Canons Skrivare (53 Foton): Bläck För Färgmodeller. Hur Gör Man En Fotokopia Och Hur Använder Man Den? Vad Händer Om Man Inte Svarar? Urval Och Reparation

Innehållsförteckning:

Video: Canons Skrivare (53 Foton): Bläck För Färgmodeller. Hur Gör Man En Fotokopia Och Hur Använder Man Den? Vad Händer Om Man Inte Svarar? Urval Och Reparation

Video: Canons Skrivare (53 Foton): Bläck För Färgmodeller. Hur Gör Man En Fotokopia Och Hur Använder Man Den? Vad Händer Om Man Inte Svarar? Urval Och Reparation
Video: Canon Pixma MP-480 2024, April
Canons Skrivare (53 Foton): Bläck För Färgmodeller. Hur Gör Man En Fotokopia Och Hur Använder Man Den? Vad Händer Om Man Inte Svarar? Urval Och Reparation
Canons Skrivare (53 Foton): Bläck För Färgmodeller. Hur Gör Man En Fotokopia Och Hur Använder Man Den? Vad Händer Om Man Inte Svarar? Urval Och Reparation
Anonim

Med teknik Kanon många är bekanta. Det japanska företaget Canon har varit verksamt i över 80 år och erbjuder en mängd utrustning, material och tillbehör för att ta och återge bilder. Detta företag har blivit känt över hela världen för skrivare som inte har sämre kvalitet än märken som OKI, HP, Xerox. Du bör veta allt om Canons skrivare, om deras funktioner, egenskaper, sortimentet, de invecklade detaljerna, de viktigaste misstagen när du arbetar och hur du löser dem.

Bild
Bild

Särdrag

Canons skrivare är populära över hela världen. Detta tillverkaren erbjuder ganska kraftfulla och kompakta modeller som garanterar utmärkt högkvalitativ utskrift . Canons skrivare kan sammanfattas med bara tre ord: effektiv, intressant och smart. De är multifunktionella och av hög kvalitet. De har en snabb utskriftshastighet utan att papperstyp och bläck påverkar denna parameter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att alla kan köpa en Canon -skrivare till ett överkomligt pris.

Till salu presenterad som bläckstråleskrivare och laser modeller. De kan användas för både hemmabruk och kontorsarbete. Varumärkets produkter utmärks av ergonomi, prestanda och praktiska egenskaper.

Genom att släppa skrivare, Canons experter använder innovationer, mönster och idéer att tillfredsställa köparnas önskemål och önskemål så mycket som möjligt. Till exempel innehåller en av skrivarnas rader teknik för automatisk förbättring av bildegenskaper. (Automatisk bildförfining) . Och AIR -tekniken låter dig öka upplösningen för originalbilden, vilket också är en ganska populär funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även om Canon -skrivare är ganska snabba att skriva ut, är de tysta och förbrukar lite ström.

Attraktivt utseende och liten storlek gör att du kan välja en modell för en specifik inredning av rummet där enheten ska placeras. Kompaktiteten gör att du kan hålla en rymlig arbetsplats vid bordet.

Idag finns det ett stort intresse för modeller som utrustad med fotopatroner eftersom de låter dig förkroppsliga många nyanser på arket, eftersom deras bläck i genomsnitt är 75% lättare än konventionellt bläck. Men för sådana patroner är det nödvändigt att köpa specialpapper, eftersom färger suddas ut på en vanlig produkt vid lagerläggning. En Canon -skrivare med en skannerkassett är också av intresse . Det låter dig snabbt skriva ut nödvändiga filer, digitalisera färg eller svartvita fotografier, teckningar och texter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Canons skrivare har blivit pålitliga, trogna följeslagare eftersom de drar varje linje vackert, tydligt och exakt. De köps både för daglig hemtryckning och för högkvalitativt kontorsarbete. Efterfrågan på Canon -skrivare drivs av faktorer som användning av den senaste tekniken, utmärkt bildkvalitet och USB -anslutning till en bärbar dator eller dator.

Bild
Bild

Laguppställningen

Canon -skrivare presenteras brett modellutbud … Låt oss titta närmare på vilka kategorier av utrustning som är tillgängliga för köpare och vilka funktioner de har.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Professionell

Professionella skrivare producerar högkvalitativa utskrifter. De låter dig arbeta med A2- och A3 -format, men de är ganska dyra. Låt oss överväga flera modeller från den här serien.

PIXMA PRO-10 . Det är en bläckstråleskrivare som tillåter A3 + -utskrift. Den är utrustad med ett 10-färgat LUCIA-bläcksystem, som kännetecknas av utmärkt färgåtergivning och låg utskriftskonsumtion. Utskriftskvaliteten är i toppklass. Du kan använda olika papperstyper för att skriva ut svartvit eller färg. Många gillar möjligheten att ansluta till en skrivare via Wi-Fi. Det tar bara några sekunder att skriva ut från din telefon. Den maximala bildupplösningen är 4800 x 1200 dpi. Pris - 53 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

PIXMA PRO-100S … Denna modell är för A3 + -utskrift. Den har ett 8-färgars bläcksystem som garanterar utmärkt utskriftskvalitet. Med inbyggt Wi-Fi kan du ansluta till din skrivare på bara några sekunder. Skrivarens mått är 689X385X215 mm. Snygg design är en obestridlig fördel. Kostnaden för utrustningen är 39 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

För hemmet

Hushållsapparater har ett elegant exteriör och kompakta mått. Alla modeller för hemmet kännetecknas av närvaron av alla nödvändiga funktioner. Låt oss titta närmare på flera populära lösningar.

PIXMA TS204 . Det här alternativet är ganska enkelt att använda. Den är kompakt i storlek. Med dess hjälp kan du skriva ut foton på 10X15 cm, medan deras kvalitet kommer att överraska dig positivt, och det är också perfekt för utskrift av dokument. Denna teknik har en USB -anslutning, vilket är mycket bekvämt och praktiskt. Tack vare fin teknik går byte av patroner mycket snabbt. Utrustningen fungerar i tyst läge, pappersmatning utförs från enhetens baksida. Satsen innehåller, förutom skrivaren, 2 fina patroner, en installations -CD, en strömkabel och en bruksanvisning.

Bild
Bild

PIXMA TS304 … Detta är en bläckstråleskrivare som är perfekt för hemmabruk. Den kan användas för att skriva ut dokument, fotografier. Det kännetecknas av närvaron av Bluetooth och Wi-Fi. Den maximala bildupplösningen är 4800 x 1200 dpi. Denna modell är idealisk för mobil- eller molnanslutning. Kostnaden för utrustningen är bara 3990 rubel.

Bild
Bild

PIXMA TS5040 . Detta är ett annat multifunktionellt alternativ för hemmabruk. Det är lämpligt för att skriva ut färgbilder och fotografier av utmärkt kvalitet. Denna utrustning har en inbyggd Wi-Fi-modul, så det är ganska enkelt att ansluta till skrivaren. Du kan till och med skriva ut från sociala nätverk utan att behöva ansluta den till en dator. Det finns en inbyggd SD-kortplats. Denna skrivare har ett system med fem patroner. Men den har inte Bluetooth, även om behovet av denna funktion med Wi-Fi minskar. Kostnaden är 5990 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

För kontor

Det är mycket viktigt att ha en bekväm och multifunktionell skrivare på kontoret, eftersom den vanligtvis måste skriva ut en stor mängd material. Tillverkaren erbjuder ett brett utbud av modeller för kontoret.

PIXMA G1410 … Detta alternativ presenteras utan patroner, eftersom det är utrustat med ett speciellt bläckförsörjningssystem (CISS) och kännetecknas av ekonomi. Utskriftsupplösningen är 4800 dpi. Du kan skriva ut foton även utan ramar, medan storleken kan vara A4. Detta är en modell med CISS. Om vi överväger bristerna i denna modell, bör det noteras bristen på Wi-Fi, Bluetooth. Enheten kan inte skriva ut från ett minneskort.

Bild
Bild
Bild
Bild

MAXIFY MB5440 … Om du letar efter det perfekta alternativet för högkvalitativ utskrift på små kontor, kommer det här alternativet definitivt att glädja dig. Den har utmärkt utskriftskvalitet, hög tillförlitlighet och hög produktivitet. Du kan ansluta via Wi-Fi och Ethernet. Med denna utrustning kan du skriva ut även stora dokument tack vare dess dubbelsidig skanningsfunktion. Denna teknik är lätt att använda, eftersom den är utrustad med en pekskärm med en diagonal på 8, 8 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

PIXMA iP110 … Denna modell presenteras med ett uppladdningsbart batteri. Du kan bokstavligen ansluta till den här bärbara och kompakta utrustningen när du är på utskrift. Skrivaren är lätt. Den är idealisk för moln- och mobilutskrift. Modellen producerar fotoutskrifter med hög upplösning: 9600 dpi. En sådan enhet hjälper dig att skriva ut allt du behöver var som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

MegaTank

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt MegaTank -modellerna, som är utrustade med ett bläckpåfyllningssystem. Denna serie kallas "Profitable Printing Formula". Ekonomi, ökad produktivitet och utmärkt kvalitet är styrkorna hos MegaTank -skrivare.

PIXMA G1410 … Med hjälp av denna utrustning kan du snabbt och bekvämt skriva ut ljusa och färgglada foton upp till A4 -storlek. Den patronlösa bläckstråleskrivaren är en smart uppfinning eftersom den har ett inbyggt system för kontinuerlig bläckförsörjning. Den maximala utskriftsupplösningen är 4800 dpi. Den har inte Wi-Fi eller Bluetooth. Inkluderar enfunktionsskrivare, 4 flaskor med hög kapacitet bläck, installations -CD, strömkabel och användarmanual.

Bild
Bild

PIXMA G3411 . Det är en attraktiv multifunktions bläckstråleskrivare med CISS. Den har ekonomisk utskrift och hög produktivitet. Den är utrustad med Wi-Fi, vilket förenklar anslutningen till utrustning kraftigt. Påfyllningsbara bläckbehållare garanterar oavbruten bläckförsörjning. Denna utrustning är inte bara en skrivare, utan också en skanner och kopiator. Den kan användas både för kontorsutskrift och för hemmabruk. Setet innehåller 2 behållare med svart och 3 behållare med färgbläck.

Bild
Bild

Intressant! Canon tillverkar till och med Canon Cake -matskrivare.

De är bläckstråleskrivare och skriver ut ätbart bläck på ätbart papper … De låter dig skriva ut även högkvalitativa färgbilder. Du kan använda olika typer av ätbart papper, till exempel socker, chocköverföring eller våffla.

Hur man använder?

Ofta möter nybörjarskrivare svårigheter när de arbetar med tryckutrustning. Låt oss ta reda på steg för steg hur du använder en Canon -skrivare.

Bild
Bild

Förbindelse

Inledningsvis följer konfigurera skrivaranslutningen … Detta kommer att kräva USB-kabel , även om många modeller ger möjligheten trådlös anslutning . Oavsett tillverkare är anslutningsproceduren densamma. Var noga med att installera programvaran, annars fungerar inte enheten med datorn. Med hjälp av förare fungerar utrustningen korrekt tillsammans med operativsystemet … Ytterligare verktyg hjälper dig att upprätta kommunikation med olika enheter i framtiden.

Bild
Bild

Det är vidare nödvändigt förbered papper och bläck , vanligtvis ingår de redan. Först måste du sätta bläcket på plats och även fylla på papper. Lämna den yttre luckan på papperskassetten öppen. Därefter satte vi skrivaren på en viss plats. Gärna på ett plant bord eller annan yta som är stabil. Det är lämpligt att lämna 10 cm ledigt utrymme på varje sida av skrivaren . Strömförsörjningens kontakt måste installeras i önskat uttag, varefter kabeln måste anslutas till nätverket. Sedan måste du klicka på "Start" och hålla tills skärmen reagerar med ett lätt ackompanjemang.

Bild
Bild

Täta

Skrivaren är främst avsedd för utskrift, även om andra funktioner dessutom är möjliga, t.ex. kopiator eller skanner . Funktionen "Snabb konfiguration" förtjänar särskild uppmärksamhet. Med dess hjälp kan du skapa en optimal profil, samtidigt som du ställer in nödvändiga parametrar. Denna funktion finns i inställningarna för maskinvarudrivrutinen. Du måste följa följande algoritm för åtgärder:

  • du bör öppna "Start", hitta "Kontrollpanelen";
  • hitta "Enheter och skrivare";
  • i listan, hitta skrivaren, högerklicka och välj "Utskriftsinställningar";
  • ett redigeringsfönster visas där du måste välja "Expressinstallation".
Bild
Bild

Och även i redigeringsfönstret kan du hitta andra möjligheter, t.ex. " Kuvert" eller "Fotoutskrift ". Du måste definiera en profil för att automatiskt använda konfigurationen. Du kan manuellt ange vilken typ av papper som ska läggas i, dess riktning och mått. Var noga med att tillämpa dessa ändringar efter att du har valt parametrarna, annars träder de inte i kraft. Om skrivaren är offline klickar du bara på "Start" en gång så kommer den omedelbart "att leva". Följ dessa steg för att skriva ut information:

  • kontrollera anslutningen till nätverket, anslut vid behov;
  • välj information för utskrift;
  • innan du skriver ut måste du välja antal kopior (kopior);
  • kolla efter papper och bläck;
  • klicka på knappen "Skriv ut";
  • om ett stort antal ark skrivs ut, bör de tas bort från utmatningsområdet.
Bild
Bild

Viktig! Om det blir nödvändigt att sluta skriva ut trycker du på returknappen.

Om du behöver ta bort marginalerna vid utskrift måste du utföra följande åtgärder:

  • öppna fönstret för enhetsdrivrutinsinställningar;
  • välj alternativet "Utan kant" i listan "Sidlayout" på fliken "Sida"; tryck på "OK" -knappen;
  • kontrollera pappersstorlekar;
  • justera expansionsgraden för papperet;
  • slutför inställningen genom att klicka på "OK".
Bild
Bild
Bild
Bild

Läser in

Många moderna modeller är multifunktionella, så de utför inte bara utskriftsfunktionerna utan också med deras hjälp fotokopia eller läser in … Låt oss titta närmare på alternativen med möjlighet till en skanner: du kan skapa digitala kopior av foton eller dokument som kommer att lagras på en dator. Foto eller teckning kan redigeras, skickas eller skrivas ut. Skanningsprocessen utförs med Windows. Följ dessa steg:

  • sätt in dokumentet eller fotot i allt-i-ett enligt instruktionerna i utrustningen;
  • gå till menyn "Enheter och skrivare", hitta din maskinvara, högerklicka och välj "Starta skanning";
  • det är nödvändigt att ställa in vissa parametrar, till exempel ljusstyrka, upplösning, kontrast, filtyp för att spara och en av de presenterade mallarna, välj sedan "Skanna";
  • under drift av skannern är det förbjudet att lyfta utrustningslocket, dessutom måste det pressas ordentligt mot utrustningsbasen, först då blir resultatet bra;
  • en avisering visas på datorskärmen om att nya foton har dykt upp, och du kan se dem;
  • välj "Importera", och ett fönster visas framför oss där filen kommer att sparas.
Bild
Bild

Service

Varje utrustning behöver tekniskt stöd. Regelbundet underhåll av enheten förbättrar utskriftskvaliteten och korrigerar fel som har inträffat, återställer arbetsförhållandet och förhindrar också allvarliga problem. Uppmärksamma mjukvaruverktyg som ingår i föraren. För att köra dem måste du följa stegen:

  • i fönstret "Enheter och skrivare" högerklickar du på "Utskriftsinställningar";
  • öppna fliken "Service";
  • nu ser du alla nödvändiga verktyg som gör att du kan rengöra komponenterna och hantera driftsätt och effekt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fel och sätt att lösa dem

Tänk på de populära Canon -skrivarfel som du kan åtgärda själv utan hjälp av en specialist

Fel 10xx . När en Canon -skrivare visar koden 1000 och den orange lampan lyser kan papperet vara slut eller fastna. Om enheten bara tuggade den, ta sedan bort de fastklämda arken. Om bläcket tar slut kommer utrustningen att avge tomma ark.

Bild
Bild

Fel 16xx … Ett fel kan indikera att bläcket tar slut eller att patroner är installerade fel. I det här fallet måste du fylla på patronen eller installera om den igen. Koderna "1682/1687/1684" uppträder vanligtvis när patronen inte är lämplig för skrivaren. Använd alltid originalprodukter. Även om detta problem kan hjälpas av MPTool -programmet, som är utformat för att återställa bläcknivåräknaren i Canon -skrivare. Testversionen finns online.

Bild
Bild

Fel 5100 . Det betyder att skrivhuvudet har flyttats. Det kan orsakas av ett papper som fastnat eller annat föremål. Om du inte kan hantera problemet på egen hand måste du kontakta servicecentret, där kan de ta bort det fastna föremålet och rikta in huvudet.

Bild
Bild

Fel E13 … Detta alternativ innebär att patronen inte svarar, det är möjligt att bläcket redan är noll. I det här fallet kan du bara göra en sak: fyll på kassetten, starta om skrivaren.

Bild
Bild

Om skrivaren inte skriver ut i svart kan du försöka rengöra den, men det är bättre att kontakta en specialist … Han kommer att kunna diagnostisera problemet och göra reparationer. Om glödlamporna C och B är röda måste du också kontakta en professionell omedelbart. Om du inte har använt enheten på länge måste du troligtvis skölja huvudet. Följande tips för att ta hand om Canon -skrivare bör följas:

  • enheten måste kopplas bort från elnätet innan rengöring.
  • torka av utrustningshöljet med en mjuk trasa lätt fuktad med vatten och vriden ut; rengöringsmedel kan användas, men bara svaga;
  • vänta tills det är helt torrt, först efter det kan enheten återanslutas till nätverket;
  • Om tonerfläckar finns kvar på arken efter utskrift måste du torka av glaset med en fuktig trasa och sedan torka av glaset med en torr trasa.
Bild
Bild

Granska översikt

Canon -skrivare är ganska populära. Många köpare föredrar just detta märke. Dom är Observera hög utskriftskvalitet, användarvänlighet, brett utbud av modeller och snygg design . Men det finns också negativa uttalanden om Canon -produkter. Inte alla är nöjda med priset på skrivare, vissa modeller kostar mer än 50 000 rubel. Många användare klagar på fel som uppstår ganska ofta, medan det är svårt att avgöra vad som är orsaken till detta på egen hand, måste du vända dig till en professionell för att få hjälp.

Rekommenderad: