Inbyggd öppen Spis (83 Bilder): Inbyggd Väggkamin, Vägg Och Möbler På Väggen, Väggkonstruktioner Inuti

Innehållsförteckning:

Video: Inbyggd öppen Spis (83 Bilder): Inbyggd Väggkamin, Vägg Och Möbler På Väggen, Väggkonstruktioner Inuti

Video: Inbyggd öppen Spis (83 Bilder): Inbyggd Väggkamin, Vägg Och Möbler På Väggen, Väggkonstruktioner Inuti
Video: FixarTV | Material | Välj Rätt Kamin 2024, April
Inbyggd öppen Spis (83 Bilder): Inbyggd Väggkamin, Vägg Och Möbler På Väggen, Väggkonstruktioner Inuti
Inbyggd öppen Spis (83 Bilder): Inbyggd Väggkamin, Vägg Och Möbler På Väggen, Väggkonstruktioner Inuti
Anonim

Inbyggda eldstäder uppträdde först i hemmet hos rika familjer i Frankrike från mitten av 1600-talet. Och tills nu behåller de sin popularitet på grund av sin graciösa form och en dold skorsten, som gör att du inte kan belasta inredningen med skrymmande detaljer.

Bild
Bild

Särdrag

Från namnet är det lätt att gissa att inbyggda eldstäder är installerade i en speciell vägg eller nisch. Tack vare detta kan de ges vilken form som helst (till exempel en TV eller en bild) och stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på var och hur eldstaden är inbyggd kan dess enskilda delar ha ett annat utseende och installeras på olika sätt:

  • Eldstad. I grund och botten är det en med basen, tre väggar och ett valv. Den kan integreras helt i väggen från tre sidor, men det finns olika alternativ där elden kan ses från två sidor (till exempel när eldstaden är en del av en skiljevägg).
  • Portens bas är en plattform som vilar på taket, oftast gjord av tegel, sten eller betong. Det fungerar som en säkerhetszon framför eldstaden.
  • Portalform. Vanligtvis har den en U-form. En rektangulär eller halvcirkelformad ugnsnisch passar perfekt in i en portal med denna form. I moderna eldstäder kan portens form vara helt annorlunda (till exempel rund, oval, ha fem eller fler hörn). Portalen kan vara golvburen eller väggmonterad. Den tillverkas och säljs separat eftersom den är en fristående enhet. Men det finns ett alternativ att lägga portalen under byggnationen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En inbyggd öppen spis har ett antal fördelar:

  • kan värma flera rum samtidigt;
  • tar lite plats;
  • för installation är det inte alls nödvändigt att väggen är tjock;
  • inget behov av att bygga en grund;
  • driftsäkerhet;
  • bekväma temperaturförhållanden;
  • estetiskt utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana mönster har också nackdelar:

  • installation måste ske under konstruktion eller översyn;
  • skorstenen kan minska väggarnas styrka, särskilt i modeller som ligger i hörnet av rummet; för att undvika detta kan du välja en öppen spis som inte kräver installation av en skorsten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggen där strukturen ska byggas måste vara mer än 60 cm tjock.

Bild
Bild

Visningar

Inbyggda eldstäder är:

  • vedeldning;
  • gas;
  • elektrisk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många människor älskar vedeldade eldstäder för ljudet av sprickande ved och synen av en levande låga, vilket skapar en varm och mysig atmosfär. De är dock komplexa, vilket gör installation och användning svår och kostsam.

Bild
Bild

En eldstad, för vilken äkta ved används som bränsle, kräver nödvändigtvis en skorsten. Installation av en sådan struktur i flerbostadshus blir ofta inte bara mycket svårt, men i allmänhet omöjligt, särskilt om lägenheten inte ligger på översta våningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid utformning av en skorsten bör inte ett enda misstag göras, eftersom rök kan komma in i rummet och inte in i skorstenen om den är felaktigt installerad.

Förutom den komplexa installationen kommer processen att förbereda en färdig eldstad för användning vara svår: efter konstruktion måste den torkas helt. Vid användning är det nödvändigt att regelbundet rengöra skorstenen från aska. För att undvika brand är det nödvändigt att eldstaden alltid övervakas. Bra uppvärmning av rummet kan inte garanteras på grund av att det kommer mycket värme ut i skorstenen. Du behöver också en plats där ved lagras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gasspisinstallationer har många fördelar:

  • processen för installation och drift är mycket enklare än för en vedeldad;
  • det finns en möjlighet till temperaturkontroll;
  • imiterar en levande låga, och för att förstärka denna effekt kan du lägga in falsk ved av speciellt obrännbart material i eldstaden;
  • kräver ingen skorsten - närvaron av ett rör är tillräckligt för att få gas till gatan eller in i en gasledning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mestadels installeras gaseldstäder i hus med central gastillförsel, men installation med gascylinder är också möjlig.

Bild
Bild

När du väljer en gasspis är det viktigt att känna till följande aspekter:

  • installationen kräver tillstånd från gasindustrins organisation;
  • installationen kan endast utföras av en högkvalificerad specialist;
  • du måste dessutom betala för installationen av en skorsten eller ett rör för gasutlopp;
  • på grund av det faktum att gas är ett explosivt ämne kan denna typ av eldstad, liksom eldstäder med vedbränsle, inte lämnas utan uppsikt;
  • hälften av värmen går ut i skorstenen eller skorstenen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte vill oroa dig för att bränna och var röken ska ta vägen är att köpa en elektrisk eldstad den bästa lösningen. Dess fördelar:

  • arbete från el;
  • inga ytterligare inställningar behövs: anslut bara kontakten till uttaget och njut av flamman;
  • har en överkomlig kostnad;
  • det är möjligt att inte bara ändra temperaturförhållandena utan också att helt stänga av uppvärmningen;
  • kräver inte installation av skorsten eller huva;
  • det är lätt att ta hand om det och behöver inte rengöras från sot eller sot;
  • driftssäkerhet: en elektrisk eldstad är inte farligare än någon elektrisk apparat;
  • moderna modeller har möjlighet att fjärrstyra, vilket gör att du kan reglera temperaturen utan att gå upp från soffan;
  • kan installeras både i en lägenhet och i ett privat hus eller något annat rum (till exempel på ett kontor eller restaurang).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En väggmonterad elektrisk spis kan installeras både i ett privat hus och i en lägenhet. Detta vägg-till-vägg-alternativ är mestadels platt och panelerna är tunna. Bakväggen sitter ordentligt fast på väggen. Ett brett utbud av dekor används för ytterväggspanelen.

Bild
Bild

Design

Eldstadens stil bör väljas utifrån rummets övergripande interiör.

Att dekorera en vägg med en öppen spis med en sten i taket hjälper till att visuellt öka (eller betona) rummets höjd . En sådan öppen spis kommer oundvikligen att bli centrum i inredningen, så det är värt att kompetent närma sig dess design. Stenfinishen kommer att vara intressant att kontrastera med träet, vilket kommer att bidra till att få en "glädje" till det inre av rummet. Stenens färg och storlek kan vara absolut vilken som helst - allt beror på fantasi. Dessutom passar en sådan finish perfekt även i en modern inredning, vilket ger rummet en mysig och varm atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna eldstäder är mer sofistikerade. I grund och botten är de gjorda i en minimalistisk stil, så de kommer inte att ta all uppmärksamhet till sig själva, utan bara komplettera interiören. Oftast ser de ut som "plasma", men de kan ha olika ramar, främst i metalliska nyanser. Sådana eldstäder ser särskilt intressanta ut mot bakgrunden av ljusa väggar. En original lösning skulle också vara att placera en öppen spis i badrummet eller matsalen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att inreda ett utrymme blir mycket lättare när du kan placera eldstaden var du vill. En hängande öppen spis kommer att klara detta perfekt. De kallas också "skyhöga", och av goda skäl: en öppen spis som hänger från taket kommer att lägga till lätthet och modernitet i rummet. I grund och botten har de enkla "flexibla" former, men de kan ursprungligen passa in i möblerna, även i rustik stil. Den viktigaste fördelen med sådana strukturer är oberoende av väggen för installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En metallspis är svår nog att passa in i inredningen , om det inte finns några andra metalldelar i rummet, kommer det dock att passa perfekt in i ett rum i industriell stil. Denna design kommer också att se bra ut i moderna lägenhets- eller husdesigner. Det kan vara intressant att passa in i andra interiörer genom att lägga till överlappande element av metall eller metallisk nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En vedeldad spis kan ge mysighet i alla inredningar. Det passar bra inte bara i en rustik utan också i en modern rumsdesign, som kontrasterar med enkla detaljer. Kombinationen av trä och sten ser bra ut. Det är värt att veta att träskydd av säkerhetsskäl endast kan användas med elektriska eldstäder med metallram. Möbler måste väljas noggrant. Till exempel kommer vilda körsbärsmöbler att göra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Partitioner är ett vanligt designtrick, eftersom de är bra på att avgränsa utrymme i rymliga rum med öppen planlösning. I grund och botten separerar skiljeväggarna köket eller matsalen från vardagsrummet, men det finns fortfarande många alternativ för att markera olika delar av rummet. Till exempel i rymliga sovrum kan en skiljevägg med öppen spis hjälpa till att skapa en avskild och romantisk atmosfär. Den viktigaste fördelen med sådana mönster är förmågan att se lågan från båda sidor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eldstaden kan placeras i hörnet av rummet . Detta arrangemang hjälper till att rationellt använda det lediga rummet i rummet, eftersom hörnen sällan används. Denna design är perfekt för små rum. Dessutom blir en inredning med en hörnkamin mjukare. Det är dock värt att noga överväga form och design, eftersom inte alla typer av eldstäder enkelt kan installeras i ett hörn. En sådan härd kan dekoreras i vilken stil som helst. En TV eller en klocka hängs över den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinaviska eldstäder har ett enkelt och lakoniskt utseende, så möblerna i rummet ska vara lämpliga. De kan ha helt olika former och storlekar, och ger rummet ett speciellt utseende, oavsett detta. De kan också tillverkas av olika material. Sådana mönster, på grund av sin form, passar perfekt in i hörnet av rummet. Den mest populära dekorationsfärgen är vit, eftersom den betonar enkelheten och "ljusheten" i en sådan eldstad. Väggen och skåpet ska inte vara ljusa. En träliknande dekal kan användas.

Bild
Bild

tips och tricks

För att harmoniskt passa in eldstaden i det inre av rummet måste du ta hänsyn till några aspekter:

  • för att en sådan design ska se estetiskt tilltalande ut bör utsprången inte vara iögonfallande;
  • beklädnadens nyans måste väljas så att den passar rummets övergripande design och portens färg.

Det är viktigt att veta att inbyggda eldstäder (särskilt de som är installerade i lägenheter) kan ha eldstäder som inte är gjorda av eldfast tegel eller sten, utan av gjutjärn. Gjutjärnsugnar värmer rummet väl, men de kan torka ut luften, därför är det i detta fall nödvändigt att noga överväga ventilationssystemet i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggda eldstäder kan värma flera rum samtidigt (även om modellen inte är dubbelsidig), om det finns ett konvektionssystem. Du kan sträcka ut luftutloppen till rummet bakom väggen och kakla dem.

Bild
Bild

Du kan förenkla processen att lägga ut om du omedelbart köper en färdig uppsättning för kaminer och använder tegel för dekoration. Att möta en eldstad på detta sätt är inte särskilt svårt. Färska blommor kommer att se vackra ut nära den.

Bild
Bild

Tillverkare

Eletctrolux Är ett schweiziskt företag med stor erfarenhet av produktion av eldstäder. Tillverkaren tillverkar golvstående, hängande, inbyggda och miniatyr eldstäder. Tack vare det breda sortimentet kan du välja en modell som passar bäst in i önskad interiör. Electrolux garanterar också högkvalitativa parametrar för säker drift av sina produkter.

Bild
Bild

Alex bauman - ett ryskt företag med ett första examensbevis för sina produkters höga prestanda. Företaget erbjuder möjligheten att tillverka en öppen spis enligt en individuell order. Ett brett utbud av modeller låter dig välja önskad eldstadskonstruktion för vilken inredning som helst.

Bild
Bild

König Feuer Är ett rutinerat irländskt företag som ger sina produkter kvalitet och företagsidentitet, som består av klassiska metoder för produktion av produkter. König Feuer tillverkar eldstadssystem som kan drivas med trä, kol och torv.

Bild
Bild

ZeFire - Rysk tillverkare av bioeldstäder. Ett relativt ungt företag har ett individuellt förhållningssätt till varje order, vilket gjorde att det kunde bryta ut i toppbetyg från tillverkare. Deras "trick" är att en hel grupp designers arbetar med varje beställning, och utformningen av även de minsta detaljerna överensstämmer med kunden. Produkterna från detta företag hjälper till att väcka liv även de mest ovanliga idéerna.

Bild
Bild

Ferlux - ett spanskt företag för produktion av eldstäder och spisar, som har kunnat etablera sig tack vare sin utmärkta kvalitet. Ett stort plus är möjligheten att ersätta nästan vilken del av eldstaden som helst.

Bild
Bild

Vesuvius Är ett ryskt företag som producerar utmärkta eldstäder och spisar för sommarstugor och bad. Deras produkter är tillverkade i en monumental och stark stil, som inte alltid tillåter dem att passa in i en modern inredning. Men i ett stort hus eller på landet kommer en sådan design till nytta. Vesuvius representerar ett stort utbud av modeller och ett rimligt pris.

Bild
Bild

Vackra exempel

Den väggmonterade modellen är ganska populär idag.

Bild
Bild

Ofta är elektriska eldstäder inbyggda i väggen. De ser väldigt trevliga och mysiga ut.

Bild
Bild

Kaminen är perfekt för ett privat hem.

Rekommenderad: