Fram Till Vilken Tid Kan Du Arbeta Med En Stansare? Vilken Tid Behöver Du Avsluta Arbetet Med En Stansare På Helger I En Lägenhet Enligt Ryska Federationens Lag?

Innehållsförteckning:

Video: Fram Till Vilken Tid Kan Du Arbeta Med En Stansare? Vilken Tid Behöver Du Avsluta Arbetet Med En Stansare På Helger I En Lägenhet Enligt Ryska Federationens Lag?

Video: Fram Till Vilken Tid Kan Du Arbeta Med En Stansare? Vilken Tid Behöver Du Avsluta Arbetet Med En Stansare På Helger I En Lägenhet Enligt Ryska Federationens Lag?
Video: USA: Ryssland låg bakom attacken mot svenska medier 2024, Maj
Fram Till Vilken Tid Kan Du Arbeta Med En Stansare? Vilken Tid Behöver Du Avsluta Arbetet Med En Stansare På Helger I En Lägenhet Enligt Ryska Federationens Lag?
Fram Till Vilken Tid Kan Du Arbeta Med En Stansare? Vilken Tid Behöver Du Avsluta Arbetet Med En Stansare På Helger I En Lägenhet Enligt Ryska Federationens Lag?
Anonim

Att bo i ett hyreshus skiljer sig mycket från att bo på ditt eget territorium med en tomt. Grannar, reparationer och invånares rörelser går genom våra liv som en röd tråd, särskilt när det börjar orsaka olägenhet i form av buller och skakande väggar. För att undvika konflikter är det viktigt att veta till vilken timme du kan arbeta med en stansare utan att bryta mot lagen.

Fram till vilken tid kan du arbeta med en stansare? Vilken tid behöver du för att avsluta arbetet med en stansare på helger i en lägenhet enligt Ryska federationens lag? Du kommer att lära dig mer om detta från vårt material.

Bild
Bild

Regler för alla

Borrhammaren, som är ett elektriskt konstruktionsverktyg, gick snabbt och säkert in i vardagen för team och vanliga människor som började reparera. Dess popularitet beror på dess jämnhet, förmågan att göra hål i väggarna utan flis och oegentligheter, liksom dess kompakthet. Bullret som avges under driften av utrustningen är i genomsnitt 90 dB, vilket naturligtvis är en ganska hög siffra med tanke på de konkreta skiljeväggarna i nya byggnader.

Bild
Bild

Observera att det tillåtna bullret i en lägenhet enligt Ryska federationens lag inte får överstiga 40 dB, och därför är det olagligt att arbeta med en stansare i ett flerfamiljshus . Ändå arbetar människor, för i moderna hus kan betong och tegel inte göras på något annat sätt. Håller med, det är omöjligt att hänga en hylla i ett panelhöghus om du inte har en bra stansare till hands. Det finns inget behov av att prata om kabeldragning, takreparationer och kakel.

Bild
Bild

Ljudet kan vara högre eller tystare beroende på husets layout och material som används. Till exempel betraktas tegelhus som "tystare", medan betongväggar fördubblar bullret i grannarnas lägenheter. Det är möjligt att fastställa ljudnivån i angränsande lägenheter endast genom att utse en särskild undersökning med professionella mätningar.

Bild
Bild

Naturligtvis, även om ljudet från en perforator inte överskrider normerna mycket när vi arbetar med det, orsakar vi besvär för våra grannar, och därför är den tillåtna drifttiden fastställd på lagstiftningsnivå. Observera att det i vissa regioner varierar åt ett eller annat håll, men det finns allmänna bestämmelser.

Bild
Bild

Den första och obestridliga regeln är att det är förbjudet att göra buller på natten . Underlåtenhet att följa det hotar hyresgästen som har påbörjat reparationen, med administrativt ansvar enligt artikeln "Ingrepp på lugn och ro i medborgarna under den tid som fastställts av lokal lagstiftning." Natten är fastställd genom lag och förutsätter en period från 23:00 till 07:00.

Bild
Bild

Dagsarbete förhandlas också fram av myndigheterna . Så bruset från stansen bör inträffa tidigast 9.00 och sluta senast 22.00. Dessutom är det viktigt att dela upp långsiktigt arbete i flera delar, eftersom konstant arbete med en bullrig enhet inte bör utföras mer än 6 timmar i rad. De flesta regioner ställer in en paus i två timmar - från 13.00 till 15.00 Moskvatid.

Bild
Bild

En annan allmän regel är reparationens varaktighet . Tre kalendermånader är en period som är fastställd på lagstiftningsnivå där reparationer måste slutföras med bullriga enheter. Annars bör en hyresgäst som utför en långvarig renovering få sitt skriftliga medgivande från grannarna. Att få sådant tillstånd är inte lätt, och därför är det viktigt att ta hand om tidpunkten i förväg och noggrant planera en plan för framtida angelägenheter.

Bild
Bild

Tidsgräns på vardagar

Vardagar är en period då de flesta av de boende i ett flerfamiljshus befinner sig på sina arbetsplatser, vilket innebär att det är rimligare att utföra reparationsarbeten vid denna tidpunkt. Ändå bör man inte glömma bort små barn som behöver en dags sömn, liksom människor som av en eller annan anledning tillbringar tid hemma på vardagar. Arbetet på vardagar bör doseras.

Du bör börja arbeta med en stansare tidigast klockan 9 på morgonen . En tidigare start kan innebära inte bara missnöje hos grannarna, utan också administrativa böter, en varning till distriktspolisen och till och med ett besök i en bullrig lägenhet av en representant för Rospotrebnadzor. Alla bullriga arbeten måste vara klara senast 22.00.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men när du förbereder dig för en lång översyn bör du läsa de regionala lagarna . Så i Primorsky -territoriet, Moskva, Moskva -regionen och Kaliningrad reduceras arbetstiden på vardagar till 19.00. I detta fall är en paus från 13.00 till 15.00 obligatorisk.

Observera att sådana begränsningar inte gäller nya byggnader. I en ny byggnad med flera våningar, som togs i bruk för högst 1,5 år sedan, är det tillåtet att utföra bullriga arbeten när som helst utan avbrott. Tillåtet i detta fall är perioden från 7.00 till 23.00. Sådana möjligheter förklaras av det lilla antalet bosatta och levande grannar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Helgarbete

Fridagar räknas inte bara lördag och söndag, utan även andra arbetsdagar som är förknippade med nationella och regionala helgdagar. Vid denna tidpunkt bör reparationer utföras särskilt noggrant och doseras med obligatoriska avbrott i arbetet. Starten och avslutningen av arbetet på lördag och söndag flyttas en timme senare. Tiden från 10 till 23 anses vara laglig i de flesta regioner.

Bild
Bild

Vissa regioner är strängare när det gäller att borra på helger och helgdagar . Så, borrning med en stansare i ett bostadshus i Moskva är endast möjligt på lördag från 9.00 till 19.00. På söndagar och helgdagar införs ett förbud mot denna typ av hemrenoveringsåtgärder. Begränsningarna regleras av lagen "On Respectance of Peace of Citizens and Silence in Moscow" av den 1 januari 2016 ".

Dessa regler gäller inte för nya byggnader, och därför kan reparationer i detta fall utföras baserat på den tillåtna tiden från 7.00 till 23.00.

Det kommer att vara användbart att meddela de få tillgängliga grannarna.

Bild
Bild

Hur förhandlar man med grannar?

Trots den tillåtna tiden och de befintliga begränsningarna måste hyresgästen som påbörjade renoveringen och grannarna i de flesta fall hitta en kompromiss och offra personlig tid för lugn och ro. Det är viktigt att göra detta, eftersom vänliga grannförhållanden är nyckeln till en säker vistelse i en ny lägenhet med utmärkt reparation.

Bild
Bild

Efter att ha köpt ett hus och utför reparationer i det, bör du lära känna dina närmaste grannar, eftersom de kommer att få mest ljud. Det kommer att bli mycket lättare för grannar på golvet, såväl som invånare uppifrån och ner, att överleva arbetet med en stansare om de får veta det innan arbetet påbörjas. Dessutom kommer meddelande invånare att hjälpa till att justera arbetstiden i enlighet med schemat för sömn och vakenhet hos grannbebisar, eftersom många av dem är rädda för sådana okända ljud.

Önskemål bör skrivas ner, varefter - bygga upp ditt schema och försöka ta hänsyn till helt eller delvis önskemålen från varje hyresgäst, vars fred kommer att störas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att det är bäst att varna andra boende i huset . Naturligtvis kommer det att ta för lång tid att gå runt med en anteckningsbok över alla våningar, men en lapp på ytterdörren och på anslagstavlan på ett artigt sätt hjälper till att undvika många konflikter och knacka på batterier.

Bild
Bild

Artighet är nyckeln till ett framgångsrikt avtal med grannar . Även om några av dem tycker att det är svårt att komma till rätta med situationen, kommer en delikat bekantskap med lagen att hjälpa till att neutralisera alla konflikter. När det gäller lagstiftningsåtgärder är det viktigt att inte kränka dem själv och strikt följa den tilldelade tiden för reparationsärenden.

En vänlig attityd och lite mer uppmärksamhet på grannarna under renoveringen är ytterligare ett kriterium för en lyckad renovering. När du träffas på trappan, glöm inte att säga hej och vara intresserad av affärer, och glöm inte att påminna dig om dina reparationsplaner för en nära framtid. Efter att ha vunnit dina grannar kan du arbeta i fred, med vetskap om att människor är sympatiska för detta. Det kommer också att vara användbart att bjuda in dem till en framtida hemmavärmning.

Bild
Bild

Oftast händer det också att det är vi som blir själva grannarna som belastningen från stansmaskinens arbete läggs på. Att bo i en lägenhet fylld med konstant brus i flera dagar, man ska inte hålla ut och ackumulera ogillar mot nya hyresgäster. Här, som i det tidigare fallet, är det värt att fylla på takt och artighet och knacka på huset där arbetet pågår för fullt.

På ett känsligt sätt bör du fråga byggarna eller hyresgästerna hur lång tid arbetet kommer att ta, och också be om tidsgränser om de verkligen är nödvändiga. I den överväldigande majoriteten av fallen tar grannarna hänsyn till önskemålen och konflikten löses.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det finns också lagöverträdare och medborgarnas tystnad . Om grannar inte tar kontakt och går utöver den tillåtna tiden, bör du kontakta distriktspolisen eller skriva ett kollektivt klagomål med andra boende. Det är osannolikt att sådana åtgärder kommer att förena parterna, men tystnad kommer att respekteras i god tid.

Bild
Bild

Oavsett situation är det viktigt att ha tålamod och inte fatta förhastade beslut, för förr eller senare visar det sig att vi alla är en”bullrig granne”. Kompromiss och strikt efterlevnad av lagar är ordningsvakter och goda relationer i en byggnad med flera våningar.

Rekommenderad: