MFP För Hemmet (51 Foton): Skrivare, Skanner Och Kopiator 3 I 1, Betyg Av De Bästa. Hur Väljer Jag En Billig Och Pålitlig MFP För Hemmabruk?

Innehållsförteckning:

Video: MFP För Hemmet (51 Foton): Skrivare, Skanner Och Kopiator 3 I 1, Betyg Av De Bästa. Hur Väljer Jag En Billig Och Pålitlig MFP För Hemmabruk?

Video: MFP För Hemmet (51 Foton): Skrivare, Skanner Och Kopiator 3 I 1, Betyg Av De Bästa. Hur Väljer Jag En Billig Och Pålitlig MFP För Hemmabruk?
Video: Hur väljer du rätt skrivare? Elgiganten förklarar 2024, Mars
MFP För Hemmet (51 Foton): Skrivare, Skanner Och Kopiator 3 I 1, Betyg Av De Bästa. Hur Väljer Jag En Billig Och Pålitlig MFP För Hemmabruk?
MFP För Hemmet (51 Foton): Skrivare, Skanner Och Kopiator 3 I 1, Betyg Av De Bästa. Hur Väljer Jag En Billig Och Pålitlig MFP För Hemmabruk?
Anonim

På senare tid har de vanligaste skrivarna varit utbredda på privata företag och myndigheter. Den snabba utvecklingen av avancerad teknik har dock lett till att priset på dessa skrivarenheter har minskat avsevärt, varför de började köpas för hemmabruk. Och efter ett tag ersattes konventionella skrivare med unika MFP: er.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

MFP är en förkortning, i dekrypterad form låter det som en multifunktionell enhet. Det spelar samtidigt rollen som en skrivare, skanner och kopiator. Gör att du inte bara kan skriva ut filer till papper, utan också att bearbeta information under utmatningsprocessen … Tack vare denna enhet underlättas människors arbetsliv och vardag mycket, eftersom MFP -enheten innehåller flera enheter samtidigt.

Världens första MFP släpptes av den japanska tillverkaren Okidata. Det antogs att enheten kommer att användas i professionell verksamhet, men de började skaffa den för hemmabruk. Allmänheten blev i sin tur mycket intresserad av denna enhet. Alla ville veta enhetens detaljerade egenskaper, för vilka arbetsförhållanden den skapades.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

MFP: s huvudsakliga och mest grundläggande funktion är att säkerställa att de tilldelade uppgifterna fullföljs från en arbetsplats, vilket är mycket bekvämt för hemmet och särskilt för kontoret. När det gäller funktionalitet är MFP på många sätt överlägsen konventionella skrivare. Ingen bestrider att skrivaren klarar av uppgifterna att överföra textfiler från elektronisk form till papper. Men den multifunktionella enheten skriver inte bara ut dokument, utan gör också att de kan skannas och kopieras. Förutom, MFP: n kan inte bara arbeta med textfiler, utan också med olika bilder … Gör till exempel en utskrift av foton för ett familjealbum.

Det är värt att notera att moderna MFP -modeller kan kopiera pappersdokument även när datorn är avstängd. Skrivare i detta fall kräver obligatorisk aktivering av datorn. En annan skillnad mellan skrivare och MFP är utskriftshastigheten. Och i denna fråga triumferar skrivare. När det gäller prissättning är en enda MFP -enhet mycket billigare än de enskilda enheterna som den innehåller.

Men om ett sammanbrott plötsligt inträffar kan reparation av en MFP betydligt slå i fickan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Idag är många typer av multifunktionsmaskiner kända. De skiljer sig inte bara i storlek utan också i funktionalitet. Små MFP-enheter är ofta utrustade med en Bluetooth- eller Wi-Fi-modul .så att du kan ansluta trådlöst till en primärkälla, till exempel en telefon, surfplatta eller bärbar dator. Små MFP: er har en färgpatron så att du direkt kan skriva ut foton och andra färgbilder. Många kopieringscentraler har en mini-MFP med en svart och vit patron som låter dig skriva ut textdokument.

På de stora företagens kontor och för hemmabruk väljer de 3-i-1-enhet som innehåller funktioner för en skrivare, skanner och kopiator … På industriföretag kan du hitta en tre-i-ett MFP med fax.

Glöm inte att det finns LED -MFP: er … I sådana anordningar fungerar bläck med en diffusionsmetod. Vid exponering för höga temperaturer avdunstar färgkompositionen och absorberas i pappersytan. Färgmättnaden för bläcket kan förändras under dessa förhållanden. Anledningen till detta är temperaturnivån. Tack vare denna metod torkar färgen direkt, därför blir bilden inte suddig.

Sådana enheter används oftast i professionella fotobutiker för att skriva ut fotografier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Laser

Tyvärr lägger de flesta användare stor vikt vid beskrivningarna av MFP: erna, tillsammans med ett lågt pris. Men en sådan funktion kan vara en fälla för tillverkare. Den låga kostnaden för hela enheten kan vara en engångsavgift för patronerna för den. Men det betyder inte att lasermultifunktionsskrivare är dåliga. Med en påfyllning av toner kan du skriva ut flera dokument och bilder.

Faktum är att laser -MFP: er har många fördelar:

  • de har en hög utskriftshastighet;
  • Om fukt av misstag kommer in i systemet, kommer de utskrivna bilderna eller texten inte att smeta ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bläckstråleskrivare

En viktig egenskap hos bläckstråleskrivare MFP är möjligheten att skriva ut information inte bara på papper, utan också på andra ytor. Till exempel på CD -skivor eller DVD -skivor. När du använder fotopapper är de färdiga bilderna ganska ljusa. Arbetsflödet för en bläckstråleskrivare MFP säkerställs genom kombinationen av flera nyanser av färg som strömmar ut på ytan i tunna strömmar. Härifrån kom förresten namnet på denna typ av MFP.

Antalet inbyggda bläckbehållare i maskinen kan variera. Det är därför olika typer av MFP -enheter är utformade för olika ändamål. Naturligtvis ökar flera bläckbehållare enhetens färgåtergivning. Men därför läggs en högre summa på att byta patroner. Den enda nackdelen med en bläckstråleskrivare är att dess bläck påverkas negativt av miljön.

Av denna anledning ska bläckstråleskrivaren MFP inte placeras nära ett fönster, nära ett batteri eller i kalla områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellbetyg

Idag finns det många modeller av MFP: er med stor funktionalitet och bred teknisk kapacitet. Du kan köpa en budgetenhet för att skriva ut foton hemma, och jämfört med en dyr enhet kan du förstå att den köpta produkten visade sig vara den bästa. Eller omvänt, köp en billig MFP med många funktioner som visar sig vara de sämsta på jobbet.

För att välja en tillförlitlig enhet som uppfyller alla konsumentkrav, föreslås att bekanta sig med de tio multifunktionella enheterna, som inkluderar världsberömda tillverkare och stora företag som producerar datorutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Canon Pixma G2411

En viktig egenskap hos det presenterade systemet för en multifunktionell enhet är att utrusta med CISS (kontinuerligt bläckförsörjningssystem), på grund av vilket utskrifterna är mer mättade. Men huvudsaken är det bläcket torkar inte ut även om MFP: n inte används på länge … Måtten på denna enhet är små, så att enheten enkelt kan placeras på en hylla nära datorn. Kontrollpanelen har flera knappar med förklarande piktogram och en display med en diagonal på 1,2 tum. Eftersom denna MFP är bläckstråleskrivare kan dess utskriftshastighet inte skryta med att vara snabb. På 1 minut skriver enheten ut max 9 ark med textinformation eller 5 ark med en bild.

När du skriver ut foton på glansigt papper bearbetas 1 bild med en standardstorlek på 10x15 cm lite mer än en minut. Processen att skanna 1 ark tar 20 sekunder. Fördelarna med denna MFP -modell är snabb kopiering, ekonomisk bläckförbrukning och lång livslängd. Den enda nackdelen är oförmågan att använda den som en nätverksenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brother DCP-L3550CDW

Denna enhet är en lakonisk kombination av pris och kvalitet. Designen i sig är mycket hållbar och pålitlig. Det lättanvända facket rymmer 250 ark A4-papper. Därför behöver du inte ladda ner ofta. Denna MFP -modell innehåller ett laserutskriftssystem, vilket innebär att tankning av patroner sällan måste göras. Utskriftskvaliteten på modellen ligger nära de multifunktionella enheterna som används i tryckeriet. Den maximala upplösningen för tryckta bilder är 2400 punkter per kvadratmeter. tum.

För enkel användning finns en LCD-skärm i full färg med pekskärm på enhetens manöverpanel. Att konfigurera denna MFP är ganska enkelt. Vid behov är enheten ansluten till flera datorer samtidigt. Medföljer enheten är en patron som låter dig skriva ut 1000 färgsidor. Produkten ger också möjlighet att visa bilder från mobiltelefoner eller surfplattor.

Ett särdrag hos denna modell är tillgängligheten för dubbelsidig utskriftsfunktion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Epson l850

Första modellen i liten storlek utrustad med 6 patronfärger. Den breda funktionaliteten ger användarna oändliga möjligheter att skriva ut och skanna dokument, samt bilder av olika komplexitet i utförandet. Anslutningen till denna MFP är mångsidig. Den kan anslutas via en USB-kabel eller trådlöst via Wi-Fi. Manöverpanelen har en LCD-färgskärm med lättanvända kontrollknappar.

Tack vare piezoelektrisk bläckstråle -teknik får de visade bilderna hög kvalitet och fullfärg, vilket är viktigt för att skriva ut fotografier. När det gäller utskriftshastigheten, alltså fotobilder i 10x15 cm -format är klara på 12 sekunder efter lanseringen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brother DCP-1602R

Denna MFP -modell kombinerar framgångsrikt bra utrustning och hög prestanda. All arbetspotential är gömd i ett litet paket. Men trots strukturens dimensioner har användaren fri tillgång till pappersfacket och patronerna. Hyllan för mottagande av papper är placerad längst ner i strukturen. Utmatningen av färdiga dokument görs genom en speciell nisch. Hela kontrollsystemet finns på den övre panelen och knapparna är utrustade med signaturer på ryska.

Denna MFP -modell när den är ansluten till en dator kräver inte ytterligare installation av drivrutinen från disken. PC -operativsystemet hittar automatiskt verktyg för den nya enheten på Internet. Utskriftshastigheten för enheten är ganska hög, 20-22 ark på 1 minut … Med den här enheten kan du kopiera dokument utan att slå på datorn. Fördelarna med denna MFP är den låga kostnaden för förbrukningsmaterial och enkel hantering.

Den enda nackdelen som användare noterar är den hårda stängningen av skannerlocket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Canon Pixma TS5040

Den presenterade MFP -bläckstråleskrivarenheten är tillverkad i klassisk stil, har en rektangulär form med rundade hörn. Huvuddelen av kroppen är gjord av plast med en matt yta, tack vare vilken det inte finns några fingeravtryck på skannerlocket och andra yttre element, och damm lägger sig inte. Kontrollpanelen sitter på enhetens framsida. Den består av en liten uppsättning knappar och en LCD -display. I samma del finns en kontakt för ett flyttbart minneskort. Pappersfacket rymmer 100 A4 -ark åt gången. Ett särdrag hos denna MFP -modell är tyst drift … När enheten är ansluten till en dator installeras drivrutinerna automatiskt.

Vid utskrift av foton och bilder bevaras färgåtergivningen, lutningen ändras inte och genomgår inte ens minimal förvrängning. Denna MFP -modell är utrustad med flera trådlösa funktioner. Den mest populära är dock Wi-Fi-modulen, som låter dig skriva ut dokument och foton direkt från din telefon. Fördelarna med denna modell är bred funktionalitet, attraktivt utseende och framför allt låg kostnad. Den enda nackdelen är det höga priset på förbrukningsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Canon i-SENSYS MF3010

Ganska ekonomisk modell av en laser -MFP som kan användas både på kontoret och hemma. Det viktigaste är att det finns tillräckligt med ledigt utrymme för installation, eftersom enhetens dimensioner inte kan kallas miniatyr eller acceptabelt. Skannerns maximala upplösning är 600 punkter detta är dock tillräckligt för denna enhet. Standardinställningarna i systemet återger bildfärgomfång, ljusstyrka och färgkontrast exakt vid skanning av dokument.

Viktiga fördelar med denna modell är bra utskriftskvalitet, kompatibilitet med icke-originalpatroner, hållbarhet, attraktivitet och tillförlitlighet i fodralet. Nackdelarna inkluderar den snabba förbrukningen av patronen - efter 300 sidor måste du byta ut färgelementen.

Bild
Bild
Bild
Bild

HP LaserJet Pro M132a

Den presenterade MFP -modellen är utrustad med bred funktionalitet, har en hög utskriftshastighet. Kroppen är tillverkad av kraftig plast som är slitstark. Frontpanelen innehåller kontrollknappar och en liten LCD -display. Denna MFP är ansluten till en dator via en USB -kabel. Skrivarsystemet är utrustat med laserteknik. Det finns en funktion för att övervaka förbrukningen av återstående toner. Produkten är utrustad med ett system som reagerar på signaler utifrån. Enkelt uttryckt behöver du inte aktivera MFP: n med knappen "på" på kontrollpanelen. Det räcker bara att skicka dokumentet för utskrift.

Denna MFP är utformad för att fungera med olika typer av papper med olika struktur och vikt .… Fördelarna med denna modell är användarvänlighet, kompakthet, hög utskriftshastighet och låg kostnad för förbrukningsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samsung Xpress M2070W

Den presenterade modellen för MFP har en stor storlek, varför den sällan köps för hemmabruk. De flesta ägare till den här enheten noterar möjligheten att arbeta med skannern. Locket är utrustat med rörliga gångjärn, så att du kan skanna inte bara vanliga ark A4 -papper, utan också böcker, samt skrymmande mappar med dokument.

Utmatningsfacket rymmer 100 ark. Denna MFP är ansluten till en dator via en USB -kabel. Flerfärgad laserutskrift. Utskriftshastigheten är 20 ark per minut … Den presenterade MFP: n är utrustad med möjlighet att skriva ut på båda sidor, men den måste konfigureras manuellt.

Modellen är också utformad för att fungera trådlöst, men dokument som ska skrivas ut måste finnas i Googles molnlagring.

Bild
Bild
Bild
Bild

HP DeskJet Ink Advantage 5075 (M2U86C)

Denna MFP-modell är utrustad med en trådlös Wi-Fi Direct-modul och stöd för Apple AirPrint- och ePrint-teknik. Tack vare denna utrustning kan användaren när som helst skicka för att skriva ut foton eller dokument som finns i sin smartphone, surfplatta eller någon annan mobil gadget. Med denna MFP-modell kan du få foton av hög kvalitet som inte har ramar … I detta fall kommer färgåtergivningen i bilderna inte att ha någon förvrängning. Kopiering av dokument kan göras utan att ansluta till en dator. Den lilla storleken på MFP: n gör att du kan installera den på valfri plats för användaren. På grund av sin låga vikt kan den flyttas och till och med bäras till ett annat rum.

Denna MFP -modell är idealisk för hemmabruk. Anslutning till en dator görs via en standard USB -kabel som ingår i satsen. Utskriftshastigheten är 10 ark per minut … De främsta fördelarna med denna modell är låg kostnad, enkla inställningar, lång livslängd och modern design. Nackdelarna inkluderar bara den snabba förbrukningen av patroner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Canon Maxify MB2140

Utseendet på den presenterade MFP liknar starkt en kub i sin geometri. Alla dess kanter är dock strömlinjeformade. Kroppen är tillverkad av högkvalitativ plast vars yta har en matt film. Det lämnar inte spår av damm och fingeravtryck. Enhetsskannern finns högst upp. Pappersmagasinet ligger längst ner. Men kontrollpanelen är på en lite ovanlig plats, nämligen: på skannerns gångjärnslock. Det finns också en LCD -skärm där den information som behövs för användare visas. En bekväm och enkel meny görs på ryska, processen för att hantera MFP visade sig vara så enkel som möjligt.

Den presenterade MFP -modellen låter dig göra en utskrift av dokument som finns lagrade i minnet på flashkort och andra media.

Denna maskin kan användas som fax om det behövs. Det räcker med att bara ansluta enheten till telefonnätet. Mottagna faxmeddelanden går in i MFP: s interna minne, varefter de kan sparas på en dator och andra externa medier, men bara i PDF -format. Pappersfacket har en maximal kapacitet på 50 ark. Dessutom är det inte nödvändigt att papperet är kontorspapper. Det kan vara en blank eller matt bas med en maximal arkdensitet på 300 g / m2. m … Fördelarna med denna modell är en betydande kassettresurs, acceptabel kostnad för förbrukningsmaterial, användarvänlighet och datalagring i enhetens minne.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

Att välja en kvalitets -MFP är inte lätt. Tyvärr vet många användare inte vilka specifikationer de ska se upp för. Men innan du går och handlar måste du ställa dig några viktiga frågor och omedelbart ge svar på dem.

  • Vilken information kommer att visas via MFP? För fotoutskrift är det bäst att välja en bläckstråleskrivningsmodell. En laserdesign är tillräcklig för att skriva ut textdokument.
  • Hur aktivt kommer MFP att användas? Om du tänker skriva ut mer än hundratals sidor är det bäst att välja modeller utrustade med ett kontinuerligt bläckförsörjningssystem. Annars kommer köpet av vanliga patroner att drabba din ficka allvarligt.
  • Metod för användning av MFP … Om enheten fungerar tillsammans med en dator spelar MFP -anslutningssystemet ingen roll. Om enheten väljs för autonom drift måste dess design vara utrustad med en Wi-Fi-modul och en kortläsare.
  • MFP -kostnad … Efter att i förväg bestämt beloppet som tilldelats för köp av enheten kan du avsevärt begränsa sökintervallet.
  • Service … Det är mycket viktigt att MFP: n har en garanti i flera år.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I händelse av att det misslyckas kommer det att vara möjligt att kostnadsfritt reparera det enligt garantifallet eller byta ut enheten.

Efter att ha bestämt de grundläggande kraven kommer det att vara möjligt att välja det mest lämpliga MFP -alternativet. Det viktigaste är att enheten stöder det nödvändiga utskriftsformatet. Om högkvalitativ bildutmatning krävs bör skannermodeller med högre upplösning övervägas. Om det är möjligt att använda MFP över nätverket kommer det att vara möjligt att ansluta enheten till flera datorer samtidigt.

Moderna MFP -modeller är utrustade med påfyllningsbara patroner, vilket ser väldigt ekonomiskt ut för många användare. Ägare till kompakta MFP -modeller är lite svårare - de kan inte fylla på förbrukningsmaterial utan bara byta ut dem mot nya patroner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Det är mycket bekvämare att ansluta MFP: n via ett trådlöst Wi-Fi- eller Bluetooth-nätverk. Detta kräver bara att para ihop enheterna. Men processen med att ansluta trådbundna MFP: er ser mer komplicerad ut.

Först och främst måste du ansluta MFP: n till datorn med USB -kabeln som medföljer enheten. Efter anslutning upptäcker datorns operativsystem en ny enhet, hittar omedelbart drivrutiner för den på Internet och erbjuder att installera den.

Om drivrutinerna inte hittas bör du använda skivan som också ingår i satsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg är anpassning. För att göra detta måste du gå till programmet som installerades tillsammans med drivrutinerna, välja önskad funktionsfunktion och ändra några parametrar i fönstret som öppnas. Till exempel, för skanning av bilder bör minsta upplösning vara 300 dpi.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt processen att rengöra enheten. Det är extremt sällsynt, men det händer fortfarande att papperet fastnar inuti strukturen. Respektive, bläckfläckar, ränder och prickar visas på utskrifter. Sådana brister indikerar behovet av att rengöra enheten .… Vissa användare tror att det inte är svårt att utföra denna procedur med egna händer. Men utan viss kunskap kommer det inte att fungera att rengöra strukturens inre element från den sönderfallande toniken, bli av med smuts och damm.

Av denna anledning rekommenderas att konsultera en specialist.

Rekommenderad: