Inbyggda Högtalare: Akustik Inbyggd I Vägg Och Tak. Väljer Bluetooth -högtalare För Hemmet

Innehållsförteckning:

Video: Inbyggda Högtalare: Akustik Inbyggd I Vägg Och Tak. Väljer Bluetooth -högtalare För Hemmet

Video: Inbyggda Högtalare: Akustik Inbyggd I Vägg Och Tak. Väljer Bluetooth -högtalare För Hemmet
Video: Choosing The Best In-Wall & In-Ceiling Speakers For Your Home Theater 2024, Maj
Inbyggda Högtalare: Akustik Inbyggd I Vägg Och Tak. Väljer Bluetooth -högtalare För Hemmet
Inbyggda Högtalare: Akustik Inbyggd I Vägg Och Tak. Väljer Bluetooth -högtalare För Hemmet
Anonim

Moderna högtalare skiljer sig på många sätt. Detta gäller inte bara de tekniska parametrarna, utan också installationsmetoden för sådan musikutrustning. Idag blir de inbyggda högtalarna alltmer populära. I den här artikeln kommer vi att titta på vilka sorter de är indelade i och hur man väljer dem korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Innan du går vidare till en nära bekantskap med alla funktioner i moderna inbyggda högtalare är det värt att förstå vad de är.

Sådana system består av en uppsättning högtalare som måste installeras i enlighet med infälld teknik . Basen kan vara ett tak eller till och med ett landskap, om vi talar om ett lanthus.

Principen för användning av sådan musikutrustning är extremt enkel: istället för att fixera utrustningen i ett vanligt plast- eller träfodral är högtalarna monterade i taket eller väggutrymmet.

Detta görs på samma sätt som vid installation av strålkastare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över vyer efter placeringstyp

Infällda högtalare kan installeras i olika baser. Varje ägare väljer vilket alternativ som är mer attraktivt för honom. Låt oss bekanta oss med alla funktioner i högtalarna som måste byggas in i väggar och tak.

In i väggarna

Väggmonterade högtalare är vanligtvis rektangulära eller fyrkantiga. Det är dessa tekniska enheter som oftast används i högteknologiska hemmabiosystem. Här fungerar de som multimediehögtalare.

Multiband- eller multibandssystem av inbyggd typ med en central placering av radiatorn kan användas som en fullfjädrad högtalare eller som ett ljudsystem för främre kanaler.

Bild
Bild

Väggakustiska enheter har ofta imponerande dimensioner av kroppsdelen, liksom en ganska stor massa . Men denna teknik kan skryta med hög funktionalitet och överkomliga kostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De kan installeras i stora rum i ett stort område, även om det inte finns ytterligare uppspelningsmoduler här - strömmen räcker fortfarande. Denna typ av hemakustik inkluderar moderna soundbars och populära soundbars producerade av många välkända märken.

Låt oss ta en titt på fördelarna med väggmonterade inbyggda högtalare

  • Om en förstärkare av hög kvalitet tillhandahålls kommer den väggmonterade högtalaren att kunna leverera högkvalitativt och surroundljud utan onödiga störningar och distorsion. Således är det möjligt att uppnå maximal nedsänkning i filmen eller musiken du gillar.
  • Sådana anordningar kännetecknas av en ganska enkel installation, vilket inte kräver ett dyrt professionellt verktyg. Du kan göra allt arbete med dina egna händer, eller du kan ringa mästarna - varje användare bestämmer själv.
  • Väggmonterade inbyggda högtalare är vanligtvis högljudda, så med deras hjälp kommer det att vara möjligt att fylla även ett rymligt rum med ett stort område med högkvalitativt ljud.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det finns också nackdelar:

  • väggmonterade musiksystem är mer iögonfallande än deras takkonkurrenter;
  • dessa enheter är ofta tunga;
  • ljudet från dessa högtalare fördelas inte perfekt jämnt eftersom vågorna kolliderar med hinder.
Bild
Bild

Till taket

Takhögtalare görs ofta runda. Dessa enheter är små i storlek, särskilt jämfört med väggmonterade motsvarigheter.

Takplatsen anses vara mer framgångsrik och fördelaktig, eftersom ljudvågor reflekteras till ett minimum från olika typer av hinder. Ljudfördelningen är jämn, så det känns djupare än med andra typer av redigering.

Det rekommenderas inte att börja installera takhögtalare på egen hand. Det är bättre att vända sig till tjänsterna hos specialister som tidigare har hanterat liknande arbete . På så sätt skyddar du dig själv från att göra allvarliga misstag. Dessutom kommer proffs att kunna utveckla projektet av högsta kvalitet för att integrera högtalare i taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Takhögtalare är perfekt skyddade från största möjliga yttre skada. Ofta installeras sådan musikutrustning i kommersiella lokaler (till exempel i butiker, klubbar, barer och andra liknande anläggningar). Under sådana förhållanden förblir takakustiken osynlig för besökare och sticker inte ut från interiören, men den klarar sina huvuduppgifter effektivt.

Högtalare utformade för installation i en takbas har flera fördelar:

  • de utmärks av sin lätta kropp, tack vare vilken akustiken kan integreras i både gips och sträcktak;
  • med takakustik fördelas ljudet jämnt och effektivt i rummet, eftersom det praktiskt taget inte stöter på speciella hinder som möbler eller andra inre föremål;
  • när externa högtalare är inbäddade i taket är de helt osynliga och diskreta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland bristerna kan följande noteras:

  • installation av takakustiska system visar sig vara mer komplicerat, därför litar man oftast på det av specialister, och detta är en extra kostnad;
  • takhögtalare tenderar att vara dyrare än väggmonterade högtalare.
Bild
Bild

Det är svårt att säga säkert vilket arrangemang av högtalarna som är bättre - vägg eller tak. För ett kommersiellt rum är det bättre att fixa musikutrustning i takbasen, och för hemmabruk, till exempel i en lägenhet, är väggmonterade kopior också ganska lämpliga . Även om naturligtvis varje person själv bestämmer vilken åsikt han gillar bäst.

Topptillverkare

Infällda högtalare är en hållbar och permanent lösning som kan kosta konsumenten en ganska slant. Av denna anledning är det så viktigt att välja modeller av hög kvalitet från välkända tillverkare med ett lysande rykte.

Märkesprodukter utmärks alltid av oklanderlig byggkvalitet och hög slitstyrka.

Många användare avskräcks av de höga kostnaderna för inbyggd akustik . Men låt inte den mest demokratiska prislappen förvirra dig - när du spenderar den får du högkvalitativ utrustning med utmärkt ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa tillverkarna av inbyggd akustik idag är:

  • Ariston;
  • BG Radia;
  • Visdom Radia;
  • Solus Audio;
  • Jamo;
  • Yamaha;
  • Cerwin Vega;
  • Sonance.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Märkesprodukter utmärks alltid av oklanderlig byggkvalitet och hög slitstyrka.

Produkterna från de listade märkena har länge vunnit enorm popularitet och konsumentförtroende.

Tillverkare kan skryta med högsta servicekvalitet. Många av dem ger en långsiktig garanti på sin utrustning.

Valbara kriterier

Moderna inbyggda högtalare presenteras i ett brett sortiment, vilket gör det svårt att välja den optimala modellen för en konsument med specifika behov. En person går helt enkelt vilse i ett stort urval av högkvalitativa och funktionella modeller . För att göra det lättare att välja en sådan teknik bör du utgå från flera grundläggande kriterier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Antal ränder

Akustik kan ha från 1 till 7 frekvensband, som är ansvariga för överföringskvaliteten och ljudvolymen. Det optimala och prisvärda alternativet är tvåvägsenheter . Erfarna musikälskare rekommenderar dock fortfarande att leta efter mer praktiska tre- och flerfeliga kopior. Ja, de kommer att kosta mer, men de kommer att återge bättre ljudkvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Effektindikatorer

Ström är ansvarig för enhetens ljudnivå och dess volym. Det viktigaste är att se till att högtalarnas effekt matchar förstärkarens effekt. Om indikatorerna skiljer sig åt riskerar systemet snart att gå sönder.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett standardrum med en yta på upp till 18 kvm. m, är det lämpligt att installera ett system med en effekt på 70 till 80 watt.

För ett rum på 30 kvm. m, är en 100 W teknik lämplig. Om vi pratar om ett utrymme över 30 kvm. m, då är det vettigt att installera akustik med en effekt på 150 watt eller mer.

Frekvensomfång

För en hemmabio eller ett litet mediecenter räcker den inbyggda akustiken, vars frekvensområde är från 100 till 20 000 Hz. För att lyssna på musikspår rekommenderas att köpa utrustning med indikatorer på 20-35000 Hz.

Känslighet

Detta är volyminställningen för ljudåtergivning på ett avstånd av 1 m från högtalaren. Denna egenskap anges i decibel. Så, indikatorer från 84 till 88 dB indikerar en låg volymnivå, från 89-92 dB - ungefär ett genomsnitt, från 94 till 110 dB - ungefär den högsta volymen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Impedans

Detta är indikatorn som är ansvarig för teknikens motstånd mot växelström. Det spelar en viktig roll för att para ett högtalarsystem med en extern förstärkare.

Det är absolut nödvändigt att se till att förstärkarens och kylarens impedanser hålls på samma nivå.

Annars kan ljudförvrängning inte undvikas.

Bild
Bild

Tillverkare

Försök att köpa enbart inbyggda högtalare. De presenteras i ett brett sortiment.

I butiker kan du hitta en högkvalitativ högtalare med många alternativ (till exempel med Bluetooth eller Wi-Fi).

I en uppsättning med alla enheter från välkända märken kommer det alltid att finnas en detaljerad bruksanvisning

Original märkesutrustning finns bara i specialaffärer som säljer hushållsapparater eller musiktekniska enheter. Det rekommenderas inte att köpa sådana saker på marknaden eller i tvivelaktiga butiker med ett obegripligt namn - du riskerar att köpa en produkt av låg kvalitet som definitivt inte passar dig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsfunktioner

Låt oss bekanta oss med några intressanta funktioner i högtalarinstallationen

  • Om du vill skapa en hemmabio av hög kvalitet måste du bestämma var du ska placera dina högtalare. Det är också viktigt att bestämma i vilket skede du ska göra detta: i renoveringsstadiet eller i en redan färdig inredning. Om du väljer att installera utrustning i reparationsstadiet rekommenderas att man föredrar utrustning med egen kropp.
  • För att eliminera onödiga vibrationer används akustiska lådor. Detta är det optimala högtalarplaceringssystemet. Den är monterad nära guiderna, och inte på gipsskivans del. Akustik kan installeras i lådan med hjälp av speciella gångjärn.
  • Om du har valt väggmonterad inbyggd akustik bör du veta att när du använder en speciell akustisk låda är påverkan av ett externt elektromagnetiskt fält helt uteslutet. Dessutom kännetecknas denna metod av hög brandsäkerhet.
  • Alla inbyggda system kompletteras med en skyddande metallgrill. En dammlås säljs ofta med den. Den yttre delen av gallret kan målas om i valfri nyans. Då kommer ingenting i interiören att sticka ut från den övergripande ensemblen.

Rekommenderad: