Hitachi Jigsaw: Pusselsmörjning. Företagets Egenskaper. Vilka Reservdelar Behöver Du? Hur Väljer Jag Filer? Modellbetyg

Innehållsförteckning:

Video: Hitachi Jigsaw: Pusselsmörjning. Företagets Egenskaper. Vilka Reservdelar Behöver Du? Hur Väljer Jag Filer? Modellbetyg

Video: Hitachi Jigsaw: Pusselsmörjning. Företagets Egenskaper. Vilka Reservdelar Behöver Du? Hur Väljer Jag Filer? Modellbetyg
Video: Different than any other Jigsaw Puzzle!! - Total confusion!! 2024, Maj
Hitachi Jigsaw: Pusselsmörjning. Företagets Egenskaper. Vilka Reservdelar Behöver Du? Hur Väljer Jag Filer? Modellbetyg
Hitachi Jigsaw: Pusselsmörjning. Företagets Egenskaper. Vilka Reservdelar Behöver Du? Hur Väljer Jag Filer? Modellbetyg
Anonim

När byggprocessen kräver känsligt sågarbete kommer en sticksåg till undsättning. Av alla olika modeller på elverktygsmarknaden lockar sticksågar under varumärket till det japanska företaget Hitachi stor uppmärksamhet. Det berömda konglomeratet Hitachi är känt för sina innovativa kvalitetsprodukter. Sortimentet representeras av ett brett utbud av verktyg för industriell och hushållsbruk med el- eller bensinmotorer. Japansk kvalitet, högteknologi och rättvisa priser gör verktyg under detta märke efterfrågade bland konsumenterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja rätt verktyg är det viktigt att avgöra vilken typ av arbete det kommer att behövas för. Ju mer massivt och tuffare material som ska bearbetas, desto kraftfullare modell behöver du välja. Man bör komma ihåg att ju starkare modellen är, desto tyngre är instrumentet. Formen på enhetens handtag är av ingen liten betydelse för arbetets bekvämlighet. Till exempel föredras ett svampformat handtag för att göra krökta snitt.

För hushållsverktyg bör särskild uppmärksamhet ägnas åt kvaliteten på stödplattformen . Det är bättre om plattformen är i ett stycke tillverkad av aluminium med möjlighet att rotera 45 grader för att säkerställa kvaliteten på avfasskärningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att underlätta att ändra filer bör du vara uppmärksam på fästmetoden . Bekväm snabbklämningsanordning gör att du snabbt och enkelt kan byta arbetsblad. Och även tvärsnittet av stången är av ingen liten betydelse. Det minst mottagliga för brott är en fyrkantig eller rund stam.

Bild
Bild
Bild
Bild

Justering av bladhastigheten för olika modeller utförs på olika sätt: genom att trycka på avtryckaren eller med ett hjul med fixering vid en viss hastighet. Alla kan välja ett bekvämt sätt att kontrollera arbetshastigheten. Men man måste komma ihåg att ju högre hastighet desto starkare vibrationer och att arbeta med material som plast vid låga hastigheter är omöjligt. Många modeller av sticksågar kompletteras med funktioner som belysning, blåser eller samlar spån, tiltlås och möjligheten att rotera plattformen.

Om du måste arbeta på platser där det är omöjligt att ansluta till elnätet, är det värt att välja en modell med batteri.

Bild
Bild

Modeller

Följande välkända modeller är värda att överväga:

  • nästan alla ovanstående krav uppfylls av modellen med ett svamphandtag Hitachi CJ90VAST-NS med en effekt på 705 W, som klassificeras som professionell;
  • relaterad till ovanstående modell Hitachi CJ90VAST , som också kompletteras med dukens pendelrörelse, vilket ökar intensiteten i arbetet;
  • bland hushållsmodeller är pusslet den mest kända Hitachi CJ65V3 effekt på 400 W med en minsta uppsättning tillbehör, som är tillräckligt för arbete;
  • bland de sladdlösa modellerna är det värt att notera en professionell sticksåg Hitachi CJ18DSL ; en roterande gjutplattform med val av lutningsvinkel, en nyckellös filklämma, fyra pendelpositioner, belysning, möjlighet att ansluta en dammsugare, blåsa av sågspån från skärlinjen, två litiumjonbatterier med en kapacitet på 3 Ah är de obestridliga fördelarna med detta verktyg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fil

Bland den stora familjen Hitachi -sticksågar kan du välja en modell för varje smak och plånbok med olika tilläggsfunktioner. Men alla dessa funktioner kommer att vara värdelösa utan rätt filer. När du väljer ett sågblad är det viktigt att vara uppmärksam på produktens skaft. För Hitachi-sticksågar med snabbkoppling är T-skaftfiler, även kallade Boshevsky, lämpliga. För modeller med sko- eller skruvfäste är ett blad med ett U-format skaft lämpligt.

Korrekt val av arbetsbladet ger en vacker och jämn skärning, därför bestäms valet av fil av materialet som ska bearbetas. Filer kan delas in i följande typer:

  • på trä;
  • för metall;
  • för polymera material;
  • för specifika uppgifter;
  • universell.

Förutom materialet är arbetsstyckets tjocklek och vilket snitt som behöver göras viktigt för valet av blad. Ju tjockare arbetsstycket desto längre sågklinga. För tunna, spröda material, använd filer med ett kort blad. Tjockleken på den bearbetade ytan beror inte bara på bladets längd utan också på verktygets kraft. Det är mer bekvämt att göra raka snitt med en duk med bred rygg, och smala blad är lämpliga för att göra ett snitt. Skärets kvalitet beror på tjockleken på själva filen, eftersom en tjockare fil avviker mindre från skärlinjen.

Men man måste komma ihåg att för tjocka blad inte är lämpliga för verktyg med en snabbklämma för att fästa filen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att underlätta bestämningen av filtyp appliceras en särskild märkning på verktygsbladet. Skaftdata indikerar följande egenskaper:

  • bokstav - skaftstyp, T eller U -formad;
  • det första numret är panelens längd i stigande ordning från 1 till 4;
  • de två följande talen anger syftet med filen, som dessutom dupliceras i olika inskriptioner på panelen;
  • bokstaven omedelbart efter siffrorna anger tändernas storlek: A - fina tänder, B - medium, C och D - stora;
  • den sista bokstaven - innehåller ytterligare information om filen.

Skaftfärgen indikerar vilket material filen är lämplig för, nämligen:

  • grå - trä;
  • blå - metall;
  • vit - metall och trä;
  • röd - plast;
  • svart - allt annat material.
Bild
Bild

Vård

När du köper ett nytt verktyg är det viktigt att komma ihåg en sak - om det finns många gnidningsdelar behöver enheten inköras och förlänga livslängden - byta smörjmedel och byta ut slitna delar då och då. Inkörningen utförs med låga tomgångshastigheter så att alla element vänjer sig vid varandra. Vissa användare rekommenderar att omedelbart byta ut fabriksfett mot ett nytt med ytterligare tillsatser för att minska slitaget på gnidningsdelar. Men om enheten är under garanti är det bättre att inte arbeta med de inre delarna själv, utan överlåta detta till specialisterna på servicecentret.

Om garantin är inaktuell kan du ändra smörjningen av delarna själv med en egenutvecklad version avsedd för växellådor och slipmaskiner. För att göra detta demonteras verktyget, arbetsdelarna rengörs från smuts och rester av gammalt fett och kontrolleras för slitage. Vid behov är det bättre att byta ut slitna delar omedelbart. Efter inspektion och bearbetning sätts alla delar på plats. Friktionspunkterna smörjs rikligt.

Många verktygsanvändare har märkt att Hitachi -sticksågsmodeller har en kort och stel nätsladd, så det rekommenderas att byta ut den mot en längre och mjukare för enkel användning.

Bild
Bild

Vanliga problem

Under drift kan vissa delar av sticksåg misslyckas och måste bytas ut. Vissa delar bryts av slitage och vissa kräver byte på grund av felaktig användning. Oftast, på grund av det felaktiga valet av bladet, lider sticksågens stödvals. För att undvika att den går sönder måste du välja rätt fil för jobbet. Damm och smuts som kommer in i alla hål under drift kommer att bryta snabbkopplingsanordningen och verktygets inre fyllning.

Endast vanlig rengöring av utrustningen och anslutning av dammsugaren till sticksåg under drift kan hjälpa . Om du påbörjar arbetet innan verktyget når full arbetshastighet, säkerställs snabb slitage av snäckväxeln och huvudskruvväxeln. För byte av slitna eller skadade delar är det bäst att använda reservdelar som köpts från specialaffärer eller servicecenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du följer alla dessa enkla regler för att använda verktyget kommer Hitachi -pusseln att tjäna dig länge.

Rekommenderad: