Rostfritt Grillgaller: För Grill Och Grill Gjord Av Rostfritt Stål, För Ett Rökhus, Handgjord Och Rostfritt Stålnät Tillverkat I Ryssland

Innehållsförteckning:

Video: Rostfritt Grillgaller: För Grill Och Grill Gjord Av Rostfritt Stål, För Ett Rökhus, Handgjord Och Rostfritt Stålnät Tillverkat I Ryssland

Video: Rostfritt Grillgaller: För Grill Och Grill Gjord Av Rostfritt Stål, För Ett Rökhus, Handgjord Och Rostfritt Stålnät Tillverkat I Ryssland
Video: Santa Maria BBQ Grill. 2024, April
Rostfritt Grillgaller: För Grill Och Grill Gjord Av Rostfritt Stål, För Ett Rökhus, Handgjord Och Rostfritt Stålnät Tillverkat I Ryssland
Rostfritt Grillgaller: För Grill Och Grill Gjord Av Rostfritt Stål, För Ett Rökhus, Handgjord Och Rostfritt Stålnät Tillverkat I Ryssland
Anonim

Det finns flera sorter av grillgaller och rostfria produkter är konstruerade för maximal hållbarhet. Modeller tål höga temperaturer, direktkontakt med vätskor, är lätta att rengöra och kan göras själv. Allt detta har gjort dem mycket populära bland konsumenterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialfunktioner

Rostfritt stål har en hög styrka och hållbarhet. Den tål starka mekaniska stötar och böjningar, är resistent mot rost och, viktigast av allt, den är inte rädd för stark uppvärmning.

Produkten består av rader av metallstavar som skär varandra och dess storlek varierar beroende på grillens dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med en rostfri grill:

  • praktisk och funktionalitet;
  • tillförlitlighet, lång livslängd;
  • lättviktig;
  • enkel användning;
  • relativt lågt pris.
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkten tar liten plats, vilket gör det enkelt att förvara och transportera. Materialets egenskaper gör att du kan skapa ett nät av valfri storlek och form. Nackdelarna med modellen inkluderar det faktum att stål med tiden kan börja oxidera och släppa ut skadliga ämnen. Dessutom kräver produkten regelbunden rengöring, utförd med hjälp av improviserade medel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mått och form

Valet av lämpligt gitter beror på personens behov. Dess storlek är direkt relaterad till antalet gäster som grillen ska förberedas för. Det beror också på komfortnivån: om strukturen är för liten måste du pålägga köttet för många gånger. För små företag räcker dock en produkt för 3-4 stycken. Galler mått 30x40 cm - tillval för 7-8 personer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produktdjup är ett annat köpkriterium . Det beror på honom vilken storlek kött kan passa. Den platta modellen finns för små bitar och finhackade grönsaker. Om du behöver steka eller gryta hela kycklingen kommer ett djupt galler, inklusive ett utrustat med böjda stavar, till nytta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rektangulära modeller är universella, eftersom de är lämpliga för de flesta grillar. Sortimentet av produkter inkluderar ett runt rökhusnät, som kännetecknas av sin mångsidighet. Den är lämplig för matlagning av kött, fisk, grönsaker; kan användas både för att steka mat och för att laga dem. Tillverkare skapar också galler med komplexa former, men deras köp är opraktiskt i närvaro av vanliga grillar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Höjdjusterbara galler är praktiska, vilket gör det enkelt att placera över kol . Detta gör designen mångsidig, så att den kan användas för olika ändamål. Nätet med svetsade ben eliminerar behovet av att använda en grill. Denna mobilversion kan enkelt tas utomhus och installeras ovanpå kol som ligger direkt på marken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kostnaden för konstruktionen varierar från $ 5-12, beroende på märke. De billigaste grillnät som tillverkas i Ryssland är värda 400-600 rubel. Oavsett kostnad är alla galler mycket hållbara, så det är ingen idé att betala för mycket för tillverkaren. Det är värt att utgå från bekvämligheten med specifika modeller, annars är de mest budgetprodukterna lämpliga för stekning av kött.

Bild
Bild
Bild
Bild

På den ryska marknaden är galler från tillverkarna Boyscout och Smart populära . De erbjuder mångsidiga djupa modeller utrustade med vanliga handtag. Non-stick-strukturer kommer att göra matlagningen enklare och förlänger även själva nätets livslängd. Det avtagbara handtaget låter dig placera grillen på grillar av olika storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är handtagen?

Handtaget är ett element i produkten, på vilket val av komfort som steker kött beror på. En av de mest bekväma är modellen med en träplatta. Det värms inte upp, så du kan hantera det med bara händerna. Modellens säkerhet kombineras med låga materialkostnader och enkel tillverkning.

Det finns också produkter med dubbla handtag som gör att du kan hålla grillen på båda sidor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Långsträckta metallstrukturer anses vara innovativa , på vilken en speciell värmebeständig beläggning appliceras. En sådan produkt måste hållas borta från öppen låga och kol. Handtagets storlek och form väljs beroende på storleken på personens händer, hans personliga preferenser, därför rekommenderas att hålla den valda modellen i förväg. I fallet när det görs oberoende, är storleken på delarna genomtänkta i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

För att välja rätt färdig grill, använd råd från proffs.

  • För grillning och grillning, välj djupa galler, så att du kan laga produkter på olika sätt. Det klassiska alternativet är att placera köttet på ett plant grillgaller. Dessutom kan du trycka köttet ovanifrån, till exempel med ett andra nät, vilket kommer att påverka matlagningstekniken.
  • Handtaget ska inte bli varmt, det gör grillningen lättare eftersom du inte behöver linda det runt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om du kan ändra avståndet mellan nätets övre och nedre väggar kan du tillaga kött av olika storlekar. Modellerna låter dig steka både platta köttstycken, grönsaker och hela fjäderfä.
  • Med speciella antennklämmor kan du bekvämt placera strukturen på grillen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur använder man grillen och grillen?

Det är faktiskt inget svårt att använda grillen till grillen: vem som helst klarar det. Designen är speciellt utformad för att säkerställa att köttet är väl stekt och, viktigast av allt, att grillen inte kräver mycket ansträngning.

Brännaren eller rökeriet placeras på en plan yta .så att benen är så stabila som möjligt. Detta förhindrar att strukturen välter och sannolikheten för bränder minimeras. Dessutom rekommenderas att rensa området för torrt gräs, vilket lätt kan blossa upp i starka vindar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillagningsprocessen kommer att förenklas med specialverktyg som används för att lägga ut, vända mat eller rengöra nätet. För dessa ändamål tar de borstar, tång, axelblad, borstar. De senare används för att smöra rostade köttbitar med olja.

Gourmeter kommer att älska köttbrickan, som har en meshbotten och ser till att bitarna tillagas väl

Först och främst måste du smälta grillen. Detta kommer att kräva kol, litet penselträ, trädbark, papper. I starka vindar rekommenderas att täcka strukturen från plötsliga vindbyar tills elden börjar brinna stadigt

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För säkerhets skull rekommenderas att använda speciella vätskor för antändning, och användning av bensin är kontraindicerad.
  • I nästa steg placeras grillen på grillen så att den blir varm. Detta tar vanligtvis 5-7 minuter, varefter strukturen måste vändas. Smörj grillen med några droppar olja för att förhindra att något fastnar under tillagningen.
  • Det inlagda köttet läggs ut på galler. När fett börjar rinna ut på kolen vänds bitarna med en gaffel eller en speciell tång.
  • Proceduren upprepas flera gånger tills köttet är helt kokt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter grillning är det nödvändigt att tvätta gallret, på vilket kolavlagringar kan uppstå på grund av långvarig användning. Detta kräver inte heller speciella färdigheter eller specialverktyg, men operationen måste utföras regelbundet - annars skadas strukturen och det blir omöjligt att tvätta den. Först och främst avlägsnas det ackumulerade fettet från de tvärgående stavarna med en kniv. När grillen har svalnat rengör du den med en metallformad svamp och något slags tvättmedel. När gallret är torrt kan det användas igen för att grilla.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Ibland är det lättare att göra en struktur med egna händer. Detta gör det möjligt att göra modeller av icke-standardiserade former och dimensioner genom att svetsa ett bekvämt handtag. För arbete behöver du en metalltråd med en diameter på 4-5 mm, processen utförs med hjälp av argonbågsvetsmaskiner. Det flexibla materialet kan böjas i vilken vinkel som helst, stavarna kan placeras vinkelrätt mot varandra, i form av en orm och korsas.

Bild
Bild
Bild
Bild

I det första steget är det nödvändigt att göra en rund, rektangulär eller fyrkantig ram; som regel måste den vara tjockare än mittstavarna för att klara det ökade trycket. För att göra en stel ram måste du skära en rektangel ur metall, vars område något kommer att överstiga måtten på det framtida gitteret. Sedan försvinner 3 cm från kanten och den inre delen tas bort.

För korrekt placering av stavarna dras mittkonturen mellan kanterna: sektioner av tråden kommer att fästas där.

Bild
Bild

När ramen är klar skärs i hörnen, där konturen böjer sig inåt. För att utföra den sista operationen är det nödvändigt att trycka hårt på stålplåtarna och hålla mellanrummen mellan dem. Så grillens kanter blir så säkra som möjligt, och en person kommer inte att kunna skada sig själv när han förbereder en grill. När den installeras på en brazier, placeras produkten med böjda kanter inåt, på grund av vilken en stark fixering av strukturen säkerställs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra metoden för att göra ett nät för ett rökhus är att använda ett stålrör som används för tillverkning av en ramram. I det här fallet blir det svårare att hitta materialet: du måste leta efter en färdig lösning från tillgänglig metallskrot och gammal utrustning. Men i närvaro av färdiga ämnen kommer det att vara möjligt att minska mängden arbete som utförs och avsevärt förenkla uppgiften.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra stavar tar mindre tid och ansträngning med valfri svetsare och belagda elektroder. De ska vara tunna för att inte av misstag brännas genom stålplåt eller tråd. Om det finns liten svetserfarenhet är det bättre att överlåta proceduren till en specialist, annars kan strukturen skadas. Tråden är ansluten på flera sätt: efter att ha böjt tråden kan den säkras med klämmor eller klämmor i rostfritt stål.

Rekommenderad: