Fjärrkontroller För En Digital-TV-mottagare: Hur Installerar Jag En Universell TV-fjärrkontroll Och Utbildar En Fjärrkontrollmodell? Varför Fungerar Det Inte?

Innehållsförteckning:

Video: Fjärrkontroller För En Digital-TV-mottagare: Hur Installerar Jag En Universell TV-fjärrkontroll Och Utbildar En Fjärrkontrollmodell? Varför Fungerar Det Inte?

Video: Fjärrkontroller För En Digital-TV-mottagare: Hur Installerar Jag En Universell TV-fjärrkontroll Och Utbildar En Fjärrkontrollmodell? Varför Fungerar Det Inte?
Video: CHUNGHOP Universal Remote Control for TV DVD VCD from Dinodirect.com 2024, Maj
Fjärrkontroller För En Digital-TV-mottagare: Hur Installerar Jag En Universell TV-fjärrkontroll Och Utbildar En Fjärrkontrollmodell? Varför Fungerar Det Inte?
Fjärrkontroller För En Digital-TV-mottagare: Hur Installerar Jag En Universell TV-fjärrkontroll Och Utbildar En Fjärrkontrollmodell? Varför Fungerar Det Inte?
Anonim

Digital -tv med en mängd olika kanaler har länge ersatt det konventionella sändningsformatet i bakgrunden. För att få tillgång till ytterligare TV -kanaler måste du köpa specialutrustning. Du kommer definitivt att behöva en digital set-top box. En fjärrkontroll är oumbärlig för enkel användning. Nyligen har universella modeller nått toppen av popularitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Om du blev ägare till en digital set-top-box, stötte du helt klart på vissa problem när du använde den. Oavsett vilken mottagare du använder (kabel, mark eller satellit) måste du använda två fjärrkontroller när du tittar på TV -kanaler . Den ena behövs för en digital set-top-box, den andra för en TV.

Efterfrågan på digital -tv -utrustning är fortfarande hög. I detta avseende har moderna elektroniktillverkare släppt fjärrkontroller med ett stort antal knappar för att styra flera typer av utrustning.

Universella fjärrkontroller för en digital TV-mottagare finns i en mängd olika modeller . Samtidigt har några av alternativen blivit utslagen i ledarposter.

Efter en speciell inställning har användaren alla möjligheter för fjärrkontrollen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Elektronikkatalogen erbjuder många fjärrkontroller för en digital-TV-box. Det universella alternativet är bra eftersom det förenklar processen med att använda utrustningen. Istället för två prylar kan du bara använda en enhet . En universell fjärrkontroll för TV är inte så svår att använda och konfigurera som den kan tyckas vid första anblicken.

Hama 00012307

Ett praktiskt alternativ till ett överkomligt pris kommer att vara en bra assistent vid hantering av digital utrustning. Denna modell är utrustad med alla nödvändiga nycklar.

Specifikationer:

antal kontrollerade enheter - 8

2 batterier (AAA -batterier)

antal nycklar - 45

komplett med en lista med koder och en detaljerad bruksanvisning

svart kropp

garantitid 1 år

Viktiga funktioner: Manuell programmering med speciella koder. Automatisk kanalsökningsfunktion.

Tack vare innovativ programvara är fjärrkontrollen lämplig för mer än 1 000 enheter av olika märken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rexant RX-707E

Ett annat alternativ som lockar uppmärksamhet är dess låga kostnad, praktiska och mångsidighet.

Specifikationer:

  • signalöverföringsformat - infraröd port;
  • fjärrkontrollen konfigureras genom att ange koder;
  • information visas med LED -indikering;
  • antal knappar - 40;
  • fjärrkontrollen kräver 2 AAA -batterier;
  • vikt - 68 gram;
  • mått - 4, 5x17, 6x1, 8 cm.
Bild
Bild

Huayu DVB-T2 + TV

Låt oss fördjupa oss mer i det här alternativet. Kunder har visat särskilt intresse för denna modell - trots den stora variationen av universella prylar har den blivit ledande. Du hittar fjärrkontrollen i nästan alla digitala järnaffärer.

I modellens programvara sys många kodningar för att styra de flesta modellerna av TV-apparater och digitalboxar . Det bör noteras att detta alternativ inte är träningsbart. Det betyder att du inte behöver använda en andra givarfjärrkontroll för att konfigurera den.

Om den ursprungliga kompakta enheten är ur funktion eller helt enkelt går förlorad är det bäst att köpa en universell version av Huayu DVB-T2 + TV.

En sådan fjärrkontroll är enkel att använda och har ett överkomligt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkarna har utrustat modellen med alla nödvändiga knappar för att styra TV-mottagaren och digitalboxen. Det är värt att notera att vissa typer av TV -apparater aktiveras med hjälp av knapparna för kanalbyte.

Specifikationer:

fjärrkontrollens mått - 15, 1x4, 3 cm

batterier - 2 AAA -batterier

det optimala arbetsavståndet är cirka 10 meter

Bild
Bild

Hur väljer man?

Att hitta en butik som säljer universella fjärrkontroller är inte svårt. Det är mycket svårare att välja ett alternativ bland det stora utbudet. Oerfaren köpare kommer att bli helt förvirrade av ett sådant sortiment.

Fjärrkontrollen kan tillverkas av vilken tillverkare som helst . Sådana enheter tillverkas av företag runt om i världen. Till salu hittar du både dyra modeller från japanska eller amerikanska märken och billiga kinesiska motsvarigheter.

Innan du köper är det första steget att kontrollera listan över enheter som stöds. Den andra viktiga egenskapen är garantivillkoren och deklarerad livslängd.

Invånare i storstäder kan kontakta någon närmaste elektronikbutik . Du kan också besöka radiomarknaden och hitta allt du behöver där. Ett annat alternativ för att få en universell fjärrkontroll är att göra en beställning via Internet.

I det här fallet måste du noggrant studera de tekniska specifikationerna och kontrollera utrustningen vid mottagandet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Experterna säger att det viktigaste i enheten är funktionalitet, och varumärket är inte så viktigt.

Viktigaste egenskaperna:

  • arbetsradie;
  • automatisk kodning och val av kanaler;
  • utbildning ansökan;
  • olika igenkännbara mönster;
  • antalet nycklar för att utföra olika uppgifter.

Om du gör ett köp i en stationär butik, be försäljningsassistenten att visa gadgetens funktionalitet. Det rekommenderas inte att göra ett köp i den första kiosken som dyker upp. Det är värt att utvärdera det rika sortimentet av produkter, jämföra priser och funktioner på flera modeller och sedan göra rätt val.

Bild
Bild
Bild
Bild

I avsaknad av den modell du är intresserad av, kontakta säljassistenten om tillgängligheten för fjärrkontrollen.

Hur ställer jag in?

För att slå på 2 enheter med en fjärrkontroll samtidigt måste du konfigurera.

Låt oss överväga ett exempel på installation av utrustning med exemplet från den populära Huayu DVB-T2 + TV-modellen . För att låsa upp alla funktioner i den kompakta enheten måste du slutföra installationsprocessen innan du använder den.

Det är värt att notera att detaljerade bruksanvisningar ingår i förpackningen. Det första du bör komma ihåg för en nybörjare är att processen med att förbereda fjärrkontrollen för arbete med TV: n sker automatiskt. Detta görs genom att välja koder.

Fjärrgränssnittet skickar ett kommando till TV -mottagaren, vilket påverkar volymökningen . Så snart du märker de nödvändiga ändringarna måste du släppa den röda knappen.

Bild
Bild

Och du måste också kontrollera hur huvudnycklarna fungerar, till exempel att slå på och stänga av utrustning, byta kanal och mer.

Det tar cirka 20 minuter att programmera fjärrkontrollen för att fungera med en TV -mottagare. Det är viktigt att installationen är klar. För att göra detta, rikta fjärrkontrollsensorn mot TV: n och håll den röda knappen intryckt.

För att binda fjärrkontrollen till en digital set-top-box kan du välja något av två alternativ:

  • bil;
  • manuell.

När du väljer den första metoden, fortsätt på samma sätt som när du ställer in en TV. Tryck på knappen och vänta till slutet av processen. Men i det här fallet måste du hålla den gröna knappen.

Det faktum att processen är klar indikeras av en förändrad volymskala. Och även en karakteristisk skala ska visas på skärmen.

Bild
Bild

Det andra alternativet är manuell konfiguration . I det här fallet måste du också trycka på den gröna knappen och sedan välja nyckeln som motsvarar din digitala digitalbox. Uppsättningen med enheten hittar du en särskild insats som anger de nödvändiga knapparna.

Det bör noteras att frånvaron av en begagnad modell inte betyder att fjärrkontrollen inte är kompatibel med din utrustning. Med tanke på det stora utbudet av utrustning kan tillverkarna inte lista alla befintliga modeller.

Försök att träna din fjärrkontroll för lokaliseringen av digital utrustning, välj en kodning för en liknande digital set-top box.

Bild
Bild
Bild
Bild

Obs! Tillverkare rekommenderar att du köper en digital set-top-box med fjärrkontroll, särskilt när du köper utrustning för en äldre eller en oerfaren köpare . Som regel är sådana användare vana vid att använda en fjärrkontroll, och utseendet på en andra gadget kan orsaka obehag.

Till salu hittar du fjärrkontroller med röststyrning. För detta måste ett speciellt program installeras på utrustningen. Och även vissa typer av utrustning kan styras via en mobiltelefon.

En applikation är installerad på smarttelefonen, med hjälp av vilken telefonen tar emot fjärrkontrollens funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

För att hantera alla funktioner i modern utrustning måste du följa vissa rekommendationer.

kom ihåg det fjärrkontrollens batterier ingår inte alltid . Om de är slutsålda, köp dem i förväg. De tekniska specifikationerna för varje enhet indikerar vilken typ av ström som är lämplig för en viss modell. Använda batterier måste tas ur fjärrkontrollen noggrant och ett i taget för att inte skada utrustningen.

Använd den vanliga metoden när du slår på och av din TV-utrustning och digitalbox . Som regel, med en digital konsol och utrustning, finns det detaljerade instruktioner för installation och användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa moderna modeller kan anpassas med en smartphone. För att göra detta är en enhet ansluten till utrustningen och ett speciellt program startas. Och du kan också använda en speciell display installerad på fjärrkontrollen.

Innan du använder en ny fjärrkontroll är det nödvändigt att kontrollera alla nycklar . Du måste se till att enheten fungerar som den ska.

Var försiktig med fjärrkontrollen - den kan skadas av stötar och fall. Fjärrkontroller repareras sällan; troligtvis måste du köpa en ny.

Obs! För att kombinera en teknik med en universell fjärrkontroll måste du ha tålamod. För att ansluta utrustningen måste du spendera flera tiotals minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga fel

Om den kompakta gadgeten inte fungerar måste du noggrant kontrollera varje nyckel. I vissa fall kan du hantera problemet själv.

Dessa är de främsta orsakerna till felet

Om TV -utrustningen inte svarar på fjärrkontrollen kan problemet vara en felaktig inställning. I det här fallet rekommenderas att söka efter kanaler igen

En annan anledning är att fjärrkontrollen helt enkelt gick sönder. Om den har synliga defekter (chips, sprickor och andra skador), byt enhet. Det rekommenderas inte att utföra reparationer med egna händer. Priset på sådana prylar är ganska överkomligt, dessutom kan du utan riktig erfarenhet förstöra fjärrkontrollen helt

Kom ihåg att du behöver batterier för att fungera. Om fjärrkontrollen inte byter kanal kan detta vara problemet. Du kan använda uppladdningsbara batterier med möjlighet att ladda

I vissa fall kanske inte digitalboxen är kompatibel med den utrustning som används. I det här fallet stör tekniken varandra och smidig funktion är omöjlig

Kontrollera om möjligt fjärrkontrollen med en annan teknik. Kanske är IR -sensorn, som överför signalen, ur funktion

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste slå på och stänga av utrustningen med en ny fjärrkontroll. Det finns ingen anledning att använda de gamla modellerna som medföljde enheterna.

Obs! Om garantitiden inte har löpt ut kan fjärrkontrollen som slutade fungera bytas ut mot en ny utan kostnad.

Rekommenderad: