Hur Ansluter Jag Två Datorer Till En Skrivare? Anslut 2 Datorer Till 1 Skrivare Via LAN Och USB -hubb

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Två Datorer Till En Skrivare? Anslut 2 Datorer Till 1 Skrivare Via LAN Och USB -hubb

Video: Hur Ansluter Jag Två Datorer Till En Skrivare? Anslut 2 Datorer Till 1 Skrivare Via LAN Och USB -hubb
Video: BTT SKR2 - Основы SKR 2 (Rev B) 2024, April
Hur Ansluter Jag Två Datorer Till En Skrivare? Anslut 2 Datorer Till 1 Skrivare Via LAN Och USB -hubb
Hur Ansluter Jag Två Datorer Till En Skrivare? Anslut 2 Datorer Till 1 Skrivare Via LAN Och USB -hubb
Anonim

Om du har flera persondatorer eller bärbara datorer är det ofta nödvändigt att ansluta dem till en kringutrustning. Detta tillvägagångssätt beror bland annat på en verklig möjlighet att sänka kostnaden för att köpa kontorsutrustning. I vissa situationer blir svaret på frågan hur man kopplar ihop två eller flera datorer med en skrivare eller MFP relevant . Naturligtvis har sådana manipulationer en hel lista med funktioner.

Särdrag

Om du behövde ansluta två datorer eller bärbara datorer till en skrivare, bör alla möjliga sätt att lösa detta problem övervägas. Den klassiska versionen av att ansluta två eller flera datorer till en utskrift eller multifunktionell enhet innebär användning av ett lokalt nätverk . Ett alternativ skulle vara att använda USB- och LTP -hubbar … Dessutom kan du installera Data SWIYCH - en enhet med manuell omkopplare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att förstå vilken teknik som är det bästa alternativet i varje specifikt fall måste du objektivt utvärdera tillgängliga möjligheter . I det här fallet kommer nyckeln att vara svaren på följande viktiga frågor:

  • om datorn eller den bärbara datorn är en del av ett lokalt nätverk;
  • anslutning mellan datorer utförs direkt eller via en router;
  • om en router är tillgänglig och vilken typ av kontakter den är utrustad med;
  • vilka metoder för utrustningsparning som tillhandahålls av skrivaren och MFP -enheten.
Bild
Bild

Det är värt att notera att du kan hitta både positiva och negativa recensioner om alla tillgängliga utrustningsanslutningssystem på nätverket . Samtidigt utvärderar användarna fördelarna och nackdelarna med varje metod annorlunda och klassificerar dem enligt principen "från enkel till komplex". Men under alla omständigheter måste du installera själva utskriftsenheten med lämplig specialiserad programvara innan du implementerar alla alternativen.

Bild
Bild

Anslutningsmetoder

Idag finns det tre sätt att ansluta mer än en dator till en skrivare och multifunktionsenhet . Det handlar om att använda special adaptrar (tees och splitters) och routrar, samt metoden för att ställa in delning inom ett lokalt nätverk. Enligt recensioner och statistik är dessa alternativ nu de vanligaste. Användaren som vill kombinera de angivna proverna av kontorsutrustning till ett system har bara välj det optimala anslutningsschemat , Granska instruktionerna och vidta de åtgärder som krävs.

Trådbundet

Inledningsvis bör det noteras att skrivargränssnittet inte är utformat för att behandla data som kommer parallellt från två eller flera delar. Med andra ord är utskriftsenheten fokuserad på interaktion med en persondator.

Det är denna punkt som bör beaktas vid gränssnitt mellan flera kontorsutrustningsenheter i ett system.

Bild
Bild

Om det inte finns någon möjlighet eller önskan att ansluta utrustning via ett lokalt nätverk blir två alternativa alternativ relevanta, nämligen:

  • installation av LTP- eller USB -hubb;
  • manuell omkoppling av en utskriftsenhet från en dator till en annan genom motsvarande portar.
Bild
Bild

Det är värt att överväga att sådana metoder har både fördelar och betydande nackdelar .… Först och främst bör det noteras att frekvent portbyte kommer att leda till ett ganska snabbt misslyckande. Dessutom står kostnaden för högkvalitativa nav i proportion till priserna på skrivare och MFP-enheter som hör till budgetkategorin. En lika viktig punkt är längden på anslutningskablarna, som i enlighet med instruktionerna inte får överstiga 1,6 meter.

Bild
Bild

Med hänsyn till allt ovan kan vi dra slutsatsen att anslutning av enheter på detta sätt är relevant:

  • i situationer där kontorsutrustning sällan används;
  • i avsaknad av möjlighet att bilda ett nätverk av en eller annan anledning.
Bild
Bild

Specialprodukter är nu tillgängliga på marknaden. USB -hubbar , med vilken du kan ansluta flera datorer eller bärbara datorer till en port. Den ekonomiska sidan av frågan kommer dock att vara en betydande nackdel. Samtidigt kommer det inte att kräva betydande kostnader att skapa ett nätverk för två datorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men trots alla nyanser förblir den beskrivna metoden relevant, på grundval av vilken det är värt att överväga funktionerna i arbetet med de nämnda naven. De tillhandahåller signalöverföring från en utrustning till en annan, liknande en enda skrivaranslutning.

Det bör noteras att denna kommunikationsmetod är mest lämplig för en arbetsplats utrustad med två datorer, förutsatt att data effektivt skyddas.

Bild
Bild

Med hänsyn till alla tekniska egenskaper och prestandaindikatorer för specialenheter kan följande punkter lyftas fram:

USB -hubb är det bästa alternativet om utrustningskomplexet främst används för att skriva ut dokument och foton;

Bild
Bild

LTP mer fokuserat på att skriva ut komplexa och stora bilder.

Bild
Bild

LTP är ett höghastighetsgränssnitt som används i stor utsträckning och framgångsrikt i professionell utskrift . Detta gäller också för behandling av dokument med komplexa gradientfyllningar.

Bild
Bild

Trådlös

Det enklaste och samtidigt mest tillgängliga och tekniskt kompetenta sättet att ansluta kan säkert kallas användning av Ethernet . Det är viktigt att tänka på att detta alternativ ger vissa inställningar , inklusive operativsystem för datorer som är anslutna till skrivaren eller MFP. När du ansluter flera enheter på distans måste operativsystemet vara minst XP -version . Detta beror på behovet av att upptäcka nätverksanslutningen i automatiskt läge.

Bild
Bild

Användningen av skrivarservrar , som kan vara fristående eller integrerad, samt trådbundna och trådlösa enheter. De ger en ganska tillförlitlig och stabil interaktion mellan utrustning för utskrift med en dator via Wi-Fi. I förberedelseskedet drivs servern från elnätet och är ansluten till en operativ router. Parallellt måste du ansluta själva skrivaren till gadgeten.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att konfigurera skrivarservern för det populära TP-Link-märket behöver du:

  • öppna en webbläsare och ange IP -adressen i adressfältet, som finns i den bifogade tillverkarens instruktioner;
  • Skriv "Admin" i det fönster som visas, och lämna lösenordet oförändrat och klicka på "Logga in";
  • i menyn som visas på själva servern, använd den aktiva "Setup" -knappen;
  • efter justering av nödvändiga parametrar återstår bara att klicka på "Spara och starta om", det vill säga "Spara och starta om".
Bild
Bild

Nästa viktiga steg blir lägga till en installerad skrivarserver till en dator eller bärbar dator . Denna algoritm innefattar följande steg:

  1. Använd kombinationen "Win + R" och skriv "Kontrollskrivare" i fönstret som visas, klicka på "OK".
  2. Klicka på Lägg till skrivare och välj Lägg till lokal skrivare.
  3. Gå till avsnittet för att skapa en ny port och välj "Standard TCP / IP -port" från listan.
  4. Registrera IP -enheter och bekräfta åtgärder med den aktiva knappen "Nästa". Det är viktigt att avmarkera rutan bredvid raden “Fråga skrivaren”.
  5. Gå till "Special" och välj parametrarna.
  6. Utför övergången enligt schemat "LRP" - "Parameters" - "lp1" och, efter att ha markerat posten "Tillåten räkning av byte i LPR", bekräfta dina handlingar.
  7. Välj en ansluten skrivare från listan eller installera dess drivrutiner.
  8. Skicka en testsida för att skriva ut och klicka på "Slutför".
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter alla ovanstående manipulationer kommer skrivaren att visas på datorn och den kan användas för sitt avsedda ändamål. För att använda skrivaren och MFP: n tillsammans med flera datorer på var och en av dem måste du upprepa ovanstående steg.

Den största nackdelen med denna anslutningsmetod är den ofullständiga kompatibiliteten mellan servern och själva kringutrustningen.

Bild
Bild

Installera skrivaren

Efter att ha kopplat ihop datorerna med varandra i det lokala nätverket bör du gå vidare till nästa steg, under vilket du måste konfigurera programvaran och hela systemet, inklusive utskriftsenheten. Först och främst måste du skapa en hemgrupp genom att följa dessa steg:

  1. Gå till "Start" -menyn och välj "Anslutning". Hitta objektet som visar alla anslutningar och välj alternativet för det lokala nätverket.
  2. Gå till avsnittet Egenskaper för det här objektet. Välj "Internet Protocol TCP / IP" i fönstret som öppnas.
  3. Redigera nätverksparametrarna genom att gå till egenskapsmenyn.
  4. Registrera i fälten de IP -adresser som anges i instruktionerna.
Bild
Bild

Nästa steg - detta är skapandet av en arbetsgrupp som kommer att inkludera alla enheter som är anslutna till varandra. Algoritmen för åtgärder ger följande manipulationer:

  • öppna "Den här datorn" -menyn och gå till egenskaperna för operativsystemet;
  • i avsnittet "Datornamn", använd alternativet "Ändra";
  • Registrera namnet på datorn i det tomma fältet och bekräfta dina handlingar.
  • starta om enheten;
  • upprepa alla ovanstående steg med den andra datorn och tilldela den ett annat namn.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det lokala nätverket har skapats kan du gå direkt inställningarna för själva skrivaren … Du bör först installera det på en av elementen i detta nätverk. Då måste du göra följande:

  1. När du har slagit på datorn eller den bärbara datorn som skrivarenheten tidigare var installerad på öppnar du "Start" -menyn.
  2. Gå till fliken som visar listan över tillgängliga skrivare och hitta önskad modell av kontorsutrustning som datorerna är anslutna till i det lokala nätverket.
  3. Öppna menyn för en kringutrustning genom att klicka på dess ikon med höger musknapp och välja avsnittet med enhetens egenskaper.
  4. Gå till "Access" -menyn, där du ska välja det objekt som är ansvarigt för att ge åtkomst till den installerade och anslutna skrivaren. Om det behövs kan användaren här ändra namnet på utrustningen för utskrift.
Bild
Bild

Nästa steg kommer att kräva installera en andra persondator . Denna process ser ut så här:

  1. upprepa först stegen ovan tills du går till avsnittet "Skrivare och fax";
  2. ring upp ett extra arbetsfönster, där du bör välja det avsnitt som ansvarar för installationen av kontorsutrustning av den beskrivna typen;
  3. klicka på knappen "Nästa" och gå till avsnittet om nätverksskrivare;
  4. genom att gå till översikten över tillgänglig kontorsutrustning väljer du enheten som är installerad på huvuddatorn i det lokala nätverket.
Bild
Bild

Som ett resultat av sådana operationer installeras nödvändig programvara automatiskt på den andra datorn

Med alla ovanstående steg kan du göra en skrivare eller multifunktionsenhet tillgänglig för flera datorer som ingår i samma nätverk. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg några av nyanserna . Å ena sidan kommer skrivaren att kunna ta emot och bearbeta jobb som kommer från två datorer samtidigt. Däremot rekommenderas det inte att skicka dokument eller bilder för utskrift parallellt, eftersom det i sådana fall är så kallade frysningar.

Bild
Bild

Rekommendationer

I analysprocessen som används för att ansluta flera datorer till en utskriftsenhet måste du först uppmärksamma de viktigaste faktorerna. När du väljer ett lämpligt schema är det värt att överväga följande punkter:

  • närvaron av ett lokalt nätverk, särskilt parningen och interaktionen mellan dess element;
  • närvaron av en Wi-Fi-router och dess designfunktioner;
  • vilken typ av anslutningsalternativ som finns.
Bild
Bild

Oavsett vald anslutningsmetod måste skrivaren själv installeras på en av datorerna i nätverket . Det är viktigt att installera den senaste användbara versionen av motsvarande programvara (drivrutiner). Nu kan du hitta programvara på Internet för nästan alla modeller av skrivare och MFP: er.

Bild
Bild

I vissa situationer kan en kringutrustning vara "osynlig" efter installation och anslutning . För att åtgärda problemet under sökprocessen måste du använda menyalternativet "Den nödvändiga skrivaren saknas" och hitta enheten med dess namn och IP -adress på huvud -PC: n.

Rekommenderad: