Hur Ansluter Jag Bluetooth -hörlurar Till En Bärbar Dator Med Windows 7? Hur Ställer Jag In Trådlösa Hörlurar Till Min Bärbara Dator?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Bluetooth -hörlurar Till En Bärbar Dator Med Windows 7? Hur Ställer Jag In Trådlösa Hörlurar Till Min Bärbara Dator?

Video: Hur Ansluter Jag Bluetooth -hörlurar Till En Bärbar Dator Med Windows 7? Hur Ställer Jag In Trådlösa Hörlurar Till Min Bärbara Dator?
Video: How to connect Bluetooth headphones/headset & speakers to Windows7 on Macbook/Laptop/PC 100% working 2024, April
Hur Ansluter Jag Bluetooth -hörlurar Till En Bärbar Dator Med Windows 7? Hur Ställer Jag In Trådlösa Hörlurar Till Min Bärbara Dator?
Hur Ansluter Jag Bluetooth -hörlurar Till En Bärbar Dator Med Windows 7? Hur Ställer Jag In Trådlösa Hörlurar Till Min Bärbara Dator?
Anonim

För att säkerställa en stabil anslutning mellan ditt headset och din bärbara dator måste du aktivera det. I de flesta fall görs anslutningen automatiskt. Beroende på enheten kan instruktioner behövas. Oftast finns beskrivningen direkt på kartongen eller på tillverkarens webbplats. Om du inte har tillgång till instruktionerna eller om de inte översätts till ryska, hjälper en allmän guide om hur du ansluter Bluetooth -hörlurar till en bärbar dator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningsinstruktioner

För att ansluta Bluetooth -hörlurar till din bärbara dator måste du kontrollera följande punkter

  • Bluetooth -närvaro … Oftast är den inbyggd i bärbara datorer, men om den går sönder eller saknas kan du också använda en extern USB -kontroller: "Start - Kontrollpanelen - Enhetshanteraren - USB -kontroller eller nätverkskort". Om du inte ser din enhet i dessa objekt kan du titta på "Andra enheter". Det betyder att hörlurens drivrutin inte har installerats.
  • Tillgänglighet och relevans av drivrutiner för Windows 7 . Om enheten inte visas och finns i "Andra enheter" - högerklicka och välj "Uppdatera drivrutiner". Ange sedan den installationsmetod som passar dig via Internet eller från ett fysiskt medium. Om hörlurarna visas i "Enhetshanteraren" - betyder det att de drivrutiner som behövs för arbete är installerade, men det är bättre att uppdatera dem till den senaste versionen. Du kan också göra detta via Internet eller gå till webbplatsen för din bärbara tillverkare och ladda ner den aktuella versionen i avsnittet "Support, drivrutiner". Efter installation eller uppdatering av drivrutiner rekommenderas att du startar om din bärbara dator.
  • Se till att dina trådlösa hörlurar fungerar korrekt … Tryck på strömbrytaren på hörlurarna och håll den intryckt tills indikatorlampan visar att de är tända. Det är också viktigt att hörlurarna har den batterikraft som krävs.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du har verifierat att Bluetooth på den bärbara datorn och hörlurarna fungerar korrekt, du kan börja ansluta dem . När du har slagit på hörlurarna kommer din bärbara dator att känna igen enheten via Bluetooth och meddela dig om detta med en blinkande ikon i det nedre högra hörnet (som standard finns systemfältet i Windows 7 där). Klicka på ikonen och välj Lägg till enhet från snabbmenyn. Den bärbara datorn känner igen och ger dig en komplett lista över enheter med aktiv Bluetooth, bland vilka du måste välja dina hörlurar.

Namnet kan vara antingen en tillverkare eller en modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anpassning

När du har anslutit dina trådlösa hörlurar till din bärbara dator och verifierat att de fungerar, nästa steg är att konfigurera dem . För att öppna parametrarna, med hjälp av vilka du kan se listan över tillgängliga eller anslutna enheter och möjliggöra upptäckt av din bärbara dator med andra enheter, måste du högerklicka på Bluetooth-ikonen och välja "Gå till parametrar" från sammanhanget meny. I fönstret som öppnas ser du hur datorn kommer att söka efter alla tillgängliga enheter och visa dem. Välj dina hörlurar, klicka på "Para" -knappen och följ bara instruktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

En knapp för att slå på och av Bluetooth finns också här . För att gå till inställningarna, som inte är så många, klicka på "Andra Bluetooth -alternativ". Genom att avmarkera rutan bredvid "Tillåt Bluetooth -enheter att hitta den här datorn" tar du bort din bärbara dator från synfältet för alla enheter, men du kommer att se en lista med tillgängliga headset och kunna ansluta till dem. Efter att du har slagit på är det också möjligt att snabbt komma åt inställningarna från meddelandepanelen.

Genom att klicka på Bluetooth -ikonen i det nedre högra hörnet kan du hantera enheter, filöverföring och andra inställningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att konfigurera offline -ljudutgång till hörlurar , du måste göra följande: "Start - Kontrollpanelen - Ljud". På fliken "Uppspelning" väljer du önskad enhet, högerklickar på den och väljer "Använd standardenhet". Gör samma sak på fliken "Inspelning", det är nödvändigt att slå på mikrofonen. Genom att högerklicka, välja Egenskaper från popup-menyn kan du anpassa headsetet mer i detalj. Allt är intuitivt här, på flikarna "Nivåer", "Förbättringar" och "Avancerade" kan du finjustera hörlurarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

På fliken "Nivåer" kan du förstärka mikrofonen, du kommer att höras högre, men det kan leda till lite brus. Efter att ha justerat indikatorerna kan du omedelbart utvärdera resultatet genom att klicka på fliken "Lyssna". När det gäller ljudet, här kan du justera balansen mellan höger och vänster hörlurar, öka eller minska volymen. Med fliken "Förbättringar" kan du enkelt bli av med främmande brus och förbättra kommunikationskvaliteten.

Dessutom kan du i inställningarna välja frekvensintervall och konfigurera det exklusiva läget för din enhet.

Bild
Bild

Möjliga problem

När du ansluter trådlösa hörlurar till en bärbar dator med Windows 7 kan du stöta på ett antal mindre problem. Hur man fixar de vanligaste av dem kommer vi att överväga nedan.

  • Den bärbara datorn ser inte enheten . Kontrollera att headsetet slås på, indikatorlampan ska också fungera, vilket meddelar att headsetet fungerar. Starta om dina trådlösa hörlurar och placera så nära din bärbara dator som möjligt. Kontrollera anslutningsinställningarna, ta bort enheten och anslut den igen. Det kan också bero på att enheten som standard är ansluten till en annan gadget (smartphone, telefon).
  • Datorn ser enheten, men de ansluter inte . Starta om systemet och gå till BIOS -menyn (se instruktionerna om hur du gör detta specifikt för din bärbara modell). Hitta din trådlösa adapter och se till att den är påslagen.
  • Använda headsetet i kommunikationsprogram (till exempel Skype) . Om headsetet inte fungerar med sådan programvara ska du först och främst se till att den senaste versionen av programmet är installerat på din bärbara dator: "Start -menyn - Kontrollpanelen - Ljud - Inspelning". Välj dina hörlurar här. Gör samma sak i inställningarna för Skype eller ett liknande program.

Rekommenderad: