DIY Vinylskivor (35 Bilder): Vad Kan Du Göra? Ritningar På Tallrikar. Hur Gör Man Blommor? Hur Kan Du Annars Använda Vinylskivor? Höstidéer

Innehållsförteckning:

Video: DIY Vinylskivor (35 Bilder): Vad Kan Du Göra? Ritningar På Tallrikar. Hur Gör Man Blommor? Hur Kan Du Annars Använda Vinylskivor? Höstidéer

Video: DIY Vinylskivor (35 Bilder): Vad Kan Du Göra? Ritningar På Tallrikar. Hur Gör Man Blommor? Hur Kan Du Annars Använda Vinylskivor? Höstidéer
Video: Gör din egen lönnkrona 2024, Maj
DIY Vinylskivor (35 Bilder): Vad Kan Du Göra? Ritningar På Tallrikar. Hur Gör Man Blommor? Hur Kan Du Annars Använda Vinylskivor? Höstidéer
DIY Vinylskivor (35 Bilder): Vad Kan Du Göra? Ritningar På Tallrikar. Hur Gör Man Blommor? Hur Kan Du Annars Använda Vinylskivor? Höstidéer
Anonim

Nu är det på modet att dekorera huset med originella saker. Det bästa sättet att få en vacker och ovanlig inredningsdetalj är att göra det själv . Dessutom kan du använda nästan alla tillgängliga material, till exempel utgångna vinylskivor. Det finns ganska många alternativ för hantverk av detta slag, och de ser ganska anständiga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i vinylskivor

Som material för utförandet av kreativa idéer är vinylskivor ganska lämpliga. I fast tillstånd är de starka, deras slitstyrka beror på mängden tillsatser och stabilisatorer.

Som interiör drar de inte till sig damm och är UV -beständiga. Dessutom är de svarta av högsta kvalitet.

Detta material är också mycket lätt att bearbeta .… Först och främst pratar vi om det faktum att plattan vid höga temperaturer blir mjuk, och dess form är mycket lätt att ändra efter eget gottfinnande. Och plattorna kan klippas, poleras, målas och dekoreras på nästan vilket känt sätt som helst.

Utöver detta har materialet andra fördelar:

  • tillgänglighet;
  • billighet (det mesta av kostnaden för hantverket upptas av ytterligare inredning);
  • möjligheten att översätta dina idéer, tillämpa talanger och förmågor;
  • miljövänlighet (eftersom materialet återanvänds).
Bild
Bild

Köksredskap

Vinylskivor är lämpliga för att göra några köksredskap. Det kanske första jag tänker på är gör ett flerskiktat stativ för frukt eller godis i förpackningar . Dessutom finns det redan ett färdigt stödhål i mitten. Om nivåerna är raka är det nödvändigt att ta två eller tre plattor, rengöra dem väl och klippa av de övre så att diametern på varje efterföljande är något mindre än den föregående. Efter det återstår bara att montera hela strukturen med basen från det gamla stativet, eller göra nya stöd av trä eller tjock kartong.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Formen på nivåerna kan enkelt ändras till en mer intressant, dessutom kommer de upphöjda sidorna bättre att hålla innehållet. Här är vad du ska göra.

  • Lägg plattan med önskad diameter på ett bakplåt och skicka till ugnen.
  • Vid temperaturer över 100 grader blir plattan mjuk och smidig på några minuter. Handskar bör användas för att ta bort och hantera arbetsstycket medan det fortfarande är varmt.
  • Medan du håller mitten måste du försiktigt höja sidorna. Medan de är varma kan du ge kanterna ett vågigt eller böjt utseende.
  • Du kan samla nivåerna först när de har svalnat helt.
Bild
Bild
Bild
Bild

På samma sätt gör alla typer av vaser och fat som kan användas under kall mat eller som köksdekoration. För att ge dem större djup läggs skivan på värmebeständiga fat med önskad form, upp och ner. Efter uppvärmning kommer kanterna att falla ner snyggt. Det finns ett annat sätt - att sätta plattan på behållarens kanter, då kommer den att vara inuti. Den resulterande vasen kan lämnas i denna godtyckliga form eller något justeras med händerna.

Rätter som görs på detta sätt kommer att vara vackra och unika på sitt eget sätt, dessutom kan de tvättas på vanligt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra rätterna till ett riktigt konstverk, den kan målas med akrylfärg . Pre yta bättre grundat - då kommer färglagret att ligga mjukare. Om du inte har förmågan att måla kan du använda en stencil. Alternativt alternativ - dekorera en vas med decoupage … För att göra detta appliceras ett lager PVA -lim på den grundade eller målade ytan, sedan - det önskade fragmentet av en servett eller decoupage -kort och återigen belagd med lim.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör blomkrukor

Vinyler passar bra för tillverkning av blomkrukor och krukor. G nya produkter erhålls mycket budget, lätt och hållbar . Dessutom kommer det redan att finnas ett färdigt dräneringshål i botten, och vid behov kan deras antal enkelt ökas. För tillverkning kan du använda ovanstående metod genom att återflöda i ugnen och applicera den på en behållare av värmebeständigt material (järn, keramik, glas). Vart i grytans höjd beror på behållarens djup, som fungerar som en form.

För att produkten ska se snygg ut och kanterna ska vara symmetriska är det nödvändigt att styra processen och korrigera arbetsstycket.

För att minska bredden måste den heta hängande plattan utan att ta bort den från formen täckas med en annan behållare (något bredare än den nedre).

Bild
Bild

Med hjälp av olika enheter kan du få både de redan bekanta krukorna med vågiga väggar och smalare med veck och tuckar . Efter att ha vant sig kan plattorna ges en mer komplex form, till exempel i form av en rektangel.

Breda vaser används bäst i stället för planteringar, placera vanliga fula krukor i dem. De kan enkelt förvandlas till upphängda - gör bara hål i sidoväggarna och knyt starka rep. De resulterande behållarna kan målas eller lindas med jute.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer för att ge

Inte allt som görs med egna händer kan placeras i en stadslägenhet. Men interiören i stugan är ofta informell eller rummet är inrett i retrostil. Vinylskivor används för att göra bra saker som är användbara.

  • Med deras hjälp kan du göra en plats nära en pall, byta locket till en gammal stol eller bord (det är bättre att fixa det med lim).
  • En omvänd planteringsplatta ser ut som en skugga, och flera platta ämnen som är anslutna till varandra blir en bordslampa.
  • Vikta tallrikar kan fungera som fristående hyllor för små föremål, eller fungera som sidoväggar för stora bokhyllor.
  • De används för att dekorera galgar eller möbler (bord, skåp, garderob).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom används vinyl för att skapa trädgårdsfigurer och staket.

Det enklaste exemplet är stora blommor som kan målas över med kvarvarande oljefärg

Bild
Bild

Andra intressanta hantverk

Ibland gör skivor ovanliga saker titta på vilka det ibland är svårt att gissa från vad och hur de är gjorda.

  • Bijouterie - örhängen, broscher, hängen, armband, som kan kompletteras med en skål för förvaring. Det är nödvändigt att ge bitarna önskad form, fästa nödvändiga tillbehör och dekorera.
  • Riktig klocka . För skönhet målas eller dekoreras duken med ett snidat mönster, och sedan fästs urverket.
  • Målad på vinyl har blivit nästan en separat konstriktning. Det kan vara en tematisk bild eller ett landskap; hösten eller vintern ser särskilt ljus ut mot en mörk bakgrund.
  • Påsar . Lämplig för personer som föredrar catchy, ovanliga tillbehör.
  • Arrangörer för brevpapper och andra små saker … När du skapar dem kan du leka med form och design för att städa upp din arbetsplats.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har ett stort antal poster kan du göra olika paneler på väggen . Fjärilar eller djurfigurer är lämpliga för barnkammaren. Kompositionen i vardagsrummet betonar vanligtvis inredningens egenskaper eller de musikaliska preferenserna för människorna som bor i lägenheten.

Rekommenderad: