Kameraväskor (27 Bilder): Kamerafodral Och Fodral Av Massivt Läder För SLR -kameror, Fodral Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Kameraväskor (27 Bilder): Kamerafodral Och Fodral Av Massivt Läder För SLR -kameror, Fodral Och Andra Modeller

Video: Kameraväskor (27 Bilder): Kamerafodral Och Fodral Av Massivt Läder För SLR -kameror, Fodral Och Andra Modeller
Video: Custom leather camera case and strap 2024, April
Kameraväskor (27 Bilder): Kamerafodral Och Fodral Av Massivt Läder För SLR -kameror, Fodral Och Andra Modeller
Kameraväskor (27 Bilder): Kamerafodral Och Fodral Av Massivt Läder För SLR -kameror, Fodral Och Andra Modeller
Anonim

Bräcklig teknik kräver särskild omsorg, så om du äger en kamera, glöm inte att välja rätt väska för den. Denna sak är användbar inte bara för proffs, utan också för amatörer. Tillverkare erbjuder många modeller av olika konfigurationer, så det kommer inte att vara svårt att hitta ett lämpligt alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Kameraväskor sträcker sig från små fodral till rymliga ryggsäckar som rymmer en kamera med all utrustning och till och med en bärbar dator. Vissa är dessutom utrustade med extra hårda skär för stötskydd och sys av ett vattentätt tyg. Modeller kan ha dedikerade stativfästen och separata fack för flera linser.

Allt detta påverkar direkt kostnaden, så innan du köper är det bättre att tänka i förväg vilken funktionalitet du behöver och vad du kan vägra.

Det är också värt att förbereda sig för att du med tiden kommer att behöva flera påsar för olika ändamål . Till exempel en mer hållbar och vattentät modell för utomhusresor och en modell med axelrem för stadsresor.

Bild
Bild

Översikt över arter

En liten bältespåse, ett fodral eller en låda med rejäla väggar, en resväska på hjul och till och med ett rejält tillbehör av äkta läder är alla typer av fotopåsar. Om du inte vet om du behöver en bältemodell eller en stor och rymlig, är det värt att utforska funktionerna i garderobsstammar och fodral.

Bild
Bild

Ryggsäck

Fria händer är ett stort plus för en fotograf, så sådana modeller är efterfrågade. De är vanligtvis ganska rymliga och gör att du kan ta med dig all nödvändig utrustning. Fotoryggsäcken har också ofta ett separat fack för en bärbar dator och en plats för personliga tillhörigheter. Den interna layouten beror på den specifika modellen.

Plusserna inkluderar också:

  • jämn viktfördelning - om du måste spendera hela dagen på fötterna blir du mindre trött;
  • många avdelningar och partitioner - du kan organisera utrymmet på ett bekvämt sätt;
  • ryggsäcken är lämplig inte bara för att bära utrustning, utan också för förvaring, skydda utrustningen från damm.
Bild
Bild

Detta alternativ har dock vissa nackdelar

  • Det är inte särskilt bekvämt att resa med honom i kollektivtrafiken. Dessutom, på trånga platser lockar ryggsäckar tjuvarnas uppmärksamhet.
  • Du måste först ta av dig ryggsäcken för att komma åt saker, du kan inte bara dra ut det nödvändiga föremålet ur fickan.
  • På grund av användning av material som andas kan bärarens rygg svettas.
Bild
Bild

Axel

En axelväska är ett praktiskt alternativ om du behöver ha allt nära till hands. Med en sådan modell kan du när som helst få och byta objektiv eller fästa blixten. När du väljer är det bättre att föredra modeller med ett brett bälte och en mjukgörande insats för axeln.

Vissa väskor ser mer ut som vardagliga, det är svårt att misstänka att de är avsedda för fotografisk utrustning.

Bild
Bild

Detta alternativ är lämpligt för dem som inte vill locka uppmärksamhet och är oroliga för säkerheten. Om du letar efter en rymlig modell är axelväskan kanske inte den mest bekväma på grund av dess vikt och vikt koncentrerad på ena sidan.

Bild
Bild

Hölsterpåse

En modell av detta format ger snabb åtkomst till kameran. Garderobsstammen är fäst vid bältet med ett bälte Vissa alternativ kan också bäras över axeln, vilket är lämpligt för att resa lätt eller flytta runt i staden. Det finns många budgetalternativ bland dessa väskor.

Nackdelen är den lilla storleken - bara en kamera med objektiv är placerad inuti . Vissa modeller har plats för extra batterier. Om du byter objektiv eller själva kameran behöver du med stor sannolikhet en annan väska också.

Bild
Bild
Bild
Bild

Selar

De ser ut som ryggsäckar, med bara en rem. Vart i selen placeras inte bakom ryggen, utan på bröstet … Detta gör det möjligt att snabbt dra ut kameran när du är på språng och inte missa ett värdefullt skott samtidigt som du håller händerna fria.

Selen kombinerar bekvämligheten med en ryggsäck och en axelväska, men har sämre kapacitet än dem . När det gäller säkerhet är detta ett bra alternativ, eftersom ägaren har fullständig kontroll över åtkomst till sina tillhörigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fall

Robust och pålitlig låda skyddar utrustningen från oavsiktliga stötar och skador. Fodral används vid resa, inklusive flygresor - det finns modeller som passar in i standarderna för handbagage i storlek. De ser ut som resväskor med handtag.

Vanligtvis är toppen gjord av plast, men det finns också hårda läderkamerafodral utrustad med speciella täta skär. Den inre klädseln är mjuk och skyddar fordonet från stötar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är skumdynor installerade för att förhindra att linser och annan utrustning krockar eller rullar inuti fodralet.

En robust ram är ofta också vattentät.

Ett fodral är det säkraste alternativet för transport över alla avstånd . Det kan också användas för förvaring. Nackdelen är att dessa modeller är ganska tunga.

Bild
Bild

Resväskor

Till skillnad från fodral har de hjul och är vanligtvis rymligare. Inuti resväskan kan det finnas en uppdelning i fack och avdelningar, en plats inte bara för fotografisk utrustning, utan också för en bärbar dator och personliga tillhörigheter . Modeller har också en stark och solid ram, skyddar mot fukt. Resväskor kan vara ganska skrymmande, men om du reser med mycket utrustning är det här alternativet bra.

Bild
Bild

Populära modeller

Kända tillverkare av fotografisk utrustning tillverkar också väskor. Till exempel från Nikon, Sony eller Canon kan du genast hitta rätt modell för din kamera. Det finns andra företag som specialiserat sig på ryggsäckar, väskor, garderobsstammar och kamerafodral:

  • Crumper;
  • LowePro;
  • Martin;
  • Kata;
  • Tenba.
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionaliteten ligger ofta i framkant, därför är många modeller gjorda av svart vattentätt tyg eller plast av samma färg.

Men nyligen till salu kan du hitta snygga och originella alternativ som inte bara låter dig bekvämt bära utrustning utan också bli ett bildtillbehör.

Det är värt att överväga att deras pris kan vara högre. Bland de populära modellerna finns det olika alternativ, kanske du kommer att gilla en av dem.

Rymlig ryggsäck från LowePro - Format ryggsäck 150 med fack för kamera, objektiv och laptopfack, stativfäste.

Bild
Bild

Snygg fotoväska Manfrotto Windsor Messenger för staden och korta resor. Inuti finns plats för ytterligare linser och personliga föremål.

Bild
Bild

Fotoväst Lowepro S&F Teknisk väst - ett alternativ för fotografer som ständigt är på språng. Gör att du kan fästa din kamera och olika tillbehör.

Bild
Bild

Resväska Manhattan Runner-50 med ett hållbart hölje, vattenavvisande beläggning och gott om inre fack.

Bild
Bild

Fall VANGUARD Supreme F tillverkad av slagfast plast, tål även nedsänkning i vatten. Det finns gummerade fötter och ett bärhandtag. Skuminsatser inuti.

Bild
Bild

Miniatyr Think Tank Photo Mirrorless Mover för en spegellös kamera. Lämplig för bälte och axelkläder.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Väskan ska vara av hög kvalitet och lämplig för din fotoutrustning. När du köper är det värt att överväga följande punkter:

  • innerväggarna ska vara mjuka men tätt packade för att skydda mot stötar;
  • det är bättre om partitionerna är av en flyttbar typ, detta ökar funktionaliteten och gör att du enkelt kan organisera utrymmet;
  • se till att modellen har små fickor för små tillbehör så att du inte behöver söka efter dem i hela väskan;
  • kontrollera att sömmarna, fästelementen och remmarna är täta.
Bild
Bild

Det är lämpligt att din DSLR -väska är vattentät. Dåligt väder kan fånga när som helst, så det är värt att se till att utrustningen inte blir våt . Ytterligare skydd tillhandahålls av gummerade dragkedjor och ett speciellt regntäcke.

För spegelfria kameror eller kompakta modeller erbjuds vanligtvis små fodral, minisele eller axelväskor . Vissa har extra fack för olika små saker. Sådana alternativ är ganska budgetmässiga, så amatörfotografer kan välja dem.

Professionella har ett svårare val, här är det nödvändigt att ta hänsyn till det specifika för aktiviteten.

Bild
Bild

För resor till naturen är en ryggsäck, sele eller garderobsstam lämplig - det bästa alternativet för att arbeta på evenemang, och en resväska eller ett fodral gör att du kan transportera all utrustning på en gång.

När det gäller designen rekommenderas det av säkerhetsskäl att välja modeller utan stora ljusa logotyper för att inte locka inkräktare . Du kan också välja väskor som ser vardagliga ut, särskilt om du letar efter ett urbant alternativ.

Rekommenderad: