HP Plotters: Reparation, Granskning Av Latex Och Andra Modeller, Val Av Papper, Bläck, Patron Med Mera

Innehållsförteckning:

Video: HP Plotters: Reparation, Granskning Av Latex Och Andra Modeller, Val Av Papper, Bläck, Patron Med Mera

Video: HP Plotters: Reparation, Granskning Av Latex Och Andra Modeller, Val Av Papper, Bläck, Patron Med Mera
Video: HP DesignJet T630 2024, Maj
HP Plotters: Reparation, Granskning Av Latex Och Andra Modeller, Val Av Papper, Bläck, Patron Med Mera
HP Plotters: Reparation, Granskning Av Latex Och Andra Modeller, Val Av Papper, Bläck, Patron Med Mera
Anonim

Den första plotteren dök upp i början av 1980 -talet i USA . Han började omedelbart sin segrande marsch och fick välförtjänt berömmelse, och detta är inte förvånande. Denna enhet skrev bokstavligen ut bilder på några minuter, vilket tidigare krävde mycket arbete, ekonomiska kostnader, arbetstid och stora ansträngningar.

Den första plotteren kunde skriva ut en bild som bara var 40 cm bred, men även det var tillräckligt vid den tiden för att revolutionera reklambranschen. Mycket tid har gått, och "smarta" enheter har förändrats mycket till det bättre. Bredden på den visade bilden har ökat, utskriftskvaliteten har förbättrats och måtten på själva plotteren har minskat.

Förutom annonsörer används plotters ofta av ingenjörer, eftersom detta teknikprov låter dig få en ritning av hög kvalitet och imponerande dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

I den här artikeln, låt oss prata om plottern av det amerikanska företaget Hewlett-Packard

Särdrag

Moderna HP -plotters har länge bevisat sin kvalitet och skiljer sig åt - de är ur konkurrens, slående i mångfald. Du kan klassificera dem, som andra, efter tryckmetoder och papperstyp . Dessa kriterier är de viktigaste.

Det finns också ett antal mindre funktioner som är värda att uppmärksamma - det här är den visade bildens hastighet, kvalitet, mängden RAM -minne och möjligheten att para med andra enheter.

Bild
Bild

I samband med utvecklingen av denna serie enheter och upprepad modernisering används nu följande typer av storformatsplotters

  • Per'evoy … Det kännetecknas av hög utskriftskvalitet och utmärkt färgåtergivning.
  • Jet … Funktionsprincipen liknar skrivarna med samma namn. Denna typ har mycket snabba utskriftshastigheter, prisvärda förbrukningsmaterial och enkelt underhåll.
  • LED och laser . Bilden appliceras med laser eller lysdioder. Kvaliteten är mycket hög, men det är ganska dyrt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa är de vanligaste typerna av enheter, det finns också termoplotters, elektrostatiska och skärande. Enligt metoden för pappersmatning är plotters uppdelade i rull och flatbädd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

HP erbjuder ett brett utbud av utarbetande och grafiska plotters … Du kan ta reda på syftet med enheten genom bokstäver i modellens namn: för det första är det T, och för det andra - Z. Ritningsscheman låter dig göra scheman med maximal detalj, och när du skriver ut en bild med grafik uppnås höga detaljer på grund av användningen av tolv färger.

Följande modeller är bästsäljare bland dessa rader

HP DesignJet T525 . Utskriftsmetoden är bläckstråleskrivare. Låter dig skriva ut en bild med en bredd på 610 mm för HP T525 24 "-modellen och 914 mm för HP T525 36" -provet. Typ av bläck - vattenlösligt, pigment, antal färger - 4. Pappersmatningsmetod - rulle. Används för att skriva ut diagram och ritningar. Den maximala upplösningen är 2400 x 1200.

Bild
Bild
Bild
Bild

HP DesignJet Z6 PS . Plottrarna i denna serie är utformade för att skriva ut bilder, fotografier, reklambanderoller, fototapeter, etiketter och mycket mer. Bekvämt i arbetet, det finns en pekskärm, ett stativ ingår i satsen. De mångsidiga skrivhuvudena ger utmärkt färgåtergivning och hög bildnoggrannhet. Den bästa kvaliteten som kan appliceras på denna serie plotters är 2400 x 1200. Beroende på modell kan bredden på det färdiga arket vara 610 (HP DJ Z6 PS 24 ") eller 1118 (HP DJ Z6 PS 44") mm. Fördelen med den här raden är användarvänlighet, förbrukningsvaror, ekonomi, anständiga utskrifter och ett brett utbud av uppgifter.

Bild
Bild
Bild
Bild

HP Latex -skrivare … I denna serie använde HP revolutionerande latexfärgteknologi, som väsentligt utökade utbudet av material som används för utskrift. Plotter HP Latex 315 -skrivaren har en blygsam storlek och väger väldigt lite - bara 25 kg, vilket gör att den kan placeras i alla kontorsutrymmen. Tack vare användningen av miljövänligt latexfärg torkar bilden mycket snabbt, nästan omedelbart, och den tryckta produkten är omedelbart klar att användas. Liksom alla HP -produkter är modellen enkel och intuitiv att använda. Pappersmatning utförs rullande, den maximala utskriftsupplösningen är 1200 x 1200, materialets bredd är 1371 mm. Plotteren av denna modell används för fotoutskrift, reklamprodukter, det är också möjligt att skriva ut på duk och textilier.

Bild
Bild
Bild
Bild

HP-produkter är mycket funktionella och prisvärda, förhållandet pris-kvalitet är optimalt.

Tillbehör

Papper För att säkerställa tillförlitlig och smidig drift av HP -plotters är det bättre att köpa en "native", då blir bilden tydligare och mer hållbar. För att köpa en måste du veta vilken typ av täckning och densitet, bredd och längd på rullen som stöds av din typ av plotter. Glöm inte heller innerdiametern för kärnan, och om papperet matas i ark är formatet mycket viktigt.

Patroner det är bättre att använda påfyllningsbar eller SMPC, då tar inte bläcket slut i det mest olämpliga ögonblicket, vilket förstör arbetet.

För att underlätta arbetet med plotters kan du köpa Övriga tillbehör - brickor för mottagande av papper, stöd på rullar, enheter för manuell matning av papper med önskad bredd.

Alla tillbehör kan beställas och köpas i företagets onlinebutik eller hos HP: s auktoriserade representanter

Bild
Bild
Bild
Bild

Fel och reparationer

Liksom alla maskiner kan plotters misslyckas av olika anledningar. Och det kan ta lång tid att hitta och åtgärda problemet. De vanligaste felen är följande.

  1. Programvaran är inkonsekvent eller instabil . Detta är den vanligaste orsaken, även om det är minst tänkt på det. För att felsöka programrelaterade problem är det bäst att ha en specialist på personalen, annars måste du kontakta tjänsten mycket ofta.
  2. Olämpliga förbrukningsmaterial . Om enheten använder icke-originalpatroner eller bläck kostar reparationen en snygg slant. Och plottern kommer att misslyckas i förtid.
  3. ha på sig … Ingenting varar för alltid, och delar utsätts för mekaniskt slitage. Defekter uppträder ofta på grund av smuts, sensorfel och andra faktorer.
Bild
Bild

För att HP -plotteren ska fungera pålitligt och utan avbrott är det nödvändigt att utföra det i tid underhåll, använd endast kompatibla tillbehör . Det bör förstås att reparationen är mycket dyr och tidskrävande, eftersom komponenterna levereras från utlandet. Det viktigaste att komma ihåg är att förebyggande alltid är billigare än reparation.

Rekommenderad: