Hur Ansluter Jag En Skrivare Via Wi-Fi? Anslutning Via En Router. Hur Installerar Jag En Skrivare Via Wi-Fi-adapter Och Skriver Ut?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag En Skrivare Via Wi-Fi? Anslutning Via En Router. Hur Installerar Jag En Skrivare Via Wi-Fi-adapter Och Skriver Ut?

Video: Hur Ansluter Jag En Skrivare Via Wi-Fi? Anslutning Via En Router. Hur Installerar Jag En Skrivare Via Wi-Fi-adapter Och Skriver Ut?
Video: Installera Com Hem WiFi Hub C2 2024, April
Hur Ansluter Jag En Skrivare Via Wi-Fi? Anslutning Via En Router. Hur Installerar Jag En Skrivare Via Wi-Fi-adapter Och Skriver Ut?
Hur Ansluter Jag En Skrivare Via Wi-Fi? Anslutning Via En Router. Hur Installerar Jag En Skrivare Via Wi-Fi-adapter Och Skriver Ut?
Anonim

Nyligen, på kontor, är det sällsynt att hitta många ledningar som sträcker sig från en dator till en annan och förbinder alla enheter till ett nätverk.

Nu, med hjälp av trådlös teknik, blir allt mycket enklare: i många moderna enheter finns det chips, tack vare vilken dataöverföring sker. Detta är Wi-Fi-adaptrar . De förenklar processen med att ansluta en enhet till en annan mycket.

Bild
Bild

Särdrag

För att kunna ansluta en laserskrivare via Wi-Fi behöver du router … Med dess hjälp kan du skapa nya trådlösa åtkomstpunkter. Denna router måste ha USB uttag att göra en fysisk koppling … Om den inte finns kan du helt enkelt använda en Wi-Fi-router med en liknande adapter i skrivaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningsmetoder

Det finns flera alternativ för att ansluta en färg- eller svartvit skrivare trådlöst till ett nytt nätverk. Proceduren är inte så komplicerad, så alla kan räkna ut det. De flesta inställningarna är automatiska.

Innan du ansluter måste du förbereda dig för att det kommer att finnas några nyanser med inställningarna

Det är bättre att först gå till den officiella webbplatsen för tillverkaren av utskriftsenheten och ladda ner drivrutinerna därifrån och sedan göra nedladdningsmediet.

Bild
Bild

Anslutning av en skrivare är möjlig via Direct, det vill säga direkt till en enhet med ett Windows -operativsystem, men detta kräver en viss följd av åtgärder

  1. Koppla bort routern och enheten för att skriva ut dokument.
  2. Anslut dem till varandra via en USB -kabel som följde med i paketet och slå sedan på den.
  3. Få tillstånd till routerns webbgränssnitt. För detta används en Lan-kabel eller ett Wi-Fi-nätverk.
  4. När du går in i webbläsaren som är installerad på datorn och anger adressen kan det vara "192.168.0.1". Det måste matcha vad som anges på klistermärket, som ligger på själva routern.
  5. Ange behörighetsinformation (dvs. inloggning och lösenord). De är vanligtvis desamma: admin, admin. För att säkerställa att de inmatade uppgifterna är korrekta är det bättre att ta en ny titt på fallet eller på dokumenten som följde med enheten.
  6. Då måste du se till att routern känner igen enheten korrekt för att visa information som du försökte ansluta till den. Enheten ska inte längre visas som okänd.
  7. Om du lyckades ansluta måste du gå till nästa steg - för att konfigurera datorn.
  8. Det är nödvändigt att manuellt lägga till enheten i systemet, eftersom detta inte görs automatiskt. För att göra detta måste du klicka på "Start" och välja "Alternativ".
  9. Sedan måste du klicka på "Enheter" - "Skrivare och …" - "Lägg till".
  10. När skanningen är klar öppnar du avsnittet "Den nödvändiga utskriftsenheten är inte listad".
  11. Fönstret "Upptäck med andra parametrar" öppnas. Där måste du välja "Lägg till med ТСР / IP-adress", klicka på "Nästa".
  12. En rad "Enhetstyp" visas nedan, där du ska hitta "TCP / IP -enhet", sedan i "Namn eller IP -adress" måste du ange adressen med vilken du angav routerns webbgränssnitt, till exempel - " 193.178.0.1 "… I "Portnamn" kopieras informationen automatiskt.
  13. Därefter måste du avmarkera kommandot "Inspektera skrivaren och identifiera drivrutinen automatiskt".
  14. Då startar skanningen av de anslutna enheterna. Du måste vänta tills det tar slut.
  15. När skanningen är klar visas ett fönster som informerar dig om att den anslutna enheten inte upptäcktes. För att hitta det måste du klicka på avsnittet "Enhetstyp" och klicka på "Special" där och sedan slå på "Parametrar".
  16. Sedan måste du ladda ner protokollet, som kallas LPR, och ange valfritt värde i raden "Könamn" (oavsett vad) med knappen "OK".
  17. I nästa steg behöver du den drivrutin som behövs för den anslutna skrivaren. Du måste klicka på knappen "Ladda ner från hårddisk" eller välja arkivet, som innehåller drivrutinen som laddats ner tidigare. Alternativt kan du också klicka på Windows Update -knappen och välja den skrivarmodell du vill ansluta från listan.
  18. Det näst sista steget - du måste vänta tills drivrutinerna är installerade och klicka på "Det finns inget allmänt tillstånd för den valda enheten." Eller ge tillåtelse för andra enheter att använda den. Du måste välja det alternativ som är bäst för dig och det mest funktionella och bekräfta sedan allt med knappen "Slutför".
  19. Det återstår bara att skriva ut något som ett exempel för att förstå om anslutningen var korrekt. Om allt skrevs ut väl igen kände skrivaren igen kommandot utan problem, då kan du sedan använda det för det avsedda syftet. På samma sätt kan du ansluta vilken skrivare som helst till en Windows -dator.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använda WPS -funktionen

Med den här funktionen kan du enkelt ansluta skrivaren inte bara till en dator utan också till en bärbar dator eller MacBook . Naturligtvis, för att använda denna metod, är det nödvändigt att både det och det finns tillgängligt WPS -alternativ.

För att kontrollera om den finns på skrivaren måste du titta på bruksanvisningen som bifogas den vid köpet. Om instruktionerna inte har bevarats måste du gå till huvudsidan och leta efter denna information där.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat sätt att ta reda på snabbare och enklare är att titta på enhetens kropp. Ibland har den en knapp med "WPS" -skylten.

Det finns två sätt att upptäcka WPS på en router

  1. Vänd på routern. Där kan du se ett papper med WPS -skylten, bredvid vilken en PIN -kod kommer att skrivas. Vi måste spela in det någonstans i närheten, eftersom det snart kommer att behövas.
  2. Om det inte finns någon ikon på klistermärket kan det betyda en sak - denna teknik stöds inte av routern. Så du måste ange routerns inställningar, välj "WPS" (oftast finns det i avsnittet "Wi-Fi") och se om den här funktionen finns där. Om den inte finns där betyder det att den i princip saknas i routern - du måste köpa en annan enhet för att göra en sådan anslutning. Om du hittar det där, är anslutningen möjlig. När du är säker på att båda enheterna accepterar den valda funktionen kan du börja ansluta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Inställningen kommer att ske i en specifik sekvens

  1. På en skrivare som stöder Wi-Fi måste du hitta objektet "Wi-Fi-inställningar", vilket betyder trådlösa anslutningar. Det blir lättare att göra detta med navigeringsknapparna.
  2. Då måste du rikta uppmärksamheten mot routern. Tryck på “WPS” tills du ser att indikatorn börjar blinka.
  3. Detta är ett tecken på att du måste återgå till den trådlösa enheten, tryck på "Ok", håll den sedan en stund och vänta på ett meddelande om att anslutningen har uppstått.
Bild
Bild
Bild
Bild

Använda SSID och lösenord

På detta sätt kommer det att vara möjligt att ansluta alla utskriftsenheter som har en inbyggd display (skärm) via Wi-Fi

  1. Gå till huvudmenyn. Välj sedan "Wi-Fi-inställningar".
  2. Efter det måste du klicka på "Wi-Fi Setup" och sedan på "Wi-Fi Setup Wizard".
  3. När dessa steg är gjort kommer du att ha en lista med trådlösa nätverk framför dina ögon. Där måste du ange ditt SSID och lösenord.
  4. Om anslutningen lyckas indikeras detta med ett grönt ljus på Wi-Fi-ikonen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Utan att ange ett lösenord

Om skrivaren har en Wi-Fi-modul, men inte har någon bildskärm, kan du enkelt ansluta utan lösenord

  1. Aktivera först Wi-Fi-knappen (en gång är tillräckligt). Efter att ha tryckt börjar det blinka snabbt, detta indikerar enhetens beredskap att ansluta till ett trådlöst nätverk.
  2. Sedan måste du ta en router och aktivera WPS (klicka på motsvarande knapp). Genom att klicka på den har du gett tillstånd för enheten (det vill säga skrivaren) att ansluta.
  3. Om synkroniseringen lyckades bör knappen på enheten bli grön.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ställer jag upp och skriver ut?

För att kunna skriva ut något måste du konfigurera utskriftsinställningarna på datorn. Låt oss ta Windows 10 som ett exempel.

  1. Först måste du utföra följande kommandon: "Start" - "Alternativ" - "Enheter".
  2. Var sedan uppmärksam på sidan till vänster. Välj "Skrivare och skannrar" - "Lägg till utskriftsenhet" (det kan anges vilken).
  3. Klicka på fältet "Den här skrivaren finns inte med".
  4. När du klickar på den ska ett fönster visas. Du måste sätta punkt efter raden "Lägg till en skrivare med dess TCP / IP …". Då måste du ange data. Detta görs i underavsnittet "Enhetstyp". Där måste du ställa in "Device ТСР / IP", "Name or IP address". Därefter registrerar du routerns IP -adress (var du ska titta på den, det indikerades ovan). Portnamnet bör skrivas av sig själv, eftersom denna funktion är automatisk. Efter det måste du ta bort bekräftelsen "Inspektera skrivaren och välj …".
  5. Då ska det finnas ett meddelande om att enheten inte känner igen den här skrivaren. Detta borde inte skrämma dig - du behöver bara välja "Special" och sedan klicka på "Alternativ".
  6. Efter det måste du klicka på LPR och ange ett namn i fönstret "Könamn". Klicka sedan på "Ok" och gå vidare.
  7. Efter alla dessa steg måste du installera skrivardrivrutinerna. Du måste sätta in skivan i enheten och klicka på "Har diskett".
  8. Fönstret "Använda delade skrivare" visas där du måste välja "Ej delat". Klar, försök nu skriva ut något och se till att allt gick som det ska. Denna typ av inställning kan göras på vilken dator som helst som du vill skriva ut något från.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

Om skrivaren inte kunde ansluta till routern, till exempel om den inte ser den eller inte ansluter, finns det ett antal skäl till det:

  1. Wi-Fi-routern kanske inte stöder denna typ av anslutning;
  2. skrivaren kanske inte stöder denna anslutning (detta händer dock ganska sällan);
  3. fel på kabeln / porten som användes för anslutningen.
Bild
Bild

För att säkert komma ur denna situation kan du vidta följande åtgärder:

  • förstå programvaran för Wi-Fi-routern, försök att uppdatera;
  • installera firmware från den officiella webbplatsen för tillverkaren av denna enhet och installera den.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Om det inte var möjligt att ansluta till ett nätverk kan du försök omkonfigurera till en annan … Många företag som tillverkar routrar producerar specialverktyg som gör att du kan arbeta med skrivare över ett nätverk. Till exempel har TP-Link en UDS-skrivarkontroller. Om ovanstående metoder inte fungerade för dig kan dessa verktyg hjälpa till med den trådlösa anslutningen.

Rekommenderad: