrån luften i rummet värms upp och på vilken örtinfusioner eller eteriska oljor droppas.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller beräkning av den erforderliga mängden virke, bör tjockleken på varje konstruktionselement beaktas, beroende på det planerade området av strukturen och mängden material som måste avvisas. I detta fall tas mängden virke per kubikmeter volym med hänsyn till rummets omkrets, som multipliceras med tjockleken och höjden på ett virke. Detta inkluderar också mängden material för inredningsarbeten.

Bild
Bild

Denna design inkluderar antalet rum i strukturen och deras storlek, med hänsyn till det faktum att cirka 4 m2 av ångrumsytan bör fördelas för en person och med den obligatoriska beräkningen av utrymmet för kaminen. Grunden för den senare byggs samtidigt med grunden för hela strukturen. Dess kvalitet är det viktigaste kriteriet för hållbarheten hos alla bad. För detta utvecklas ett byggnadsgrundschema i designstadiet.

Ångrummet, omklädningsrummet och vestibulen är obligatoriska element i ett ryskt bad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det är helt naturligt att det är mycket lättare och snabbare att få ett färdigt projekt av ett bad från en bar, särskilt eftersom moderna tillverkare erbjuder ett stort antal mobila uppsättningar från badstugor och andra material för tillverkning, som kan vara beställt, levererat till platsen och monterat på det i de allra flesta stora ryska städer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Först bör du bestämma utseendet på det framtida badet och vilka strukturella element som krävs för det. Så till exempel är en av de vanligaste typerna av tvåvåningsbad en byggnad med en veranda och vind under taket. Den andra våningen är ett sommar sovrum där du kan tillbringa natten efter ett bad eller ge dina vänner möjlighet att stanna där för natten, och verandan med ett sådant bad kommer att vara en underbar plats för kvällste.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du utrustar en grill på gården, skulle ett utmärkt alternativ vara att bygga ett bad med en terrass, som ska vara tillräckligt bred och så öppen som möjligt. Själva brännaren kan också installeras där. Lite senare kan en konstgjord damm byggas framför ett sådant bad, vilket kommer att vara en betydande fördel i jämförelse med vanliga ångrum med pool.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett enkelt badhus med en våning med en ganska bred veranda är en av de vanligaste typerna . sådana byggnader. Det är naturligtvis bättre att glasera själva verandan, vilket gör det möjligt att göra det till ett sommarsovrum, utrusta ett kök där eller installera ett biljardbord där.

För anhängare av det traditionella ryska ångbadet skulle en utmärkt lösning vara att utrusta den med en inte mindre traditionell bred veranda, där du framgångsrikt kan placera ett bord med en samovar och njuta av utsikten och doften av den omgivande naturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan nyfiken typ av bastuarkitektur är huset med ett ångbad, som har en veranda, men under ett mycket brett tak. Fördelen med en sådan struktur av profilerat virke är närvaron av en täckt veranda och en vind med ett stort användbart område.

Bild
Bild

I den traditionella utsikten ser badhuset ut som en kompakt byggnad med små fönster ., som inte verkar kräva en stor storlek. Faktum är att fönstren i ett sådant rum ses från en utilitaristisk synvinkel, vilket tilldelar dem rollen som ventilation och naturlig belysning med minimerad värmeförlust. Badprocedurer kan dock organiskt kombineras med att beundra solnedgången eller det omgivande landskapet. För detta ändamål finns det nya kreativa alternativ för badhus med panoramafönster.

De gör det inte bara lättare att ventilera och torka ett sådant rum, utan ökar också dess säkerhet, eftersom de är en extra nödutgång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa är huvudtyperna av timmerbastubyggnader. Efter att ha bekantat dig med dem och vetat att på grund av träets särdrag är de alla konstruerade för krympning, bör man gå vidare till en beskrivning av tekniken för deras konstruktion.

Nödvändiga verktyg och tillbehör

För att börja bygga ett bad från en bar bör du skapa den nödvändiga uppsättningen verktyg och tillbehör för detta. Eftersom byggstrålen är gjord av trä krävs vanliga snickeriverktyg för att arbeta med den. Därför blir det nödvändigt att förbereda yxor, snickerihyvlar, olika hammare, hacksågar, elektriska och motorsågar, tänger och tänger, spikavdragare, mejslar, mejslar och sticksågar. Du behöver också linjaler och måttband av olika längd, lodlinjer, hörn och nivåer.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att skydda trä från buggar och mikroorganismer måste det behandlas med en antiseptisk komposition, vilket kräver en borste och en speciell bricka.

Varje konstruktion börjar med konstruktionen av grunden . Därför blir det mycket fysiskt arbete, det kommer att bli nödvändigt att gräva, transportera och dra. Dessutom, även om tekniken används, är det fortfarande omöjligt att klara sig utan bajonett och spadar, skottkärror, manuell eller elektrisk betongblandare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I avsaknad av en elektrisk betongblandare kan den ersättas med ett tråg, skäras längs en metallrör eller en låda svetsad av stålplåt och ett hörn.

Eftersom balken måste lyftas och avanceras till en höjd, krävs en vinsch eller annan lyftmekanism.

Att lägga isolering kräver användning av en konstruktionshäftapparat med häftklamrar, en kniv, en elektrisk borrmaskin, en skruvmejsel och en slipmaskin med en uppsättning skivor, en elektrisk eller motorsåg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bygger med egna händer?

Oavsett om vi bygger ett badhus på egen hand eller använder specialiserade tjänster, bör dess konstruktion börja med att lägga grunden. Dessutom, om vi talar om en envåningsstruktur, kommer en pelargrund att vara tillräcklig för dess konstruktion. Om badet har 2 våningar, kommer det att krävas en mer massiv bandfundament för det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den pelarformade versionen av fundamentet uppförs genom att göra tegelpelare . De installeras i hörnen av strukturen, längs innerväggarna och längs hela längden av omkretsen av det framtida badet. Dessa är 0,5 m höga pelare installerade med ett intervall på 1,5 m från varandra i gropar 40 cm djupa vardera. En betongplatta hälls i varje sådant hål innan tegel läggs.

För större styrka förstärks pelarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi talar om en bandfundament, för dess tillverkning rivs ett dike av, på vars botten hälls spill eller sand eller grus i ett 15 cm tjockt lager och formning från brädor installeras. Inuti den senare görs en förstärkningsram och hälls med betong.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett vilken av de två grundtyperna vi häller är det nödvändigt att vattentäta den genom att lägga två lager av lämpligt material, som oftast spelas av takmaterial. Fundamentets horisontella yta är fylld med smält bitumen, på vilket takmaterial sprids. Denna procedur görs två gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den del av fundamentet som sticker ut ovanför det blinda området bör vara minst 15 cm hög , och dess bredd bör överstiga timmerets bredd med 10 cm. Tunna lameller läggs på den längs hela fundamentets längd, som förbehandlas med ett antiseptiskt medel. Höjden på sådana lameller bör inte överstiga 15 mm, och de passar med ett intervall på 25-30 cm från varandra. Detta gap är fyllt med isolering, och de tjänar till att skydda virket från fukt och förfall för att förlänga badets livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den första raden består av balkar med en sektion på 20x20 cm. Profilerade balkar med en sektion på 15x15 cm placeras i alla efterföljande rader, förutsatt att alla balkar är av samma längd. Detta beror på att virket på den första raden bär hela konstruktionens last från väggarna och taket på strukturen. Sådana balkar måste vara helt plana med en minimal horisontell avvikelse, som bestäms med hjälp av byggnadsnivån.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tät läggning av ett timmerhus krävs inte i detta fall , eftersom senare hela strukturen kommer att krympa. Den nedre balken, som läggs direkt på grunden, behöver inte fästas, eftersom alla överliggande rader i trästrukturen kommer att trycka på den, vilket ger den den nödvändiga styrkan. Den första raden behandlas sedan med antiseptisk eller mineralisk maskinolja. Sedan läggs ett isolerande lager bestående av mossa eller drag på ytan av den första kronan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samma procedur utförs med alla efterföljande balkar.

För att fästa de staplade kronorna används träpinnar eller stålpinnar . De drivs in i förborrade hål, vars diameter måste vara lika med fästelementets diameter. Det är nödvändigt att borra sådana hål var 1-1,5 m så att borren borrar genom den övre balken och fångar halva höjden av den underliggande. Därefter måste den nedre stången tas bort och stift med en längd som motsvarar höjden på de två stavarna måste dras in i hålen, sedan läggs isoleringsskiktet. Efter det installeras den övre baren på sin plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla kronor installeras med denna metod. Av dessa behöver de två översta inte vidröras, för i badets sista etapp måste takbjälkar installeras och dessa kronor måste tillfälligt avlägsnas för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mantel

Trä är det optimala materialet för inredning av alla badrum. För detta ändamål bör foder användas utan defekter och av högsta kvalitet och inte övertorkas. Hon måste ges möjlighet att anpassa sig till badets mikroklimat, så att hon i slutet av arbetets slut inte börjar ändra dess struktur och svälla. Varje bad kräver högkvalitativ termisk och vattentätning. För att maximera dess livslängd bör den vara isolerade och uppvärmda väggytor skyddade mot brand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bastuhusets huvudrum är ångrummet . Den maximala temperaturen bibehålls i detta rum, därför används lövfoder av björk, lind eller asp för att dekorera dess väggar. Detta material används eftersom det inte släpper ut harts vid uppvärmning. Lövved torkar snabbt och överhettas inte, så att mögel inte samlas på väggarnas yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ask, som länge har använts av ryska hantverkare vid konstruktion av bad, är inte mindre intressant, hållbart och estetiskt material för sådan dekoration. Ask är mycket hållbar och immun mot förfallsprocesser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta bör också inkludera alfoder av en ljus, något rosa nyans. Detta material är också uppskattat i Europa för frånvaron av främmande lukt vid uppvärmning och för dess höga hållfasthetsegenskaper.

Där används den lätt för inredning av bastur.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tvättrum, vilorum och omklädningsrum används barrträ. Vid måttlig uppvärmning avger den en behaglig träig lukt. De föredrar också att göra badmöbler av det.

Naturliga ångor av naturlig karaktär från barrträd har en helande effekt på tillståndet hos det mänskliga nervsystemet och immunsystemet och de övre luftvägarna. Dessutom har granbrädan med en vacker gulaktig färg uttalade fuktavvisande egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller omklädningsrummen är furufoder det föredragna materialet för att ge dem den nödvändiga komforten, skönheten och hygienen. Detta mycket ekonomiska material finns i flera färgvariationer, allt från svagt gulaktigt till rött. Det är hållbart, enkelt att installera och hartserna som det släpper förhindrar sönderfallsprocesser. Fodertypen för finslipning av omklädningsrummets väggar kan enkelt målas om eller utsättas för andra dekorativa bearbetningsmetoder, även om den naturliga färgen på furan främst ges.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra material som gör att du kan isolera och dekorera badets väggar inifrån är gipsfiber- och gipsskivor, flodstenar, kakelkeramik och till och med plastplattor. GKL-ark ska vara gröna, som används för att måla fuktresistent gips.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utomhusdekoration

Fasad är ett av de mest kända utomhusmaterialen, men det är mer lämpligt för tegelbyggnader, eftersom det är extremt svagt luftgenomsläppligt. Om denna omständighet inte är av grundläggande betydelse för ett tegelbad, så är bristen på förmåga att "andas" under sidospåren mycket stor för träväggarna i ett träbad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fodret, som diskuterades ovan, låter dig lika framgångsrikt klä badet både inne och ute . Om vi pratar om ytterväggsisolering krävs en lådram, på vilken ånga och värmeisolerande material kommer att läggas. Ovanpå den senare fylls en andra låda, som är grunden för installationen av efterbehandlingsmaterial, vars fuktighet inte bör vara mer än 15%.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inför ett blockhus är ett idealiskt tillfälle inte bara att estetiskt dekorera badet från utsidan, utan också att isolera det utan att använda värmeisolerande material. Blockhuset är monterat som ett foder på väggen eller på lådan eller direkt på väggen. Värmeisolering behövs inte i detta fall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat progressivt efterbehandlingsmaterial för ett timmerbad är en imitation av en bar.

Det skiljer sig från fodret genom sin större tjocklek och kostnad, samtidigt som alla egenskaper behålls. Detta naturliga dekorationsmaterial används för inredning och yttre väggdekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggarna i ett träbad är dekorerade med fasadplattor genom att fästa det senare på lådan med självgängande skruvar. Sådana kakel kännetecknas av sitt snygga estetiska utseende och avsevärda hållbarhet, som skyddar träet från förstörelse.

Bild
Bild

I allmänhet är badets yttre dekoration inte så obligatorisk . Om ett tillräckligt högkvalitativt virke gick till dess konstruktion, är det tillräckligt att måla väggarna eller täcka dem med lack. Innan detta impregneras trädet med ett antiseptiskt medel och sprickor i balkarna repareras, om sådana finns. Efter att ytan som behandlats på detta sätt har torkat appliceras ett lager primer på den och färgning utförs, som vid behov kan göras två gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Huvudmaterialen från vilka träbad är byggda är profilerade och limmade och rundade stockar. När det gäller det senare bör det sägas att detta material för uppförande av förortsbyggnader i popularitet inte är sämre än en bar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvuddragen är behandlingen av varje stock på en speciell cylindermaskin varigenom varje stock får samma diameter för hela satsen längs hela dess längd. I slutet av sådan slipning väljs monteringsspår i stockarna längs stammen och låsfogar görs för hörnen. Den färdiga rundade stocken bearbetas med speciella föreningar för att ge det nödvändiga motståndet mot negativa yttre påverkan.

Närvaron av samma profil längs hela längden påskyndar extremt och underlättar processen att montera ett bad eller ett hus från en sådan stock. Sådant virke kan vara fast, limmat och profilerat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En solid bar är resultatet av att klippa av de fyra sidorna av kanten vid stocken i träbearbetningsföretag och ge produkten ett fyrkantigt eller rektangulärt tvärsnitt. Den största fördelen med en sådan bar är dess låga kostnad.

Limt laminerat virke tillverkas genom att limma träplankor, kallade lameller, under en press.

Om det fasta virket har naturlig naturlig fukt utsätts det limmade virket för industriell torkning, vilket resulterar i att dess fukthalt reduceras till cirka 15%. Tack vare denna bearbetning krymper inte dubbel- eller trippellimad laminerad timmer i slutet av konstruktionen av ett bad eller ett hus från det och spricker inte under drift. För tillverkning av sådana produkter används endast trä av hög kvalitet utan röta och maskhål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Profilerat virke har också naturlig fukt , men till skillnad från en stock är den inte "ledd" i byggnadens vägg, det vill säga den ligger som den installerades. Arbetsytorna på varje enskild stång har en "tungspår" eller "kam" -profil. För sin tillverkning avrundas runt trä till en billet i form av en bar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tung-and-groove-systemet gör att du kan fästa de enskilda balkarna tätt mot varandra och klara dig utan tätning. Ett bad tillverkat av en sådan bar behöver inte vara färdigt och kittat. För att göra byggnaden attraktiv och se bra ut, behöver du bara måla byggnaden. Torrhyvlat virke måste impregneras med antiseptiska och brandbeständiga föreningar för att förlänga dess livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom att väggen av profilerat virke inte behöver ytterligare efterbehandling, är detta material i sig mycket mindre känsligt för deformation under driften av huset. Strukturer av profilerat virke ger mycket mindre krympning och spricker inte i jämförelse med strukturer av stockar. Den profilerade balkens längd kan nå 12 meter, vilket väsentligt utökar möjligheterna för design och konstruktion av föremål från den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Storleken på ett träbad bör beräknas utifrån hur många som kommer att ta badprocedurer i det. Vissa människor föredrar att göra det ensamma eller turas om att gå till badhuset när deras medel inte tillåter dem att bygga en tillräckligt stor struktur för ett stort företag. I detta fall kan den totala storleken på ett sådant bad vara cirka 4x3 eller 4x6 meter. Ett så litet badhus kan göras som en förlängning till huset.

I en sådan situation finns det inget behov av ett omklädningsrum, och ytan i varje rum reduceras till ett minimum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om en separat bastubyggnad för en liten familj, bör dess ram vara cirka 5x5 eller 6x6 meter i storlek. Det är ganska naturligt att för ett sådant separat byggt bad finns det ett behov av ett omklädningsrum. Det ska tjäna till att skydda interiören från frost och vind och en plats för torkning och lagring av kvastar. Det kommer också att vara möjligt att lagra en del av veden i den.

För att ge strukturen maximal bekvämlighet är det mycket önskvärt att ha alla nödvändiga lokaler i den, det vill säga ett ångrum, ett omklädningsrum och en vestibyl. Takhöjden för alla lokaler i ett sådant bad bör utformas beroende på höjden på familjens högsta medlem.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller stora strukturer utformade för att besöka tillräckligt stora grupper av människor kan deras storlek nå upp till 100x100 meter, om medel tillåter det. I sådana fall bleknar själva tvättprocessen in i bakgrunden, så området för ångrummet och rummet bör göras större. Ångrummets storlek i ett sådant bad bör dock inte vara för stort, eftersom ett sådant bad måste värmas under lång tid och det är svårt att hålla tillräckligt hög temperatur i det under en lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare och recensioner

Vilket företags framgångar som helst beror direkt på efterfrågan och populariteten hos deras produkter. Många forum som diskuterar konstruktion av bad från en bar och förvärv av färdiga strukturer av denna typ är fyllda med positiv feedback från ägarna om produkter från sådana ryska tillverkare som SC "Dobrynya", "Lesstroy", "Domokomplekt " … Nyckelfärdigt utförande, hållbarhet och höga driftsparametrar är de dominerande kriterierna för att välja bad från dessa tillverkare.

Bild
Bild

Vackra exempel och alternativ

Alla människor kännetecknas av det bredaste utbudet av smaker och preferenser, därför lägger alla sin egen mening i begreppet "vackert bad". Det finns dock flera faktorer som direkt påverkar estetiken i en given struktur. Som grund kan du ta en konfiguration som gör det möjligt att välja mellan alternativ som en kantig typ av badbyggnad eller ångrum med lusthus, rektangulär konfiguration, polygoner, bad med ett burspråk, vind och liknande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller interiören bör det sägas att det direkt beror på valet av ägaren, som måste ta hänsyn till att badets konfiguration måste vara i harmoni med själva huset.

Samtidigt bör planeringen av den framtida byggnaden göras på ett sådant sätt att inte bara det traditionella ångrummet med ett omklädningsrum och ett relaxrum harmoniskt skulle passa in i det, utan det var också möjligt att bygga ett badhus med en sovrum där du kan ta en god tupplur efter avkopplande badprocedurer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bad av profilerade eller limmade balkar är resultatet av många yrkesmän , eftersom inte bara arkitekter, utan också ingenjörer, teknologer, designers, och när de bygger med egna händer - ägarna till ett privat hus eller en sommarstuga själva, har investerats i projektet. I vilket fall som helst kräver dess konstruktion moderna material och teknik av högsta kvalitet, och varje enskilt fall ger sin egen lösning.

Rekommenderad: