Fotopapper För Skrivare (26 Foton): För Bläckstråleskrivare Och Laserskrivare. Vilket är Bättre? A4 Matt Och Självhäftande, Densitet Och Val

Innehållsförteckning:

Video: Fotopapper För Skrivare (26 Foton): För Bläckstråleskrivare Och Laserskrivare. Vilket är Bättre? A4 Matt Och Självhäftande, Densitet Och Val

Video: Fotopapper För Skrivare (26 Foton): För Bläckstråleskrivare Och Laserskrivare. Vilket är Bättre? A4 Matt Och Självhäftande, Densitet Och Val
Video: Hur väljer du rätt skrivare? Elgiganten förklarar 2024, April
Fotopapper För Skrivare (26 Foton): För Bläckstråleskrivare Och Laserskrivare. Vilket är Bättre? A4 Matt Och Självhäftande, Densitet Och Val
Fotopapper För Skrivare (26 Foton): För Bläckstråleskrivare Och Laserskrivare. Vilket är Bättre? A4 Matt Och Självhäftande, Densitet Och Val
Anonim

Trots att många av oss föredrar att titta på foton elektroniskt är efterfrågan fortfarande på att skriva ut bilder. Med specialutrustning kan du skriva ut foton från ditt hem.

För att få utmärkt kvalitet är det viktigt att inte bara använda en kvalitetsskrivare utan också att välja rätt papper. Inte bara färgernas ljusstyrka och mättnad beror på det, utan också bildens säkerhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Fotopapper för bläckstråleskrivare finns i en mängd olika. Varje kund som någonsin har köpt förbrukningsmaterial för utrustning överraskades av det mångfacetterade utbudet av produkter. Fotopapper skiljer sig från det som används för att skriva ut texter. Varorna är uppdelade efter olika egenskaper, inklusive storlek, sammansättning, densitet, etc. En av de huvudsakliga kännetecknen för vilka allt skrivarpapper utmärks är typ av yta.

  • Glansig . Förbrukningsmaterial av denna typ har länge använts för att skriva ut fotografier. Till salu hittar du två alternativ: halvblank och superblank. Tillverkare använder den blanka beteckningen för att markera papper med en slät och blank yta.
  • Matt . Till skillnad från ovanstående produkt kännetecknas detta utseende av en texturerad yta. Detta inkluderar analoger som satin och silkespapper.
  • Mikroporöst . Det är också papper med ett speciellt gelskikt. Denna produkt skiljer sig från de andra genom sitt extra skydd i form av en blank beläggning och en porös struktur som absorberar färg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss överväga varje typ mer detaljerat

Glansig

Ett särdrag hos papperet är närvaron av ett slätt reflekterande lager. Den subtila ljusskenet på ytan ger bilden ytterligare mättnad och ljusstyrka. På grund av den speciella strukturen behöver materialet inget skydd, men fingeravtryck och damm är starkt synliga på glansen.

Underarterna är följande

  • Halvblankt . Den gyllene medelvägen mellan matta och blanka ytor. Bilden visar sig vara färgstark, och olika defekter på ytan är mindre märkbara.
  • Superglansigt . Ett papper med en särskilt uttrycksfull glans. När ljuset träffar blir det täckt av bländning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Matt

Prisvärt material som består av tre lager. Ytan är något grov. På grund av det vattentäta lagret läcker inte bläcket som används för utskrift. Nyligen har en sådan produkt blivit allt populärare . Både pigment och vattenlösliga bläck kan användas för att skriva ut på sådant papper. På grund av vad det kan användas för en laser- eller bläckstråleskrivare.

Vi rekommenderar att du lagrar tryckta bilder under glas för att förhindra blekning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mikroporöst

I utseende är mikroporöst papper mycket likt matt papper. På grund av det porösa skiktet absorberas bläcket snabbt och fast . För att skydda fotot från blekning och avdunstning av färger använder tillverkarna ett lager glans som har en skyddande funktion. Denna typ av papper används också för färgutskrift.

Bild
Bild

Design

Denna typ av förbrukningsartiklar används i professionella fotosalonger. Papper består av flera lager (det finns fler av dem jämfört med andra typer) som utför specifika uppgifter . Det kan också användas hemma med specialutrustning. Annars kommer pengarna på designpapper att gå till spillo, och det kommer inte att vara vettigt av det. Till salu hittar du dubbelsidigt och självhäftande papper för utskrift av originalprodukter. Dubbelsidiga produkter kan ha både blanka och matta ytor.

För tillverkning av elastiska magneter används papper med tunn magnetisk baksida.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förening

Normalt innehåller papper för utskrift av fotografier 3 till 10 lager. Allt beror på dess kvalitet, tillverkare och andra egenskaper. För att förhindra att färg sipprar genom pappersarket används en vattentät baksida som det första lagret . Detta är särskilt viktigt när du arbetar med bläckstråleskrivare, eftersom de skriver ut på flytande bläck.

Därefter kommer cellulosaskiktet. Dess syfte är att absorbera och fixera färgämnena inuti. Det översta lagret är det mottagande. Detta är standardformuleringen för papper med tre stavelser. För att ta reda på den exakta sammansättningen av papperet måste du noggrant studera informationen om varje produkttyp . Ju fler lager, desto tätare och tyngre blir papperet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Densitet och dimensioner

För att skriva ut fotografier och andra bilder behöver du tungt och robust papper. De tunna arken som används för text och grafik kan ligga och vrida sig under färgens vikt. Densitetsindikatorer är följande.

För svartvita texter - upp till 120 g / m2

För fotografier och färgbilder - från 150 g / m2

För att uppnå bästa bildkvalitet rekommenderar experter att använda det tjockaste papperet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken

Lämplig arkstorlek väljs med hänsyn till MFP: ns eller skrivarens tekniska kapacitet. Du måste också bestämma vilken storlek foton användaren vill få. Det vanligaste alternativet är A4, 210x297 mm (liggande ark.) Professionell utrustning kan skriva ut i A3 -format, 297x420 mm. Sällsynta modeller av utrustning kan skriva ut fotografier i storleken A6 (10x15 cm), A5 (15x21 centimeter), A12 (13x18 centimeter) och till och med A13 (9x13 centimeter).

Obs! Bruksanvisningen för tryckutrustningen visar vilken pappersstorlek du kan använda . Den nödvändiga informationen finns också på tillverkarens webbplats genom att välja lämplig modell och läsa de tekniska specifikationerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av fotopapper kan vara ett verkligt problem för köpare som inte känner till den här typen av produkter. Utbudet av produkter inkluderar både budget och högvärdesartiklar . För att hjälpa dig att välja rätt förbrukningsmaterial bör du följa råd från specialister som har arbetat med både fotografisk utrustning och förbrukningsmaterial i flera år.

Varje tillverkare av tryckutrustning tillverkar sina egna förbrukningsmaterial . Den största fördelen med sådana produkter är att de är idealiska för utrustningen från en viss tillverkare. Denna regel bör följas när du väljer papper för både bläckstråleskrivare och laserutrustning.

Det är också bättre att använda samma patroner med originalprodukter. I det här fallet garanterar varumärket den högsta kvalitetsnivån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots ett antal fördelar med märkesvaror har de en betydande nackdel - kostnad. Många företag producerar bara lyxpapper, så det kostar mycket mer än konventionella produkter . Om en kund vill köpa originalpapper under ett lite känt varumärke, kanske det helt enkelt inte finns i butiken. I det här fallet måste du göra en beställning via Internet eller leta efter en annan försäljningsplats.

Glöm inte heller att ju tjockare papper, desto bättre kommer bilden att se ut . Denna egenskap påverkar också bevarandet av färgernas ljusstyrka och mättnad. Den visuella effekten beror på konsumtionens konsistens. Om du vill ha en glans på ytan av ditt foto, välj glansigt eller superglansigt papper för maximal effekt. Annars köp matt.

Obs! Förvara papperet på en torr plats i en tät förpackning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur sätter man in?

Utskriftsprocessen är enkel, men den har vissa funktioner som måste följas. Annars kan du inte bara slösa förbrukningsmaterial utan också skada utrustningen. Arbetet utförs enligt följande.

Om originaldokumentet finns på din dator måste du ansluta en skrivare eller MFP till den. Därefter kan du ansluta kontorsutrustningen till nätverket och starta den

Därefter måste du ta den mängd papper som krävs. Om du använder ett anpassat tillbehör, se till att utskriftsenheten stöder den storlek du valt. Du hittar informationen du behöver i bruksanvisningen som följer med varje utrustning. Du kan också få råd från butiken genom att ange modell för din skrivare eller multifunktionella enhet

Kontrollera om arken håller ihop. För att göra detta måste stapeln försiktigt lossas och vid behov sorteras ut

Räta ut bunten och lägg den i lämpligt fack för tryckutrustningen. Om arken är skrynkliga och inte viks snyggt, fastnar skrivaren i dem under användning

Använd speciella klämmor för att säkra. De ska hålla i papperet så mycket som möjligt, samtidigt som de inte kläms eller deformeras

Under utskriftsprocessen kommer tekniken att be dig att ange vilken typ av papper du använder. Välj fotopapper för att skriva ut bilder. Du kan också ställa in nödvändiga villkor själv genom att öppna drivrutinsinställningarna

När du använder en ny typ av papper rekommenderas det att testa för första gången. I utskriftsinställningarna finns en funktion "Skriv ut en testsida". Kör det och utvärdera resultatet. Denna kontroll hjälper dig också att avgöra om förbrukningsvaran är korrekt laddad. Om allt görs korrekt kan du börja skriva ut foton

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Obs! Om du använder en särskild typ av förbrukningsartiklar (till exempel designpapper med självhäftande baksida), se till att arken sätts in på rätt sida av facket. Förpackningen ska ange vilken sida ark ska läggas i facket.

Rekommenderad: