Hopfällbar Brännare (80 Bilder): Vikning Och Vikning, Prefabricerad Bärbar Och Campinggrill, Mini -brännare I Ett Fodral, Tillverkad Av Rostfritt Stål Och Turist Med Spett

Innehållsförteckning:

Video: Hopfällbar Brännare (80 Bilder): Vikning Och Vikning, Prefabricerad Bärbar Och Campinggrill, Mini -brännare I Ett Fodral, Tillverkad Av Rostfritt Stål Och Turist Med Spett

Video: Hopfällbar Brännare (80 Bilder): Vikning Och Vikning, Prefabricerad Bärbar Och Campinggrill, Mini -brännare I Ett Fodral, Tillverkad Av Rostfritt Stål Och Turist Med Spett
Video: Gasolgrill med 4 brännare - Orlando 2024, Maj
Hopfällbar Brännare (80 Bilder): Vikning Och Vikning, Prefabricerad Bärbar Och Campinggrill, Mini -brännare I Ett Fodral, Tillverkad Av Rostfritt Stål Och Turist Med Spett
Hopfällbar Brännare (80 Bilder): Vikning Och Vikning, Prefabricerad Bärbar Och Campinggrill, Mini -brännare I Ett Fodral, Tillverkad Av Rostfritt Stål Och Turist Med Spett
Anonim

Under de senaste åren har det blivit fler och fler friluftsentusiaster, eftersom en sådan tidsfördriv inte bara är trevlig, utan också mycket fördelaktig för hälsan. När du planerar en semester med ett varmt företag måste du definitivt köpa en hopfällbar grillpanna där du kan laga fisk, fjäderfä, kött eller till och med grönsaker.

Sådana grillar kallas också för bärbar, turist, prefab, camping, vikning eller mobil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

Den monterade hopfällbara brännaren har små dimensioner, benen tas bort från den och själva kolbehållaren kan enkelt demonteras till separata element. Brazier passar perfekt i ett litet väska eller en väska, som är lätt att bära i bagageutrymmet på en bil eller till och med bära i dina händer. Ett utmärkande drag hos sådana modeller är låg vikt, men vid köp av en vikbar brännare bör man komma ihåg att ju lättare strukturen är, desto tunnare blir materialet från vilket det är gjort.

Därför bör du veta att produkterna inte kommer att tjäna på länge - tunt stål brinner snabbt ut, deformeras och kollapsar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Följande fördelar med prefabricerade modeller kan särskiljas:

  • kompakthet;
  • enkel montering och demontering;
  • lättviktig;
  • låg kostnad;
  • rörlighet.

Av bristerna är det värt att notera en kort livslängd. Användarna noterar dock en annan nackdel med de flesta vandringsmodeller: efter användning, under påverkan av höga temperaturer, fastnar dess väggar ofta på benen, den hopfällbara mekanismen fastnar och montering blir nästan omöjlig. Försök att eliminera ett sådant problem med starkt tryck leder ofta till en kränkning av arkets integritet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa användare förvirrar vikning och prefabricerade grillar. Trots funktionernas likhet har de en grundläggande skillnad: hopfällbara modeller demonteras inte i separata delar, till skillnad från prefabricerade konfigurationer. De är flera separata plåtar som sätts in i benens speciella spår från de böjda hörnen.

Erfarna hantverkare föredrar gör-det-själv-hopfällbara mönster. I det här fallet är de starkare och mer hållbara.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En kvalitetsbrännare tillverkad av dig själv måste uppfylla följande parametrar

  • lätt att tillverka, utan användning av speciell arkböjningsutrustning och guillotin;
  • slitstark, motståndskraftig mot de negativa effekterna av höga temperaturer och atmosfäriska fenomen;
  • lätt att montera och demontera;
  • eldfast;
  • tillverkad av miljövänliga material som inte avger skadliga och giftiga ämnen under påverkan av värme.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer: fördelar och nackdelar

För att förbereda en utsökt och aromatisk grill i skogen, istället för 4 stenar, som inte är så lätta att hitta, är det lättare och bekvämare att använda en vikbar grillpanna. Sådana mönster är allmänt representerade i butiker och tillverkas också för hand hemma.

De är alla indelade i 2 kategorier

Braziers-transformatorer-vik och fäll ut, men de enskilda elementen i brännaren fästs tillsammans med hjälp av gångjärn i ett stycke

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Braziers-set är helt fällbara modeller, som består av flera separata delar

Transformatorer är mycket svårare att tillverka, eftersom det här är nödvändigt att fästa enskilda element i gångjärn samt tänka på botten och sidoväggarnas dimensioner så att de inte stör varandra under transporten.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller extern design och funktionella funktioner sticker flera modeller ut

Med vikbara ben . Detta är den traditionella standardtypen av installation, med en kolbehållare och ben som kan tas bort. Denna modell är en enkel mekanism som är optimal för användning i sommarstugor. Du bör dock inte använda den på vandringar - med ett sådant "tråg", även utan ben, är det ganska problematiskt att gå långa sträckor.

Sådana grillar görs ofta i mini-versioner, de kallas också för fickor. Men transport behövs i alla fall för att transportera dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brazier bärbar dator - en intressant design, i utseende och funktioner hos en hopfällbar enhet, som påminner om välkänd datorteknik. Det utvecklas med hjälp av speciella gångjärnsmekanismer, allt arbete tar inte mer än en halv minut.

Huvudskillnaden mellan en sådan grill och den vanliga designen är att dess eldstad är gjord i form av en stympad triangel (om man tittar på mekanismen i sektionen).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brazier-bok - En annan populär modifikation, liknande den "bärbara datorn", men har en annan plats i längd och bredd. En sådan installation håller värmen bra, sparar bränsle och ger nödvändig dragkraft.

För utomhusentusiaster kan båda dessa modeller vara idealiska.

Bild
Bild

Brazier resväska - är en botten och ett lock, varje element har hål: i botten - för luftflöde, i locket - för vindskydd, och på sidorna finns slitsar för spett. Produkterna är också tillverkade av galvaniserat stål. Ytterligare element är monterade på den nedre kanten, som fälls tillbaka och fungerar som stöd för brännaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bärbar grill utan korg . Faktum är att produkten inte är en brazier, utan helt enkelt två guider på vilka spett placeras. I stället för en reservoar viks en härd av stenar för kol eller en fördjupning görs i marken.

Ur mobilitet och enkel transport är detta den mest praktiska enheten, men användningen kräver tid och ansträngning för att hitta material och utrustning som är lämplig för härden. Dessutom, i fuktigt väder, till exempel efter regn, är det omöjligt att uppnå den nödvändiga torrheten hos brännaren, och att tända en eld är ofta helt enkelt omöjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mängden modeller som presenteras i butiker för turister och sommarboende är slående i sin variation. Här kan varje köpare välja en modell för varje smak och plånbok och köpa det bästa alternativet för sig själv.

Material (redigera)

Hopfällbara braziers är gjorda av metall. Oftast används rostfritt stål för bärbara grillar. Detta material kännetecknas av korrosionsbeständighet, därför är det rostfritt stål som har blivit det viktigaste och mest populära materialet för tillverkning av övergångsstrukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på plåtens tjocklek är grillarna indelade i tunnväggiga och tjockväggiga alternativ

Tunnväggiga modeller är gjorda av metall med en väggtjocklek på mindre än 3 mm. Som regel är de gjorda av aluminium eller rostfritt stål. Sådana modeller kännetecknas av sin låga vikt och låga pris. Dessa installationer är inte avsedda för tändning av bränsle, eftersom de under påverkan av öppen eld snabbt deformeras och brinner ut. Därför tändes träet på en annan plats, och redan heta kol hälls i brännaren, vilket förlänger produktens livslängd

Trots sådana funktioner överstiger deras livslängd dock sällan 1-2 säsonger, så det här alternativet används som regel bara för vandring.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tjockväggiga produkter är gjorda av metallplåtar med en tjocklek på 4 till 6 mm. Dessa modeller är tyngre, därför används de i stor utsträckning i landet. För vinterperioden viks de och läggs bort i ett rum för långtidsförvaring. Dessa produkter tillverkas ofta i förbättrade versioner: de har ett grill- och grillgaller, en justerbar fläkt och ett lock som gör att du kan laga kött och fisk även i dåligt regn och blåsigt väder

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mindre vanligt är bärbara grillar gjorda av gjutjärn. Fördelarna med detta material är uppenbara.

  • Styrka. Strukturen deformeras eller spricker inte när den utsätts för höga temperaturer.
  • Lång användningstid. Gjutjärn är en av de mest hållbara legeringarna. En sådan design kan vara minst 100 år och gå vidare från generation till generation.
  • Rostbeständig. Till skillnad från stål är gjutjärn mindre mottagligt för korrosion, därför behåller det sitt utseende och fysiska och tekniska skick längre.
  • Lönsamhet. Materialet behåller perfekt värmen och värms upp ganska snabbt, vilket avsevärt minskar bränsleförbrukningen (kol eller stockar).
  • Snabbmatberedning. Shashlik i en järnslagare kokar snabbare än i stålprodukter.
  • Estetiskt utseende. Utformningen av en sådan grill kan innehålla gjutna element som gör att du kan förverkliga alla idéer. Brännaren kan tillverkas i nationell, modern eller klassisk stil och bli en riktig dekoration av lokalområdet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelar med en gjutjärnsgrill

  • Tung vikt. Denna parameter är av grundläggande betydelse när det gäller bärbara kanaler. Transport av en sådan gjutjärnskonstruktion kan endast utföras med bil.
  • Gjutjärnsprodukter är ganska dyra - priset för dem är flera gånger högre än kostnaden för liknande stålmodeller.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om detta material föredras bör du veta att det kan spricka av plötsliga temperaturförändringar. Därför, om du planerar en picknick med grill under vintersäsongen, bör en sådan produkt inte tas med dig, eftersom grillmaterialet är skadat under tillagningen. Det är bättre att använda denna design uteslutande under den varma årstiden. Men om detta fortfarande hände måste du värma upp grillen gradvis.

Till skillnad från stationära modeller är hopfällbara strukturer inte gjorda av betong och tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ritningar och mått

Det finns inga universella parametrar och system för att göra en hopfällbar grill med egna händer - alla skapar en modell individuellt.

Beräkningarna bör baseras på:

  • antalet spett och portioner kött som måste tillagas samtidigt;
  • storleken på bagagerummet i bilen där brännaren ska transporteras i isärtaget tillstånd;
  • tillväxten av "kökkocken" - den person som oftast är engagerad i förberedelsen av grill.

Om erfarenheten av att arbeta med metall inte är stor rekommenderar experter inte att experimentera med installationens dimensioner. Det är värt att uppehålla sig vid de standardparametrar som antagits på grundval av spettens traditionella längd och sidans storlek, lämplig för produktion av en tillräcklig mängd kebab.

Bild
Bild

Det rekommenderas att ta följande indikatorer som riktlinje:

  • Bredd - 30 cm (baserat på spettens längd, som vanligtvis är 40 cm).
  • Längd - 60 cm (förutsätter 6 spett, placerade i steg om 8-10 cm).
  • Sidodjupet är 15 cm och med hänsyn till gallren - 20 cm (det föddes empiriskt - med sådana dimensioner visar sig köttet vara jämnt stekt och tillagningsprocessen kommer inte att försenas i tid). Om du fokuserar på en lägre höjd kan köttet brinna, och med en större storlek kan det förbli fuktigt inuti.
  • Benens höjd är 60 cm. Det är tillräckligt för att göra grillen bekväm och inte orsaka obehag för den som är ansvarig för den. Denna parameter kan dock justeras med hänsyn till storleken på bilens bagagerum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkning

För att skapa en hopfällbar grillmodell krävs vissa arbetskunskaper.

Traditionellt innehåller varje utomhusgrill flera grundläggande detaljer:

  • ram - 1 st.;
  • ben - 4 st.;
  • botten - 1 st.;
  • brädor - 4 st.;
  • riv - 1 bit;
  • hårdvara.

Beroende på befälhavarens önskemål kan brännaren ha ett annat antal flyttbara delar.

Bild
Bild

Enligt tillverkningsmetoden kan brännaren delas in i två grupper

  • Med avtagbara ben. Detta är den enklaste modellen att utföra. Den har en svetsad kropp och stödelement som sätts in i specialutrustade spår.
  • Fullt hopfällbart alternativ. En sådan modell är den svåraste att göra, för att ansluta elementen måste du montera speciella monteringshål och fästelement.
Bild
Bild
Bild
Bild

De vanligaste är flera typer av fästen

  • Väggarna fixeras med ett böjt hörn. Samtidigt skärs hål ut i ställen med en jämn oval form, och i väggarna är ögonen smala uppifrån i form av en fästning genomborrade och böjda. Botten av en sådan struktur är placerad på en ram bildad av ritade hyllor i de nedre fragmenten av väggarna utan ytterligare fixering.
  • Den andra metoden innebär att sidoväggarna kommer in i separata spår på alla ändväggar. Denna metod är mer tidskrävande och kräver användning av specialverktyg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Teknologi

Först måste du göra en ritning eller ladda ner den från Internet. Det är värt att komma ihåg att alla delar måste skäras av stål i strikt överensstämmelse med diagrammen, eftersom omvandlingen av grillen annars kommer att bli betydligt svår.

Bild
Bild

Tillverkningstekniken innehåller flera steg, som beskrivs nedan

Först och främst skärs den nedre delen av en metallplåt med en slipmaskin, från alla fyra sidor av vilka "hyllor" är böjda med 2 cm. Således görs två sidoväggar, bara hyllorna i dem är böjda från tre sidor: den övre änden böjs inte, på en av väggarna görs vertikala slitsar ovanpå och runda på den andra.

Väggarna är fixerade med en gångjärnsbotten med skruvar. Väggändar utförs på ett liknande sätt: i dem är hyllorna böjda endast på sidorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns tre saker att göra vid mållinjen

  • Fäst muttrar i botten längs botten. Racken är direkt gjorda av en stång, vid en av dess ändar skärs en tråd av önskad storlek.
  • Hela installationen borras igenom i den centrala delen och en bult skruvas fast i det resulterande hålet, som förstärks med en vingmutter. Detta är nödvändigt för att sidoväggarna inte ska lossna vid rörelse.
  • Ett handtag är fixerat på sidohyllan på den nedre delen, vilket underlättar transporten av grillen.
  • Benen är lättast att göra hopfällbara. För detta ändamål svetsas rörstycken till botten, genom vilka en U-formad metallstång passeras. Under transport pressas dessa improviserade ben mot ramen, och under installationen fastnar de i marken.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om så önskas kan modellen utrustas med tak.

Rostskydd

Det är viktigt att säkerställa produktens säkerhet och skydd under lagring: det är nödvändigt att utföra korrosionsbehandling av produkten.

Det finns två huvudsakliga sätt att skydda metall från rost - målning och blåning

Experter rekommenderar att man använder bakade pulverfärger som värmebeständig beläggning. För att göra detta demonteras brännaren i separata element och behandlas noggrant med pulver och skickas sedan till ugnen för vidare bakning. Sådan bearbetning förbättrar avsevärt metallens hållfasthetsegenskaper - produkterna blir starka, motståndskraftiga mot konstant värme och ogynnsamma väderförhållanden.

Denna metod är dock mycket dyr, och den nödvändiga utrustningen kan inte hittas i alla hem.

Bild
Bild

Det är därför bilens silikonemaljer oftast används i vardagen, som säljs i butiker för bilägare. Sådana ämnen används för att måla ljuddämpare. De tål temperaturer upp till 600 grader, så de är idealiska för en brännare. Färgen finns i sprayburkar. Det är lätt att använda och kräver inte färga färdigheter.

Brännaren kan målas med andra färger, men de måste uppfylla ett antal villkor:

  • vara värmebeständig;
  • innehålla antikorrosionskomponenter;
  • släpper inte ut skadliga ämnen vid förbränning.

Alla ovanstående parametrar anges på förpackningen. Om den information du letar efter inte hittas betyder det att detta är en falsk.

Bild
Bild

Blanda inte ihop brandhämmande och värmebeständiga emaljer. Den första används på träytor för att förhindra brand. Det tål inte värme och vid regelbunden exponering för höga temperaturer kan deformeras och spricka. Följaktligen kan ämnet inte användas för att skapa en grill.

Som ett alternativ till färg kan du använda ett värmebeständigt lack, vars aktiva komponent är alkydhartser. Ämnet skyddar ytorna perfekt från de negativa effekterna av fukt och extrema temperaturer.

Bild
Bild

Det andra sättet att skydda metall är blå. För att utföra proceduren själv måste du demontera strukturen, avfetta varje del av den och sedan koka den i en kaustisk soda -lösning (för en lösning blandas vatten och kaustiksoda i förhållandet 20: 1) under en timme.

Detta är en lång process. Det kräver överensstämmelse med säkerhetsföreskrifterna, medan rummet måste vara väl ventilerat, men resultatet är värt det. Under blåsprocessen ändrar metallens översta lager sin struktur, på grund av vilken den inte spricker och inte förlorar sitt utseende på många år.

Bild
Bild

Klara modeller

Att göra en grill, särskilt en hopfällbar, kräver speciell erfarenhet av att arbeta med metall och tekniska färdigheter. Det är därför de flesta konsumenter föredrar färdiga modeller.

Fördelarna med färdiga produkter är uppenbara:

  • de kräver inte tid och ansträngning att designa och tillverka;
  • priset för dem är jämförbart med den slutliga kostnaden för en hemgjord konstruktion;
  • fabrikstillverkade produkter uppfyller alla brand-, miljö- och tekniska säkerhetskrav.
Bild
Bild

De mest populära modellerna inkluderar produkter från företag från Ryska federationen och andra länder:

Grillver

Bild
Bild
Bild
Bild

Doorz

Bild
Bild
Bild
Bild

Megagrill

Bild
Bild
Bild
Bild

Alder Smoke

Bild
Bild
Bild
Bild

Onix

Bild
Bild
Bild
Bild

Skogvaktare

Bild
Bild
Bild
Bild

Användning: tips

Hopfällbar grill fungerar som en riktig hjälpare under vandringar, resor till naturen och på resor. Det är ganska enkelt att göra en sådan struktur, men detta kräver åtminstone minimal arbetserfarenhet och en uppsättning nödvändiga verktyg (borrar, svetsmaskin och slipmaskin). Annars bör du föredra färdiga modeller.

Korrekt drift, efterlevnad av reglerna för lagring och användning av grillen kommer att förlänga dess livslängd avsevärt och kommer att ge mycket glädje för alla som använder ett sådant attribut.

Rekommenderad: