DSLR För Nybörjare (31 Bilder): Den Bästa DSLR För Nybörjarfotografen. Hur Väljer Jag En Billig Kamera?

Innehållsförteckning:

Video: DSLR För Nybörjare (31 Bilder): Den Bästa DSLR För Nybörjarfotografen. Hur Väljer Jag En Billig Kamera?

Video: DSLR För Nybörjare (31 Bilder): Den Bästa DSLR För Nybörjarfotografen. Hur Väljer Jag En Billig Kamera?
Video: Lär dig fota manuellt med din systemkamera | DSLR BASICS | TUTORIAL 2024, Maj
DSLR För Nybörjare (31 Bilder): Den Bästa DSLR För Nybörjarfotografen. Hur Väljer Jag En Billig Kamera?
DSLR För Nybörjare (31 Bilder): Den Bästa DSLR För Nybörjarfotografen. Hur Väljer Jag En Billig Kamera?
Anonim

Varje person drömmer om att komma ihåg de lyckliga stunderna i sitt liv, och fotografering är en stor hjälp i detta. Men för att bilderna ska vara av hög kvalitet är det viktigt att välja rätt enhet som har alla nödvändiga egenskaper.

Marknaden erbjuder ett brett urval av SLR -kameror från olika tillverkare, så det kommer att vara användbart att känna till deras funktioner, parametrar och kriterier för köp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

DSLR är en av de mest prisvärda och populära typerna av kameror som finns till ett fyndpris. Det fick sitt namn från principen att överföra bilder. Ljus passerar genom linsen och reflekteras från insidan av spegeln, varefter det kommer in i okularet. Trots att designen är ganska skrymmande har enheten ett antal positiva egenskaper.

  • Kameran förbrukar inte ström under bildandet av ramen, så enhetens autonomi är hög . Det betyder att de flesta modeller kan ta cirka tusen bilder på en enda batteriladdning. "SLR", som det också kallas på ett enkelt sätt, har ingen parallax. Det betyder att vid fotografering på nära håll är bilden som faller på sensorn annorlunda än vad fotografen ser. Autofokus är mycket snabbare.
  • DSLR för nybörjare är indelat i flera klasser . Tekniken kan vara amatör, halvprofessionell och professionell. Därför måste du först bestämma vad enheten krävs för och först demontera enhetens tekniska egenskaper.
  • Amatörkameror erbjuds till ett lågt pris , samtidigt som de uppfyller standarder och krav, och bilderna håller hög kvalitet. Vem som helst kan använda en sådan enhet, den har inte en mängd olika alternativ, och det räcker för att få vackra bilder. Det bör noteras att DSLR är lätt och kompakt, det är bekvämt att bära den med dig. Många modeller har manuella inställningar som du kan dra nytta av.
  • Professionella kameror drivs av fotografer som tillhandahåller sina tjänster inom detta område. Viss erfarenhet krävs för att arbeta med en sådan teknik. Det kommer inte att finnas några amatör "prylar" i den, så du måste justera enheten för en högkvalitativ bild för varje bildruta. Denna teknik är resistent mot stress, den är pålitlig och robust. Många enheter har fuktskydd och en lång slutartillgång. En professionell DSLR kommer att kosta tre och ibland fyra gånger så mycket som en amatör, men detta är en klok investering i utveckling.
  • En mellanliggande nisch är upptagen av halvprofessionella kameror , som kombinerar olika egenskaper. Enheten har en utökad uppsättning funktioner, en robust kropp och flera fotograferingslägen. Även om det inte finns någon erfarenhet kan du överväga den här versionen av enheten, det är lätt att lära sig det och i framtiden bli skaparen av riktiga mästerverk.
  • Den största skillnaden mellan dessa klasser är kvaliteten på källbilden . Om ljusförhållandena är bra blir bilden i professionell och amatör inte annorlunda. Men om det inte finns tillräckligt med ljus kommer fotot att se annorlunda ut på olika typer av utrustning. Fokuseringshastigheten spelar en viktig roll för att fånga ögonblicket, särskilt när det gäller att fotografera barn som inte kan sitta på ett ställe.
  • Autofokusnoggrannhet spelar en viktig roll, liksom färgfinstämning . Och här, ju högre klass av enheten, desto mer exakt blir resultatet. Den strukturella styrkaindikatorn är viktig om man fotograferar under svåra förhållanden, under resor och vid oförutsedda väderhändelser. Amatörutrustning klarar mer sannolikt inte sådana påverkande faktorer, så det är bättre att vända sig till en professionell.
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Det finns en verklig mängd fotografisk utrustning på marknaden som lockar älskare av denna konstform. OCH För att välja en relativt billig men samtidigt professionell enhet måste du studera listan över de bästa enligt konsumenterna.

Kanon känd för sitt stora utbud av teknik, som inkluderar kameror av hög kvalitet. När det gäller DSLR är det värt att kolla in EOS 1200D Kit, som förtjänar uppmärksamhet.

Denna enhet kännetecknas av ergonomi, har gummerade insatser, så det är mycket bekvämt att hålla enheten i dina händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller den tekniska utrustningen är allt här på högsta nivå. Huvudindikatorn är 18, 7-megapixelsensorn, som tillverkades med APS-C-teknik. Kameran har en mängd olika lägen, men det är inget du behöver oroa dig för om du är nybörjare. Det är inte nödvändigt att manuellt välja inställningarna, eftersom enheten är smart och självständigt kan välja önskat läge.

Gränssnittet är lätt att förstå, enkelt och enkelt

Bild
Bild

En annan representant för SLR -digitalkameran för detta företag kan kallas EOS 4000D -kit . En billig enhet som fungerar med externa blixtar och kan ta spektakulära porträtt samt makrofotografering. För det senare måste du dock köpa separat optik.

Kameran är bekväm, väger drygt 400 gram, så du kan resa var som helst med den . Kompaktitet gör det enkelt att hålla den i en kvinnas hand.

Enheten kan arbeta i 24 timmar på en enda laddning, vilket är ett betydande plus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de populära kameramärkena innehas utan tvekan en av de ledande positionerna Nikon och dess DSLR D3200 -kit . Du behöver inte lida länge med en sådan kamera, eftersom den har ett automatiskt läge, så objektivet klarar valet av parametrar för den kommande fotograferingen. Matris 23, 7 megapixlar ger naturlig färgåtergivning och rikedom. Även en nybörjare får ett högkvalitativt resultat med en sådan kamera. Denna enhet presenteras också i en kompakt storlek och tar inte mycket plats i en väska eller ryggsäck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan skicka till toppen och Nikon D3400 -kit som har funktionen att synkronisera med en smartphone. Du kan ladda upp foton direkt genom att överföra dem till din enhet. Batteriet på 1200 mAh låter dig ta mer än tusen bilder. Ekonomisk förbrukning ingår i listan över fördelar med denna enhet. Det är värt att notera att modellen har ett läge som gör att du kan hålla fokus på motivet tills bilden tas. För att fånga sportevenemang och rörliga händelser är en sådan kamera bäst.

Bilder kommer att ha kontrast, men detta kan ändras genom att aktivera motsvarande funktion.

Ett trevligt tillägg blir matrisrengöringssystemet, som startar vid rätt tidpunkt, så du behöver inte göra det själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Än i dag rekommenderar experter en budget Nikon D5200 -kit , som presenteras i en kompakt form. Denna kamera har många kontroller och är lämplig för en nybörjare fotograf. Med 24 megapixelsensorn kan du ta bilder även i svagt ljus och få fantastiska bilder. Det är trevligt att enheten är utrustad med ett brusreduceringssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan köpa högkvalitativ optik för alla SLR-kameror för att förbättra enhetens egenskaper och få fantastiska detaljer i bilderna.

Men även utan detta ger högkvalitativa enheter sant nöje av själva processen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nikon D5300 -kit visar att amatörfotografen kan bli proffs om han har kvalitetsutrustning. Om du fotograferar i RAW -läge kommer bilderna att spelas med färger. Enheten stöder en trådlös anslutning för att snabbt överföra bilder. Den största fördelen är snabb autofokus, inget matrisbrus.

Bild
Bild

Många DSLR-kameror har en inbyggd stabilisator, vilket är ett viktigt inslag i denna teknik. Rörelse under fotografering kan utan tvekan påverka kvaliteten på originalbilden, så närvaron av denna parameter spelar en roll.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Om du vill ta vackra fotografier och arbeta i det här området måste du köpa en spegelenhet av hög kvalitet som gör att du kan uppnå ett bra resultat.

Men i en sådan sort är det svårt för en nybörjare att göra ett val, så du bör studera de egenskaper som är viktiga när du söker.

Syfte med köpet

Det första steget är att förstå vilken typ av skytte du planerar att göra. När det gäller familjefoton är budgetalternativ med ett minimum av funktioner bra. Men välj noga när du fotar på professionell nivå.

Bild
Bild

Lins

Det optiska systemet är huvudindikatorn för kvaliteten på de slutliga bilderna. Linser erbjuds i olika versioner, var och en med sina egna parametrar. I DSLR -kameror kallas de Kit . Brännvidden delar in linserna i flera grupper.

Liggande linser har en storlek på 14–35 mm . En sådan anordning kännetecknas av djup skärpa och uppskattas för ett extraordinärt perspektiv. En kamera med liknande objektiv är lämplig för att ta bilder av landskap, människor och interiörer.

25–70 mm linser anses vara universella . Denna kategori är den mest populära eftersom du kan skapa riktiga mästerverk. Nybörjare älskar detta optiska system, det kan enkelt ta vackra och ljusa bilder.

När det gäller makro, porträtt och portföljer kan du välja ett objektiv med ett index på 70-200 mm, men för fotografering av avlägsna landskap är parametern 135-300 mm mer lämplig. Den används ganska ofta för sportskytte och fotografering av stora djur . För dem som gillar fotografering eller avlägsna föremål är det värt att välja mellan 300 mm, eftersom optiken kan fånga rörelser och föremål på ett stort avstånd, vilket ger tydliga bilder.

Således, för att bestämma optiken, är det nödvändigt att förstå detaljerna i tomten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Matrisen

Kvaliteten på den resulterande bilden beror direkt på olika parametrar, inklusive matrisupplösningen. Bildens detaljer blir tydliga om du väljer en enhet med hög hastighet . Buller är relaterat till upplösning, och ju högre detalj, desto större kornighet i bilden.

Bild
Bild

Kontrollera

Om du precis har börjat med fotokonsten är det bäst att välja manuella kamerakontroller för att lära dig hur du justerar inställningarna själv. Dessutom är detta ett utmärkt tillfälle att justera enheten som du vill, eftersom varje artist har sin egen vision.

Bild
Bild

Ytterligare funktioner

DSLR -kameror har en videofunktion, men inte alla har den.

Om du vill använda enheten för att skapa videor är det värt att överväga om denna parameter anges i beskrivningen av enheten som lockade din uppmärksamhet.

Bild
Bild

Dimensioner

Kameraparametrar är viktiga om du planerar många och långa bilder. Om enheten är tung är det bättre att omedelbart hitta ett stativ för dig själv som det är bekvämare att arbeta med . För frekvent användning i amatörfilmning kan du välja en semi-professionell enhet, dessutom presenteras de flesta av dessa "DSLR" i låg vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

bekvämlighet

För att göra detta måste du testa enheten genom att hålla den i dina händer. Det är viktigt att knapparnas läge är bekvämt, du kan behöva ett stativ . Menyn ska vara tydlig och tillgänglig, särskilt om du är ny på området och precis börjar lära känna tekniken.

Dessa enkla tips hjälper dig att snabbt bestämma enhetens egenskaper som passar dina personliga krav.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur använder man det korrekt?

Nästan alla ledande tillverkare av fotografisk utrustning innehåller instruktioner i satsen. Innan du börjar använda någon utrustning är det viktigt att studera steg-för-steg-guiden . Naturligtvis är det omöjligt att lära sig att fotografera utan övning. Det kommer att vara till hjälp att lära sig grunderna, delta i klasser som lärs av proffs och dela med sig av sina erfarenheter.

För att börja fotografera ska din högra hand vara i greppet och din vänstra ska hålla linsen . Positionen ska vara sådan att du enkelt kan använda zoomen. Siktning på "DSLR" implementeras på rätt nivå. Se till att kamerabatteriet är laddat innan du fotograferar. Kontrollen av enheten skiljer sig åt beroende på tillverkare, men de grundläggande funktionerna är desamma.

Bild
Bild

För att bli professionell och ta fantastiska bilder måste du träna mycket, och med tiden kommer ramens inställning, rätt inställning av enheten att utvecklas. Du måste känna till grunderna i fotografering, och detta kan läras på kort tid. Det viktigaste är att inte förtvivla, öva och ständigt experimentera.

Rekommenderad: