Hur Man Gör En Garderob Med Egna Händer? 88 Foton Hur Man Gör En Bokversion För Förvaring Från Möbelskivor Själv, Kompakta Modeller För Korridoren, Ritningar Och Ett Diagram över M

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Gör En Garderob Med Egna Händer? 88 Foton Hur Man Gör En Bokversion För Förvaring Från Möbelskivor Själv, Kompakta Modeller För Korridoren, Ritningar Och Ett Diagram över M

Video: Hur Man Gör En Garderob Med Egna Händer? 88 Foton Hur Man Gör En Bokversion För Förvaring Från Möbelskivor Själv, Kompakta Modeller För Korridoren, Ritningar Och Ett Diagram över M
Video: DIY CLOSET // MODERN Wardrobe with a drawer 2024, April
Hur Man Gör En Garderob Med Egna Händer? 88 Foton Hur Man Gör En Bokversion För Förvaring Från Möbelskivor Själv, Kompakta Modeller För Korridoren, Ritningar Och Ett Diagram över M
Hur Man Gör En Garderob Med Egna Händer? 88 Foton Hur Man Gör En Bokversion För Förvaring Från Möbelskivor Själv, Kompakta Modeller För Korridoren, Ritningar Och Ett Diagram över M
Anonim

En garderob är en skrymmande och grundläggande utrustning som behövs i varje hem. Ofta är köpta möbler inte lämpliga för priset, eftersom mellanhänderna kraftigt höjer priserna, ibland matchar de inte i storlek eller design. I det här fallet måste du vanligtvis leta efter ett litet företag som är redo att uppfylla en personlig order. Men som praktiken visar kräver workshops mycket pengar. Den mest lönsamma lösningen i denna situation är att göra skåpet själv hemma.

Bild
Bild

Visningar

Innan arbetet påbörjas måste du bestämma vilken typ av skåp du behöver. Beroende på platsen finns det två huvudtyper:

  • Inbyggda modeller vars främsta fördel är närvaron av golv, tak och några väggar. Detta villkor minskar avsevärt kostnaden för projektet. Sådana alternativ är praktiska, eftersom de kan anpassas till alla befintliga nischer: urtag i väggarna, utrymme under trappan. Konstigt nog är detta också en nackdel med inbyggda modeller, eftersom de är byggda för en specifik plats och ändringar inte längre antyds. Bland annat påverkar lagerytornas kurvatur kraftigt kvaliteten på skåpen, så de måste jämnas ut innan projektet startas.
  • Fall fristående garderober är ett klassiskt alternativ. Modellerna kan användas i alla typer av lokaler. Analys och överföring från plats till plats är möjlig. Dessutom kommer krökta väggar, golv eller tak inte att påverka installationen. Bland bristerna kan man notera den höga materialförbrukningen, jämfört med de inbyggda modifieringarna, och den tillhörande ökade kostnaden. Men med rätt val av komponenter kan kostnaden reduceras.
  • Delvis inbäddad modellerna är en korsning mellan de två första alternativen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på dörrtyp klassificeras skåp enligt följande:

  • Skjutgarderob med skjutdörrar och en stel ram. Två underarter kan särskiljas: med en rullmekanism för dörrrörelse och med en monorail. Efter att ha dykt upp på marknaden blev sådana alternativ populära med en mängd olika modeller, design och internt innehåll. Dessutom är fördelarna mångsidighet, vilket sparar utrymme i rummet.
  • Modeller med gångjärn. Lång livslängd är det främsta pluset för sådana alternativ. Samt praktisk och hållbarhet.
  • Varianter med lyftdörrblad.
  • Öppna, dörrlösa skåp.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designers delar också garderober efter utrustningstyp och stil. Stilistiken är mångsidig: folklore, högteknologisk, barock, imperium, modern, rokoko.

När det gäller bemanning kan följande modeller särskiljas:

Typiska alternativ är typiska för stora industrier, tillverkas enligt standardstorlekar, utan krusiduller. Praktiska och funktionella möbler. Används oftast för kontor

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Serieproduktion är ett massalternativ. Det representerar frisläppandet av produkter i en rad, med vissa egenskaper inom ramen för ett koncept.
  • Modulära garderober har alltid varit populära. Deras fördelar är rörlighet och funktionalitet. Sådana strukturer kan delas in i separata sektioner, lätt demonterade, omarrangerade, kombinerade med varandra.

Om vi betraktar skåp i form, är de vanligaste alternativen:

  • Linjär, med andra ord, rak.
  • Hörn (beroende på formen på vinkeln L eller U-formad).
  • Runda. Avrundad sida eller ramar.
  • Rektangulär.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på antalet dörrar skiljer man två-, enkelbladiga, trebladiga eller öppna dörrar. Naturligtvis är kombinerade alternativ också populära.

Den viktigaste egenskapen hos skåpen är funktionell. Först efter beslut om syftet med strukturen beaktas alla ovanstående klassificeringar. För användning är skåp:

  • För kläder . Detta inkluderar omklädningsrum, garderober, som kännetecknas av galgar för klänningar, kostymer, slipsar, byxhållare.
  • För att förvara saker . Här kan du notera sängkläder skåp, byråer.
  • Bok . De använder olika modifieringar från öppna till kombinerade.
  • In i hallen . Dessa modeller kännetecknas av hyllor för skor och hattar, hängare-krokar, hållare för paraplyer, en spegel, inbyggda sektioner för ytterkläder.
  • För kök . Ofta är sådana skåp utrustade med specifika nät eller utdragbara hyllor för köksredskap och fat, krokar för handdukar och andra små föremål.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

De vanligaste skåpmaterialen är följande:

  • Gipsvägg . Om en komplex konfiguration förväntas är det bättre att välja det här alternativet. Vilken form som helst kan böjas från gipsskivan, eftersom den inte är rädd för deformation.
  • MDF . Från möbelskivor som inte kräver beklädnad görs stela ramar som inte kräver böjningar. Skivan kännetecknas av en hög densitet, till skillnad från spånskiva, vilket gör den mer hållbar. Beslagen passar bättre inuti, sannolikheten för flisskärning vid skärning av plattorna är låg. Villkorlig nackdel - stor massa. Till en kostnad är materialet överkomligt, men dyrare än spånskiva.
  • Spånskiva eller spånskiva . För att skära ark är det bättre att använda tjänsterna från en verkstad. Hemma kan kvaliteten på snittet vara låg på grund av bristen på nödvändiga träbearbetningsverktyg. Från spånskiva kan du utföra olika komplexa element med skicklighet och nödvändiga maskiner. Spånskiva utmärks av ett laminerat lager som skyddar arket från yttre påverkan och användaren från formaldehyd. Dessutom är laminatgolv bra för dekorativa ändamål, eftersom det härmar olika beläggningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Plywood . Materialet har en låg kostnad. Livslängden på plywoodprodukter beror på plåtens tjocklek, limningskvaliteten och inomhusklimatet. Hur som helst, för stora strukturer är en stor massa olämplig, eftersom den kommer att sjunka under sin egen vikt.
  • Massiva brädor . När du väljer är det bättre att använda trä som är lätt att bearbeta. Skåp av trä av sådana arter som lönn, aska, akacia, bergaska, valnöt, ek kommer att överleva sina skapare många gånger om. Man bör komma ihåg att kostnaden för projektet i detta fall ökar betydligt.
  • Gamla brädor . Nyligen har vintagestilen blivit allt populärare. Det låter dig ge ett nytt liv åt gamla saker.

Till exempel, efter att ha demonterat en gammal garderob, ett bord, en dörr av brädor, kan du skapa ett inre element som en garderob, en kantsten, en byrå med egna händer.

Lådor . Den fashionabla hobbyen att göra möbler av kartongförpackning är spridd över hela världen idag. Vanligtvis används ett till tre lager. Enkelsidig kartong används vanligtvis för innerväggar och krökta ytor. För att fylla volymen - ett material med en större tjocklek. Boxskåp är det billigaste, men mest kortlivade alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material för utförande av fasader har ingen liten betydelse:

Filmen är bekväm i alla bemärkelser. Till fasaden kan du använda samma material som för kroppen, klistrad över med en dekorativ beläggning. Ett brett utbud av filmer gör det möjligt att skapa levande bilder, att designa en garderob i stil med en befintlig interiör. Dessutom är den lätt att rengöra

Bild
Bild

Fototapeter. En utmärkt och billig lösning för fasaddekoration

Bild
Bild

En spegel är det mest populära alternativet, men görs sällan när du gör skåp själv

Bild
Bild

Man måste komma ihåg att speglade ytor är ömtåliga och kräver vissa verktyg för att klippa och passa de önskade måtten.

Foder. Det finns två typer av material: trä och plast. Fasaden, gjord av foder av olika bredd, är lämplig för en eko-stil interiör, för hus på landet, balkonger. Oftast produceras trälister i 4 klasser. Paneler av typ "C" utsätts för minst bearbetning, därför kan de ha knutar och sprickor. A, B och Extra är mer attraktiva och har en låg hartsnivå

Bild
Bild

Hur man kommer igång?

Det första steget i att göra ett skåp själv är design.

Du måste närma dig det på allvar, för detta behöver du:

  • Bestäm platsen för strukturens framtida läge. Måtten och mängden erforderligt material beror på detta.
  • Det är nödvändigt att bestämma vilken form skåpet planeras byggas: rakt, hörn, inbyggt och så vidare.
Bild
Bild
  • Rita skisser på utsidan och insidan. Bestäm i förväg hur många sektioner, lådor, hyllor det kommer att finnas. Fixera önskat antal dörrar, skjutbara och gångjärniga element. Bestäm ordningen på arrangemanget av krokar, hängare, hållare. Även behovet av att installera en dekorativ fasad måste avgöras i detta skede.
  • Välj ett material, bestäm färgen på produkten, jämför alla parametrar med interiörens stil. Bestäm vid behov vilken textur fasaden ska ha. Beskriv ett företag som tillverkar möbelbeslag, baserat på feedback från experter.

Därefter görs olika mätningar och beräkningar görs. Det är nödvändigt att förstå att beräkningen av dimensionerna inte innebär att mäta bredden och längden på skåpet. Samtidigt är det nödvändigt att mäta avstånden mellan hyllorna, sektionernas bredd. Alla dimensioner överförs till ritningen för tydlighetens skull.

Bild
Bild

När du mäter måste du tänka på att standardfältets bredd inte får överstiga en meter. Dessutom bör du komma ihåg tjockleken på arket från vilket kroppen är gjord, därför läggs 1-2 centimeter till skärmens bredd. På samma sätt beräknas tillägget för dörrbladens höjd.

Schemat ska vara tydligt och ta hänsyn till alla önskade parametrar. Om det är svårt att slutföra en sådan ritning själv måste du kontakta specialisterna.

Montera funktioner

Ett viktigt steg i konstruktionen av ett skåp med egna händer är valet av tillbehör. Idag erbjuder möbelindustrin ett stort antal fästelement och kopplingselement. Deras egenskaper beror på skåpets funktionalitet och driftsförhållandena.

Ofta används träskåp med svängdörrar med fyra gångjärn dörrgångjärn, som är indelade i flera typer:

  • Över huvudet. Det vanligaste alternativet för skärmar.
  • Halva överläggs gångjärn rekommenderas när en sektion stängs av två dörrar.
Bild
Bild
  • Internt eller dolt installeras på insidan av dörren.
  • Hörnmodeller krävs för möbler i hörn, vilket kräver installation av skärmar i en vinkel på 45 grader.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Inverterade markiser låter dörren öppna 180 grader.
  • Pianomekanismer har en låg tillförlitlighet och installeras därför sällan på skåp.
  • Mezzaningångjärnen har en fjäder i sin mekanism.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glasramar kan fixeras med hjälp av följande element:

  • monteringsremsor;
  • fästöglor;
  • tätningsringar;
  • stubbar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För låga dukar räcker det med två fästelement, med en förlängning på upp till 1,5 meter eller mer, antalet slingor ökas. Alternativt kan du installera en närmare för att skydda dina fingrar från skador och öka mekanismens hållbarhet.

Det finns flera typer av stötdämpare, olika i tekniska parametrar och installationsmetod:

  • Spjället är det enklaste och billigaste. Det finns många alternativ på marknaden, den enklaste av dem är den självhäftande modellen. Det är en skiva gjord av ett mjukt material med en tjocklek på 1,5 till 5 mm, en diameter på 7 till 10 mm, som är limmad på fodralets ände. För en skärm behövs minst två bitar.
  • Gångjärn närmare. Det bör noteras att sådana mönster måste köpas omedelbart med en slinga från en tillverkare. Modellen har en smidig stängning av skärmen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Till skillnad från de som beskrivs ovan beror inte stötdämpare över huvudet och på marken på typen av gångjärn. Fördelen med fakturor är att det är enkelt att byta, vilket inte händer ofta. Men när du installerar en närmare av denna typ krävs ytterligare utrymme för hålet i lådan från ändväggen. Fördelen med mortise -versionen är att installationsutrymmet inte krävs, å andra sidan är det svårare att byta ut det

Bild
Bild
Bild
Bild

För gångjärnsdörrar installeras ofta mekanismer som är utformade för att öppna upp, ner eller i form av ett dragspel.

Modellerna är enkla att installera, deras kostnad är låg och de är praktiska under drift:

  • Gaslyft och hissar kombinerar funktionen att öppna och stänga upp och ner. Det viktigaste urvalskriteriet är bågens vikt, eftersom enheten har olika kraft.
  • Parallella, vinkel- och dragspelöppningsmekanismer. Fördel - bra tillgång till innehåll, förbättrad skåpergonomi. Nackdelen är den höga kostnaden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllfästen har också sin egen klassificering:

  • Stationära är fästa med flera typer av hållare.
  • Overhead, som är monterade på väggen, på skåpkroppen eller fasaden. Hyllan ligger i detta fall ovanpå. De representerar olika typer av hörn.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Mortise inbyggd i skåpet.
  • Fästen används för tung last.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Uttagbara versioner består av rullar och styrskenor längs vilka de rör sig. Dessutom är mekanismer vanligtvis utrustade med stopp och tätningar.
  • Roterande modeller. Huvuddelen är rotationsaxeln, vanligtvis i form av ett rör med önskad höjd. Ytterligare element - fästelement för axelns övre och nedre delar, flänsar för montering av hyllan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör det själv: steg för steg instruktioner

Innan du börjar arbeta med ett projekt måste du förbereda alla nödvändiga material, tillbehör och verktyg.

Följande kan krävas:

  • borr- eller hammarborr;
  • nivå;
  • linjal eller måttband;
  • penna;
  • en hammare;
Bild
Bild
  • lim;
  • självgängande skruvar, fästtillbehör;
  • skruvmejsel;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • hacksåg eller cirkelsåg (om du menar att klippa ut delar själv);
  • järn;
  • konstruktionskniv.

Skåpmonteringsschemat hemma består av flera steg.

Beredning av delar:

Skåpelement skärs av ark av det valda materialet: skåpväggar, dörrar, hyllor, lådelement. Maximal precision uppnås med en cirkelsåg. Sågning kan också göras med en bågfil, men i det här fallet är flisar möjliga utan skicklighet och erfarenhet

Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar att du använder tjänster från en verkstad, särskilt om det är nödvändigt att skära ur spånskiva eller MDF.

  • Kantbehandling. För kantning används PVC -band som matchar färgen. Deras kostnad är låg, och det är mycket bekvämt att bearbeta kanterna med den. Vanligtvis varierar bandtjockleken från 0,4 till 2 mm. Vanligtvis används den tjockare för att bearbeta förklädet av synliga revben, och den tunnare används för de som är gömda för ögonen. Handlingsschemat i detta fall är följande.
  • Järnet slås på tre fjärdedelar av sin maximala effekt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tejpen appliceras på slutet med en självhäftande yta, strykas med ett strykjärn flera gånger.
  • Längs kanten utförs med en mjuk, torr servett, trycker fast.
  • Resterna av tejpen skärs med en kniv.
  • Förberedelse av beslag. Det är nödvändigt att samla rätt mängd fästelement, gångjärn, handtag, galgar och andra viktiga små saker.

Ramaggregat:

  • Om skåpet är inbyggt eller kommer att placeras under trappan, kommer det troligtvis att sakna några ramelement: den nedre eller övre stången, sidoväggar. I detta fall bör väggarna förberedas för installation av strukturen, jämnas, spacklas, målas eller klistras över.
  • Om andra alternativ för skåp planeras, borras hål på platser för framtida fästelement.
  • Anslut kroppsdelarna tillsammans. Först och främst är sidoväggarna fästa vid botten, varefter det är nödvändigt att fästa den övre delen på dem. För arbete är det bättre att använda de enklaste fästelementen - bekräftelser.
  • Verifiering av vertikalitet med hjälp av en nivå.
  • Fixa vid behov bakväggen.
Bild
Bild

Installation av hyllor och skåp:

  • Börja med att markera uppdelningen av det inre utrymmet i sektioner. Notera sedan placeringen av hyllorna och de inbyggda skåpen.
  • Sektionspartitioner installeras. Beroende på plan kan de vara från golvet till taket i skåpet eller under. I det senare fallet antyds förekomsten av en horisontell partition.
  • På ramens sidopaneler och sektionspaneler installeras fästelement för invändig fyllning. Om stationära hyllor är planerade kan det vara vanliga hörn. För infällbara hyllor eller lådor monteras styrrännor.
  • Installation av andra element: krokar, hållare, hängare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan är dörrarna fästa. För att montera skåpdörrarna är det nödvändigt att följa vissa algoritmer för olika dörralternativ.

Skåp:

  • Installation av de övre och nedre styrningarna, hålla koll på deras parallellitet med hjälp av en lod.
  • Installation av proppar.
  • Installation av rullelement på dörren, om denna typ av mekanism är planerad.
  • Dörrarna sätts in i spåren, från toppen, tills de klickar.
  • Kontrollera om skärmen rör sig fritt.
  • Installation av ytterligare beslag, om det behövs.
Bild
Bild

Svängdörrar:

  • Gångjärn av vald typ installeras på dörrarna.
  • Stötdämpare installeras vid behov.
  • Handtagen skruvas fast.
  • Vertikaliteten och stängningsmekanismen kontrolleras.
Bild
Bild

Fäll- och lyftdörrar:

  • För gångjärnsdörrar installeras oftast gasliftar. Köpta mekanismer är alltid utrustade med instruktioner. Läs den noggrant före installationen. Först och främst är fästelement för gasliftar installerade på skåpkroppens sidodelar.
  • Sådana fästelement installeras på dörrar som kommer att stiga.
  • Därefter monteras dörrarna med markiser eller gångjärn från sidan, vilket i framtiden är rotationsaxeln.
  • Därefter är hissarna fixade. För att göra detta måste huvudet sättas på fästelementen tills det klickar på båda sidor.
  • Med dörren stängd, gör justeringen.
  • Professionella betonar att minst två mekanismer måste installeras på en fasad för att utesluta vridning.
Bild
Bild

Då är skåpet klart. I slutet av monteringen utförs en fullständig polering av utseendet. Alla skruvar är förseglade med dekorativa lock. Polering med en mjuk trasa är nödvändig för att rengöra produkten från damm och borrester. Fasader är designade beroende på designerns idé med hjälp av speglar och andra dekorativa element.

Organisation av interna utrymmen

Den funktionella strukturen för den inre fyllningen av skåpen består av många element som uppfyller ägarens krav. En kompetent design bör ge fri tillgång till alla saker i garderoben, förhindra att det bildas lukt.

Lådor, skjutlådor, roterande hyllor är inte bara enkla att använda, utan också ergonomiska. De låter dig effektivt använda det inre utrymmet. För stora garderober används ofta lyftstänger för galgar och byxhållare, som antingen kan stiga eller vid behov gå in i garderobens djup. Om designen är avsedd för en hall, ger den en låda för förvaring av skor och hyllor för hattar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Köksskåp är fyllda med allt från vridbara bardiskar till utdragbar skärbräda. På grund av det faktum att det är nödvändigt att lagra många olika tillbehör i köket, är funktionen hos inredningen i skåpen mångfacetterad och bestäms endast av ägarnas önskemål.

Hur placeras?

Garderoben är det mest skrymmande elementet i interiören i rummet. Det finns alternativ för deras plats som gör att du kan "gömma dig" och inte störa utrymmet.

I en nisch

Om lägenheten har naturliga nischer, kommer det att underlätta uppgiften mycket. Garderoben är helt enkelt inbyggd i dem. Nischer kan skapas artificiellt, vilket gör det möjligt att inte bara installera strukturer för att lagra saker i dem, utan också andra inre element: en öppen spis, en TV.

Bild
Bild

Del av rummet

Om området tillåter kan du stänga av en del av rummet och organisera en garderob i den. Samtidigt är det bättre att välja det mörkaste hörnet av rummet så att rummet förblir ljust.

Bild
Bild

Skafferi

Privata hus har olika förråd. Ibland finns de i stadslägenheter. Om ägaren önskar kan garderoben vara perfekt gömd i skafferiet. Samtidigt är ansträngningarna för dess design minimala, eftersom rummets väggar utför kroppens funktioner. Det räcker med att organisera det interna innehållet.

Bild
Bild

I rummet

Standardalternativen för installation av skåp i ett rum är följande:

Vägg till vägg, golv till tak . En solid väggseffekt skapas. Dekorera fasader med spegelytor kommer visuellt att utöka utrymmet. När du väljer dörrar som färgen på väggarna kan du uppnå effekten av "blekning".

Bild
Bild

Alkov . Skåp är installerade på båda sidor och bildar en nisch mellan varandra. Alkoven som bildas på detta sätt är fylld med alla inre element: säng, toalettbord, arbetsområde, TV.

Bild
Bild

Öppningar . Dörr- och fönsteravstånd kan användas rationellt med modulära skåp. Strukturer är monterade på båda sidor av öppningen; mezzaniner kan placeras ovanför öppningen. Elementet som förbinder skåpen under fönstret är ofta utformat i form av en bänk eller soffa.

Bild
Bild

Vad kan man göra från ett gammalt skåp?

Om det gamla skåpet har tappat sitt utseende, men fästelementen är intakta och inte lossna, har fallet inte heller några betydande nackdelar, i det här fallet bör du vara uppmärksam på olika tekniker som gör att du kan göra om eller dekorera föråldrade möbler.

Det finns många budgetalternativ för att uppgradera skåp:

  • Måla om dig själv, till exempel med stenciler.
  • Du kan limma dörrarna med fototapet eller vinylfilm.
Bild
Bild
  • Om panelerna är glas eller speglade kan du använda tjänster från privata verkstäder för mattning eller sandblästring.
  • Decoupage med vintagepapper eller tapeter.
  • I köket kan du använda kakel för dekoration av fasader.

Om fästelementen fortfarande lossnar och faller ut är det omöjligt att hålla skåpet i sin ursprungliga form. I detta fall kan element för en annan design skäras ur dess delar. Hantverkare skapar bänkar, hyllor, puffar och andra inredningsdetaljer.

Idéer för inredning

Stora inbyggda garderober är populära. De installeras både i korridorer och vardagsrum. De tar vanligtvis hela utrymmet från golv till tak. Intern fyllning organiseras beroende på ägarens önskemål. Fördelar - funktionalitet, möjligheten att bygga in olika element för förvaring av saker, inklusive dammsugare, strykbrädor, tvättmaskiner och diskmaskiner. Sådana strukturer kan installeras på alla platser som är otillgängliga för skåpmöbler, på vindar, nischer, hörn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skåpmöbler förlorar inte heller sin position. Detta bevisas av det stora utbudet av skåp som erbjuds på marknaden och den ökande efterfrågan på sådana alternativ. Placeringen av skåpen i interiören beror helt på designarens idé och fantasi.

Rekommenderad: