Oval Badkar: Inbyggt I Podiet Och Inbyggd Vägg-till-vägg-modell I Storlekarna 170x70 Och 150x70

Innehållsförteckning:

Video: Oval Badkar: Inbyggt I Podiet Och Inbyggd Vägg-till-vägg-modell I Storlekarna 170x70 Och 150x70

Video: Oval Badkar: Inbyggt I Podiet Och Inbyggd Vägg-till-vägg-modell I Storlekarna 170x70 Och 150x70
Video: Oval Back To Wall Freestanding Corner Acrylic Bathtub TW-6691 2024, April
Oval Badkar: Inbyggt I Podiet Och Inbyggd Vägg-till-vägg-modell I Storlekarna 170x70 Och 150x70
Oval Badkar: Inbyggt I Podiet Och Inbyggd Vägg-till-vägg-modell I Storlekarna 170x70 Och 150x70
Anonim

Efter en hektisk dag är det alltid skönt att koppla av och bada. För många är rektangulära mönster mer bekanta. Runda, fyrkantiga, ovala modeller blir mer och mer populära idag. Den sista typen av bad kommer att diskuteras.

Särdrag

Långt borta är de dagar då man kunde se samma typ av möbler och tillbehör i lägenheter. Läget i badrummet är inget undantag. Tillverkare av badrumsmöbler arbetar ständigt med nya och ovanliga mönster. Badkar kan skilja sig inte bara i storlek, utan också vara gjorda av olika material, ha olika egenskaper och kvalitet.

Varje lägenhetägare försöker föra in något nytt och originellt i rummen, för att göra rummet snyggt, för att ge rummet en viss karaktär. Utan tvekan kommer många att tycka om ovala badkar, sådana mönster är mer lämpliga för subtila naturer som strävar efter harmoni i allt, även i de minsta detaljerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även om det för många rektangulära produkter fortfarande är de mest bekanta, blir ovala badkar alltmer en inredning, men med deras hjälp kan du komplettera och omvandla alla sanitära rum. Tack vare blanketterna kan en sådan struktur placeras var som helst i rummet, de installeras ofta mitt i rummet. Det ovala badkaret har inga vassa hörn, därför är det det mest praktiska att använda. Dessutom tar denna design inte mycket plats, vilket är mycket viktigt för små utrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den ovala badtunnan passar perfekt in i alla rumsinredning; denna modell kan kallas universell. Det kommer att se bra ut i ett rum i klassisk stil, det passar lika bra in i en modern inredning. Ovala badkar kan kompletteras med ben, vars olika former kommer att ge produkten en speciell chic. När du väljer färger för ett teckensnitt kan du stanna vid valfritt alternativ, många föredrar att välja vitt, men ofta kan du hitta modeller i mer ovanliga färger, till exempel rött eller svart.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produktval

Innan du bestämmer dig för val av form och storlek bör du gå in i VVS -rummet och verkligen uppskatta dess storlek. Om rummet är litet bör du välja ett hörnbadkar som tar minst plats. Om området i rummet tillåter kan du överväga andra alternativ.

Ett ovalt bad är oftast installerat på benen, som kan ha en originalform. Du kan ofta se ett teckensnitt med ben i form av leontassar, som är gjorda i brons eller guld.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mer moderna tittare väljer standard kromhållare.

Bild
Bild

Det är värt att säga att det bara finns två lägen för att placera badet i rummet:

  • inbyggt;
  • fristående.

De som valde det första alternativet bör säga att för att installera det måste du ofta göra om hela badrummet helt, så det här alternativet kan betraktas som ett lyxelement. Strukturen inbyggd i pallen är oftast gjord på beställning. Närvaron av en podium i ett rum kan förvandla alla rum. En integrerad badtunna kommer att skilja sig från den vanliga designen i bottenens dimensioner. Vanligtvis produceras en massiv struktur med en platt botten. Ofta, runt hela omkretsen, är badet utrustat med speciella stegar som förhindrar att vatten stänker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsprocessen för inbyggda strukturer är mycket mödosam; för detta förbereds en urtag preliminärt eller en podium byggs.

Ett fristående badkar är placerat i mitten av rummet; du kan installera det något steg bort från väggen. En golvblandare är ansluten till ett fristående typsnitt. Om badkaret ligger bredvid en vägg kan du använda en kran som sticker ut från väggen. Bakväggsdesignen passar både stora och mindre rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Badtunns mått

För att göra badet i badet bekvämt och bekvämt är det nödvändigt att välja rätt storlek på produkten. När du väljer bör du ge företräde åt modellerna 170 x 70 cm. Denna storlek gör att en person på medellång och hög höjd kan bada bekvämt. I en badtunna av denna storlek kan du räta ut benen helt. När du väljer denna storlek kommer knäna inte att sticka ut till ytan, vilket kommer att leda till snabb kylning av vattnet. Du kan vila händerna på de bekväma räckena, och ditt huvud vilar bekvämt på nackstödet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många väljer andra storlekar, det kan vara ett litet bekvämt badkar med måtten 150 x 70 cm. För stora rum kan du välja en badtunna med måtten 1700 x 700 mm, sådana mått tillåter inte bara en person att bada.

Lika viktiga faktorer när du väljer badtunna är produktens höjd och bredd. För att avgöra vad produktens bredd ska vara måste du sitta helt i den och kontrollera att det är minst 5 cm på varje sida av kroppen . Badkarets höjd bör vara cirka 60 cm, denna storlek på produkten gör att du kan komma in och ut ur badet utan svårigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket material att ge företräde

När du väljer ett ovalt badkar är det värt att säga att de kan vara gjorda av olika material, så det är värt att bo på var och en av dem separat.

De mest populära är följande material:

  • gjutjärn;
  • stål;
  • akryl;
  • en sten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gjutjärnsmodeller

I många lägenheter finns det fortfarande massiva gjutjärnsbadkar som har fungerat i mer än ett decennium. Sådana produkter har ett antal tveklösa fördelar:

  • produkterna är mycket hållbara;
  • deformeras inte;
  • vibrera inte;
  • håll värmen länge.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du applicerar emalj på den gamla beläggningen på badkaret i gjutjärn kan du förnya produkten. Med rätt skötsel av gjutjärnsprodukter kommer deras livslängd att öka betydligt.

Stålprodukt

Stålprodukter är också ganska populära. Även om sådana produkter inte är lika hållbara som gjutjärn, har de fortfarande tydliga fördelar:

  • ha ett lågt pris;
  • obetydlig vikt;
  • stort urval av storlekar;
  • värms upp snabbt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana produkter är inte särskilt dyra, så för dem som letar efter en billig modell med bra kvalitet kan du stanna vid ett stålfont. För att förbättra ljudisoleringen tätas väggar och botten ofta.

Utseendemässigt är en stålprodukt svår att skilja från en gjutjärn. Du kan hitta standardmodeller av ovala stålbadkar till salu eller köpa el -VVS -armaturer som skiljer sig från standardmodeller i produktkvalitet.

Bild
Bild

Akryl typsnitt

Nyligen har det varit en stor efterfrågan på badkar i akryl, detta material har många fördelar. Först av allt, akrylprodukter:

  • är miljömässigt säkra;
  • led inte elektrisk ström;
  • absorbera buller väl;
  • på grund av materialets höga plasticitet kan du ge produkten vilken form och storlek som helst;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • produkten har en halkfri yta;
  • har en låg vikt, detta låter dig installera det själv;
  • sådana produkter repareras;
  • med hög hygien.

För tillverkning av ett akrylbadkar tas ett massivt ark, eftersom materialet har en minskad styvhet, är ytan förstärkt.

Bild
Bild

För att välja en produkt av god kvalitet bör du titta på ytan på ett akrylbadkar, det kommer inte att lysa igenom i produkter av hög kvalitet. Du kan verifiera strukturens styrka genom att trycka på strukturens vägg, medan den inte ska böjas.

När du väljer en produkt bör du bestämma om det finns ytterligare funktioner . För vissa kommer det att vara viktigt att välja en produkt med hydromassage eller andra funktioner, många föredrar att välja en modell med bekväma armstöd och nackstöd. Många kunder föredrar produkter med bakgrundsbelysning eller inbyggd radio.

Bild
Bild

Stenalternativ

Om du föredrar denna typ av bad bör du komma ihåg att detta alternativ kommer att vara det dyraste. Idag kan du köpa både ett naturligt badkar i massiv sten och välja produkter för tillverkning av vilka konststen används. Skillnaden mellan ett typsnitt av natur- och konststen är att ytan på det första alternativet kan vara lite grov vid beröring. Enligt deras egenskaper skiljer sig produkterna inte åt och har följande fördelar:

  • lång livslängd;
  • bekvämt och lätt att använda och underhålla;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • med hög ljudabsorption;
  • att repareras.

Kunder föredrar ofta gjutna marmorprodukter. För tillverkning av sådana produkter tar de en lösning till vilken marmorflis läggs till. Naturliga och konstgjorda marmorprodukter är miljövänliga material som har en fördelaktig effekt på människors hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de grundläggande materialen för tillverkning av ett ovalt bad kan andra köpas, dessa inkluderar produkter av keramik, trä och koppar.

Keramiska modeller

Keramiska bad kan delas in i två alternativ: de kan vara lergods och de som är gjorda av cermet. Ovala keramikbadkar ser väldigt eleganta ut, men priset på sådana produkter kommer att vara högre än för ett teckensnitt av cermet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kopparprodukter

Kopparprodukter väljs oftare för sanitära anläggningar tillverkade i en viss stil. De kommer att se ekologiska ut i ett rum inrett i loft eller retrostil. Ett vintage kopparbadkar kommer att se väldigt originellt ut i ett rum inrett i denna stil.

Fördelarna med kopparprodukter inkluderar:

  • lång livslängd;
  • enkel vård;
  • produktens skönhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Badkar i trä

Träbad har förtjänat åtnjutande popularitet sedan antiken, då träkar användes för bad. Ett träbadkar absorberar alla lukter mycket bra, så du bör inte bada dina husdjur i det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

För närvarande föredrar fler och fler köpare ovala badkar, så tillverkare erbjuder fler och fler intressanta modeller med ovanliga former, storlekar och färger.

För dem som valde akrylprodukter är det värt att föredra badkar tillverkade av ett ryskt företag. BellRado eller akrylprodukter Kohler gjord i Tyskland.

De mest populära är företagets akrylprodukter Radomir . Företaget grundades 1991 och sedan dess har produkterna inte upphört att vara efterfrågade. Radomir tillverkar både bubbelbad och enkla produkter. Tillverkarens modeller är mycket populära och säljs till sociala priser. Radomirs produkter är av hög kvalitet, vilket framgår av positiva kundrecensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bad kommer att bli lite dyrare Kaldewei , tillverkad av stål, tillverkad i Tyskland. När du väljer ett badkar i gjutjärn bör du ge tillverkare från Italien och Tyskland företräde. Gjutjärnsbadkar från den italienska tillverkaren Castalia kommer inte att lämna någon likgiltig.

När du väljer ett badkar i gjuten marmor bör du föredra produkter ESSE , Ryska tillverkare. De som letar efter en lyxprodukt bör uppmärksamma det ovala badkaret i gjuten marmor Jacob Delafon , Frankrike.

Rekommenderad: