Billiga Kameror (32 Foton): Hur Väljer Jag En Billig Modell Med Bra Kvalitet Och Kamera? Bästa Budgetkameror

Innehållsförteckning:

Video: Billiga Kameror (32 Foton): Hur Väljer Jag En Billig Modell Med Bra Kvalitet Och Kamera? Bästa Budgetkameror

Video: Billiga Kameror (32 Foton): Hur Väljer Jag En Billig Modell Med Bra Kvalitet Och Kamera? Bästa Budgetkameror
Video: Hur man ska välja rätt slags kamera - Elgiganten förklarar 2024, April
Billiga Kameror (32 Foton): Hur Väljer Jag En Billig Modell Med Bra Kvalitet Och Kamera? Bästa Budgetkameror
Billiga Kameror (32 Foton): Hur Väljer Jag En Billig Modell Med Bra Kvalitet Och Kamera? Bästa Budgetkameror
Anonim

Tidigare var priset avgörande för valet av rätt kamera, så i de flesta fall förväntades inte mycket av enheten. Modern teknik har dock gjort det möjligt att köpa en billig men bra kamera . Ja, du kan inte skapa en högkvalitativ bild om du använder mediumoptik. Men en korrekt utvald kamera, med hänsyn till de nödvändiga parametrarna, kommer att bli en trogen vän till en nybörjare fotograf och med tiden låter dig tjäna pengar på dyrare utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recension av populära tillverkare

Idag är marknaden för fotografisk utrustning fylld med ett stort urval av enheter från olika tillverkare. Det finns tillräckligt många företag involverade i produktion av kameror. Det är värt att titta närmare på toppen av de mest populära tillverkarna från vilka du kan köpa en budget och högkvalitativ kamera.

Kanon

Fördelarna med teknik från denna tillverkare inkluderar:

  • höga tekniska egenskaper;
  • inbyggd stabilisator för de flesta modeller;
  • Canon Image Gateway -tjänst, med vilken du kan ladda upp foton och videor till en speciell molnlagring;
  • varaktighet.

Många Canon -modeller är utrustade med en högkänslig CCD. Kameror tar bra bilder, bra för nybörjare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nikon

Nikon kameror - ett bra alternativ för dem som älskar fotografering av hög kvalitet. Tillverkarens modeller har ett antal användbara funktioner och är utrustade med en pålitlig matris så att du kan skapa foton av hög kvalitet.

De flesta av tillverkarens kameror är kompakta, vilket gör att du kan ta dem med dig på vägen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony

Tillverkaren utmärker sig genom lanseringen av högkvalitativ professionell optik . De flesta av Sonys modeller är i mellanklass, men de är väl värda priset. Många kameror ger hög detaljrikedom och bakgrundsdefokuseringseffekt.

TILL fördelar Fotoutrustning från denna tillverkare avser användarvänlighet och snabb installation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekam

Ett särdrag hos Rekam-kameror är att skapa högupplösta fotografier . Oavsett modellens kostnad har tillverkaren försökt se till att även budgetalternativ kan skapa utmärkta och detaljerade bilder.

Kameror passar både nybörjare och erfarna användare. Vissa modeller har ett ansiktsdetekterings- eller leendeknikläge, samt automatisk avstängning av videoinspelning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fujifilm

Kameror från denna tillverkare anses vara bland de mest hållbara . Ett kraftfullt objektiv och ett brett utbud av funktioner är det som gör Fujifilm -tekniken attraktiv för nybörjare och professionella fotografer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av budgetmodeller

För dem som bara bekantar sig med fotografering är det ingen idé att köpa dyr utrustning. Det kommer inte att vara till någon nytta först. Det bästa alternativet är att köpa en budgetmodell . Dessutom har tillverkare på senare tid producerat utmärkta kameror till ett lågt pris.

Nikon Coolpix L120

Lämplig för dig som behöver en chic optisk zoom … Linsen på modellen kan zooma in 21 gånger, samtidigt som den bibehåller sin kvalitet. Fokuseringen utförs med en standard 1/2, 3 matris. Fördelarna med kameran inkluderar:

  • närvaron av en optisk stabilisator;
  • 102 MB inbyggt minne;
  • lågt pris.

Nackdelen är enhetens stora storlek och vikt.

Bild
Bild

Canon Digital IXUS 230 HS

En gammal modell med rosa kropp. Trots sin ålder är enheten fortfarande populär idag. Detta förklaras av den höga kvaliteten på bilderna som skapas tack vare 1/2, 3-tums matrisen.

Ytterligare fördelar med modellen:

  • kompakta mått;
  • närvaron av ett makroläge;
  • attraktiv design.

Nackdelen är att batteriet tar slut snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony Cyber-shot DSC-W830

Tillverkaren Sony är känd för att skapa kvalitetsmatriser för billiga kameror, och den här modellen är inget undantag. Trots den låga kostnaden fick enheten en matris med 20, 1 megapixels upplösning, som kommer att tilltala nybörjare av fotografering.

När det gäller linsen ger den 8x optisk zoom. Ett speciellt element är anordnat inuti det för att hjälpa till att stabilisera bilden. Fördelar:

  • högupplöst matris;
  • makroläge;
  • Kompakt storlek;
  • lättviktig.

Nackdelen är bristen på en HDMI -kontakt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fujifilm FinePix XP80

Det är en kompaktkamera med en robust kropp. Den största fördelen är det låga priset . Samtidigt lyckades tillverkaren passa in en högkvalitativ matris och ett objektiv med asfäriska linser i en budgetmodell. Dessutom har kameran en bildstabilisator.

Fördelarna med modellen inkluderar:

  • förmågan att dränka under vatten till ett djup av 15 m;
  • närvaron av en Wi-Fi-modul;
  • matrisupplösning 16, 4 Mp.

Den viktigaste nackdelen är den dåliga kvaliteten på LCD -skärmen.

Bild
Bild

Canon PowerShot SX610 HS

En avancerad modell med inbyggd 18x optisk zoom. Kamerans främre lins skyddas mot skador av en speciell slutare. Matrisen med en upplösning på 20, 2 megapixlar tillhör BSI CMOS -typen.

Kamerans särdrag är tillgängligheten av manuella inställningar. Tillverkaren tillhandahåller också en LCD -skärm med 922 tusen pixlar. Ytterligare fördelar inkluderar:

  • Wi-Fi-anslutning;
  • hög matrisupplösning;
  • attraktiv design;
  • optisk stabilisering.

Bland bristerna finns inte det bästa läget för kontinuerlig fotografering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nikon Coolpix A300

En traditionell kamera som låter dig ta fantastiska bilder. Förutom, i denna modell tillhandahåller tillverkaren en mikrofoningång som möjliggör högkvalitativ reportageinspelning . Matrisen som är installerad i enheten är gjord med CDD -teknik. Och även kameran är utrustad med en optisk bildstabilisator.

Fördelarna inkluderar:

  • Wi-Fi-stöd;
  • full storlek 8x zoom;
  • hög matrisupplösning;
  • lättviktig.

Bland nackdelarna är den oavslutade LCD -skärmen och den korta varaktigheten av enhetens drift utan laddning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer jag en bra kamera?

Valet av en lämplig budgetkamera bör tas ansvarsfullt. Många människor när de köper en billig kamera står inför problemet med ett stort antal olika modeller.

För att inte slösa tid på en lång sökning efter en lämplig enhet bör du vara uppmärksam på flera viktiga parametrar.

Bild
Bild

Matrisen

Det mesta av marknaden för fotografisk utrustning är digitalt. Bildbehandling utförs med hjälp av en matris som tillhandahålls i tekniken. Det finns flera typer av ett sådant element.

  1. CMOS … Tidigare användes en liknande teknik för att skapa teleskop och mikroskop. Med tiden har det blivit populärt bland fotografisk utrustning. Det är anmärkningsvärt, men det finns främst inom budgetsegmentet. Fördelarna med tekniken inkluderar hög prestanda och möjligheten att spela in högkvalitativ video. Nackdelen är att det inte alltid är möjligt att få en tydlig bild.
  2. CDD … Matrisen som görs med denna teknik låter dig skapa verkliga mästerverk av fotografering. Det kostar mer, men motiverar samtidigt kostnaden fullt ut. I budgetmodeller är denna typ av matris sällsynt, men om du försöker kan du hitta ett sådant alternativ.
  3. Live-MOS … Det är ett ännu mer ekonomiskt första alternativ som innehåller fördelarna med CCD -teknik. Ganska sällsynt typ som främst används av Panasonic, Leica och Olympus.

En annan viktig punkt är matrisens fysiska storlek . Allt är ganska enkelt här. Ju större dimensioner, desto mer ljus kan elementets yta absorbera, och desto bättre blir bilden som tas av kameran.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fotokänslighet

För många är fotografering på natten en riktig utmaning. Inte alla enheter kan fånga tillräckligt med ljus och producera en tydlig och detaljerad bild. Matrisens storlek kan hjälpa till med detta.

Indikatorn som visar hur mycket ljus en fotocell kan ta emot kallas ljuskänslighet … I de mest populära modellerna varierar det från ISO 400 till 800. Detta är tillräckligt för att göra kameran bekväm både under dagen och sent på natten.

Det bör noteras att hög ljuskänslighet inte alltid är bra. Om det finns tillräckligt med ljus förstör de helt enkelt bilden eller kräver en mer lämplig vinkel. Och också ett högt ISO-värde leder till att så kallade "brus" uppträder, vilket förstör ramen.

Bild
Bild

Diafragman

På ett annat sätt kallas det bländarförhållande - objektivets genomströmning . Om du tittar på kamerans egenskaper, markeras bländaren med bokstaven f med ett snedstreck. Det är inte svårt att räkna ut vilket värde som krävs för att få högkvalitativa bilder. Ju lägre indikator desto bättre blir fotograferingsresultatet.

Om ett bländarvärde högre än f / 8 påträffades när du väljer en kamera bör du titta på ett annat alternativ . De bästa budgetkamerorna är inte utrustade med denna typ av bländare, så det är fullt möjligt att hitta rätt enhet till ett överkomligt pris.

Bild
Bild

Stabilisering

Ofta märker amatörer som tar en kamera för fotografering en ganska obehaglig effekt - skakar hand. Resultatet av detta problem är suddiga och bilder av låg kvalitet. Idag ger nästan alla modeller av kameror en pålitlig lösning - inbyggd stabiliseringsteknik.

Det finns två typer av stabilisering:

  • digital;
  • optisk.

Det andra alternativet fungerar bra ändå, men OIS -enheter är dyra. När du väljer en budgetmodell rekommenderas det att föredra kameror som har en bildstabilisator.

Bild
Bild

Approximation

Nästan alla har använt kikare … Med den här enheten kan du visuellt zooma in på ett avlägset objekt och förstora det flera gånger. Idag finns möjligheten att zooma in på bilden i många kameror.

I fotografisk utrustning betecknas denna förmåga som zoom … Precis som vid stabilisering skiljer man sig från två zoomer - optisk och digital … Den första anses vara den mest populära och effektiva.

Det rekommenderas dock inte att ge företräde åt en teknik med hög prestanda i form av 20- eller 30-faldig approximation av objekt. Faktum är att det inte alltid är mycket, det betyder att det är av hög kvalitet.

Bild
Bild

Autofrkus

Alla som har börjat skapa fotografier vet att bilden innehåller huvudelementen i kompositionen. För dessa elementers skull är det faktiskt värt att plocka upp kameran. För att uppnå maximal detaljinformation om objektet behöver du autofokus.

Budgetmodeller är vanligtvis utrustade med föråldrad autofokus, vilket är ett kontrastalternativ . Det rekommenderas att kringgå sådana erbjudanden och välja mer moderna kameror. Det är värt att notera att sådana finns i lågprissegmentet. Det bästa alternativet skulle vara en kamera med fasfokus.

Med hänsyn till ovanstående parametrar hjälper du dig att välja den optimala, viktigast av allt, budgetkameran, med vilken du kommer att kunna skapa vackra bilder.

Rekommenderad: