Professionella Videokameror: Valet Av En Kamera För Videofilmning Av Bröllop Och Filmer, Betyg På De Bästa Modellerna För Filmning Av Video. Hur Skiljer De Sig Från Amatörer?

Innehållsförteckning:

Video: Professionella Videokameror: Valet Av En Kamera För Videofilmning Av Bröllop Och Filmer, Betyg På De Bästa Modellerna För Filmning Av Video. Hur Skiljer De Sig Från Amatörer?

Video: Professionella Videokameror: Valet Av En Kamera För Videofilmning Av Bröllop Och Filmer, Betyg På De Bästa Modellerna För Filmning Av Video. Hur Skiljer De Sig Från Amatörer?
Video: Best Wedding Videography Equipment In 2021 | Wedding Videography For Beginners 2024, April
Professionella Videokameror: Valet Av En Kamera För Videofilmning Av Bröllop Och Filmer, Betyg På De Bästa Modellerna För Filmning Av Video. Hur Skiljer De Sig Från Amatörer?
Professionella Videokameror: Valet Av En Kamera För Videofilmning Av Bröllop Och Filmer, Betyg På De Bästa Modellerna För Filmning Av Video. Hur Skiljer De Sig Från Amatörer?
Anonim

Den moderna marknaden ger användaren ett brett urval av digitala videokameror med en mängd olika egenskaper och parametrar. För att närma sig valet medvetet måste du ha en uppfattning om hur professionella kameror skiljer sig från amatörkamera. Det kommer att handla om videokameror i alla sina olika digitala format och klasser. Och först och främst är det värt att uppmärksamma ett antal funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En lämplig kamera för videofilmning av speciella evenemang idag ersätts av användare med bokstavligen vilken praktisk enhet som helst, från en DSLR till en smartphone. Men professionell fotografering kommer att skilja sig från amatörfotografering, först och främst i kvalitet. För fotografer och operatörer i satsen kan du ofta se belysningsutrustning och ett antal olika tillbehör som är utformade för att underlätta processen och förbättra arbetet "vid utgången ".

Det är professionella videokameror som kan överföra en bild på ett sätt som inte ens den mest originella smarttelefonen kommer att kunna göra. Och ett antal krav ställs på dem. Bland dem fotograferingskvalitet och en mängd olika format som operatören kan arbeta med … En annan faktor att tänka på är kamerans syfte. Till exempel, vad en turist behöver är inte lämpligt för en videobloggare. Optisk zoom, fjärrkontroll och andra funktioner är alla viktiga funktioner i specifika modeller av professionella videokameror.

För extrema resor behöver du en actionkamera, medan du hemma kan klara dig med ett billigare och "snyggt" alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var används de?

Användningsområdet för kameror är en av de viktigaste punkterna som avgör egenskaperna hos en viss modell. Därför är det inte förvånande att varje användare förstår detta på sitt eget sätt när man väljer en kamera för filmning av videor, bröllop, filmer och andra ändamål.

Dessutom är en kamera för speciella evenemang och en sändningskamera för nyheter två olika saker i pris och i deras nyckelegenskaper. Men det finns några saker att tänka på när du köper en kamera:

  • känslighetsnivå;
  • bildstabilisering;
  • upplösning.
Bild
Bild
Bild
Bild

För proffs spelar också färgåtergivningen, dess bredd och dynamik en roll. I motsats till vad många tror är upplösning och upplösning två olika saker .… Upplösning - grovt sett bildens bredd i punkter eller pixlar, men upplösningen påverkar direkt detaljnivån i utdatabilden. Du kan kontrollera den här parametern visuellt och använda en speciell tabell, som anger antalet rader som objektivet kan visa. Desto mer desto bättre.

En hög indikator anses vara från 1000 rader och högre .… Men man bör komma ihåg att oavsett hur hög förmågan, bara bildkvaliteten som upplösningen kan visa kommer att visas fysiskt på skärmen. Detta är förhållandet mellan dessa två parametrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skiljer de sig från amatörer?

Ett av de viktigaste kriterierna för att du kan skilja en amatörkamera från en professionell är känslighet. Detta är viktigt vid fotografering i dåliga ljusförhållanden. Ju högre känslighet, desto högre är den konventionella bildkvaliteten vid fotografering under ogynnsamma förhållanden .… Det är det som skiljer professionella kameror från amatörkamera, förutom antalet format och möjligheten att bearbeta den färdiga produkten. Och därför kan en professionell kamera inte ställas i nivå med någon modern smartphone, även om den senare har speciella filter.

Känslighet ökar också mängden brus i ramen, så välj en modell med försiktighet … Det enklaste sättet att jämföra är att se kvaliteten på fotografering av foton och videor i mörker för flera olika modeller.

Ju högre känslighetsnivå, desto mer”konstnärlig” blir själva ramen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller stabilisering i amatör- och professionella kameror kan de delas in i:

  • elektronisk eller mjukvara (som kommer att låta mycket mer exakt ur arbetssättets synvinkel);
  • mekanisk.

I det andra fallet ändras linsernas position i rymden. Följaktligen ändras fotograferingsvinkeln och kvaliteten ändras något. Skjuvets riktning och acceleration fastställs alltid av systemet. Vid elektronisk stabilisering bearbetas alla dessa data dessutom av en processor. På mjukvarunivå jämförs alla inkommande ramar och bilden flyttas i önskad riktning med hjälp av projektion. Fördelarna med detta tillvägagångssätt är enkla och tydliga: i avsaknad av komplexa rörliga mekaniska element blir kameran följaktligen mindre sårbar för skador.

I moderna modeller, med hjälp av ytterligare programvarumoduler, tas belastningen på processorn bort, vilket minskar slitage. MEN vissa professionella kameror erbjuder båda alternativen för bildstabilisering. Detta, tillsammans med olika format och kvalitet på fotografering, skiljer kvalitativt professionella kameror från amatörkamera .… Det återstår bara att förstå hur användaren kan välja det lämpligaste alternativet med de lägsta ekonomiska kostnaderna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör

När du väljer en professionell videokamera bör du tänka på närvaron av tillbehör i satsen för att underlätta ditt arbete. Särskilt, ett stativ som fixeringsanordning bör väljas enligt ett antal kriterier.

  • Stativhöjd … Tillväxt är olika för alla, så du måste fokusera på dig själv.
  • Vikt och komplexitet - en regel från samma kategori.
  • Hållbarhet och belastningen väljs med hänsyn till kameran och ytterligare prylar till den.
  • Stativhuvud … En av huvudmekanismerna för att rotera kameran.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom för ljudinspelning av hög kvalitet en extern mikrofon måste inkluderas i nödvändiga tillbehör … Det kan vara trådbundet eller trådlöst. Typ av infästning och kvalitetsegenskaper måste bestämmas beroende på din egen komfort.

Fotopåse, ryggsäck, belysning, speglar - allt detta är extra tillbehör som hjälper användaren att säkerställa bekvämt arbete under alla förhållanden. Uppsättningen av vad du behöver för en professionell kamera är individuell för alla.

Om du är osäker, tveka inte - du kan alltid fråga säljaren om råd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

För att kunna se alla huvudtyper av kameror utan störningar måste de klassificeras.

I moderna modeller kan det finnas två klassificeringsriktningar:

  • beroende på det fysiska mediet;
  • en lista över videoformat som användaren kan arbeta med.

Efter medietyp

När det gäller prylar kan även digitala enheter delas upp efter rent fysiska egenskaper. Till exempel finns det kassettkameror, och det finns de som fungerar med DVD -disketter. På den nuvarande marknaden du kan se modeller med en inbyggd hårddisk, samt en SSD eller flash-enhet … De två sista är de vanligaste. Ju mer minne en bärare har, desto mer aktivt kommer kamerans prisdynamik att variera.

Men det är värt att säga direkt att i alla fall registreras information på kameran i digitalt format. Urvalsprocessen varierar främst beroende på användbarheten för en viss enhet. Till exempel måste band spolas tillbaka eller ses från början för att komma till en specifik webbplats. Andra fysiska medier har en högre hastighet för kopiering och arbete med information, för att inte tala om det faktum att överföring av en färdig video från en kassett till en dator är ett ytterligare lag av arbetstid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom inspelningsformat

När vi talar grovt och sakligt är inspelningsformatet just förmågan att komprimera originalvideon och få den färdiga bilden vid utgången.

Det finns flera format beroende på typen av komprimering

Full HD låter dig spela in videoklipp i hög kvalitet med tydlig och tilltalande bild och ljud. De flesta av dessa inspelningar kräver inte ytterligare bearbetning vid utgången, om det inte finns någon uppgift att utrusta videon med specialeffekter. Vissa professionella kameror har ytterligare filter för att öka bildens ljusstyrka eller kontrast under fotografering. Ju fler filter och funktioner det finns, desto högre blir priset. Till exempel kommer CF-aktiverade modeller att bli dyrare än konventionella modeller.

Glöm inte att videobearbetning kräver en kraftfull dator.

Bild
Bild
Bild
Bild

MPEG-2 - användaren stöter ofta på detta format även när man spelar vanliga videoinspelningar för en dator. Själva tekniken kallas interramramkomprimering, det vill säga det digitala utrymmet mellan ramar bearbetas. Kodning eller avkodning från detta format tar ett minimum av tid och resurser jämfört med HD -filmer av högre kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Om användaren behöver en rimligt billig högupplöst kamera, då Sony HDR-CX405 kan framgångsrikt uppfylla de angivna kraven. Det är en kompakt modell med en lätt kropp, som är lämplig för att spela actionfilmer. Bilden stabiliseras optiskt med olika program, och det breda objektivet hjälper till att förbättra fotograferingsdetaljerna. Denna kamera kommer att bli en pålitlig följeslagare för både nybörjare och amatörer.

Ett mer professionellt alternativ är Panasonic HC-V770 med zoom och möjlighet att spela in video i widescreen HD-kvalitet. Du kan arbeta i flera komplexa lägen, och processorn bearbetar enkelt den inkommande informationsströmmen. Panasonic HC -X920 - professionella funktioner till ett lågt pris. Detta är ett budgetalternativ med många ytterligare funktioner och möjligheten att bearbeta video med specialeffekter.

Tja, för dem för vilka videofilmer är den främsta inkomstkällan, är det perfekt JVC GC-PX100 med ett kraftfullt batteri, många lägen, funktioner och högkvalitativ fotografering under de värsta förhållandena.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Först och främst, innan du väljer en videokamera, måste du förstå detaljerna för dess användning. Du behöver inte en professionell kamera för att titta på video på en vanlig LCD -TV hemma, eftersom alla nyanser och kvalitet på videon förblir obemärkt. DVD -videokameror är lämpliga för dem som har en lämplig spelare hemma. Men även utan en uppspelningsenhet är de flesta moderna professionella kameror utrustade med kontakter för anslutning till andra enheter, och du behöver inte lita på detta ensam.

En annan fråga är listan över nödvändiga format för bearbetning. Om du älskar videoinspelning och redigering kan du säkert välja en modern AVCHD -kamera, det kommer inte att göra dig besviken. Datorn måste också uppfylla ett antal krav.

För att välja en professionell kamera för fotografering är det värt att analysera dina behov, förmågor och avsedd användning.

Rekommenderad: