HP -bläckstråleskrivare (24 Foton): Färgmodeller, Hur Man Spolar Patronen, Bruksanvisning, Val Av Fotopapper

Innehållsförteckning:

Video: HP -bläckstråleskrivare (24 Foton): Färgmodeller, Hur Man Spolar Patronen, Bruksanvisning, Val Av Fotopapper

Video: HP -bläckstråleskrivare (24 Foton): Färgmodeller, Hur Man Spolar Patronen, Bruksanvisning, Val Av Fotopapper
Video: How I Print Photos At Home 2024, Maj
HP -bläckstråleskrivare (24 Foton): Färgmodeller, Hur Man Spolar Patronen, Bruksanvisning, Val Av Fotopapper
HP -bläckstråleskrivare (24 Foton): Färgmodeller, Hur Man Spolar Patronen, Bruksanvisning, Val Av Fotopapper
Anonim

Tryckutrustning är efterfrågad på många områden. Det finns ett brett utbud av tillverkare på marknaden, men HP -teknik har förtjänat särskild popularitet av ett antal skäl. Skrivare från denna tillverkare finns i olika versioner. Därför bör du studera enheternas tekniska egenskaper och indikatorer innan du köper.

Särdrag

HPs bläckstråleskrivare är populära på grund av sina överkomliga kostnader och positiva specifikationer. Utskriftskvalitet på högsta nivå, medan kostnaden för förbrukningsmaterial är mycket lägre än för laserenheter. Denna teknik kan användas både på kontoret och hemma. Enheterna är lätta att underhålla, de inte göra mycket ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincipen är följande … Enheten har speciella munstycken genom vilka bläck matas på papperet. Det är värt att notera att delen är mycket tunn, dessa munstycken är placerade på huvudet på MFP: n, där behållaren med förbrukningsvaran är installerad. Mikropartiklar av bläck överförs till papperet med hjälp av munstycken. Antalet kan variera beroende på skrivarmodell.

Bild
Bild

I bläckstråleskrivare en viktig kvalitetsindikator är antalet sidor att skrivaren kan skriva ut på en minut. HP: s modeller fungerar snabbt och felfritt, men denna egenskap är olika för varje enhet.

Huvuddragen i HP -skrivare är den tysta driften av motorn, som bara avger ett litet brum.

Bild
Bild

Skrivarfunktioner

Bläckstråleskrivare kan utföra olika åtgärder som lockar konsumenter … På en sådan skrivare kan du skriva ut både ett textdokument och ett stort antal fotografier av hög kvalitet. Maskinen stöder också kopierings- och skanningsfunktionen. På vissa modeller kan du skicka ett fax, så vi kan med säkerhet säga att produkterna från detta märke har en av de första positionerna på marknaden för kontorsutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

HP kan erbjuda ett brett utbud av bläckstråleskrivare

Bläckbehållare 115 har ett kontinuerligt bläckförsörjningssystem, som betecknas som CISS. Skriver ut 19 sidor per minut i svartvitt och 15 i färg. Denna modell är lämplig för både kontor och hemmabruk. Utskriftsupplösning 4800x1200, stöder olika typer av papper. Facket rymmer 60 ark och kan användas i olika mediestorlekar, inklusive kuvert. Skrivaren har en LCD -skärm som kan anslutas till alla operativsystem. Det är en kompakt enhet som kommer att hålla länge om den underhålls korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

OfficeJet Pro 8100 med CISS lämplig för högvolymutskrift. Arbetshastigheten är från 20 till 35 sidor per minut, beroende på läge. Stöder färgutskrift. Du kan ansluta via kabel eller Bluetooth, vilket är mycket bekvämt. Stöder A4, A5 och A6 storlekar samt kuvert. Tillverkaren rekommenderar en utskriftsvolym på upp till 25 tusen sidor per månad. Det är en professionell enhet som kommer att vara användbar på kontorsutrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

PageWide 352DW bläckstråleskrivare med CISS Stöder moln, trådlös och kabelutskrift. Användningsområdet är ofta på kontoret, eftersom det tål tung belastning. Enhetens huvudsakliga egenskaper inkluderar funktionen för dubbelsidig utskrift, hög utskriftshastighet på 30-45 sidor per minut. Du kan ge en uppgift utan PC, men omedelbart från en operatör. Lämplig för användning med kuvert, fotopapper och glans, så det används ofta för att göra kataloger, broschyrer, fotokort, etc. Denna modell har inte någon faxfunktion, men det förringar inte andra fördelar. Maskinen rymmer 500 ark i olika storlekar i facket. Enheten är professionell, klarar enkelt omfattande uppgifter. En sådan enhet är dyr, men investeringen kommer att löna sig fullt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Phoyosmart B8550 kan skriva ut 31 färgsidor per minut med en upplösning på 9600x2400. Denna maskin har en kontinuerlig bläckförsörjningsteknik. Produkten stöder en mängd olika media och facket rymmer 100 ark. Den är ansluten via en kabel, en sådan enhet är ekonomisk, därför lockar den mycket uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bläckstråleskrivare som stöds av OfficeJet Pro 6230 stationär skrivare … Magasinets kapacitet för matning av 225 ark, det finns en duplexenhet. Denna enhet kan hantera papper med olika vikt, inklusive vykort, kuvert, fotopapper. Kommunikation sker trådlöst, via kabel. Med en sådan enhet kan du skriva ut dokument, reklammaterial i ljusa färger med låg bläckförbrukning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Deskjet 2630 stationär allt-i-ett lämplig för hem och kontor. En sådan skrivare används för att skriva ut foton, hastigheten per minut är 5, 5 sidor i färgformat och 7,5 i svartvitt. Du kan också kopiera, skanna dokument, bilder. Det finns en trådlös anslutningsfunktion. Denna vita skrivare lockar med sin snygga design. Paketet innehåller en svart patron, strömkabel och USB. Varje HP -modell har en användarhandbok som bör läsas innan du använder den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bruks- och rengöringsanvisningar

All kontorsutrustning behöver underhåll i tid, i många fall kan du göra det själv utan hjälp utifrån om du läser rekommendationerna. Med frekvensen av användning kan vissa delar av skrivaren slits ut eller arbetet avbryts. HPs bläckstråleskrivare behöver fyllas på och bytas ut.

Nya förbrukningsmaterial är inte billiga, och för att spara pengar kan du självständigt klara uppgiften.

Bild
Bild

Innan du köper färg måste du kontrollera bläckkompatibilitet med patronen , som är installerad i din skrivare. Utgångsdatum för förbrukningsmaterial löper ut, är det viktigt att övervaka detta för att inte stöta på ett problem i fel ögonblick. När bläcket tar slut måste du ta bort patronen. Rengör huvudets yttre sida från färgrester , är en fuktig trasa fuktad med rengöringsmedel lämplig för detta. Håll kassetten med skrivhuvudet nedåt.

Det finns en dekal på locket som kan tas bort vid tankning. Används för att samla bläck spruta Det är viktigt att se till att det inte finns skum, bubblor eller luft i det. Nålen skjuts in i det matchande färgade påfyllningshålet. Bläcket injiceras långsamt i patronen tills det sipprar ut lite, vilket betyder att det finns tillräckligt med bläck.

Nålen ska sköljas med destillerat vatten och torkas innan du fortsätter till nästa färg.

Bild
Bild

Proceduren upprepas, sedan torkas skrivhuvudet med en torr trasa och klistermärket sätts tillbaka på plats … Patronen är klar att installeras i skrivaren, varefter du måste utföra en testcykel, som anges i tillverkarens instruktioner. Du kan tanka dig själv, om du gör det steg för steg blir resultatet positivt.

Det är inte svårt att välja fotopapper eller annan typ av förbrukningsmaterial, du behöver bara studera beskrivningen för den skrivare som används, eftersom pappersvikten anges i listan över enhetens egenskaper.

Bild
Bild

Användningen av en bläckstråleskrivare är enkel, du kan ansluta och börja skriva ut själv . Först måste du ansluta enheten till din dator med en kabel. Om enheten stöder trådlös kommunikation väljer du det här alternativet i menyn och anger sedan inloggningen och lösenordet från Wi-Fi. Ofta drivrutiner startar automatiskt efter att enheten har upptäckts av datorn. Går till vissa modeller installationsdiskett så det blir inga problem.

För att försöka starta utskriften måste du välja ett textdokument eller en bild. Om du använder en färgbläckstråleskrivare ställer du in en uppgift och anger rätt antal ark i inmatningsfacket. De nya enheternas patroner är förfyllda med bläck, så att du kan skriva ut med kvalitet och tydlighet. Det är nödvändigt att övervaka tillgången på färg och dess resterande för att fylla på lager i tid.

Bild
Bild

Möjliga fel

Ett vanligt problem är skrivhuvudbrott … Kanske har det bara torkat ut på grund av en lång frånvaro av påfyllning av patronen eller enhetens ledighet. För att göra detta, rengör det helt enkelt enligt instruktionerna ovan, så är skrivaren redo att användas igen. Produkten kan fastna eller inte ta emot papper. Därför måste du öppna locket, ta ut arket och se till att materialet ligger plant i brickan. Det är bättre att överlåta utbyte av delar till en kvalificerad tekniker som har erfarenhet, reservdelar och lämpliga verktyg. Det är viktigt att återställa avfallsbläckräknaren.

Om blöjan, som fungerar som en absorberare, är för full av färg måste den bytas ut.

Bild
Bild

Om skrivaren inte skriver ut svart eller någon annan färg vid start måste du åtgärda problemet . Först och främst bör det noteras att det är viktigt att använda originalkassetter som sällan misslyckas. Du kan lösa problemet med det vanliga kontrollera bläcknivån och fyll på vid behov . HP -skrivare håller länge och pålitligt gör ditt arbete enklare när du skriver ut på olika material. Kvaliteten är på högsta nivå, i modellserien hittar du prisvärda enheter för hemmabruk och professionella enheter för kontor.

Rekommenderad: