Organizer För Skruvar Och Skruvar: Valet Av En Låda För Förvaring Av Skruvar, Plastbehållare Och Fodral För Skruvar, Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Organizer För Skruvar Och Skruvar: Valet Av En Låda För Förvaring Av Skruvar, Plastbehållare Och Fodral För Skruvar, Andra Typer

Video: Organizer För Skruvar Och Skruvar: Valet Av En Låda För Förvaring Av Skruvar, Plastbehållare Och Fodral För Skruvar, Andra Typer
Video: Den vanliga knivens hemliga funktion! Ingen har sett så användbara tips än! 2024, Mars
Organizer För Skruvar Och Skruvar: Valet Av En Låda För Förvaring Av Skruvar, Plastbehållare Och Fodral För Skruvar, Andra Typer
Organizer För Skruvar Och Skruvar: Valet Av En Låda För Förvaring Av Skruvar, Plastbehållare Och Fodral För Skruvar, Andra Typer
Anonim

Korrekt organiserad lagring av verktyg är nyckeln till framgångsrikt och snabbt arbete. För att organisera förvaring av fästelement och olika småförbrukningsartiklar är det bekvämt att använda speciella organisatorlådor.

Beskrivning

Arrangören är en låda (fodral) med många sektioner för sortering av fästelement av olika kalibrer och ändamål. Detta lagringsalternativ är optimalt för att placera inuti tillbehör för verktyg och olika små föremål.

Bild
Bild

Närvaron av visade oberoende fack ger snabb åtkomst till det lagrade sortimentet.

En organisator för skruvar, skruvar, spikar och andra saker är en mycket funktionell artikel som fungerar för följande ändamål:

  • organisation av fästelement enligt individuella egenskaper med snabb åtkomst efter behov;
  • eliminering av förlust av innehåll, skydd av det från destruktiva påverkan utifrån och skada;
  • enkel att bära fästelement till arbetsplatsen och förvaringen under tiden som den inte används;
  • upprätthålla ordning i verkstaden, minska tiden för att välja önskad del.
Bild
Bild

Olika sorter

Den moderna byggmarknaden presenterar hundratals modeller av rymliga arrangörer för placering av fästelement, som kan grupperas efter syfte, metod för att planera det inre utrymmet, parametrar och designfunktioner.

Arrangörerna skiljer sig åt i formfaktor

Kompakt bärbar låda (låda) med horisontell layout, men utan bärhandtag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Större vertikal låda , förutsatt att det är ett stationärt arrangemang (stationärt och med möjlighet till omorganisation).

Bild
Bild
Bild
Bild

Bärbart fodral . Förbättrad modern låda med integrerat transporthandtag och locklås. Fodralen är en- eller tvåsidiga med olika fack: oföränderliga, med skjutbara skiljeväggar, avtagbara brickor. Dessa fodral är gjorda med en bakvägg av ogenomskinlig plast med ett synligt lock.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stor bärbar låda med ett bekvämt handtag . Det mest elementära är en bricka med fack och ett avtagbart eller gångjärnigt lock. Detta är den mest rymliga typen av arrangör som ofta används för att rymma reparationsverktyg. I en djup låda med ett avtagbart lock ovanpå finns antingen fasta eller avtagbara fack, och det kan också finnas brickor med fack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modulär arrangör för professionell förvaring . Designad för att placeras på speciella vagnar för att skapa en gemensam struktur av flera moduler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bälte och midjeväska med rymliga fack för förvaring av skruvar och andra fästelement . Fickorna är gjorda av täta, slitstarka textilier för att säkert placera lådor med små fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Behållare kan utrustas med:

  • stationära och variabla fack i form av rörliga väggar;
  • avtagbara eller glidande sektioner som lådor och brickor;
  • kombinerad inredning.

I fodral och vertikala lådor antas ensidig eller dubbelsidig placering av fack och utdragbara brickor öka arean för placering av små fästelement.

I den första versionen har lådorna en vägg på baksidan (för att förhindra att lådorna faller ut), i den andra är den placerad i mitten. Efter typ är sådana lådor både stationära och bärbara . De senare transporteras av handtaget, facken i dem utmärks av en speciell design som håller brickorna på plats under överföring eller lutning av lådan. Ett sådant lagringssystem bidrar också till bättre åtkomst när man söker efter önskade fästelement.

Bild
Bild

Utformningen av arrangörskåpor skiljer sig från varandra:

  • helt avtagbar;
  • vilande, med plastgångjärn;
  • inget omslag - med vertikal layout.

Skillnad i syfte:

  • för att sortera små föremål i verkstaden, i bagageutrymmet på en bil, etc. - vanliga plastbehållare med kompakta mått;
  • för sortering och transport av fästelement till arbetsplatsen - fodral (lådor) med handtag, bältealternativ, lådor från prefabricerade system;
  • för många typer av fästelement och alla typer av tillbehör som lagras på arbetsplatsen - stora vertikala fodral.
Bild
Bild

Lådor för reparationsdelar kan variera i storlek från den minsta till den största. Storleksintervallet för denna produktkategori mäts i tum. De mest populära arrangörstorlekarna är från 7, 5 till 24 tum.

I de flesta fall är lådan gjord av ett transparent material - polykarbonat eller ogenomskinlig plast . Inuti är utrymmet uppdelat i lika eller olika fack. Ovan finns ett tätt stängande lock med lås eller spärrar, som förhindrar att innehållet spills eller sorteras, skyddar delarna från den negativa påverkan av den yttre miljön.

Nyanser av val

När du väljer en arrangörslåda bör du bestämma för vilka ändamål den ska användas, vad som ska lagras där, under vilka förhållanden den ska användas.

Det är mest praktiskt att förvara lite olika små saker i kompakta arrangörer med stationära fack.

Bild
Bild

Denna design är mycket populär bland handgjorda hantverkare för att lagra dekorativa föremål, sömnadstillbehör och andra hantverksartiklar. De används också med nöje av radioamatörer och bara hantverkare som behöver något kompakt för att hålla ordning på skrivbordet.

De mest mångsidiga fallen av alla typer och parametrar är lämpliga för både hantverkare och specialister inom olika områden . I vardagen är fodral lämpliga för standarddesign, cirka 14-16 tum stora, utrustade med ett litet antal fack. Överdimensionerade fodral med många fack är mer lämpliga för proffs.

Bild
Bild

Om du behöver förvara en mängd olika monteringspositioner och andra tillbehör i små mängder, skulle en praktisk lösning vara att köpa ett dubbelsidigt praktiskt fodral med en serie små fack. I princip är det i detta fall vettigt att använda lådor med många fack.

Ofta har professionella hantverkare sådana situationer när fästelementet byts regelbundet och transporterar några små verktyg eller tillbehör till arbetsplatsen . En lämplig lösning i denna situation skulle vara en arrangör med avtagbara fack med rörliga väggar och mobila brickor. Således är det möjligt att dela lådans utrymme i det erforderliga antalet fack av vissa storlekar, ändra konfigurationen beroende på syftet.

Bild
Bild

När det förutom fästelement är nödvändigt att förvara eller bära ett verktyg, bör du vara uppmärksam på stora lådor . I allmänhet är de utrustade med samma funktionalitet som fallen, men behöver mer utrymme. Dessa lådor är intressanta för både proffs och amatörer.

När det används hemma är detta ofta den bästa lösningen - alla nödvändiga tillbehör finns på ett ställe.

Specialister kommer också att vara intresserade av multifunktionella lådor, uppdelade i fack i de övre eller sidoplanen, med utdragbara sektioner för fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Organiseringen av fästelement och distribution av alla typer av tillbehör på arbetsplatsen underlättas av system med vertikal layout, med lådor av utdragbar typ. I ett sådant praktiskt fall kan du placera många små saker, om det behövs, med fri tillgång till dem. Denna lösning är det bästa alternativet för professionella applikationer . Och bärbara arrangörer låter dig ta med dig en miniverkstad för att utföra ett antal olika verk.

För arbete på höjd (trappstege, vind) är det nödvändigt att alla tillbehör finns till hands . Ett alternativ till ett bälte kan vara en plast- eller textilhållare för en låda med skruvar. Den är fäst vid ett standardbälte. Det begränsar inte rörelsen och sparar tid när du söker efter önskad del.

Rekommenderad: