Hur Avbryter Jag Utskrift Från Skrivaren? Hur Slutar Jag Skriva Ut Ett Dokument På Windows 10 Och Andra? Metoder För Att Avbryta Dubbelsidig Utskrift Av Filer

Innehållsförteckning:

Video: Hur Avbryter Jag Utskrift Från Skrivaren? Hur Slutar Jag Skriva Ut Ett Dokument På Windows 10 Och Andra? Metoder För Att Avbryta Dubbelsidig Utskrift Av Filer

Video: Hur Avbryter Jag Utskrift Från Skrivaren? Hur Slutar Jag Skriva Ut Ett Dokument På Windows 10 Och Andra? Metoder För Att Avbryta Dubbelsidig Utskrift Av Filer
Video: Hindra kopiering och utskrift av dokument 2024, Maj
Hur Avbryter Jag Utskrift Från Skrivaren? Hur Slutar Jag Skriva Ut Ett Dokument På Windows 10 Och Andra? Metoder För Att Avbryta Dubbelsidig Utskrift Av Filer
Hur Avbryter Jag Utskrift Från Skrivaren? Hur Slutar Jag Skriva Ut Ett Dokument På Windows 10 Och Andra? Metoder För Att Avbryta Dubbelsidig Utskrift Av Filer
Anonim

När du arbetar med en dator uppstår ofta situationer när du måste sluta skriva ut som skickas till skrivaren. Till exempel kanske du vill sluta skriva ut ett felaktigt valt dokument, oformaterad text eller en rå bild. För att inte slösa bort papper och bläck måste du först ta bort papperet från facket och sedan avbryta jobbet. Det är också vanligt att skrivaren slutar svara på kommandon medan flera dokument skrivs ut och processen fryser. Du kan korrigera situationen om du lär dig hur du avbryter kommandot för utmatning av ett dokument, text eller bild till ett materialmedium.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visa kön via "Kontrollpanelen"

Ett av de populära alternativen för att rensa utskriftskön innebär att man använder kontrollpanelen. Metoden är efterfrågad bland de flesta Windows -användare och den kan tillämpas oavsett version av operativsystemet eller skrivarmodellen . Det är anmärkningsvärt att Windows 10 -användare inte kan hitta en panel med detta namn. Detta förklaras av det faktum att företaget bytte namn till "Parameters". Samtidigt fanns nästan alla funktioner och möjligheter kvar, men till exempel måste du leta efter rengöring av utskriftskön.

Det finns två sätt att gå till önskat fönster

  1. Öppna snabbmenyn "Start".
  2. Använd söksystemet.
  3. Använd kortkommandot Win + R.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken som helst av dessa metoder öppnar kontrollpanelen för användaren. Därefter behöver du följande.

  1. Öppna avsnittet "Enheter och skrivare".
  2. Välj den skrivare du vill skriva ut till.
  3. Dubbelklicka för att öppna huvudinformationsfönstret. Samma fönster visas om du högerklickar på skrivarens namn.
  4. Välj objektet som ska tas bort från utskriftskön.
  5. Tryck på RMB och välj avbrytande av åtgärden i menyn som visas. Ett annat sätt är att markera objektet och trycka på knappen del.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill återställa alla objekt som finns i kön, bör du klicka på skrivaren, som finns i den övre rutan i listan och välj sedan funktionen för att rensa utskriftskön. När alla åtgärder är klara rensas listan. Efter det kan du börja utföra nya uppgifter.

Du kan också välja andra inställningar från skrivarmenyn, till exempel pausutskrift. Denna lösning är lämplig för fall då enheten tuggar papper och inte vill sluta arbeta på egen hand.

Bild
Bild

Starta om systemprocessen

Detta alternativ är lämpligt för dem som omedelbart behöver avbryta uppdraget. Det bör dock noteras att denna metod inte är särskilt populär. Många föredrar att stoppa skrivaren i inställningarna och bara använda omstart om inget fungerade. I detta fall, För att rensa skrivarens utskriftskö behöver du följande.

  1. Öppna avsnittet "Kör". För att göra detta, tryck på Win + R -tangentkombinationen eller använd snabbmenyn Start.
  2. Skriv kommandotjänsterna. msc.
  3. Bekräfta kommandoinmatning.
  4. Visa fönstret Tjänster och hitta avsnittet Print Manager. Det är nödvändigt att trycka på RMB på den.
  5. Välj alternativet "Starta om" i menyn som öppnas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det ska noteras att det finns ett alternativ att stoppa tjänsten i menyn … Du behöver inte klicka på det här alternativet, du behöver bara starta om systemet. Fördelen med denna metod är att den snabbt klarar uppgiften. Utskriften tas snabbt bort, samtidigt som alla dokument försvinner helt från listan som går till skrivaren för utskrift.

Bild
Bild

Minus omstart - oförmåga att välja vissa filer för att avbryta utskriften . Därför är det värt att uppmärksamma detta ögonblick när du vill använda den här metoden. Ett annat alternativ för omstart av systemet innebär att du stoppar "Print Manager" genom att trycka på RMB och välja "Stop" -funktionen. Detta rensar dessutom skrivarmappen och startar om enhetens driftstjänst.

Bild
Bild

andra metoder

Dessa två metoder är inte det enda sättet att stoppa oönskad utskrift. Det finns andra, mindre efterfrågade alternativ för att stoppa vad skrivaren skriver ut. men det är värt att överväga dem mer i detalj så att du kan använda dem när som helst.

Bild
Bild

Ta bort tillfällig mapp

När en uppgift kommer till skrivaren, enligt vilken det krävs att skriva ut dokument, genereras tillfälliga filer inuti systemet. De innehåller den information som krävs för operationen. Om du rensar mappen för filer manuellt kan du återställa uppgiften och stoppa processen. Det rekommenderas att du lämnar Print Manager innan du fortsätter med rengöringen. Detta kan göras i datorns inställningar. Tjänsten kan bara startas igen efter att filerna har tagits bort från mappen. Du kan manuellt rensa innehållet i den tillfälliga mappen enligt följande.

  1. Ange sökvägen C: / Windows / System32 / Spool \. Den första bokstaven betyder namnet på systemdrivenheten, så du bör ange den som datorns operativsystem är installerat på.
  2. Ta bort innehållet i katalogen med namnet Skrivare. Observera att du inte behöver ta bort själva katalogen.

Således blir det möjligt att avbryta utskrift (även dubbelsidig) av oönskade filer på skrivaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du använder den här metoden rekommenderas att komma ihåg att alla filer raderas från mappen. Detta är särskilt viktigt om skrivaren arbetar på ett kontor där olika anställda kan skriva ut dokument eller andra filer.

Kommandorad

Processen att stoppa utskrift av filer kan förenklas om så önskas. I det här fallet behöver du inte göra något manuellt, bara öppna kommandoraden på din dator. Detta är dock endast lämpligt för dem som körs under ett administratörskonto. Uppgiften utförs enligt följande.

  1. Användaren startar en kommandotolk med utökade rättigheter. Du kan använda vilken som helst tillgänglig metod för att starta. Dessa inkluderar att ringa kommandoraden via snabbmenyn "Start". Du kan också trycka på RMB och välja lämplig kommandorad, vilket indikerar administratörsrättigheter.
  2. I den bortfallna terminalen ställer datorägaren kommandot net stop spooler. Därefter måste du bekräfta slutförandet av uppgiften med enter -tangenten. Detta pausar utskriftshanteraren.
  3. Det tredje steget är att ange ytterligare två kommandon: del% systemroot% / system32 / spool / printers / *. shd / F / S / Q och del% systemroot% / system32 / spool / skrivare / *. spl / F / S / Q. Med deras hjälp kan du rensa den tillfälliga mappen där filer för att skicka till utskrift lagras. De har en förlängning. shd,. spl. Införandet av speciella kommandon gör att du kan ta bort uppgiften som tilldelats utrustningen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det sista steget är att starta Print Manager -tjänsten. Detta kan göras genom att ange kommandot net start spooler.

Bat -fil

Om användaren ofta stör utskriftsprocessen och raderar ett stort antal filer kan det uppstå ett systematiskt problem med skrivarens funktion, som gradvis börjar generera fel vid utmatning av dokument. Vanligtvis uppstår problemet på grund av att drivrutinerna inte fungerar korrekt.

I detta fall rekommenderas:

  • söka efter drivrutinsuppdateringar för tryckutrustning;
  • uppdatera gamla drivrutiner om nya versioner är tillgängliga;
  • Installera om drivrutiner om hårdvaran slutar svara på kommandon.
Bild
Bild

När det gäller den sista punkten är det värt att notera att ominstallation kan utföras antingen manuellt eller med hjälp av speciell programvara. Om det inte är möjligt att installera drivrutinen kan du använda en tillfällig lösning på problemet. För att göra detta måste du skapa en fil med tillägget. fladdermus. Detta kan göras enligt följande.

  1. Öppna anteckningsblock för att skapa en textfil.
  2. Skriv in de bekanta 4 kommandona som beskrevs i föregående avsnitt. De kommer att få "Print Manager" att stanna, ta bort filer med vissa tillägg från skrivarkatalogen och aktivera den nödvändiga tjänsten.
  3. Spara fil.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det krävs för att köra det som administratör. Så snart filen öppnas kommer en uppsättning kommandon att börja radera filer från mappen och sluta skriva ut skrivaren. För att göra det enklare att använda en sådan lösning kan du skapa en genväg på skrivbordet och köra kommandon med ett klick.

Rekommenderad: