Brazier Diplomat: Hopfällbar Vikbar Brazier Av Rostfritt Stål 3 Mm I Ett Fodral

Innehållsförteckning:

Video: Brazier Diplomat: Hopfällbar Vikbar Brazier Av Rostfritt Stål 3 Mm I Ett Fodral

Video: Brazier Diplomat: Hopfällbar Vikbar Brazier Av Rostfritt Stål 3 Mm I Ett Fodral
Video: Rostfritt stål 2024, Maj
Brazier Diplomat: Hopfällbar Vikbar Brazier Av Rostfritt Stål 3 Mm I Ett Fodral
Brazier Diplomat: Hopfällbar Vikbar Brazier Av Rostfritt Stål 3 Mm I Ett Fodral
Anonim

De flesta människor förknippar att gå ut i naturen med att laga en grill. Men när du vandrar i ett litet företag är det obekvämt att släpa en stor brännare - det är svårt, och det tar upp en stor volym, och att använda stockar eller tegel är inte heller ett bra alternativ. I en sådan situation är en hopfällbar brazier i form av en diplomat bäst lämpad.

Bild
Bild

Förberedelse för tillverkning

Innan du gör en brazier diplomat du behöver veta om dess huvudparametrar och fördelar jämfört med stationära modeller:

  • enkel användning;
  • bra storlek;
  • förmågan att göra och reparera en sådan grill med egna händer;
  • designens tillförlitlighet.

Den sista parametern bestäms inte bara av metallens tjocklek (vanligtvis för sådana konstruktioner används metall med en tjocklek av 3 mm), utan också av kvaliteten på alla enskilda delar. Det är också nödvändigt att behandla alla ytor ordentligt innan du arbetar med dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallens kvalitet och egenskaper kan vara den största nackdelen med denna design: med fel val eller när du väljer ett rostigt material blir brännaren snabbt oanvändbar. Man bör också komma ihåg att det är svårt att laga en stor mängd kött i en vikbar grill - dess yta är liten, det kommer inte att finnas tillräckligt med kol även för två portioner av en grill. Och sällan sticker sådana mönster ut för sin skönhet - de behövs bara för bekvämlighetens skull.

Bild
Bild

Under beredningsprocessen kan du inte bara rita alla storlekar på grillen på papper när de viks och fälls ut. Layouten ska vara gjord av kartong, helst tät. Denna etapp låter dig förstå alla designfel och göra om dem när du skapar en layout.

Bild
Bild

Det är bäst att kontrollera tillgänglighet och skick för verktyg och material i förväg.

Under tillverkningen av grillen behöver du följande verktyg:

  • elektrisk sticksåg med blad i rostfritt stål;
  • Bulgariska;
  • borra;
  • sax för metall;
  • svetsmaskin;
  • måttband och linjal;
  • nivå;
  • plåtar av metall eller rostfritt stål;
  • uppsättning dör.
Bild
Bild

Monterar en brazier-diplomat

Monteringen av en sådan struktur tar lite tid, men samtidigt visar produkten sig vara bekväm och hållbar. Alla smutsiga ytor är inuti under montering och yttre delar kommer inte att kunna skada andra föremål.

Den vikta brännaren har en tjocklek på 4 cm, vilket med ett handtag gör den lätt att bära . Med skicklig användning och kompetent beräkning kan spett eller grillrist passa in i ett sådant fall.

Bild
Bild

Vid överföring av spett inuti en sådan diplomat bör grillens längd vara större än deras längd. Standardparametrarna för en bärbar grill är 40x65 cm. Det är av dessa storlekar som färdiga modeller oftast säljs och våra egna produkter tillverkas.

Bild
Bild

Tillverkningsförfarandet ser ut så här

  • Det första steget är att göra botten. Vanligtvis används rostfritt stål med en tjocklek av 3 mm - ett sådant ark tål höga temperaturer under lång tid och inte deformeras. Många använder ark med en tjocklek på 5 mm - detta ökar konstruktionens vikt, men gör botten helt motståndskraftig mot höga temperaturer.
  • Hål måste göras i sidoväggarna med en tjocklek på 2 eller 3 mm för att luft ska komma in. Det är bäst att göra dem i två rader på ett tillräckligt avstånd. Skjul fästs genom svetsning eller bultar. Sidoväggarnas storlek beror endast på visionen av den färdiga strukturen och en tidigare förberedd ritning.
  • Tvärväggar är gjorda utan hål. De är inte fästa vid basen och måste vara hopfällbara. Detta görs vanligtvis med korta sidovikningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Därefter utförs en struktur för att säkra benen. Muttrar med gänga 8 skruvas fast i botten. Själva stödet är en åtta millimeter stång med en längd på cirka 60 cm. Denna längd är typisk och kan variera beroende på höjden. Det är också nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att för smala ben kan sjunka i sand eller lera - det är bäst att göra några platta extra stöd nedan.
  • Efter tillverkning av hela strukturen monteras den och en plats för handtaget väljs.
  • Det är absolut nödvändigt att komma med fixeringselement för att undvika att ett sådant fall öppnas spontant.
Bild
Bild

Användbara tips

Många människor som gör en sådan konstruktion med egna händer drömmer om att göra en mycket lätt och "evig" brännare. Därför används 1 mm tjockt rostfritt stål. En sådan tunn metall böjer sig inte bara snabbt under påverkan av temperaturer, utan kvaliteten på själva rostfria stål kan vara låg. Det är svårt att kontrollera kvaliteten på materialet i butiken, men om möjligt är det bäst att göra det.

Bild
Bild

Det är också nödvändigt att tydligt förstå skillnaden i tillverkning och använda värmebeständigt stål . - den klarar temperaturernas amplitud och har också hög motståndskraft mot olika deformationer. Värmebeständigt stål tål också höga temperaturer, men samtidigt utsätts det lätt för deformation.

Det är bäst att använda järn - det deformeras inte mycket vid höga temperaturer. Även om järnet är mindre fast, men med tillräcklig tjocklek på duken, kan en sådan brännare användas i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har tid och lust kan du täcka grillen med färg eller lack för metall. Det är bäst att bara måla utsidan - färgen bleknar snabbt inuti.

Bild
Bild

Att göra en grill med egna händer är en enkel process, men det tar ansträngning och tid. Med rätt val av medel och ett kompetent tillvägagångssätt kommer brazier-diplomaten att tjäna sin ägare i många år.

Bild
Bild

Efter att ha tittat på följande video kan du enkelt göra en brazier -diplomat själv.

Rekommenderad: