Hörlurar: Fodral Och Fodral För Trådlösa Och Trådbundna Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Hörlurar: Fodral Och Fodral För Trådlösa Och Trådbundna Modeller

Video: Hörlurar: Fodral Och Fodral För Trådlösa Och Trådbundna Modeller
Video: Trådlösa hörlurar 2024, April
Hörlurar: Fodral Och Fodral För Trådlösa Och Trådbundna Modeller
Hörlurar: Fodral Och Fodral För Trådlösa Och Trådbundna Modeller
Anonim

Hörlurar är erkända som en av de mest sårbara enheterna och behöver ofta snabbt bytas ut. I det här fallet är den främsta orsaken till misslyckande deras felaktiga lagring. Du kan behandla detta som ett oundvikligt faktum eller förvärva specialanordningar som hjälper till att minimera risken för skada eller brott … För att lösa problemet är det nödvändigt att välja rätt fall när det gäller storlek, funktionalitet och kvalitet.

Särdrag

För närvarande kan du hitta ett stort antal hörlurar i butiker eller på Internet. Det är fallen med allroundskydd, och inte alla slags hållare och arrangörer, som är de mest pålitliga. Det finns människor som anser att ärenden är valfria och använder dem som onödigt krångel. Dessutom måste deras köp lägga tid och pengar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis kommer det att ta lite tid att fälla ihop hörlurarna, men detta blir snabbt en vana och görs bokstavligen automatiskt. Andra obestridliga fördelar inkluderar följande.

  • Hörlurar i ett fodral är mer praktiska att bära - när de är vikta kräver de lite utrymme och passar i små väskor eller till och med fickor.
  • Fallet är lättare att hitta bland annat, det kommer att ta mindre tid att ta bort. När du placerar det snyggt behöver du inte slösa tid på att trassla ihop ledningar.
  • Skyddet har en skyddande funktion. I den går hörlurarna sönder mindre ofta och blir smutsigare. De mest avancerade modellerna skyddar inte bara från damm, utan också från vatten, mekaniska skador och dämpar stötar.
  • Du kan hitta en modell för alla smaker och plånböcker. För dem som älskar modeaccessoarer blir köpet ett tillfälle att glädja sig och sticka ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom det finns många typer av hörlurar finns det gott om fodral för att lagra dem. Det finns både universella modeller och de som är utformade för specifika enheter. För hörlurar i full storlek behöver du ett skrymmande fodral, medan de vikbara kan vara mer kompakta. Men oftast tar de med sig plug-in eller in-ear (så kallade öronproppar eller proppar), som när de är vikta tar väldigt lite plats.

Glöm inte samtidigt en relativt ny variant - trådlösa hörlurar (till exempel AirPods). Det vanliga laddningsfodralet de kommer med är inte särskilt trevligt vid beröring, repor lätt och ser tråkig ut på grund av att det kommer i en färg.

Alla dessa brister kan lätt kompenseras med ett skydd som bärs ovanpå och har en extra skyddande funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Först av allt omslag skiljer sig åt i sin enhet - det kan antingen vara ett enkelt fodral eller en komplex design med inre fickor och fack (till exempel för öronkuddar). För trådbundna hörlurar är det viktigt att tråden inte bara passar inuti fodralet utan också har en speciell hållare, eftersom det är den delen som bryts oftast. Omslag kan vara:

  • styv - behåller sin form tack vare en tät ram eller skär;
  • mjuk - skyddar hörlurarna mindre pålitligt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Omslag fästs också på olika sätt .… Oftast används dragkedjor, knappar och magneter för detta, mindre ofta spärrar i form av spärrar eller kardborreband. Modeller för trådlösa hörlurar har inte ett lås, eftersom båda delarna dras tätt över fodralet och har en rörlig anslutning på baksidan.

För tillverkning av ramen av hårda omslag tas vanligtvis tätare material - detta kan vara plast eller till och med aluminium … För dekoration används textilier, gummi, konstläder. Kombinationer av material som dessa gör fodralen hållbara, men vackra samtidigt. Av de mer moderna alternativen kan man peka ut silikon och polyuretan - de ger det nödvändiga skyddet, böjer, har en låg vikt och en bred färgpalett.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns helt olika hörlursfodral tillgängliga:

  • i form - rektangulär, rund och halvcirkelformad;
  • med olika typer av öppningar - i form av handväskor, plånböcker, fodral, pennfodral och flip;
  • transparent och färgat;
  • slät och präglad;
  • matt och blank;
  • med inskriptioner, teckningar, i form av kända karaktärer eller djur.

Således kan du hämta omslag i olika stilar - från enkla och kortfattade till informella och ovanliga. Ljusa modeller gillar inte bara barn, utan också vuxna - de höjer stämningen och fungerar som en slags dekoration. I det här fallet kan du hämta omslag för alla prylar i samma stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Omslagets design, material och prestanda avgör dess syfte:

  • för transport och förvaring;
  • stötsäker (behåll hörlurarnas integritet vid fall, stötar eller krossar);
  • vattentät (skydda mot oavsiktliga vattendroppar) och vattentäta (förseglade, skyddar inte bara från vätskor, utan också små dammpartiklar).

En av de senaste coola funktionerna i det moderna hörlursfodralet är laddningsbart utan kabel (på grund av spolen i bakväggen). Kompakta fodral för bekvämlighetens skull är utrustade med karabiner, ringar och snören. Dessa och andra fästen gör att du kan fästa dina hörlurar i en väska eller ett bälte för att skydda dem från risken för stöld eller förlust.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Det är väldigt lätt att bli förvirrad i olika omslag och deras egenskaper. För att förhindra att detta händer är det nödvändigt att utvärdera produkterna i fråga enligt flera kriterier samtidigt och välja den optimala kombinationen.

  • Grad av skydd … Till att börja med bör du utvärdera de situationer där prylar faller i en viss persons livsstil. Absolut alla hörlurar och dyra fodral behöver skydd mot repor och mindre skador. En stel ram, pluggar eller ett förseglat fodral kommer att vara ett klart plus, även om de kommer att kosta mer.
  • bekvämlighet … Ett förfinat fodral med nya funktioner, smart design och ytterligare fack kommer utan tvekan att vara mer användbart än en enkel modell. För att bära i en ficka är en halkfri yta av produkten lämplig, en strömlinjeformad form med ett enkelt fästelement, alla fall kan läggas i en påse.
  • Utseende … Det breda utbudet gör att du kan hitta en specifik färg, form eller material. Alla är inte praktiska, men som alla tillbehör bör ett fodral vara ett nöje att använda.
  • Storleken … Om fodralet inte är avsett för en specifik typ av hörlurar, är det bättre att ta din enhet till affären för att inte misstas i storleken. Fodralet ska inte klämma på hörlurarna, låta trådarna vridas för kraftigt eller vara svåra att stänga. Omvänt, i ett skrymmande fodral utan inre hållare kan innehållet dingla, vilket innebär att det finns risk för skada.
  • Pris … Omslag produceras i olika länder - till exempel på en vanlig webbplats, i beskrivningen av olika modeller, kan du hitta tillverkare från Korea, Kina, Ryssland, Tyskland och många andra.

Inhemsk eller europeisk produktion är dock inte alltid en garanti för kvalitet, liksom ett varumärke. Ganska budgetmodeller som produceras vid en kinesisk fabrik kan praktiskt taget inte vara sämre än dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tyvärr tål inte alla produkter normala driftsförhållanden. Även om locket verkar pålitligt och attraktivt kan det förlora sitt utseende och egenskaper. Noggrann hantering kommer att förlänga livslängden, men de syftet ger skydd i olika situationer och utan frekvent byte … Därför, när du väljer, förutom ovanstående egenskaper, kommer det inte att vara överflödigt att studera recensioner om en viss produkt och ta hänsyn till dem.

Rekommenderad: