TV: N Ser Inte Datorn Via HDMI: Varför Står Det "Ingen Signal" När Den är Ansluten? Varför Fungerar Det Inte Och Hur Ställer Jag In Det På Windows 10?

Innehållsförteckning:

Video: TV: N Ser Inte Datorn Via HDMI: Varför Står Det "Ingen Signal" När Den är Ansluten? Varför Fungerar Det Inte Och Hur Ställer Jag In Det På Windows 10?

Video: TV: N Ser Inte Datorn Via HDMI: Varför Står Det "Ingen Signal" När Den är Ansluten? Varför Fungerar Det Inte Och Hur Ställer Jag In Det På Windows 10?
Video: FIX: Windows 10 upptäcker inte den andra bildskärmen [snabbtutorial] 2024, Mars
TV: N Ser Inte Datorn Via HDMI: Varför Står Det "Ingen Signal" När Den är Ansluten? Varför Fungerar Det Inte Och Hur Ställer Jag In Det På Windows 10?
TV: N Ser Inte Datorn Via HDMI: Varför Står Det "Ingen Signal" När Den är Ansluten? Varför Fungerar Det Inte Och Hur Ställer Jag In Det På Windows 10?
Anonim

Det finns flera sätt att ansluta en dator eller bärbar dator till en TV, ett av dem använde en HDMI -kabel. Ibland händer det dock att du har installerat utrustningen, förberett nödvändiga enheter för utmatning, men TV: n vill ändå inte visa bilden från skärmen. I vår recension kommer vi att fördjupa oss mer i detalj om problemen som uppstår när du ansluter en kabel till en dator och erbjuder rekommendationer för felsökning.

Bild
Bild

Orsaker

När datorn / den bärbara datorn inte ser TV: n säger skärmen "Ingen signal". Detta händer när HDMI inte fungerar. De vanligaste orsakerna är:

  • felaktig anslutning av utrustning;
  • mekanisk skada på själva HDMI -kabeln;
  • fel i gränssnittet på en persondator, TV eller bärbar dator;
  • nedbrytning av grafikkortet eller avbrott med grafikkortdrivrutinerna;
  • felaktigt inställda bildskärmsinställningar;
  • inställningarna på TV: n är felaktigt inställda;
  • nedbrytning av en GPU -processor på en bärbar dator eller dator
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi kommer att ta reda på hur man fastställer orsaken till felet i följande avsnitt i vår artikel.

Diagnostik

För att fastställa orsaken till att TV: n inte fungerar via HDMI -kabeln är det nödvändigt att diagnostisera den. Den innehåller några enkla steg:

  • bedömning av riktigheten i systemet för anslutning av TV: n till en dator, samt en extern undersökning av ledningarna för skador;
  • kontrollera noggrannheten i TV: n och datorinställningarna;
  • diagnostik av det installerade datoroperativsystemet för virus och skadlig programvara;
  • kontrollera drivrutins relevans för det inbyggda grafikkortet.
Bild
Bild

Dessa fel leder till att TV -utrustning kan inte se den anslutna HDMI -enheten . I det här fallet hjälper enkla steg att lösa problemet genom diagnostik.

Bild
Bild

Kontrollerar om det finns tekniska problem

I vissa modeller av TV-utrustning är funktionen för automatisk detektering av signalkällan inte inbyggd, särskilt i de fall där TV: n ursprungligen var inställd på att synkronisera med andra enheter. För att fixa situationen du måste ta fjärrkontrollen och sedan öppna listan över alla möjliga signalkällor: välj HDMI -alternativet manuellt från den föreslagna listan.

Bild
Bild

Om detta inte hjälper, gå till TV -inställningarna för att välja önskad kontakt . Som regel är moderna TV -apparater utrustade med ett par HDMI -utgångar, du kan se kontaktens numeriska kod direkt under den. På panelen i inställningarna bör du ange exakt den där kabeln är isatt. Växling mellan dessa portar är möjlig med hjälp av specialknappar eller med hjälp av siffrorna 8 och 2.

För att alla inställningar ska träda i kraft trycker du på Enter eller Ok på fjärrkontrollen. Om det inte finns några sådana knappar behöver du bara gå igenom menyn precis nedan och välja alternativet "Apply" (i den engelska versionen är det skrivet som Apply).

Bild
Bild

En av de vanligaste orsakerna till att TV slutar se en bärbar dator eller dator är brott på grafikkortet . I detta fall visar skärmen frasen "Ingen signal". För att hantera detta problem bör du uppdatera drivrutinerna. De kan finnas på installationsskivan eller, om den inte finns till hands, kan de laddas ner från GPU -processortillverkarens officiella webbplats.

Bild
Bild

Först behöver du studera de givna tekniska egenskaperna hos grafikkortet … Faktum är att inte alla grafikmoduler inbyggda i en dator stöder möjligheten att visa bilder på två eller flera bildskärmar samtidigt. Denna information anges vanligtvis i dokumentationen som medföljer grafikkortet. I avsaknad av denna guide du kan använda specialiserad programvara.

Bild
Bild

Nästan alla kontakter kan vara känsliga för mekaniska skador, såväl som kortslutningar, vilket resulterar i utbränning av kontakter. Det är därför slarv vid användningen av teknik, liksom alla plötsliga kraftöverskott kan skada utrustningen, och då ser datorn inte TV: n.

Kvalificerade specialister rekommenderar starkt att du bara ansluter HDMI-kabeln när all utrustning är helt strömlös.

Vid användning oxiderar kabelutmatningsplattan på datorn ofta -Detta kan också vara anledningen till att enheten inte kan upptäcka anslutningen. I en sådan situation är det bäst att kontakta ett servicecenter. Erfarna hantverkare kommer att löda om alla skadade kontakter och därigenom återställa utrustningens fulla funktionalitet.

Bild
Bild

Kontroll av kabeln för defekter

Det är mycket viktigt när man bestämmer orsakerna till att TV: n inte ser bilden, för att utesluta risken för skador på själva kabeln, eftersom den skadade ledningen inte överför en signal. För att kontrollera bör kabeln vara ansluten till någon annan enhet och se om bilden visas. Således är det möjligt att antingen omedelbart fastställa källan till problemet, eller att avsevärt begränsa feldiagnostikområdet. Om tråden inte fungerar med annan utrustning är slutsatsen uppenbar: den bör bytas ut mot en ny, funktionell ..

Om allt fungerar bra måste du se till att signalkällan på TV: n är korrekt vald.

Bild
Bild

Hitta den externa inmatningsknappen på TV: ns fjärrkontroll. Det finns vanligtvis tre alternativ: HDMI, Source och input. Gå till de föreslagna menyerna, välj ingången där du anslutit strömkabeln och bekräfta din åtgärd.

Bild
Bild

Datorinställningar

Om det inte finns några avbrott i signalkvittot, bör du diagnostisera inställningarna för datorn eller den bärbara datorn. Ofta märker de inte TV: n på grund av felaktiga parametrar som ställts in i systemet. Du behöver inte specialkunskap för reparation, du behöver bara följa de mest elementära instruktionerna … Flytta musen över ett ledigt område på skärmen och högerklicka. I fönstret som visas väljer du fliken "Skärmupplösning", i vissa datormodeller kallas det "Grafikspecifikationer".

Bild
Bild

Hitta det bästa sättet att visuellt visa bilden på TV -skärmen. Försök att ställa in upplösningen enligt modellens bruksanvisning … Det är lättare att slå på inställningspanelen på en bärbar dator: du behöver bara hålla ner Fn + F4 -knapparna och hålla dem tills den upplösning som passar dig bestäms av sig själv. Om detta inte hjälper, då du måste se operativsystemets inställningar på datorn.

Bild
Bild

Windows 8

För att anpassa Windows 8, följ en serie av följande steg:

  • gå till "Start" -menyn;
  • välj funktionen "Kontrollpanelen";
  • gå till fliken "Design och anpassning";
  • hitta objektet "Skärm" och välj alternativet "Upplösning";
  • i fönstret som öppnas, ändra PC -skärmen till alternativet "Flera bildskärmar" eller "Kopiera dessa skärmar";
  • spara alla ändringar du gjort.
Bild
Bild

Windows 7

I Windows 7, förutom huvudanslutningsmetoden via kontrollpanelen, det finns också ett speciellt program som vanligtvis finns i systemet.

  • Skriv i sökfältet " Anslutning till en projektor ", eller gå till programmet själv via "Start" -menyn.
  • När programmet öppnas väljer du " Duplicera ".
  • Var noga med att spara alla ändringar du gjort och stäng programmet . Om detta löser ditt problem visas en installationsikon längst ned på skrivbordet på datorskärmen som anger att rätt bildskärm är ansluten.
Bild
Bild

Windows 10

För att konfigurera utmatningen av video från en dator till en TV i Windows 10, du måste göra följande:

  • gå till "Start" och klicka på inställningsikonen - vanligtvis är det i form av växlar;
  • ange alternativet "System" och gå sedan till fliken "Display";
  • det öppnade fönstret visar skärmarna för externa bildskärmar som är tillgängliga för anslutning;
  • alla ändringar måste sparas.
Bild
Bild

Windows XP

Som ni vet har stödet för detta operativsystem länge avbrutits, men många moderna TV -apparater kan fortfarande anslutas till det. För att göra detta, följ enkla steg:

  • högerklicka på vilket ledigt utrymme som helst på skrivbordet och välj sedan "Egenskaper" i snabbmenyn.
  • öppna objektet "Displayegenskaper", där vi kommer att vara intresserade av fliken "Parametrar";
  • i "Parametrar" välj fliken "Display" och ange sedan TV: n som huvudmonitor.
Bild
Bild

Rengöring från skadlig kod

Det händer att videosignalen från den bärbara datorn till TV: n försvinner på grund av att virus eller andra skadliga program har dykt upp i utrustningen. Lyckligtvis uppstår ett sådant problem inte ofta, men en sådan uppdelning kan inte helt uteslutas. För att öka säkerheten för en dator eller bärbar dator bör du definitivt ladda ner alla antivirusprogram, och det är inte nödvändigt att köpa en licens alls - första gången, som regel, ungefär en månad, får användarna en gratis testversion.

Bild
Bild

Handlingssekvensen är följande:

  • aktivera vilket antivirusprogram du vill och starta sedan skanningsalternativet genom att klicka på motsvarande objekt i fönstret som öppnas;
  • ange metoden "Full scan" och klicka sedan på alternativet "Start scan".

Som regel varar en omfattande kontroll av operativsystemet för skadlig kod cirka ett par timmar. Om antivirusprogrammet hittar några virusprogram och infekterade filer i det, kommer det definitivt att indikera detta i sin skanningsrapport och erbjuda att radera dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Det bör noteras att svårigheter att upprätta rätt anslutning mellan en dator och en TV via en HDMI -kabel uppstår vanligtvis sällan. Och även om problem uppstår kan de vanligtvis lösas på egen hand. Det enda undantaget är problemet med portfel, eftersom det är osannolikt att det kommer att vara möjligt att byta HDMI -gränssnitt eller kvalitativt löda hela kontaktplattan utan att använda professionella verktyg . För att förhindra haverier kan du följa enkla tips.

Bild
Bild

Använd inte kabeln för en annan kontakt, t.ex. DVI. Det är bättre att omedelbart köpa en HDMI-kabel som fungerar i HDMI-HDMI-läge , annars kan TV: n eller bildskärmen helt enkelt inte uppfatta kabeln, vilket förutsätter möjligheten att ansluta till flera portar samtidigt.

Bild
Bild

Kontrollera då och då statusen för portarna på TV -sändaren och persondatorn. Ett antal defekter förtjänar din uppmärksamhet.

Trasiga eller rostiga kontakter . Om sådana hittas måste du helt ändra porten, eftersom kontakterna är dess viktigaste komponent.

Bild
Bild

Förekomsten av damm och smuts inuti , eftersom de kan förvränga de inkommande signalerna på många sätt. Detta orsakar obehag vid uppspelning av ljud- och videoinnehåll: till exempel är ljudet för tyst eller frånvarande alls, bilden kan förvrängas eller den fryser.

Bild
Bild

Kontrollera hur väl och säkert porten är säkrad . Om du märker att det med någon fysisk påverkan börjar vackla, måste du fixa det. Du kan göra detta själv om du har lämplig kompetens, eller om du kan vända dig till tjänsterna hos mästarna på specialiserade servicecentra.

Bild
Bild

Kontrollera tråden för fysisk skada

Om dess isolering bryts på vissa ställen, finns det klämmor, sprickor, djupa snitt eller exponerade områden, då är en sådan kabel, även om den återger bilden, troligen med defekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan en sådan teknik vara farlig för hälsa och egendom, eftersom det alltid finns risk för elektriska stötar. Såväl som möjligheten till kortslutning, som ofta leder till bränder, kan inte uteslutas.

Rekommenderad: