Vinylspelare (44 Foton): Hur Väljer Man En Musikspelare För Vinylskivor Och Skivor? Betyg Av De Bästa Modellerna För Hemmaposter

Innehållsförteckning:

Video: Vinylspelare (44 Foton): Hur Väljer Man En Musikspelare För Vinylskivor Och Skivor? Betyg Av De Bästa Modellerna För Hemmaposter

Video: Vinylspelare (44 Foton): Hur Väljer Man En Musikspelare För Vinylskivor Och Skivor? Betyg Av De Bästa Modellerna För Hemmaposter
Video: TOP 5 Affordable Record Players! 2024, Maj
Vinylspelare (44 Foton): Hur Väljer Man En Musikspelare För Vinylskivor Och Skivor? Betyg Av De Bästa Modellerna För Hemmaposter
Vinylspelare (44 Foton): Hur Väljer Man En Musikspelare För Vinylskivor Och Skivor? Betyg Av De Bästa Modellerna För Hemmaposter
Anonim

Vinylskivor var populära på 70- och 80 -talen av förra seklet. Men idag, till glädje för finsmakare av högkvalitativt ljud, är tillverkarna redo att erbjuda nya möjligheter att lyssna på sådana skrymmande och mycket känsliga "skivor". Många skivbutiker har satt upp separata hyllor med vinylskivor, och deras försäljning ökar varje månad. Även moderna artister är så genomsyrade av renheten i ljudet av vinylskivor att de spelar in varje nytt album på dem. Men för att lyssna på dessa skivor behöver du en speciell spelare. Någon har en sådan enhet som samlar damm på vinden, men moderna tillverkare erbjuder nya modifierade modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

En vinylspelare är en enhet för att spela skivor. Den äldre generationen förstår omedelbart vad som står på spel, men unga människor kan ha många frågor. För att inte bli för teknisk är det bäst att göra en liten förklarande jämförelse. Moderna tonåringar är förmodligen bekanta med CD- och MP3 -spelare där de lyssnar på musikskivor. Skivspelaren kan kallas föregångare till modern miniatyrteknik för att lyssna på musik.

Det finns dock flera betydande skillnader mellan en skivspelare och en modern spelare

  • Mått . Skivspelarna är ganska stora, så det går inte att ta med dem.
  • Ljud . Många finsmakare av högkvalitativt ljud förklarar bestämt att när du spelar musik från skivor skapar du en känsla av att vara i en inspelningsstudio.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

En skivspelare är en komplex mekanisk organism, där alla strukturella detaljer är direkt beroende av varandra. Fel på någon del påverkar omedelbart ljudkvaliteten . Av denna anledning kräver varje enskild länk i spelaren särskild uppmärksamhet. Det är dock ingen skillnad mellan mekanisk eller elektrisk anslutning.

Huvuddelen av skivspelaren är nålen . Därefter kommer huvudet och skalet. Ett skal är en enhet som håller huvudet. Detta strukturelement är installerat på armröret.

Tonarmen i skivspelarsystemet är en del av den elektriska spelarenheten, som också består av en massiv skiva, ett autostopp, en automatisk pickup-fixering och en mikrolift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Älskare av högkvalitativt och genomborrande ljud är särskilt försiktiga med slipmat . Naturligtvis kan du klara dig utan det. Men alla kan inte se hur nålen går sönder på en metallpannkaka och börjar repa plattan. Och om detta händer kommer du inte att kunna spara vinylen snabbt. Slipmat hjälper till att eliminera sådana problem. Han kan inte bara skydda plattorna mot mekanisk påfrestning, utan också att skydda deras yta från damm, samt att upprätthålla nålens integritet. Kopparmattan som täcker tallriken är mycket efterfrågad.

Moderna modeller av skivspelare kallas skivspelare . Principen för deras arbete skiljer sig inte från prototyper från det förflutna. För att spela skivan längs spåret rör sig nålen smidigt och skapar oscillationer, vilket resulterar i att de omvandlas till en signal som återges med hjälp av en förstärkare. Således kan moderna modeller enkelt spela även de mest komplexa musikaliska kompositionerna, samtidigt som de skapar högkvalitativ akustik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna modeller av enheter för att lyssna på grammofonskivor är arrangerade enligt en liknande egenskap med exemplar från förra seklet. men några av detaljerna har ändå fått en förändring, på grund av vilken enheterna fungerar flera gånger bättre än sina förfäder.

Översikt över arter

Idag finns det ett stort antal varianter av skivspelare för skivor. Och vi pratar inte bara om tekniska egenskaper, utan också om externa data med närvaro av ytterligare funktioner. Till exempel, På senare tid har vintage rörfotade modeller säljs . De hamnade i halvantika hemman.

I moderna hem föredrar de att installera en funktionell och snygg elektrisk skivspelare. Till exempel, svävande eller vertikalt . Sådana modeller tar inte mycket plats, och viktigast av allt, de är alltid redo för sina omedelbara uppgifter.

Bild
Bild
Bild
Bild

I barnrummet är det att föredra att placera en bärbar skivspelare med Bluetooth -funktion och möjlighet att ansluta ytterligare högtalare. Modeller utrustade med liftare är idealiska för små barn som älskar att somna till vackra och tydliga musikaliska ljud.

Kännare från det förflutna och älskare av nostalgi om sin ungdom väljer laserskivspelarmodeller.

På den tekniska sidan har moderna skivspelare fått en uppdatering i form av tangentiella tonarmar . Externt ser strukturerna ut som vanligt, men deras soniska egenskaper har ökat betydligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa är dock inte alla nyanser som moderna skivspelare delas upp med.

Genom funktionella skillnader

I det här fallet talar vi om typen av kontroll

  • Manuella modeller . Sådana spelare har ingen automatisering i sin design. Med en lätt och smidig rörelse i handen överförs tonarmen till skivan. När enheten är avslutad överförs nålen manuellt till stället. I detta fall stoppas även plattans rotation av handen.
  • Halvautomatiska modeller . I dessa mönster utförs rörelsen av armen manuellt. Men mikroliftet och liftandet fungerar på automatik.
  • Automatiska modeller . Tonarmens rörelse, mikrolift, liftning, systemets återgång till sin ursprungliga position sker automatiskt. Du måste ställa in vinylernas rotationshastighet manuellt.
  • Helautomatiska modeller . Dessa skivspelardesigner är elektroniska, mekaniska eller blandade baser. I övrigt är det här prototyper av modeller med automatisk kontroll.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter enhetstyp

Det finns tre typer av enheter

  • Passikovy . Det kallas väldigt sällan bälte. Det fungerar genom att rotera enheten med minimal vibration. Oftast har denna typ av drivenhet en gummibas. Detta material är dock inte särskilt hållbart. Gummi deformeras vid frekvent användning. I dyra modeller är remdrivningen utrustad med syntetiska eller metallgängor.
  • Vält . I sådana utföranden drivs rotationen av en elmotor med hjälp av en gummirulle som passerar genom redskapen på motorn och tallrikens insidor.
  • Hetero . Det unika med denna design ligger i hastigheten på acceleration av vinylskivor till ett fungerande skick.

Idag är det den vanligaste typen av drivenhet som används i de flesta skivspelarmodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter armtyp

På den konstruktiva sidan är tonarmarna indelade i 2 grupper, nämligen: roterande och tangentiella. Det finns 3 typer av ledade armar: raka, S-formade och J-formade . Men det finns ingen ledare bland dem. Var och en av alternativen som presenteras har positiva och negativa sidor. Allt beror på den valda spelarmodellen.

De svängbara tonarmarna är ordentligt fastsatta på sockeln, och systemenheten underlättar fri rörelse längs axlarna på fästena. Den enda nackdelen med den roterande armgruppen är vinkelavläsningsfelet, eftersom det leder pennan i en båge snarare än i en rak linje.

Tangentiella tonarmar antar en rätvinklad penna som följer skärarens väg exakt . Med vinylskivor av låg kvalitet ger den tangentiella tonarmen ytterligare vibrationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Spelare var alltid efterfrågade bland finsmakare av perfekt ljud. Men först nyligen sattes deras produktion igång. Sortimentet innehåller budgetdesigner, mellanklassprodukter samt dyra ljudåtergivningssystem av hög kvalitet . De billigaste skivspelarna kan dock inte skryta med bra tekniska egenskaper. Och dyra mönster matchar inte alltid den genomsnittliga konsumentens plånböcker.

Baserat på opinionen, det visade sig göra ett betyg på de 20 mest intressanta och funktionella skivspelarna av vinylskivor, där tyska märken, tillverkare från Japan och Korea deltar . På hemmamarknaden har dock bara några få modifieringar visat sig på den positiva sidan, från vilken det visade sig utgöra de fem bästa apparaterna för att lyssna på musik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pioneer PL-30-K (5: e plats)

En billig skivspelare som har etablerat sig som en pålitlig och högkvalitativ enhet med utmärkt ljudåtergivning. Enkel design, få funktioner, det finns en phono -scen, som kan stängas av om så önskas . Huvudskivan är gjord av aluminiummaterial och distansen mellan den och vinylen har en gummibas. Närvaron av en mikrolift och en rak tonarm talar om goda tekniska egenskaper. Kontrollerna är mycket enkla, även ett barn klarar det.

Systemet har också en inbyggd equalizer, gummiplatta och urtavla.

Bild
Bild

Fördelarna med denna modell:

  • klämmekanism justering;
  • närvaron av ett lock som skyddar mekanismen från damm;
  • avtagbar strömkabel;
  • högkvalitativt ljud.

Nackdelen är bristen på förmågan att självjustera hastigheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony PS-HX500 (4: e plats)

Denna modell kom ut för flera år sedan och vann omedelbart allmänt erkännande. Designen har en inbyggd ADC som tillåter uppspelning av poster i DSD-format. Systemet har en hög styrka. Spelarens dimensioner är små, detsamma gäller enhetens vikt. Enhetens blygsamma design är gjord i svart. Tunna och graciösa linjer kompletterar bara bilden av spelaren med ovanlig skönhet. Enhetens fötter är gjorda av gummimaterial. De kan justeras i höjd, så att du kan fånga den perfekta nivån.

Fördelarna med denna modell:

  • låg kostnad;
  • det finns en funktion att arkivera poster;
  • utsökt design;
  • högkvalitativt ljud;
  • lång livslängd.

Bland nackdelarna är bristen på en strömförsörjningsenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pioneer PLX-1000 (3: e plats)

Premiumspelare lämplig för hemmabruk och professionellt bruk. Designen har en kvartsdrivning av direkt typ som genererar högt vridmoment. Det är denna modell som gör DJ: s arbete så enkelt som möjligt. Levereras med motvikter, aluminiumfat, skyddskåpa. Frånvaron av ett phonosteg kompenseras enkelt av möjligheten att ansluta en mixer eller förstärkare.

Fördelarna med denna modell:

  • hög kvalitet;
  • professionellt utnämning;
  • perfekt byggnad.

Nackdelen är det höga priset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Teac NT-503 (2: a plats)

En modern spelare med unika möjligheter. Enheten har en liten storlek, men en anständig vikt. Höljet är tillverkat av ett aluminiumstålsmaterial som skyddar de elektroniska kretsarna som används i Hi-End-utrustning.

Fördelarna med denna modell:

  • hög kvalitet;
  • möjligheten att öka DSD -strömmar;

Det finns inga nackdelar, förutom det höga priset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denon VL12 Prime (1: a plats)

En skivspelare av professionell typ som används inte bara för att lyssna på vinylskivor hemma, utan också för DJ -arbetsflödet. Den höga kroppsstyrkan och goda stabiliteten kompletteras med handstöd i metall. Alla kontroller har en matt yta så att det inte sker någon oavsiktlig glidning av fingrarna . Dessutom ger designen en bakgrundsbelysning på tallriken, vars ljusstyrka kan justeras manuellt. Spelarens uppsättning är så rik att den innehåller flera typer av kablar som gör att du kan ansluta enheter från tredje part.

Bild
Bild

Fördelarna med denna modell:

  • systemet kan ta en aktiv del inom den professionella DJ: s sfär;
  • hög styrka;
  • perfekt ljud;
  • lång livslängd.

Nackdelen är den höga kostnaden för spelaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en skivspelare till ditt hem är det viktigt att på förhand bestämma vilken modell som är bäst att köpa, ny eller begagnad.

Kostnadsmässigt innehas ledande position av begagnade enheter . De kännetecknas också av en hög styrka och tillförlitlighet. Men säljare av gamla enheter är inte alltid ärliga. Det finns fall när enheten köpte en begagnad skivspelare felfritt och när den var i den nya ägarens hus, slogs den helt enkelt inte på.

I dag du kan köpa en ny skivspelare med utmärkta tekniska egenskaper för $ 500 . Den använda prototypen med liknande funktioner kommer att kosta $ 100. Följaktligen verkar en mindre mängd mer attraktiv. Men det är omöjligt att garantera en lång livslängd för en begagnad enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tyvärr är det idag det ekonomiska ögonblicket som spelar en enorm roll. Men om $ 500 tilldelas för köp av en spelare kan du försöka överväga en begagnad design som matchar egenskaperna hos nya enheter som kostar $ 1200.

Enligt historiska data föll toppen av utvecklingen av installationer för att spela vinylskivor på 70-80-talet av förra seklet . Enheterna som skapades vid den tiden utmärktes av en hög kvalitet och tillförlitlighet. Många mönster har överlevt på vindar och källare till denna dag och säljs nu på populära internetresurser. Och här ligger valet bara hos konsumenten. Några av dem behöver en ny apparat som motsvarar modern teknik. Andra uppskattar sällsynta klassiker.

Vid köp av en ny spelare får konsumenten ett garantikort vid byte eller retur av enheten. Baserat på detta dokument kommer det inte heller att finnas några problem med behovet av reparation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Begagnade skivspelare som inte är anslutna till Technics har ingen livstidsgaranti, vilket innebär att de måste repareras på egen bekostnad i händelse av fel. men mängden återupplivning av spelare kan vara hög, vilket utan tvekan kommer att träffa ägarens plånbok . Kostnaden för en reservdel kan ju likställas med köp av en ny enhet. Dessutom måste det använda skivspelarsystemet utföra förebyggande underhåll i tid.

I processen att välja en ny aktör krävs försäljningskonsulter att genomföra en inledande presentation, berätta alla för- och nackdelar med modellen i fråga. Och här vid köp av en konstruktion från sovjettiden bör köparen veta vilka nyanser som bör uppmärksammas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Först och främst bör du kontrollera indexet för namnet . Siffrorna 2 och 3 indikerar att skivspelaren tillhör andra och tredje klassen, som är lämpliga för att lyssna på gamla samlingsvinyler.

En viktig faktor för att välja en sovjetisk spelare är dess externa data. Det slöa utseendet, flera skav i höljet, sprickor och flisar indikerar de gamla ägarnas dåliga behandling av enheten. Defekter i extern data kan dölja en mängd olika systemproblem som kan uppstå inom några dagar efter köpet.

Köparen bör ägna särskild uppmärksamhet åt tonarmen i området där den är monterad. För att kontrollera måste du flytta dem från sida till sida. Om ens en liten motreaktion känns är det bäst att överge den här enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

En japansk tillverkad enhet från Sovjetunionens tid har en ovanlig kontakt för anslutning till elnätet. Om den tillhör typ "A" betyder det att modellen skapades för användning i Japan, där spänningen i uttaget är 100 V. För att använda enheten i OSS -länderna, där den stabila indikatorn för nätspänningen är 220 V, du måste köpa en trapptransformator.

Om det är möjligt att testa ljudet från spelaren ska du inte ge upp det . Samtidigt kommer det att vara möjligt att kontrollera komponenternas funktion, styrkan i deras anslutningar och användarvänlighet.

Rekommenderad: