Hörlurar Med öppen Rygg: Skillnaden Mellan Hörlurar Med öppen Och öppen Rygg Och Vilka Som är Bättre? Välja Trådlösa Och Trådbundna Hörlurar

Innehållsförteckning:

Video: Hörlurar Med öppen Rygg: Skillnaden Mellan Hörlurar Med öppen Och öppen Rygg Och Vilka Som är Bättre? Välja Trådlösa Och Trådbundna Hörlurar

Video: Hörlurar Med öppen Rygg: Skillnaden Mellan Hörlurar Med öppen Och öppen Rygg Och Vilka Som är Bättre? Välja Trådlösa Och Trådbundna Hörlurar
Video: JBL Live - trådlösa och funktionsrika hörlurar till rimligt pris! 2024, April
Hörlurar Med öppen Rygg: Skillnaden Mellan Hörlurar Med öppen Och öppen Rygg Och Vilka Som är Bättre? Välja Trådlösa Och Trådbundna Hörlurar
Hörlurar Med öppen Rygg: Skillnaden Mellan Hörlurar Med öppen Och öppen Rygg Och Vilka Som är Bättre? Välja Trådlösa Och Trådbundna Hörlurar
Anonim

I moderna butiker med elektronisk hushållsutrustning kan du se en mängd olika hörlurar, som oavsett klassificering enligt andra kriterier är stängda eller öppna. I vår artikel kommer vi att klargöra skillnaden mellan dessa modeller, samt berätta vilken typ av hörlurar som anses vara bäst och varför. Dessutom kommer du efter att ha läst den här artikeln att veta efter vilka kriterier du ska välja trådbundna och trådlösa kopior av öppen typ.

Vad det är?

Öppenhet avser designen av hörlurarna, eller snarare skålens struktur - delen bakom högtalaren. Om du har en stängd enhet framför dig är dess bakre vägg förseglad och isolerar örat helt från penetration av ljud från utsidan. Förutom, Den stängda designen förhindrar att musiken du lyssnar på eller andra ljudvibrationer sprids till omgivningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För hörlurar av öppen typ är det motsatta sant: deras yttre sida av skålen har hål, vars totala yta är jämförbar med högtalarområdet, och kan till och med överskrida den. Utåt uttrycks detta i närvaro av ett nät på baksidan av kopparna, genom vilket du enkelt kan se de inre elementen i deras design . Det vill säga att all musik som spelar i dina öron fritt passerar genom den perforerade ytan på hörlurarna och blir andras "egendom".

Det verkar, vad bra är det. Men allt är inte så enkelt.

Bild
Bild

Vad är skillnaden?

Faktum är att slutna hörlurar har en liten stereobas, som, när du lyssnar på musik, berövar dig djup och rymlig uppfattning … Trots att utvecklarna av moderna modeller av sådana ljudenheter har använt sig av olika knep för att utöka stereobasen och öka scenens djup, i allmänhet är den slutna typen av hörlurar mer lämpliga för fans av musikgenrer som rock och metall, där basen är mest märkbar.

Klassisk musik, som kräver mer "luftighet", där varje instrument bor i ett strängt tilldelat utrymme, för att lyssna förutsätter närvaro av öppna enheter . Skillnaden mellan dem och deras slutna kusiner är just att öppna hörlurar skapar ett transparent ljudscen som gör att du kan skilja även de mest avlägsna ljuden.

Tack vare den utmärkta stereobasen får du det naturliga och surroundljudet från din favoritmusik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur vet du vilken typ av hörlurar som är bäst? För att svara på den här frågan måste du bestämma vilka krav du har på detta headset. Öppna hörlurar kan inte användas inom transport, kontor och i allmänhet där ljud från dem kan störa människorna runt omkring . Dessutom kommer externt ljud som kommer genom hålen i kopparna att störa njutningen av din favoritlåt, så det är bättre att ha tillbehör täckta när du lämnar huset.

Som en kompromiss är en halvstängd eller, på motsvarande sätt, en halvöppen typ av hörlurar möjlig . Denna mellanversion utvecklades med hänsyn till de bästa egenskaperna för båda enheterna, även om det ser mer ut som öppna enheter. I deras bakvägg finns slitsar genom vilka luft strömmar från den yttre miljön, så du kan å ena sidan koncentrera dig på det som låter i dina öron, och å andra sidan inte tappa sikte på allt som händer utanför …

Denna typ av hörlurar är praktiskt, till exempel på gatan, där det är stor sannolikhet att bli överkörd av en bil eller i en annan oönskad situation, särskilt om den idealiska ljudisoleringen av slutna hörlurar helt avskärmar dig från alla yttre ljud.

Bild
Bild

Öppna hörlurar används av fans av dataspel, för med hjälp av dem uppnås effekten av närvaro, så älskad av vissa

Men i inspelningsstudior föredras definitivt slutna enheter, för när man spelar in sång eller instrument är det nödvändigt att inga främmande ljud tas upp av mikrofonen.

Populära modeller

Öppna hörlurar presenteras i helt olika modeller. Dessa kan vara fullstora overhead-enheter, snygga öronsnäckor och trådbundna och trådlösa öronproppar.

Huvudvillkoret är att när du lyssnar på musik sker det ett ljudutbyte mellan hörlurssändaren, öronen och den yttre miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Öronproppar

Låt oss börja med den enklaste typen av öppen enhet - hörlurar i örat. De saknar helt det aktiva brusreduceringssystemet, så att användaren kan njuta av naturligt ljud.

Apple AirPods

Detta är de mest kända och pålitliga trådlösa hörlurarna av det kända märket, som utmärks av sin stora lätthet och beröringskontroll. Utrustad med två mikrofoner.

Bild
Bild

Panasonic RP-HV094

Ett budgetalternativ för högkvalitativt ljud. Modellen kännetecknas av sin tillförlitlighet och hållbarhet, samt ett ganska högt ljud. Av nackdelarna - otillräckligt mättad bas, brist på mikrofon.

In-ear-modeller är mer lämpade för återgivning av höga och medelstora frekvenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony MDR-EX450

En trådbunden hörlur med högkvalitativt ljud tack vare det vibrationsfria aluminiumhuset. Av fördelarna - en snygg design, fyra par öronkuddar, en justerbar sladd. Nackdelen är bristen på en mikrofon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kreativ EP-630

Bra ljudkvalitet, budgetalternativ. Av nackdelarna - styr endast med hjälp av telefonen.

Bild
Bild

Över huvudet

Sony MDR-ZX660AP

Ljudet är av hög kvalitet, konstruktionen är inte särskilt bekväm eftersom pannbandet tenderar att komprimera huvudet något. Kroppen är gjord av plast, huvudbandet är tyg.

Bild
Bild

Koss Porta Pro Casual

Fällbar hörlursmodell med justerbar passform. Bra bas.

Bild
Bild

Full storlek

Shure SRH1440

High-end studioenheter med bra diskant och kraftfullt ljud.

Bild
Bild

Audio-Technica ATH-AD500X

Spel samt studio hörlurar modell. På grund av bristen på ljudisolering rekommenderas det dock för hemmabruk. Producera klart ljud av hög kvalitet.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att kunna välja rätt hörlurar måste du alltså först och främst bestämma vilken typ av ljudisolering som krävs. Om du ska njuta av scenljudet av musik eller aktivt spela datorspel är öppna enheter ditt alternativ.

Älskare av basljud i rockstil bör välja en sluten typ av ljudenhet, samma råd gäller för proffs . För att lyssna på musik på kollektivtrafik på väg till jobbet, på en resa eller på kontoret rekommenderas det dessutom att använda enheter med aktiv brusabsorbering, så stängda enheter är bättre lämpade för dessa ändamål.

Bild
Bild

För att kunna lyssna på surroundljud av god kvalitet, men samtidigt inte vara för abstrakt från verkligheten, samtidigt som du fortsätter att kommunicera med vänner och övervaka situationen runt, är det bättre att välja halvöppna modeller.

Glöm inte att högkvalitativt ljud, ergonomi och tillförlitlighet hos enheten garanteras endast av högteknologiska produkter . Därför kan vi bara prata om den utmärkta kvaliteten på budgethörlurar med lite stretch.

Rekommenderad: