Små Högtalare (27 Bilder): Hur Man Gör En Minihögtalare Med Egna Händer? Granskning Av Runda Modeller För Musik, Med En Flash -enhet, Boombox Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Små Högtalare (27 Bilder): Hur Man Gör En Minihögtalare Med Egna Händer? Granskning Av Runda Modeller För Musik, Med En Flash -enhet, Boombox Och Andra

Video: Små Högtalare (27 Bilder): Hur Man Gör En Minihögtalare Med Egna Händer? Granskning Av Runda Modeller För Musik, Med En Flash -enhet, Boombox Och Andra
Video: Högtalarbygge i text och bild 2024, Maj
Små Högtalare (27 Bilder): Hur Man Gör En Minihögtalare Med Egna Händer? Granskning Av Runda Modeller För Musik, Med En Flash -enhet, Boombox Och Andra
Små Högtalare (27 Bilder): Hur Man Gör En Minihögtalare Med Egna Händer? Granskning Av Runda Modeller För Musik, Med En Flash -enhet, Boombox Och Andra
Anonim

För inte så länge sedan kunde du lyssna på musik utanför hemmet med bara hörlurar eller en mobiltelefonhögtalare. Uppenbarligen tillåter båda dessa alternativ dig inte att njuta av ljudet till fullo eller helt enkelt dela glädjen i din favoritmusik med människorna runt dig. Du kommer inte att kunna lyssna på musik i företaget med hörlurar, och telefonens högtalare är ganska svag för fullvärdig överföring av högkvalitativt ljud. Och så brister de in i vardagen - bärbara högtalare. Nu är det ett nödvändigt attribut för alla musikälskare, och ägaren till sådant är en välkommen gäst i alla bullriga företag.

Bild
Bild

Särdrag

Små trådlösa högtalare vann snabbt vanorna hos vanliga användare. De är ganska enkla och praktiska att använda, du kan ta dem med dig till jobbet, studera, gå eller vila . De flesta populära modellerna är i nivå med stora system i ljudkvalitet. De klarar höga belastningar, överför perfekt ljud. Många är till och med utrustade med en mikrofon eller skydd mot vatten, damm och sand. Detta gör dem oumbärliga vid fester och andra evenemang.

De drivs av ett inbyggt batteri, så de behöver inte en konstant anslutning till elnätet . Vissa modeller visar rekordresultat - upp till 18-20 timmars batteritid.

Allt detta gör att du kan lyssna på musik var och när du vill.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Utan tvekan är marknaden för bärbara högtalare enorm, men bland dem sticker modellerna ut, som är värda att uppmärksamma.

JBL Flip 4 . Ganska populär modell. Dess minimalistiska design och rimliga pris gör den till en favorit bland unga människor. Dessutom är den vattentät, så den är inte rädd för regn eller till och med faller i vattnet.

Bild
Bild

JBL Boombox . Boomboxen är en av de mest kraftfulla bärbara högtalarna som finns. Dess högtalare kan leverera otrolig ljudkvalitet.

Vikt och storlek är dock inte lämpliga för varje användare.

Bild
Bild

JBL Go 2 . En liten fyrkantig högtalare som enkelt får plats i fickan är perfekt för dem som fortfarande är dåligt insatta i ljudsystem, men älskar att lyssna på musik. Denna baby ger dig musik för 4-6 timmars batteritid. Och du kan köpa den till ett pris av 1500 till 2500 rubel.

Bild
Bild

Sony SRS-XB10 . Den runda högtalaren är också kompakt i storlek. Det kan enkelt återge ljud från 20 Hz till 20 000 Hz med en högtalare så liten som 46 mm.

Användarna noterar dock att när volymen höjs för mycket, sjunker ljudkvaliteten.

Bild
Bild

Marshall stockwell … Detta märke är nästan mer populärt än den världsberömda JBL. Företaget som specialiserat sig på världens bästa gitarrförstärkare gör dock också några anständiga minihögtalare. Den igenkännbara designen, utmärkta ljudkvaliteten och batteritiden är klart värda de 12 000 rubel som denna modell kan köpas för.

Bild
Bild

DOSS SoundBox Touch . Kompakt fickhögtalare som även kan fungera med ett USB -minne.

Tillverkaren hävdar att en sådan enhet kommer att fungera på ett batteri i 12 timmar.

Bild
Bild

JBL Tuner FM kan kallas halv kolumn och halv radio. Förutom att fungera via Bluetooth kan den fungera både med en persondator och som en radiomottagare.

Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Du kan använda en bärbar högtalare inte bara i kombination med en telefon eller ett minneskort, utan också med en dator. Om allt är klart när du arbetar med en mobil enhet - anslut bara den till högtalaren med Bluetooth, vad händer om du behöver ansluta högtalaren till din dator? Allt är enkelt nog. Det finns två sätt att göra detta.

  1. Bluetooth -anslutning . Vissa bärbara modeller har en inbyggd Bluetooth-adapter, så att de kan anslutas på samma sätt som en smartphone. Men om din dator inte har detta kan du köpa en flyttbar. Det ser ut som ett vanligt USB -minne. Det räcker med att sätta i en sådan adapter i ett ledigt USB -uttag på din dator - och du kan använda högtalaren på samma sätt som du gör det med en telefon. Dessa adaptrar är relativt billiga, men mycket användbara.
  2. Sladdanslutning . De flesta trådlösa högtalare stöder denna anslutningsmetod. Du kan upprätta en sådan anslutning via en 3,5 mm jackport. Den måste vara signerad AUDIO IN eller bara INPUT. För att ansluta behöver du en jack-jack-adapter, som inte ingår i högtalarna i många populära företag, så du måste köpa den separat. Den andra änden av kabeln måste sättas in i ljuduttaget på datorn. Vanligtvis är det grönt eller det finns en hörlursikon bredvid. Klar - inga ytterligare inställningar krävs, du kan använda den bärbara högtalaren via din dator.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Om du inte kunde välja den du gillade från alla olika modeller, varför inte göra det själv? Detta är mycket lättare än det verkar vid första anblicken. En sådan högtalare, både i kvalitet och design, kommer inte att vara sämre än en högtalare som köps i en butik. Du kan välja absolut vilken design och form som helst av den framtida produkten, välja vilket material som helst för produktion och därmed skapa din egen unika design. Naturligtvis kommer ett sådant "hack" att kosta dig mycket mindre än en köpt högtalare. Till exempel, låt oss ta en titt på hur man gör ett fodral av tjock plywood. Först måste du bestämma listan över material som kommer att behövas för arbete:

  • två högtalare för minst 5 watt;
  • passiv bashögtalare;
  • en förstärkarmodul, en billig D-klassversion är lämplig;
  • Bluetooth -modul för anslutning av högtalaren till andra enheter;
  • radiator;
  • laddningsbart batteri storlek 18650 och en laddningsmodul för det;
  • 19 mm omkopplare med LED;
  • ytterligare 2 mm lysdioder;
  • laddningsmodul;
  • USB -adapter;
  • 5 watt DC-DC stegomvandlare;
  • gummifötter (tillval);
  • dubbelsidig tejp;
  • självgängande skruvar M2, 3 x 12 mm;
  • 3A laddning vid 5V;
  • plywoodplåt;
  • PVA -lim och epoxi;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av verktygen - en standarduppsättning:

  • limpistol;
  • sandpapper;
  • borra;
  • kontursåg;
  • lödkolv;
  • Forstner borr.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att skydda högtalaren från mindre skador, du måste lacka träfodralet … Så var börjar du? Först måste du klippa ut detaljerna i fallet för den framtida högtalaren från plywood. Detta kan göras både med en sticksåg och med speciell lasergravering.

Det första alternativet är mycket mer tillgängligt för vanliga människor, det är inte på något sätt sämre än en laser, men kanske efter att du har avslutat arbetet måste du gå längs de skurna kanterna med sandpapper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Foto 1

Vi rekommenderar att du använder 4 mm plywood för skåpets fram- och baksida och skär alla andra delar av 12 mm tjockt material . Du behöver bara göra 5 ämnen: 1 frontpanel, 1 bak och 3 mitt. Men du kan också använda plywood med en tjocklek av 4 mm för detta. I stället för 3 ämnen behöver du 9. Du bör inte snåla med materialets kvalitet , annars bildas flis och kanterna på plywood av bättre kvalitet bearbetas snabbare och ser bättre ut.

För att göra de mellersta skikten i det framtida fodralet, ta en av de färdiga panelerna (fram eller bak), fäst den på ett plywoodskikt och cirkulera den försiktigt med en penna. Upprepa erforderligt antal gånger. När du skär delar med en sticksåg, kom ihåg att lämna lite material på kanten för senare slipning. Sanda sedan var och en av de utskurna delarna till konturlinjen. Detta blir lättare om du har valt bred plywood. När du är klar, på varje del, gör en inre kontur, dra sig tillbaka från kanten med 10 mm.

Bild
Bild

Nu med en Forstner -borr det är nödvändigt att skära 4 hål i hörnen på arbetsstycket . För att undvika onödiga marker och sprickor är det bättre att inte borra rakt igenom utan gå till halva djupet på ena sidan av delen och sedan på den andra. När alla hål har gjorts, använd en sticksåg för att skära insidan ut och flytta från ett hål till nästa. Glöm inte att slipa fodralets inre ytor också.

Det är dags att limma ihop bitarna . Ta två mellanämnen och applicera PVA -lim. Pressa ihop dem för att tömma överflödigt lim och ta sedan bort dem. Gör samma sak för det tredje mittblocket och frontpanelen. Stick inte fast bakstycket. Kläm arbetsstycket mellan två plywoodskivor med ett skruvstycke för att inte förstöra kanterna eller skada formen. Låt arbetsstycket stå i några timmar och låt limmet torka.

När limmet torkar kan du få ut det nästan färdiga plywoodfodralet från skruvstaven . Baksidan av högtalaren fästs med 10 små skruvar. Placera den platt mot kroppen och fäst den i ett skruvstycke så att den inte rör sig. Markera först de framtida hålen för skruvarna med en penna och dra sedan åt några skruvar. Det är inte nödvändigt att dra åt dem alla i en skruvstång. Det räcker med 2-3 stycken för att säkerställa lockets fixering.

Bild
Bild

När alla skruvar har skruvats in och kolumnhuset är helt monterat måste det slipas igen med sandpapper. Gå längs sidorna, ta bort limdroppar och små oegentligheter. Det rekommenderas att använda papper av olika kornstorlek för detta, från det grovaste och ner till finare. I den övre delen, med samma Forstner -borr, borra ett hål för kolumnens strömbrytare. Skär inte hålet för nära subwoofern så att de två delarna inte stör varandra under drift ..

Efter alla dessa manipulationer kan du ta bort bakstycket. Spraya ett tunt lager matt lack över hela kroppen från en burk. Om du använder en lack och en pensel kanske resultatet inte blir lika snyggt som när du använder en aerosol. Nu kan du börja installera tarmarna. Placera de två huvudhögtalarna runt kanterna och subwoofern i mitten. Du kan fixa dem med smältlim, med tidigare lödda trådar till högtalarna. Därefter måste du löda all elektronik i enlighet med detta diagram.

Bild
Bild

Foto 2

Det återstår bara att placera alla kontakter och lysdioder på de angivna platserna på bakpanelen och limma dem med samma smältlim. För att brädorna och batteriet inte skallrar inuti högtalaren är det bättre att lägga dem på smältlim eller dubbelsidig tejp också. Innan du stänger bakstycket, se till att ingenting rör vid subwoofern … I annat fall kan främmande ljud och skramlande höras under driften. Det återstår bara att limma plastbenen på botten av kolonnen.

Bild
Bild

Du kan ta reda på hur du gör en trådlös Bluetooth -högtalare med egna händer nedan.

Rekommenderad: