Metaldetektorhörlurar: Vilken Adapter Behöver Du Ansluta? Undervattens-, Kabel- Och Andra Hörlurar, Förstklassiga Modellbetyg, Egenskaper Och Urval

Innehållsförteckning:

Video: Metaldetektorhörlurar: Vilken Adapter Behöver Du Ansluta? Undervattens-, Kabel- Och Andra Hörlurar, Förstklassiga Modellbetyg, Egenskaper Och Urval

Video: Metaldetektorhörlurar: Vilken Adapter Behöver Du Ansluta? Undervattens-, Kabel- Och Andra Hörlurar, Förstklassiga Modellbetyg, Egenskaper Och Urval
Video: Shaftindo subsea cable phase 1 2024, April
Metaldetektorhörlurar: Vilken Adapter Behöver Du Ansluta? Undervattens-, Kabel- Och Andra Hörlurar, Förstklassiga Modellbetyg, Egenskaper Och Urval
Metaldetektorhörlurar: Vilken Adapter Behöver Du Ansluta? Undervattens-, Kabel- Och Andra Hörlurar, Förstklassiga Modellbetyg, Egenskaper Och Urval
Anonim

Alla metalldetektorer är utrustade med en högtalare för varning. Även om erfarna sökmotorer fortfarande rekommenderar att du använder hörlurar, eftersom de hör bättre och chansen att hitta något är högre. Oavsett om det finns behov av att köpa hörlurar till en metalldetektor, måste alla göra en slutsats för sig själv.

Karakteristisk

Innan du köper hörlurar för detta ändamål måste du först studera deras specifikationer för att se om de är lämpliga för att fungera med din enhet. Passet till dessa elektroakustiska enheter kan innehålla många olika och inte alla begripliga uppgifter.

Bild
Bild

Vilka parametrar bör du uppmärksamma först och främst?

  1. Motstånd … Mätt i ohm. Hörlurar är indelade i hög impedans och låg impedans. I det första fallet ligger motståndet i intervallet från 32 till 100, och ibland mer än ohm. Denna indikator påverkar hörlurarnas volym. Ju lägre motståndsvärde, desto högre ljud hörs i dina öron. Modeller med vilket motstånd som helst är lämpliga för en metalldetektor.
  2. Frekvensomfång . Det mänskliga örat uppfattar ljudvibrationer i intervallet från 16 till 20 000 Hz. Det vill säga alla hörlurar som uppfyller dessa indikatorer kommer att göra.
  3. Känslighet … Denna parameter kännetecknar hörlurarnas förmåga att överföra ljud utan att förvränga det. Det finns inga tydliga krav på känslighet i dokumentationen för metalldetektorn. En bra indikator är 90 dB.
  4. Hörlurarnas frekvenssvar . Detta är beroende av ljudstyrka på signalens frekvens. Denna parameter är viktig när du lyssnar på musik inspelad i hög kvalitet. När du väljer hörlurar för sökmotorer spelar det ingen roll.
  5. Bullerisolering … Denna parameter visar i vilken utsträckning du kommer att isoleras från främmande brus. En hög grad av skydd kan ge obehagliga stunder: du kommer att vara helt avskuren från omvärlden och när det gäller säkerhet kan du lida. Vid varmt väder svettas öronen mycket i hörlurar med ett högt ljudskydd.
  6. Design egenskaper … Det finns trådbundna och trådlösa hörlurar. Det är lämpligt att välja mer robusta enheter som klarar de tuffa villkoren för prospektering. Det vill säga, de måste vara pålitliga och helst vattentäta. För trådbundna behöver du en pålitlig kabel och för trådlösa, kraftfulla batterier som kan fungera upp till 12 timmar utan laddning.

Det är lämpligt att välja mer robusta enheter som klarar de tuffa villkoren för prospektering. Det vill säga, de måste vara pålitliga och helst vattentäta.

Bild
Bild

Modellöversikt

Baserat på de sökandes erfarenheter sammanställdes följande hörlursbetyg när det gäller förhållandet mellan pris och kvalitet.

Trådbundet

Minelab Equinox 600/800 Är högkvalitativa undervattenshörlurar. De kan arbeta även efter nedsänkning i vatten till ett djup av 3 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Koss UR-30 . Pålitliga och opretentiösa slutna hörlurar. Med en hög känslighet på 101 dB. Utrustad med 3,5 mm minijack och 6,3 mm adapter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Garrett MS-2 . Stereohörlurar med bra prestanda. Motstånd 8 Ohm, intervall 30-20000, känslighet - 97 dB.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trådlös

Deteknix Wirefree PRO tillverkad i USA . Lämplig för alla typer av metalldetektorer. Mycket bra utrustning, det finns en laddare, en uppsättning fäste för sändaren till metalldetektorn. Hörlurarna har ett inbyggt uppladdningsbart batteri, vars drifttid är från 12 till 24 timmar. De har anständiga parametrar: motstånd 32 Ohm, frekvensområde 20-20000, känslighet - 130 dB.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minelab Pro-Sonic . Dessutom ett mycket bra system för trådlös kommunikation, det gör att du kan ta emot en stark och tydlig signal även på ett avstånd av upp till 10 meter från metalldetektorn. Det finns en varning om låg batterinivå. Den kan laddas via en USB -kontakt från vilken enhet, strömbank som helst eller från nätverket via en adapter. Mycket lätt att använda.

Bild
Bild

" Svarog 106 " … Inhemsk utveckling, som är viktig med lämpliga egenskaper, är billigare än utländska motsvarigheter. Parametrar: frekvenser 20-20000, känslighet 90 dB, signalmottagningsavstånd upp till 15 m. Ett stort plus är 2 års garanti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val

Förutom tekniska parametrar, när du väljer hörlurar, bör du vara mycket uppmärksam på följande aspekter

  1. Varumärke . Det är bättre om tillverkaren av hörlurarna och metalldetektorn är samma företag. Om du inte hittar "släktingar", bör du prova de universella.
  2. Anslutning för anslutning . Två typer anses vara standard - 6, 3 mm och 3, 5. Det händer att diametern på kontakten från hörlurarna inte sammanfaller med kontakten på kontrollenheten. Då måste du använda en adapter.
  3. Du måste bestämma vilken du ska använda, med eller utan tråd . Om du har en kabel måste du vara uppmärksam på kabelns kvalitet och utseende. En snodd sladd anses vara optimal, det är bekvämare att arbeta med den.
  4. Också av stor betydelse är material varifrån öronkopparna är gjorda. När du använder lågkvalitativa och billiga syntetmaterial kommer öronen att vara obekväma - de kommer att gnugga och svettas. Skillnaden mellan dyra och billiga hörlurar har praktiskt taget försvunnit i detta skede. Naturligtvis, i premiummodeller, är ljudet bättre, bättre komponenter används. Men inte alltid får du ett utmärkt resultat genom att betala ett anständigt belopp.
Bild
Bild

Anslutning och installation

Kabelhörlurar är enkla att ansluta: du behöver bara ansluta kontakten från dem till uttaget på metalldetektorns styrenhet . Om de inte matchar i diameter måste du använda en adapter.

Bild
Bild

För trådlöst det finns vissa svårigheter, allt måste göras enligt instruktionerna. Om hörlurarna fungerar via bluetooth, sätt i kontakten från sändaren i enheten och starta enhetens sökningsläge. Slå på hörlurarna och vänta tills de ansluts.

Bild
Bild

Om enheter använder radioanslutning , du måste slå på mottagaren och sändaren, håll ner knapparna på dem, vänta tills de hittar och identifierar varandra. När de är anslutna ansluter du modulen till kontrollenheten och fixerar den på stången, fäster mottagaren på dina kläder eller stoppar den i fickan och kopplar in hörlurarna i den.

Ingen speciell installation av hörlurarna krävs efter anslutning.

Rekommenderad: