Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En Bärbar Dator? Hur Installerar Jag Drivrutiner Och Kan Två Bärbara Datorer Anslutas Till En Skrivare? Vi Ansluter Skrivaren över Nätverket

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En Bärbar Dator? Hur Installerar Jag Drivrutiner Och Kan Två Bärbara Datorer Anslutas Till En Skrivare? Vi Ansluter Skrivaren över Nätverket

Video: Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En Bärbar Dator? Hur Installerar Jag Drivrutiner Och Kan Två Bärbara Datorer Anslutas Till En Skrivare? Vi Ansluter Skrivaren över Nätverket
Video: How to Share Printer on Network (Share Printer in-between Computers) Easy 2024, April
Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En Bärbar Dator? Hur Installerar Jag Drivrutiner Och Kan Två Bärbara Datorer Anslutas Till En Skrivare? Vi Ansluter Skrivaren över Nätverket
Hur Ansluter Jag En Skrivare Till En Bärbar Dator? Hur Installerar Jag Drivrutiner Och Kan Två Bärbara Datorer Anslutas Till En Skrivare? Vi Ansluter Skrivaren över Nätverket
Anonim

Att ansluta en skrivare till en bärbar dator är enklare än någonsin när vi går in i informationsåldern. Men antalet olika trådar kan förvirra både den avancerade PC -användaren och nybörjaren. Låt oss analysera de olika alternativen i artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningsmetoder

I näringslivet är det mycket viktigt att ha stor flexibilitet i valet av metoder för att arbeta med kontorsutrustning. Tidigare använde kontoren vanligtvis en enhet för alla, som var placerad någonstans i mitten av rummet. För att använda den måste du gå till en speciell dator, som ofta hade en hel kö.

Nu har det blivit möjligt att organisera ett stort arbetsnätverk för att ansluta flera datorer och till och med smartphones eller surfplattor till laser-, bläckstråleskrivare, färg- eller svartvita skrivare samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och allt detta utan att behöva installera en separat utskriftsserver, du kan helt enkelt länka alla datorer till en skrivare. Först och främst måste du montera skrivaren ordentligt så att alla dess delar är på plats . Sedan kan du ansluta nätsladden till ett närliggande uttag. Utrustningen startar antingen automatiskt eller så måste du trycka på startknappen.

Bild
Bild

Två datorer till en

Nya MFP-enheter har ofta flera portar samtidigt (nätverk RG-45, USB, LPT, COM), så för att ansluta till två datorer samtidigt behöver du bara hitta lämpliga kablar och adaptrar. Dvs denna metod ger inte möjlighet att skapa ett lokalt nätverk mellan dina enheter, det är begränsat till en enkel fysisk anslutning . Du kan också använda en KVM -switch eller en särskild skrivarsplitter. Å ena sidan har den en USB -ingång, och å andra sidan har den två utgångar till datorer. Nackdelen med en sådan enhet är att den bara fungerar på en kanal, vilket innebär att du varje gång måste byta manuellt för att börja skriva ut från önskad PC.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om din modell bara har en kontakt eller om du inte vill krångla med adaptrar måste du synkronisera datorer med varandra.

Proceduren är endast möjlig om det finns nätverkskort i båda systemenheterna. Nu är alla moderkort utrustade med dem, om de släpptes för inte mer än 20 år sedan. Genom att skapa en arbetsgrupp organiserar vi rätt utskriftsinställningar. För att ansluta behöver du bara tvinnade eller patchkablar som har RJ-4-kontakter på båda sidor. I allmänhet är allt väldigt enkelt, här är steg-för-steg-instruktionerna.

  1. Skapa en hemgrupp i ett lokalt nätverk i Windows OS via "start" -menyn eller "kontrollpanelen" i avsnittet "nätverk och Internet".
  2. Vidare i "Nätverks- och delningscenter" visas alla tillgängliga anslutningar.
  3. Du letar efter typen av anslutning - "lokalt nätverk".
  4. I snabbmenyn "Egenskaper" expandera objektet "TCP / IP -protokoll" (välj IPv4, det kommer också att finnas v6, men det används sällan).
  5. Det har också ett "egenskaper" -objekt där du måste konfigurera nätverksparametrarna.
  6. Den första datorn blir den huvudsakliga, så ange 255.255.255.0 i fältet "nätmask" och 192.168.0.1 i fältet "IP -adress".
  7. Den andra datorn blir 192.168.0.2 respektive 255.255.255.0
  8. Sedan måste du igen i "Nätverks- och delningscenter" välja objektet till vänster - "ändra avancerade delningsinställningar" och markera alla "tillåt" kryssrutor.
  9. Om du högerklickar på ikonen "min dator" hittar du menyn "systemegenskaper".
  10. Den har ett objekt "datornamn", som måste ställas in separat för varje dator, för att inte förvirra dem vid utskrift.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Starta sedan om alla enheter så att hemmanätverket är klart att använda.

Nu återstår bara att konfigurera utskriften . En sådan organisation används ofta på små kontor, men det mest korrekta sättet att kombinera ett stort antal datorer med en MFP skulle vara att skapa en utskriftsserver, en speciell nätverksenhet med ett program.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till nätverkskontakten

Nätsladden är fortfarande mycket populär för att koppla en dator till en utskriftsenhet. På grund av enkel installation och låg kostnad används de i stor utsträckning för att direkt ansluta kontorsutrustning . Hitta en internetport på baksidan av båda enheterna och skriv ut en konfigurationsrapport. För att göra detta, tryck på specialknappen med den latinska bokstaven i avbildad på arket med skrivaren påslagen. Den kommer att innehålla en digital kod som börjar med 192.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av "start" -knappen eller via "kontrollpanelen", öppnar du "enheter och skrivare" -menyn och klickar på "lägg till ". Ett fönster med de anslutna enheterna eller "installationsguiden" -programmet med knappen "lägg till en lokal skrivare" öppnas. Klicka sedan på "skapa en ny port", där du måste välja objektet "TCP / IP". En adress som 192.168.0.1 anges också där, men det är nödvändigt att ange exakt vad som tidigare skrivits ut i konfigurationsrapporten. Öppna delad åtkomst för det lokala nätverket i skrivarinställningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom adapter

Även om moderna skrivare inte längre använder sådana anslutningar, vissa är anslutna via äldre kontakter, till exempel parallella (LPT - Line Printer Terminal) och mindre vanliga seriella (RS -232C) portar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Datorer som inte har ett motsvarande uttag är anslutna med en billig adapter - en adapter från USB till den parallella eller seriella kontakten du behöver.

Du kan behöva installera drivrutiner från installationsskivan som medföljer skrivaren eller laddas ner från tillverkarens webbplats, eftersom PnP (Plug and play) automatisk drivrutinsinstallationsstandard fungerar inte på vissa sällsynta adaptrar, till skillnad från nästan alla USB-A (hane eller ingång) och B (hona eller hona) . Parallella adaptrar stöder hastigheter över 12 Mbps och fungerar med de flesta operativsystem, inklusive Windows 7.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att ställa in vanlig utskrift med en USB -kabel, anslut helt enkelt kabeln till önskade kontakter på båda sidor. Beroende på operativsystem visas ett meddelande om upptäckten av ny hårdvara som bekräftar behörighet att installera drivrutinen (antingen måste Internet fungera eller så måste installationsskivan finnas i enheten). Följ de intuitiva instruktionerna i installationsguiden. Om den automatiska konfigurationen inte startar kan du försöka göra det själv.

  1. Öppna Start från menyn "Skrivare och skannrar".
  2. Behöver ett tilläggsalternativ (glöm inte att slå på skrivaren).
  3. När modellnamnet visas klickar du på det och slutför installationen enligt instruktionerna i guiden Ny maskinvara hittades.
Bild
Bild
Bild
Bild

Således är det möjligt att organisera en tillräckligt stark och pålitlig anslutning tack vare USB -kabeln, som finns i två versioner: 2.0 och 3.0. Om det första alternativet ger en dataöverföringshastighet på upp till 380 Mbit, så ökar denna parameter avsevärt - upp till 5 Gbit . Högkvalitativa sladdar är täckta med en skärmfilm. Längden, beroende på tillverkare, kan variera mycket, men vanligtvis överstiger den inte 5 meter, vilket är tillräckligt för hemmabruk.

Bild
Bild

Via Wi-Fi

Om du vill bli av med trådarna som trasslar ihop allt, är luftanslutningen det bästa alternativet. I det här fallet kan du söka efter skrivare med redan inbyggda adaptrar eller ansluta dem till bärbara nätverkskort och routrar. Med trådlös Bluetooth -teknik kan prylar bara ansluta till varandra inom en radie på upp till 10 meter, vilket inte alltid är bekvämt även hemma när väggar och möbler stör snabb dataöverföring.

Intressant! För att ansluta en mer pålitlig (upp till 30 meter) och höghastighetsanslutning mellan skrivaren och den bärbara datorn har många enheter Wi-Fi-stöd.

Bild
Bild

Det är enkelt att konfigurera det via fliken "Kontrollpanelen" - "Maskinvara och ljud". Du måste först ta bort skrivaren från listan i Enhetshanteraren (om den var) och sedan gå tillbaka och under listan över "enheter och skrivare" klicka på knappen "lägg till en trådlös eller nätverksskrivare ". Anslutningsguiden kommer att berätta hur du slutför resten av installationen, ibland frågar programmet efter åtkomstkoden eller WPS -PIN -koden, som medföljer skrivaren i dokumentationen, eller så skrivs den ut med en dold knapp på kontrollen panel med en Wi-Fi-ikon (för att trycka på den behöver du en tunn massiv stav eller en nål).

Bild
Bild

Denna metod gäller inte alla tillverkare, oftast händer det med HP, andra metoder finns på det officiella webbplatsen för det nödvändiga företaget . Vissa moderna MFP -enheter har möjlighet att para ihop även med bärbara enheter som en smartphone eller surfplatta.

Bild
Bild

Anpassning

Justering av skrivarens konfiguration slutar inte med synkronisering med en dator eller lokalt nätverk. Nöjet börjar sedan, för att anpassa utskrift direkt till dina nuvarande behov . Det vill säga, till skillnad från en anslutning, kan utskriftsinställningarna ändras ofta, beroende på vilken typ av dokument du måste arbeta med.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välj först det önskade dokumentet och högerklicka i det öppnade fönstret, klicka på "skriv ut" eller öppna filen i en lämplig redigerare och hitta rätt kommando i det övre vänstra hörnet av menyn. Detta kan göras ännu snabbare med tangentkombinationen "Ctrl + P ". Som standard anger inställningarna "alla sidor i dokumentet", men du kan välja antingen en eller vissa önskade (jämna och udda, vilket är bekvämt för sekventiell utskrift av sidor på båda sidor av arket, som i böcker), eller i allmänhet bara en del av texten och bilderna, tidigare valt genom att hålla ned vänster musknapp.

Bild
Bild

Därefter kommer inställningen för sidorienteringen, som utförs på samma plats i fönstret för förberedelse för utskrift genom "egenskaper" på "huvud" -fliken.

Orienteringen är stående (vertikal) och liggande (horisontellt) . Dessutom finns det en grafikinställning för att spara bläck eller toner. Ett testutskrift visar bildkvaliteten. Beroende på enhetsmodell kan det fortfarande finnas många olika inställningsalternativ, vilket tar lite längre tid att hantera än vad som kan beskrivas i en artikel. Därför är det enklaste att ansluta en dator till en skrivare under driften.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

Om operativsystemet av någon anledning inte ser skrivaren (oftast beror det på att stödet för gamla modeller upphör eller om drivrutinerna inte är tillgängliga), då kan du installera om det genom att lägga till enheten i menyn "Enheter och skrivare". Ibland ser datorn det som en annan enhet, till exempel om skrivaren av misstag identifieras som en programvara och inte tillåter installation av drivrutiner . För att lösa detta problem i Windows kan du helt enkelt rulla tillbaka till de tidigare inställningarna med tangentkombinationen på tangentbordet "CTRL + R", tryck sedan på enter -knappen och välj Systemåterställning från listan som öppnas. Dessutom finns det en felsökningsguide som automatiskt kan hitta rätt lösning.

Bild
Bild

Faktum! Windows 10 installerar automatiskt de drivrutiner som krävs för att alla anslutna enheter ska fungera. Om detta inte händer kan du installera det manuellt direkt från skrivartillverkarens webbplats.

Allt i samma Windows OS -kontrollpanel finns en flik "ändra inställningar för installation av enheter", där du kan sätta en bock i den automatiska sökningen efter uppdateringar. Som en sista utväg, om allt annat misslyckas, kan du kontakta teknisk support för din MFP eller feedback från Microsoft -utvecklare . Ibland händer det att enheten är inkompatibel med vissa operativsystem. Om du är säker på att allt ska fungera i programvarudelen är det möjligt att bryta ned maskinvaran i själva systemenheten. Kablar / adaptrar är trasiga eller själva kontakterna är smutsiga, ibland hjälper det att koppla bort och konfigurera om nätverkskortet via "kontrollpanelen".

Bild
Bild

Faktum! En ganska vanlig situation (som har blivit en anekdot med tiden), när orsaken till "haveriet" ligger i att banalen dras ur sladden från datorn, som slutar se skrivaren.

På samma sätt, om du inte har skrivit ut något på länge, kan vissa modeller gå in i viloläge eller stänga av , Därför, för att återuppta arbetet, tryck helt enkelt på strömbrytaren. Under ett fel kan utskriftskön också frysa, vilket också elimineras genom att ställa in skrivaren via datormenyn, varje modell kan ha sina egna egenskaper för att avbryta eller avbryta utskriften av ett dokument. Försök sedan stänga av och slå på skrivaren och skicka något som ska skrivas ut igen.

Bild
Bild

Rekommendationer

Allmänna rekommendationer för installation och anslutning av skrivaren beror inte bara på den bärbara datorn och själva MFP -modellen, utan också på typen av operativsystem, så i varje fall kommer åtgärderna att vara något annorlunda. Innan du köper en ny enhet, försök att hitta all information om kompatibiliteten hos din bärbara dator med vissa modeller, så att du senare inte behöver sälja den eller använda obekväma och komplicerade anslutningsmetoder.

Bild
Bild

Om vi pratar om den föredragna typen av anslutning, försöker de hemma vanligtvis inte bry sig för mycket om ytterligare inköp av en ganska dyr server . När allt kommer omkring är lägenhetsytan vanligtvis liten och ett lokalt nätverk består av högst 2-5 enheter, vilket innebär att ett tvinnat par kan behöva maximalt 10 meter, vilket är mycket mer lönsamt och mer tillförlitligt än ett trådlöst nätverk.

På kontoret, å andra sidan, är kostnaden och komplexiteten för direkt routing av kommunikation mellan kontor för arbetskrävande och opålitlig jämfört med Wi-Fi. Många moderna MFP-enheter har inbyggd trådlös anslutning, men de är dyrare än konventionella modeller. Valet är ditt!

Rekommenderad: