Hur Gör Man Egna Hörlurar? Hur Man Monterar Hemlagade Hörlurar Hemma? Kan Du Göra Infraröda Hörlurar?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Gör Man Egna Hörlurar? Hur Man Monterar Hemlagade Hörlurar Hemma? Kan Du Göra Infraröda Hörlurar?

Video: Hur Gör Man Egna Hörlurar? Hur Man Monterar Hemlagade Hörlurar Hemma? Kan Du Göra Infraröda Hörlurar?
Video: How to Connect & Configure Earphones to XBOX ONE without any adapters 2024, April
Hur Gör Man Egna Hörlurar? Hur Man Monterar Hemlagade Hörlurar Hemma? Kan Du Göra Infraröda Hörlurar?
Hur Gör Man Egna Hörlurar? Hur Man Monterar Hemlagade Hörlurar Hemma? Kan Du Göra Infraröda Hörlurar?
Anonim

Nedbrytningen av hörlurarna överträffar användaren vid mycket oväntade ögonblick. Om nya hörlurar håller standardgarantiperioden och du har flera trasiga kit till hands, är detta en chans att göra ett nytt headset själv. Med alla nödvändiga komponenter till hands är det mycket lättare att montera en fungerande enhet än att göra det från grunden.

Bild
Bild

En hörlursenhet innehåller flera grundläggande komponenter:

  • plugg;
  • kabel;
  • högtalare;
  • ram.
Bild
Bild

Designen kan variera beroende på vald typ av hörlurar att göra.

Om viktiga delar saknas kan en kontakt, kabel eller högtalare köpas från en radiobutik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det kommer att vara mycket bekvämare att använda gamla hörlurar, ta arbetsdelar från sitt kit. Av verktygen måste du också ha till hands det minsta:

  • kniv;
  • lödkolv;
  • isoleringstejp.

Framgång beror på ett stegvis tillvägagångssätt och mindfulness . För att göra hörlurar med dina egna händer, följ bara instruktionerna och skynda dig inte.

Bild
Bild

Hur man väljer rätt komponenter

Utformningen av ett standard hörlurar innehåller följande komponenter:

Plug med en diameter på 3,5 mm . Dess andra namn är TRS -kontakt, på vilken metallyta du kan hitta flera kontakter. På grund av dem mottas en linjär signal från vilken ljudkälla som helst, vare sig det är en dator eller en telefon. Beroende på typ av hörlurar ändras också antalet mottagande kontakter. Stereohörlurar har tre av dem som standard, ett headset har fyra, och de vanligaste enheterna med monoljud är utrustade med bara två. Detta är en av de viktigaste punkterna, eftersom rätt val och anslutning garanterar gadgetens prestanda vid utgången.

Bild
Bild

Hörlurskabel kan vara olika - platt, rund, enkel eller dubbel. I vissa modeller ansluts den bara till en högtalare, i andra ansluts den till båda. Kabeln innehåller en uppsättning "levande" ledningar med bar mark. Ledningarna är målade i konventionella färger så att ingången för anslutningen inte kan förväxlas.

Bild
Bild

Högtalare - hjärtat i alla hörlurar, beroende på ljudsektorns bredd, ändras ton och spektrum för ljudet. Olika högtalare kan rikta in sig på olika ljudfrekvensområden. I vanliga hörlurar är dessa lågeffektsmodeller med minimal känslighet. Högtalarna kommer att vara lättast att ta från de gamla hörlurarna tillsammans med plasthuset. Om du skär av dem är det värt att lämna en liten kabel för ytterligare anslutning.

Bild
Bild

I sig är utformningen av alla hörlurar så enkel att även en nybörjare kan räkna ut det. Det viktigaste, när du skapar en ny gadget från flera icke-fungerande, är att välja riktigt användbara komponenter . För att göra detta är det obligatoriskt att utföra diagnostik av reservdelar.

Bild
Bild

Kontrollera prestandan hos delar

Du kan bestämma orsaken till en haveri hemma med hörlurar i flera steg:

  1. Det är värt att kontrollera ljudkällorna själva - det är möjligt att hörlurarna fungerar när de är anslutna till en annan enhet.
  2. Det är värt att kontrollera om kabelkontakterna har lossnat från kontakterna, om kabeln är intakt och om högtalaren fungerar. Att återansluta kontakterna har en chans att avsevärt förbättra ljudkvaliteten.
Bild
Bild

För ett par hörlurar behöver du i genomsnitt tre kit som inte fungerar, som kan användas för reservdelar om du inte planerar att köpa ledningar och andra komponenter i butiken.

Bild
Bild

Steg för steg montering

Innan du skapar dina egna hörlurar måste du samla alla lämpliga verktyg för jobbet:

  • flera knivar för arbete med trådar (skärning och avdragning);
  • lödkolv;
  • isoleringstejp eller en speciell värmekudde för att ansluta kabelsektioner tillsammans.
Bild
Bild

När du skär av kontakten Lämna alltid några centimeter av den gamla kabeln , som med att koppla bort gamla högtalare. Om kontakten inte fungerar, skärs den helt ihop med kroppen och de gamla ledningarna kopplas helt bort från kontakterna så att nya kan sättas in istället. Om det behövs kan du enkelt hämta en ny kabel.

I genomsnitt kan kabellängden från hörlurarna vara upp till 120 cm . Även modeller med hög impedans är sällan långt från ljudkällan, så kabeln påverkar inte ljudkvaliteten. Om det är för långt är det möjligt att minska kvaliteten, allt från distorsion till signalens fullständiga försvinnande. En mycket kort kabel kommer att vara obekväm att använda.

Bild
Bild

Du kan skapa hemgjorda IR -hörlurar för din telefon , och sedan försvinner i princip behovet av att beräkna kabellängd och ledningar. Vilken kropp som helst kan användas, även av trä. Om så önskas kan användaren dekorera den med små detaljer och originalprydnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att allt har förberetts och önskat designalternativ har valts, följer steget för direktmontering av nya hörlurar. Först måste du ansluta plugg.

Algoritmen för åtgärder här kan vara olika beroende på prestanda för delarna:

  • om kontakten fungerar, löds kabeln helt enkelt till resten av kabeln;
  • om det inte fungerar måste du demontera det helt och ansluta det till en ny kabel.
Bild
Bild

Pluggen är skyddad av ett hölje , mellan vilka du kan se flera tunna tallrikar - beroende på typ av hörlurar kan det vara 2, 3 eller 4. Det är också obligatoriskt och närvarande grundstötning.

Bild
Bild

En av kabeldelarna avlägsnas från änden vid korsningen. Ibland används flera ledningar för detta. För att uppnå målet bör man komma ihåg att avskalning av isoleringen är ett obligatoriskt steg . Därefter smälts skyddsskiktet med ett lödkolv för att ansluta kanalerna till uttagen utan störningar. Även om ledningarna blandas ihop bör detta inte påverka prestanda i slutändan. Därefter måste du vrida kopparledarna, ansluta till kontakterna och lödda. Ledningarna måste isoleras från varandra. Kroppen är fixerad i slutskedet. Ibland använder de till och med eltejp eller plasthöljet i en kulspetspenna istället.

Bild
Bild

När det gäller en kabel kan den vara monolitisk eller monterad från flera delar, och de måste vridas ihop … Trådarna är avisolerade och flätskiktet avlägsnas från dem. Vrid dem antingen linjärt eller spiralt. De vridna trådarna är lödda med ett lödkolv, de är isolerade med jordning, ledningsnätet fästs uppifrån med eltejp eller specialtejp och flätan installeras igen.

Bild
Bild

Slutligen är högtalaren ansluten . Det finns speciella kontakter på höljet för detta, jordning ansluts och löds direkt med huvudtrådarna. Arbetet tar minst tid och då behöver du bara montera tillbaka fodralet. Efter det kan du säkert börja använda hörlurarna som monterades med dina egna händer.

Bild
Bild

Standard trådbunden

Monteringsanvisningar för vanliga trådbundna hörlurar skiljer sig lite från de vanliga … Skillnaderna beror på den valda modellen, längden på ledningarna och typen av hörlurar när det gäller effekt. Monoljud skiljer sig från stereo, och högtalare för ett högkvalitativt headset måste ha vissa egenskaper för att överföra musik i hög kvalitet. Följaktligen kommer kostnaden för hemgjorda hörlurar också att förändras. Men de kommer att hålla mycket längre än garantitiden.

Bild
Bild

USB -hörlurar

Monteringen av USB -hörlurar utförs också i etapper. Var särskilt uppmärksam på att ansluta högtalarna och montera sändarna . Deras design är något liknande infraröda modeller, bara typen av signalmottagning skiljer sig åt. USB -kontakten kan vara som trådbundet och trådlös.

När det gäller en trådlös design är arbetet lite mer komplicerat: det kommer att vara nödvändigt att ta hänsyn till mikrochipet för signalmottagning och överföring i designen.

Bild
Bild

Du kan lära dig hur du gör USB -hörlurar med dina egna händer från följande video.

Infraröd

Det viktigaste i arbetet med infraröda hörlurar är sändaren. För att säkerställa att trådlösa hörlurar fungerar med dess hjälp måste du strikt följa diagrammet under monteringsprocessen. En spänning på 12 volt överförs till sändaren. Om det är mindre börjar ljudet i hörlurarna att blekna och försämras.

Bild
Bild

Du behöver inte ställa in sändaren, det är bara att ansluta den.

Bild
Bild

Kretsen innehåller upp till fyra infraröda dioder, men teoretiskt kan du klara dig med tre eller två, beroende på enhetens önskade uteffekt. Dioderna ansluts direkt till mottagaren enligt den valda kretsen.

Bild
Bild

Mottagaren levereras med spänning upp till 4,5 volt från vilken strömkälla som helst. Moderkortet och mikrokretsen kan köpas i vilken radiobutik som helst. En vanlig 9 volt strömförsörjning kan köpas där. När monteringen är klar, tillsammans med att säkra höljet, kan du testa hörlurarna och sändaren i drift. Efter att du har slagit på ska klick höras i hörlurarna och sedan ska ett ljud visas. I det här fallet var bygget framgångsrikt.

Rekommenderad: