In-ear-hörlurar (43 Bilder): Betyg På De Bästa Surfplatta-hörlurarna. Hur Skiljer De Sig Från Vakuummodeller För Musik?

Innehållsförteckning:

Video: In-ear-hörlurar (43 Bilder): Betyg På De Bästa Surfplatta-hörlurarna. Hur Skiljer De Sig Från Vakuummodeller För Musik?

Video: In-ear-hörlurar (43 Bilder): Betyg På De Bästa Surfplatta-hörlurarna. Hur Skiljer De Sig Från Vakuummodeller För Musik?
Video: Hur väljer du den perfekta surfplattan med Android? Elgiganten förklarar 2024, April
In-ear-hörlurar (43 Bilder): Betyg På De Bästa Surfplatta-hörlurarna. Hur Skiljer De Sig Från Vakuummodeller För Musik?
In-ear-hörlurar (43 Bilder): Betyg På De Bästa Surfplatta-hörlurarna. Hur Skiljer De Sig Från Vakuummodeller För Musik?
Anonim

I den moderna världen har olika typer av hörlurar blivit avgörande för både arbete och fritid. Hörlurar används ständigt av programmerare, musikälskare, spelare, de är populära även bland skolelever. Ofta används detta headset i en uppsättning med spelare eller mobiltelefoner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Strukturellt kan hörlurar vara:

  • fakturor;
  • övervaka;
  • plug-in (in-ear-hörlurar).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den senare typen av hörlurar är den mest populära. Öronpropparna passar in i örat eller hörselgången och hålls på plats av speciella öronkuddar . Det finns hörlurar vanliga ("piller") och intrakanala ("pluggar") . Denna uppdelning är villkorad. Vanliga har en liten inre del, så yttre ljud tränger lätt in i dem. In-ear-kanalerna är utrustade med en långsträckt inre struktur och har därför det bästa, men långt ifrån fullständiga, skyddet mot yttre buller.

Sådan penetration i hörselgången passar inte alla, eftersom det finns en känsla av obehag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den tredje produceras också, blandad (vridbar) hörlurstyp kombinerar fördelarna med konventionella och in-ear-enheter. Denna typ av produkt är säkrare fäst i örat, och dess placering ändras snabbt och bekvämt med en enkel rörelse från det intrakanala till ett mer bekvämt läge inuti öronen. Således är det bekvämt att använda de vridbara hörlurarna enligt situationen i två olika driftsätt - "kvalitet" och "komfort".

Med tanke på den tekniska kapaciteten hos enheter är det lätt att se att de avsedd främst för mobila enheter … Det betyder att de inte används med akustiska system, och inte alla modeller kan användas tillsammans med konventionella datorer.

Dessa hörlurar är utformade för att fungera med mobila prylar med låg effekt - surfplattor, spelare, telefoner och smartphones.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Fördelen med hörlurar är deras speciella ljudkraft. Känslan av denna kraft kommer från placeringen av enheten direkt i örat. Men även här finns funktioner som är relaterade till den kvalitativa sidan av frågan. Detta avser deras struktur och uppdelning i två typer.

  1. Dynamisk , med förmågan att återge ett betydande ljudomfång med en ringande topp och en tråkig bas. Detta är den typ som de flesta användare använder för att lyssna på musik.
  2. Armeringsjärn som ger ett tydligare ljud, men med ett mindre ljudomfång. Denna typ är tillverkad för professionella ändamål.
Bild
Bild

Fördelarna med hörlurar inkluderar:

  • enheternas kompakthet;
  • betydande användarvänlighet, osynlighet och komfort;
  • hög ljudkvalitet;
  • relativt låga priser.
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar en låg ljudisolering på grund av öronens relativa öppenhet.

Dessutom tillverkas öronsnäckorna enhetlig , och därför kanske inte sitter ordentligt fast i öronen, eftersom det finns en skillnad i öronernas anatomiska struktur. Tillverkare försöker övervinna denna nackdel genom att erbjuda utbytbara flexibla membran för olika öronstorlekar, men detta eliminerar inte nackdelen helt. Membranen själva har nackdelar, som är viktiga att tänka på när du väljer dem:

  1. inte en mycket bekväm form som kräver individuellt urval;
  2. membran är en svag ljudisolator, dessutom är de små i storlek, så de ger inte alltid bra ljudkvalitet, särskilt vid transport.
Bild
Bild

Låt oss sammanfatta nackdelarna med liners:

  • låg kvalitet på ljudisolering;
  • inte helt säker passform;
  • brist på enheter med "audiofil" ljud;
  • inte alltid en tillräcklig nivå av bas;
  • intervallets relativa smalhet.
Bild
Bild

Det är viktigt att komma ihåg att att bära och lyssna på hörlurar, särskilt när det är hög ljudtopp, har en extremt negativ effekt på hörseln . Hörselorganen påverkas negativt av ojämna frekvens- och amplitudegenskaper, inklusive de av resonant natur, som kommer från en närliggande radiator. Det fysiska obehaget som användaren upplever bidrar till hans tidiga trötthet.

Dessutom finns det en möjlighet att missa den aktuella ljudsignalen när du kör på vägen, vilket kan leda till en olycka.

Bild
Bild

Jämförelse med andra arter

Vi fokuserar på jämförelse vakuumhörlurar ("pluggar") och "piller " … Dessa två typer av hörlurar skiljer sig markant åt, även om de ofta kallas samma grupp av plug-in-enheter. Det är viktigt att tänka på de befintliga skillnaderna när du väljer hörlurar till dig själv.

" Biljard " insatt i öronskalet och "pluggarna" direkt i hörselgången. Det vill säga, de förra placeras i öratets yttre område och det senare - i det inre. Dessutom finns det nästan ingen ljudisolering i "tabletterna", vilket absolut inte hindrar yttre buller från att komma in i örat. För att neutralisera brus ökar användaren vanligtvis volymnivån till ett toppvärde, vilket är fullt av hörselskador . Detta ögonblick har dock också en positiv aspekt - förmågan att styra omgivande ljud. Produktionen av denna typ av hörlurar började med tillkomsten av transistorradioenheter och personliga musikapparater. Ofta är de utrustade med öronkuddar av gummi, vilket gör produkterna mer bekväma.

Bild
Bild

In-ear-hörlurar ("pluggar", "vakuumrör" och andra) , som sätts in i hörselgången kallas in-ear monitorer (IEM). Det här är små enheter med utmärkt ljudkvalitet som används av akustiker och professionella musiker. Kroppsdelarna i denna typ av in-ear-hörlurar är gjorda av plast, aluminium, keramiska material och olika legeringar.

De vibrerar i hörselgången och är benägna att falla ur örat, men de ger bra passiv ljudisolering av den yttre miljön . Denna fördel kan emellertid vara en nackdel, särskilt när användaren följer med i en transportström. "Vakuum" kan göras individuellt med hjälp av speciella gjutningar i hörselgången.

Denna teknik ger en högre grad av komfort och en högre grad av ljudisolering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Genom anslutningsmetoder är enheterna indelade i två typer: trådbundet och trådlöst. De har också mikrofoner och volymkontroller.

Trådbundet

Kablar är anslutna till källan med en speciell kabel, som, komplett med små radiomottagare (FM), kan användas som en antenn . Vid köp bör anslutningskabelns kvalitet kontrolleras noggrant. Styrka, elasticitet, tillräcklig tjocklek och längd på sladden är huvudkraven för den. Det är bättre att han har en speciell fläta.

Bild
Bild

Trådlös

Överföringen av en ljudsignal här sker i ett analogt eller digitalt format (radiovågor, infraröd strålning) . Det digitala formatet är mer avancerat än analogt eftersom det ger signalförlust av lägre kvalitet. Det här är produkter med hög funktionalitet, det finns inga rörelserestriktioner som är typiska för trådbundna enheter - Bluetooth -alternativ fungerar inom en radie av 10 m. Trådlösa enheter är praktiska för att lyssna på musik och kommunicera under körning och kan arbeta med många prylar, och kräver inga eller förstärkare.

Numera är de flesta moderna smartphones och andra enheter utrustade med Bluetooth-block. Deras versioner uppdateras ständigt, vilket hjälper till att minska energiförbrukningen för enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

De 10 bästa produkterna inkluderar följande enheter

Sony STH32 - har en stilren design, olika färger, hög känslighet (110 dB) och trevlig bas. Produkterna från detta märke är av hög kvalitet och pålitliga. Sony har förmodligen några av de bästa trådlösa plug-in-enheterna som finns. Halvöppet akustiskt format med stereoeffekt. Frekvensspektrum - 20–20 000 Hz, impedans - 18 Ohm. Utrustad med en mikrofon fixerad på kabeln, vilket bland annat gör det möjligt att använda den för telefoni vid svar på förfrågningar. Den är skyddad mot fukt, volymen är justerbar, har en röststyrning, funktionen att avsluta ett samtal, sortera melodier, ställa in en paus. PU taktil. Utrustad med en 1,2 m kabel och en praktisk kontakt. Ljudet är utmärkt, med hög kvalitet (Hi-Fi), nära professionell, genomsnittlig ljudisolering. Förekomsten av en inte helt pålitlig klädnyp noteras.

Bild
Bild
Bild
Bild

JBL T205 - produkterna är relativt billiga (från 800 rubel), närvaron av ett praktiskt fodral, högkvalitativ ljudåtergivning och låg vikt. En modell från ett antal topp- och billiga öronsnäckor, den utförs i flera färgversioner, i ett slutet akustiskt format, vilket är en fördel. Frekvensspektrumet är 20–20 000 Hz, med bra bas. Mikrofoner är säkert anslutna till kabeln, som används för telefoni. Kabeln är 1,2 m lång, pålitlig. Byggkvaliteten är hög. Produkten är icke-fuktbeständig. Det finns inga volymknappar på PU: n.

Bild
Bild

Ära flypods - enheter bland företrädarna för True Wireless -serien jämför sig positivt med andra produkter när det gäller ljudkvalitet. De har snabb trådlös laddning och fuktskydd. Finns i flera färger. En av de bästa Bluetooth-öronsnäckorna med ett frekvensområde på 20–20 000 Hz. De klarar av autonom drift i 3 timmar på ett avstånd av 10 m från huvudenheten och upp till 20 timmar med laddning. Den laddningsbara enheten (420 mAh) och USB-C-uttaget sitter i fodralet. Headsetet är beröringskänsligt, det finns en paus. Enheten är kompatibel med iOS- och Android -produkter. Ljudet kännetecknas av sin renhet och rika basklang. Produkten förlorar lite på liknande enheter från Apple. Volymnivån ändras inte i beröringsläge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Apple AirPods - en trådlös enhet ansluten till huvudenheten via Bluetooth (arbetsradie - 10 m). Frekvensspektrum - 20-20000 Hz, känslighetsgrad - 109 dB, impedans - 20 Ohm. Dekorerad i ett stängt akustiskt format, med en mikrofon. Ljudet är utmärkt. Styrs med touch eller via Siri -röstassistenten. Det finns funktioner för brusreducering, snabb laddning, accelerometer. Produkten är av hög kvalitet, bekväm att bära, med snabb laddning. Detta är de dyraste produkterna av detta slag.

Bild
Bild

JBL T205BT - trådlösa kinesiska enheter som fungerar via Bluetooth. Kostnaden är låg (upp till 3000 rubel). Det finns 7 färger att välja mellan. Utrustad med en mikrofon ansluten till kabeln. Utrustad med knappar för att svara på telefonfrågor. Impedans - 32 Ohm, känslighet - upp till 100 dB, frekvensspektrum 20–20 000 Hz. Bekväma och pålitliga öronkuddar. Den inbyggda strömförsörjningen ger upp till 6 timmars oberoende arbete. Kommunikationen är stabil inom en radie av 10 m. Enheter för mobila personer. Ljudkvalitet med låg bas. Skyddas inte mot fukt.

Bild
Bild

Huawei FreeBuds 2 - miniatyrhörlurar som väger mindre än 4 g, med trådlös laddning. Förpackad i ett laddningsfodral. Designen är utmärkt, snygg. Färgen är svart eller ljus med röda inneslutningar. Bygget är av hög kvalitet. Utrustad med LED -indikatorer, fuktbeständiga. Frekvensspektrum - från 20 till 20 000 Hz, impedans - 32 Ohm, känslighet - upp till 110 dB. Styrs av sensorisk eller röst. Det finns en mikrofon, brusreducering. Ljudåtergivning av hög kvalitet noteras. De har kort batteritid.

Bild
Bild
Bild
Bild

1MORE Single Driver EO320 - en framgångsrik kombination av praktiska och den senaste tekniken, tar en hedrande ledande plats bland trådbundna hörlurar. En speciell egenskap är berylliummembranet, som ger ljudet en behaglig mättnad. Impedans - 32 Ohm, känslighet - upp till 100 dB, frekvensspektrum - 20-20000 Hz. Utrustad med en mikrofon för att prata i telefon, knappar för snabbt musikval, volymkontroll. Setet innehåller 6 par utbytbara öronkuddar för justering av dimensionella parametrar, en speciell låda för noggrann användning. Kevlar fläta. Trådens konstruktion är dock inte helt framgångsrik.

Bild
Bild

Xiaomi Dual-Unit -högkvalitativa höghållfasta produkter i ett keramiskt skal. De anatomiskt utformade insatserna stör inte öronhålans foder och faller inte ut på grund av deras speciella form. Lämplig för en aktiv livsstil (sport) och för en lugn semester. De har ett utmärkt frekvensspektrum - 20-40 000 Hz. Impedans - 32 Ohm, känslighet - upp till 105 dB. Kabellängd - 1,25 m. Bekväm PU. Volymkontroll. Hög slagfasthet och låg prislapp. Bullerdämpning är svag. Skyddsnäten blir snart smutsiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Philips SHE1350 - en förenklad version av enheter utan mikrofoner (cirka 200 rubel). Populärt namn - "oförstörbara" hörlurar, de är extremt starka och hållbara. Ljudet är av genomsnittlig kvalitet med anständig bas. Bullerisolering är svag. Små högtalare med en känslighet på upp till 100 dB ger ljud i 16 Hz - 20 kHz frekvensspektrum. Impedansen är 32 ohm. Modellen passar ihop med andra prylar via en plugg. Kort kabel (1 m.)

Bild
Bild

Panasonic RP -HV094 - tillverkad i en öppen version av liten storlek och vikt (upp till 10 g). Designen är klassisk. Driftsättet är stereofoniskt, med ett frekvensspektrum på 20–20 000 Hz, känslighet - upp till 104 dB, impedans - 17 ohm. Öronkuddarna med en extremt mjuk passform, passar perfekt in i örat. Kabeln är 1, 2 m, blir inte förvirrad, även om den är tunn. Levereras med ett fodral. Priset är lågt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss sammanfatta några resultat och göra ett betyg.

  1. De bästa öronsnäckorna med mikrofoner och kabelanslutning är modellen Sony STH32 . Allt finns där - en högkvalitativ mikrofon, högt och tydligt ljudåtergivning med en sammetslen bas och utmärkt design. Produkten är fuktbeständig, med röstuppringningsfunktion.
  2. Budget typ öronsnäckor JBL T205 . Produkter tillverkade i ett slutet akustiskt format, med ett lågt, rikt ljud (700-800 rubel).
  3. Användarna ansåg att modellen var de bästa Bluetooth -öronsnäckorna Hedra FlyPods , som förlorar lite till AirPods, men något lägre i kostnad. Fördelarna är frånvaron av kablar, tillräckligt högt, men högkvalitativt ljud, hastighet och stabilitet i anslutning till huvudenheten, vattentät och trådlös laddning av fodralet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Ofta glädjer inte kinesiska och andra tillverkare oss med bra kvalitet . Sådana produkter är lätta att känna igen med de karakteristiska egenskaperna hos billig plast, dålig bearbetning av enheter, förekomst av hängande och oegentligheter, oavsett om du köper en enhet för en dator eller en telefon.

Det är viktigt att undersöka kvaliteten på anslutningen av de ingående elementen - den måste vara tät, utan luckor. Annars kommer produkten snart att misslyckas.

Vid val av enheter rekommenderar vi att du följer ett antal tips

  1. Frekvenssvar - en verklig egenskap hos hörlurar som direkt avgör kvaliteten på ljudet. Den optimala lösningen skulle vara enheter upp till 20000 hertz.
  2. Känslighet påverkar volymnivån som produkterna kan producera. Genom att välja hörlurar med låg känslighetsnivå väljer du ett tyst ljud - det här är inte för att lyssna på bullriga platser.
  3. Kärntyper … Hörlurarna använder magnetkärnor - speciella element som också kan påverka volymen. Med små diametrar på hörlurar använder de lågeffektmagneter. En bra lösning på problemet skulle vara enheter som använder neodymkärnor.
  4. Anslutningsmetoder påverkar ljudkvaliteten … Trådlösa alternativ har ännu inte uppnått hög ljudprestanda. Ur denna synvinkel är trådbundna alternativ bättre. Å andra sidan ger trådlösa enheter mer rörelsefrihet. Om du väljer detta alternativ är det bättre att ta modeller med automatisk inställning, samt frekvenskanalinställning.
  5. Ur praktiska synvinkel är det värt att utvärdera användarvänligheten - fästsäkerhet, bärkomfort . Det är viktigt att uppskatta enhetens vikt, material, prova själv.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur bär man den korrekt?

Om hörlurarna faller ut kan det finnas flera anledningar, och en av dem är felaktig. Ofta uppmärksammar användarna inte instruktionerna som bifogas produkten, som ofta anger de grundläggande reglerna för att bära produkterna. I allmänhet är det dock användbart att lyssna på rekommendationerna om hur du sätter på enheterna korrekt.

  1. För att göra detta, sätt till exempel ett in-ear-hörlur i örat och tryck det mot hörselgången med öronproppen.
  2. Tryck ner den så att silikonelementet delvis kommer in i kanalen.
  3. Om det finns en känsla av att produkten inte är tätt, bör du dra något i öronsnibben och därmed expandera hörselgången.
  4. Skjut enheten lite djupare in i örat och släpp lobben.
  5. Se till att enheten sitter bekvämt, men silikondelen av öronproppen är inte helt införd i ditt öra. Om det är helt borta, ska det dras ut lite från kanalen. Om öronproppen sitter fast i örat är det svårt att få ut det, så det ska inte föras in i kanalen till slutet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland är hörlurarna svåra att sätta på i kallt väder - enheten fryser snabbt och orsakar obehag. Först måste du värma upp produkten i dina händer och sedan placera den i ditt öra. För en översikt över JBL T205, se nedan.

Rekommenderad: