Hur Ansluter Jag Hörlurar Med En Mikrofon Till Min Dator? Vi Ansluter Headsetet Till Datorns Baksida För Att Mikrofonen Ska Fungera. Främre Kontakt

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Hörlurar Med En Mikrofon Till Min Dator? Vi Ansluter Headsetet Till Datorns Baksida För Att Mikrofonen Ska Fungera. Främre Kontakt

Video: Hur Ansluter Jag Hörlurar Med En Mikrofon Till Min Dator? Vi Ansluter Headsetet Till Datorns Baksida För Att Mikrofonen Ska Fungera. Främre Kontakt
Video: How to Setup Headphones and a Microphone in Windows 10 & 11 2024, April
Hur Ansluter Jag Hörlurar Med En Mikrofon Till Min Dator? Vi Ansluter Headsetet Till Datorns Baksida För Att Mikrofonen Ska Fungera. Främre Kontakt
Hur Ansluter Jag Hörlurar Med En Mikrofon Till Min Dator? Vi Ansluter Headsetet Till Datorns Baksida För Att Mikrofonen Ska Fungera. Främre Kontakt
Anonim

Numera kommer alla datoranvändare som respekterar sig själv definitivt att ha något sådant till sitt förfogande som hörlurar med mikrofon. Denna tekniska enhet är särskilt efterfrågad när man spelar online med ett stort antal människor, där kommunikation avsevärt kan förenkla inte bara spelprocessen utan också förbättra spelarens framgång.

Men många, efter att ha köpt ett sådant headset, möter olika typer av svårigheter med dess anslutning. Och vi kommer att försöka ta reda på hur man ansluter hörlurar med en mikrofon till en dator och konfigurerar dem för att njuta av dem.

Bild
Bild

Grundläggande regler

Innan du ansluter hörlurarna med mikrofon och sätter i kontakten, du bör ta reda på om det i allmänhet finns ett ljudkort i din dator . Ibland glömmer de att köpa det om det inte finns någon inbyggd. Om det är det, är det vanligtvis antingen inbyggt i moderkortet, eller så bör en särskild kontakt tilldelas det. Men om du inte har ett ljudkort måste du definitivt köpa det, för det kommer helt enkelt ingenstans att ansluta hörlurar till en dator. Därefter bör specialdrivrutiner installeras på datorn så att ljudkortet fungerar korrekt.

Förresten, vi lägger till att om du bara planerar att kommunicera och du inte har några seriösa ljudförfrågningar kan du köpa en billig modell. Om den bara hade uttag för anslutning av nödvändigt headset.

Bild
Bild

Vanligtvis har ett ljudkort två kontakter för kontakter … Den ena är grön och den andra är rosa. Hörlurar är anslutna till den första och en mikrofon till den andra. Förresten, om du har en bärbar dator kan det vara så att det bara finns en kontakt och hörlurarna har 2 kontakter. I det här fallet måste du köpa en speciell adapter för att ansluta dem.

Låt oss överväga de grundläggande reglerna för hur du ansluter hörlurar med en mikrofon till en dator

Till att börja med bör du sätt in hörlurs- och mikrofonkontakterna i önskade uttag … Efter det behöver du kolla om det finns en förare på ljudkortets system. Om datorn eller den bärbara datorn kör Windows 10 kommer en standarddrivrutin att installeras där. Men det skulle vara bättre att installera programvaran som erbjuds med enheten så att all funktionalitet är tillgänglig för dig, och så att både mikrofonen och hörlurarna fungerar normalt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om headsetet av någon anledning är felaktigt bör du gå till avsnittet med inspelningsenheter och göra mikrofonen aktiv som standard . Om det angivna objektet inte finns i listan måste du högerklicka på ett tomt område och sedan aktivera objektet "Visa inaktiverade enheter".

Det är viktigt att om du har anslutit ditt headset genom systemets främre vägg och du har installerat en drivrutin från Realtek, ska du ange ljudkortdrivrutinen och hitta avsnittet "Inaktivera ingångsdefinitioner på frontpanelen" där.

Om du har utrustning från Via, bör du gå in på frontpanelens inställningar och ange AC97 istället för HD Audio … Mer information om anslutningsalternativ kommer att diskuteras nedan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningsalternativ

Om vi pratar om de olika alternativen för att ansluta headsetet till en dator, bör du först notera att ett trådbundet eller trådlöst anslutningsalternativ kan väljas. När det gäller det trådbundna alternativet är det viktigt vilken kontakt headsetet har. Det kan vara av flera typer.

  1. Mini Jack storlek 3,5 mm. De flesta hörlurar och headset från telefonen har denna storlek.
  2. Standard Jack, vars storlek är 6,5 mm. Den används huvudsakligen på bildskärmshörlurar och modeller av studiotyp.
  3. Standard Micro Jack som har en storlek på 2,5 mm. Dessa kontakter användes för att ansluta hörlurar till äldre mobiltelefoner.
Bild
Bild

Om vi talar om trådlösa anslutningstyper , då kan hörlurarna enkelt anslutas till en dator utan ledningar om det finns en lämplig mottagningsenhet. Vi pratar om Bluetooth- eller Wi-Fi-moduler. Efter anslutning kräver installationen av headsetet installation av lämpliga drivrutiner eller görs i automatiskt läge. Bärbara datorer är som regel redan utrustade med sådana inbyggda adaptrar, men PC-användare måste dessutom köpa dem.

Dessutom finns det ytterligare två anslutningsmetoder, beroende på vilken systemenhet du har:

  • till bakpanelen;
  • genom den främre kontakten.

Främre anslutningar kommer att vara tillgängliga beroende på datorns design. Låt oss titta närmare på dessa alternativ och hur anslutningen kommer att göras i dessa fall.

Bild
Bild

Till baksidan

Denna typ av headset är ganska populärt på grund av det faktum att ett stort antal användare gillar att tala på Skype, använder den här typen av utrustning och för andra program av liknande karaktär.

Moderkortet har en panel för anslutning av en mikrofon och hörlurar, och utgångarna från det är vanligtvis placerade på baksidan av datorn på grund av platsen för moderkortet. Vi kopplar in hörlursuttaget i det gröna uttaget och mikrofonen i det rosa uttaget. Det finns också en blå kontakt. Varje ljudenhet från vilken inspelningen kommer att göras kan anslutas till den.

Bild
Bild

Om vi har att göra med ett enda plugg-headset vore det bättre att köpa en speciell adapter , vilket gör det möjligt att separera kanalerna och ansluta kontakterna enligt beskrivningen ovan. I det här fallet krävs inga drivrutiner.

Det finns ett annat sätt att ansluta hörlurar med en mikrofon på baksidan. Dess väsen är med ett externt ljudkort som ansluts till den bakre panelen i USB -kontakten. Den har två kontakter - grön och rosa, så det ska inte vara några problem att ansluta hörlurar med en mikrofon till den.

För att den ska fungera korrekt måste du installera drivrutinerna och programvaran som ingår i satsen.

Bild
Bild

Genom den främre kontakten

Om man talar om ansluta ett headset genom den främre kontakten , då är detta endast möjligt om PC -fodralet ger en sådan möjlighet och en utmatning görs från ljudet eller moderkortet till frontpanelen. Det här alternativet kommer att vara mer bekvämt, eftersom alla kontakter är synliga, och det är mycket lätt att hitta den du behöver. Med denna typ av anslutning, innan alla åtgärder påbörjas, oavsett vilken version av operativsystemet som är installerat på datorn, du måste installera Realtek -ljuddrivrutinerna . Efter att de har installerats bör ett antal åtgärder utföras.

Först måste du titta på bon. Faktum är att det ofta händer att de inte är märkta med färger, men under dem finns små och oansenliga ikoner för mikrofonen och hörlurarna. Och i enlighet med dessa beteckningar bör du också sätta in hörlurar och en mikrofon i nödvändiga uttag.

Bild
Bild

Starta Realtek -chefen, vars ikon finns i facket. I fönstret som visas kan du se uttagen för anslutning av olika typer av ljudenheter. Anslutningar som för närvarande fungerar kommer att ha en ljus nyans, medan de som är inaktiva kommer att bli något suddiga.

För att aktivera dem måste du öppna mappen med parametrarna för jackkontakterna, som ligger högst upp i den här menyn. När användaren öppnar den kan han hantera dem. Nu bör du välja posten "Inaktivera definitionen av frontpanelkontakter", varefter det kommer att vara möjligt att definiera kontakterna där hörlurarna ska anslutas.

På samma sätt måste du ansluta en mikrofon.

Bild
Bild

Nu måste du öppna objektet "Välj enheter" och välja ikonen för mikrofon eller hörlurar från listan. Förresten, det kommer inte vara överflödigt att kontrollera headsetet på en smartphone innan du ansluter till en dator. Om det är fel kan du slösa mycket tid på att ansluta den felaktiga ljudenheten.

Det händer så Jag vill av någon anledning ansluta hörlurar och högtalare till datorn samtidigt . Det finns en åsikt om att detta inte kan göras. I sanning är det möjligt, men det kräver att du köper en speciell adapter som är billig. Men innan dess kommer det inte vara överflödigt att se till att datorns förstärkare tål en sådan spänning.

Bild
Bild

Anpassning

Låt oss nu prata om att konfigurera hörlurar och mikrofon på olika operativsystem. Om din dator körs med Windows XP, 7, 8, 8.1, måste du utföra ett antal åtgärder efter att du har anslutit för att konfigurera hörlurarna.

  1. Spela någon låt eller film för ljudkontroll. Om allt låter bra. Om det finns problem bör du högerklicka på högtalarikonen, som finns i bildskärmens nedre högra hörn. Där måste du hitta objektet "Uppspelningsenheter".
  2. Flera enheter kan ses i listan. Du måste se till att det finns en grön bock bredvid posten "Högtalare".
  3. Om den saknas måste du välja den här enheten genom att klicka på den med höger musknapp och välja "Använd som standard".
  4. Nu måste du välja högtalare, klicka sedan på "Konfigurera" -objektet, som finns nedan, och välj "Stereo" ljudkanaler. Efter det måste du klicka på "Test" -knappen för att höra ljudet från varje kanal.
  5. Och du måste också markera rutan i inställningarna "Bredbandshögtalare" i positionen "Fram till höger och vänster", klicka sedan på knappen "Nästa" och sedan - "Slutför".
  6. Högtalarna har en volymkontroll. Du bör slå på musiken, och om skalan inte fylls upp under uppspelningen och det inte finns något ljud, är det något som är fel.
  7. Om skalan fylls men det inte finns något ljud måste du kontrollera volymnivån.
  8. Om volymen är inställd fylls skalan, men det finns inget ljud, då har du troligtvis blandat ihop kontakter och uttag eller använder defekta hörlurar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss nu prata om att konfigurera mikrofonen på de angivna operativsystemen

  1. För att kontrollera det måste du ansluta det och klicka på högtalarikonen i det nedre högra hörnet och sedan välja objektet som heter "Inspelare".
  2. Välj mikrofonen och gör den till standardenhet.
  3. Nu ser vi en meny framför oss, där den tidigare anslutna mikrofonen ska visas. Det är ganska enkelt att kontrollera dess prestanda: du kan säga något eller klappa händerna och se om ljudskalan fylls.
  4. Om detta inte händer högerklickar du på enhetsnamnet.
  5. Välj fliken "Nivåer" och ställ sedan in värdet till 80. Sedan gör vi denna procedur en gång till.
  6. Om skalan inte fylls efter dessa steg är det hög sannolikhet att mikrofonen helt enkelt är ansluten till fel kontakt. En annan anledning till mikrofonens beteende är att den helt enkelt kan vara felaktig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vågen är fylld, återstår det att klicka på objektet "Använd enheten som standard" - och lugnt använda ditt anslutna headset.

Förresten, om vi pratar om hörlurar som ansluts till USB -kontakter , då behöver deras konfiguration inte utföras på grund av det faktum att sådana enheter som regel konfigureras omedelbart efter anslutning i automatiskt läge.

I allmänhet bör det noteras att När du ansluter hörlurar med en mikrofon till en dator via baksidan eller frontpanelen finns det vissa fallgropar som kan förvirra även en ganska erfaren användare.

Men samtidigt gör åtgärdsalgoritmerna som beskrivs ovan det möjligt att lösa 90% av de vanligaste problemen, vilket i de flesta fall gör att du snabbt kan ansluta och konfigurera headsetet.

Bild
Bild

Det betyder att du kan njuta av högkvalitativt ljud, kommunicera med din familj och vänner i budbärare, spela onlinespel, chatta med andra spelare, samt bara titta på filmer och lyssna på musik med ett högkvalitativt headset utrustat med en mikrofon.

Rekommenderad: